Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Haklısın diyesim geldi. Sonuçta okul veya başka bir nedenle sen bu şartlarda çalışmayı kabul ettin ve paranı da buna göre alıyorsan, bu zaten tam gün çalışana haksızlık değil, herkes çalıştığının parasını alıyor sonuçta.

Ama izin konusunda herkes eşit değilse bir sorun var demektir. Mesele bir annenin bugün izin kullanması değil, o izin hakkını bugün kullanır, başkası yarın bir yakınının düğününde, bir başkası bir yakınının rahatsızlığında. Ama bu hak herkese eşit derecede sağlanmıyorsa ve birileri işgüzarlık edip patronun tatil insiyatiflerini tek başına kullanıyorsa ben de olsam sinirlenirdim.

Ayrıca patronunun başta konuşup anlaştığınız şeyi şimdi lütuf gibi önüne sürüp vicdan yapması hiç hoş değil, iş dünyasında buna yer yok. Sen oraya emek verip sonra da işten çıkarılsaydın kimse acıtasyonunu takmazdı, eline tazminatını verir yollarlardı.

Sen esnek çalışma saatlerine sahipsin okulun nedeniyle.
Patronun sana yeterli desteği veriyor bu konuda anladığım kadarıyla.
O kadına da insifitatif göstermiş bunda bir şey yok abartılacak.
Devlette çalışssan ve iznin gasp edilmiş olsa hadi haklısın .
Ama özelde çalışıyorsun be güzelim.

Bu arada ben konu başlığına takıldım :44:

-Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Ben de haksızlığa uğradığım zamanlarda bazen susmayı tercih ederim.

Dilsiz şeytan biraz tuhaf kaçmış yalnız

özel ya ne desek boş.

patronun inşallah bir şekilde sana da kolaylık gösterir.

Bu söz (atasözü veya vecize, nedir net olarak bilemedim şimdi) genelde özeleştiri yapılırken değil de, "gözünün önünde başka birisi haksızlığa uğruyorsa ve herhangi bir şekilde müdahale etme imkanın varken bilerek bir şey yapmıyorsan" bu duruma yönelik söylenir.

Öyle, belki üstüme vazife değil ama gece gece bilmişlik yapasım geldi.:44:

Evet anlamı dediğiniz gibi, çok güzel açıklamışsınız.

Ben de bir ekleme yapayım; bu söz hadistir :)

bana yapılan haksızlıklara iyiliklerinin hatrına sustum çoğu zaman ama diger iş arkadaşlarımada yapılıyor aynı haksızlıklar. ben bunlarada kızıyorum ama işte onlar söylemedigi sürece ben savunamam onlarında hakkını. belkide sizene diceksiniz haklısınızda ama ben haksızlık görünce susmakta zorlanıyorum işte.Hz Muhammed'e ait bir hadistir.

Son düzenleme:
patronumun da sürekli arkasından konustugu eleştirdiği bi insan bu arkadaşım. detaya inicek olursak patronumunda ikiyüzlülükleri var ama ben o konulara değinmedim hiç.

yeteri kadar idare ettik bizde onu fakat yüz verip astar isteme durumu oluyo artık. ben günde 6 saat yolculuk yapıyorum ev-iş-okul arasında ve dinlenebilcegim 1 günüm var. akşam 9dan önce eve gidemiyorum çoğu zaman. dinlenmek evimde 1 extradan 1 gün geçirmek istiyorum bende öyleyse.

normalde bizim izin aldıgımız kişide bu arkadaşımdır patrondan izin almayız yalnızca o patrondan izin alır. ben ve diğer arkadaşlar izin istediginde bin bir sorun cıakrıyor ,zaman sıkıntısı yaşatıyo,arayıp hadi gelmiyomusun diye sıkıştırıyo . ama kendi söz konusu olunca tüm gün kullanabiliyor. bu haksızlık ve bencillik.

Son düzenleme:
mesaji yanlislikla o arkadasa atmis olman cok inandirici gelmedi bana...altinda bir art niyet aradim ne yalan soyleyeyim

bana kalirsa cocugu olan olmayan herkesin esit hakki vardir..ama cocugunun gosterisi olan bir anneyi dusundumda sanirim izin verecek olsam bende anne olani secerdim...haksizlik yapmak icin degil, ama egerki bir secim yapma zorunlulugum olsaydi bende oyle yapardim. ha annelik konularinda biraz duygusalim belki ondandir...ha patronun gibi "siz cocukmusunuz" gibisinden sacma bir savunma yapmazdim o ayri...

sana bisey diyeyimmi arkadasim??? bazen bayramlarda bile (ramazan-kurban) yarim gun bazen tum gun calisan bir insan olarak diyorumki, haline sukret...beterin beteri var o gunlerde calismak insana daha cok dokunuyor cunku...

sorun onun büyük küçük herhangi bir işi oldugunda çok önemli oluyor ama bizim ölüm hastalık olmadıgı sürece önemsiz izinlerimiz ona göre. eşitlik kesinlikle yok. ben parttime çalışıyorum şartlarım buna göre evet. yani 2000 maaş alırken ben 600 alıyorum. ve gerçekten yaptıgı düzgün bir iş yok. buna ragmen hala uyanıklık yapmaya calısması cok can sıkıcı.

özel sektördeysen resmi tatilmiş,bayrammış bunlar patronun insiyatifindedir.
ayrıca senin okul durumunu idare ediyorlarmış,bu konuyu çok kafana takma bence yoksa mutsuz olursun.

arkadasıma çok sinirlendim fakat öncekilerdeki gibi hevesini kaçırmamak için yine susardım demezdim ona bişey ama budefa böyle oldu. oyüzden msjı yanlıslıkla atıp ona bu sekılde bildirmek fln gibi bişey cok saçma bi durum ayrıca yazdıgım mesajda sadece ' o neden tam gün gelmiyor ' . eger ona kasıtlı atsaydım mesaj cok daha agır olurdu.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Evet anlamı dediğiniz gibi, çok güzel açıklamışsınız.

Ben de bir ekleme yapayım; bu söz hadistir :)

Hay Allah, çok duymuşluğum var ama gerçekten bilmiyordum hadis olduğunu. Aslında bu haksızlık karşısında elle, dille müdahale etme, yoksa da kalp ile buğzetme meselesine dalacaktım ama dini algılanacağından dalmak istemedim. Bütünüyle de dini sayılmaz, vicdani bir mesele bu aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…