- 8 Aralık 2012
- 10.602
- 6.964
- 248
Bu arada ben konu başlığına takıldım :44:
-Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
Ben de haksızlığa uğradığım zamanlarda bazen susmayı tercih ederim.
Dilsiz şeytan biraz tuhaf kaçmış yalnız
Bu söz (atasözü veya vecize, nedir net olarak bilemedim şimdi) genelde özeleştiri yapılırken değil de, "gözünün önünde başka birisi haksızlığa uğruyorsa ve herhangi bir şekilde müdahale etme imkanın varken bilerek bir şey yapmıyorsan" bu duruma yönelik söylenir.
Öyle, belki üstüme vazife değil ama gece gece bilmişlik yapasım geldi.:44:
Bu arada ben konu başlığına takıldım :44:
-Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
Ben de haksızlığa uğradığım zamanlarda bazen susmayı tercih ederim.
Dilsiz şeytan biraz tuhaf kaçmış yalnız
patronumun da sürekli arkasından konustugu eleştirdiği bi insan bu arkadaşım. detaya inicek olursak patronumunda ikiyüzlülükleri var ama ben o konulara değinmedim hiç.Patronların insiyatiflerini nasıl kullanacakları kendi tasarruflarında, benim iş yerimde de izin kolay alınmaz ama annemin hastalığı döneminde zırt pırt izin aldığım, üst üste 40 günü hastanede geçirdiğim olmuştur. Başka bir arkadaşıma bu izin verilmedi çünkü ailesinde gidebilecek başkaları vardı. Yani konum, şartlar her şey bu işlerde etkili olabilir.
Tut ki yarım gün gitti sonrada geri geldi, iş yoğunluğu olmayan bir günde bu eziyete ne gerek var, çocuğu okula götürecek, dönüp eve bırakacak sonra işe gelecek ...biraz iyi niyetli olmakta fayda var.
Sürekli izin aldığından bahsetmişsiniz demek ki patronunuzun kırmayı göze alamayacağı konumda değerli bir personel, sizi zorlayan bu sanırım
yeteri kadar idare ettik bizde onu fakat yüz verip astar isteme durumu oluyo artık. ben günde 6 saat yolculuk yapıyorum ev-iş-okul arasında ve dinlenebilcegim 1 günüm var. akşam 9dan önce eve gidemiyorum çoğu zaman. dinlenmek evimde 1 extradan 1 gün geçirmek istiyorum bende öyleyse.böye bir durumda biraz fedakarlık iyidir... küçücük bir çocuk ol şimdi ne isterdin bugün? bizimde işyerinde ablalar çocuklarının doğumgününde bile tüm gün izin alıyor onu idare ediyoruz... hiçte gocunmuyorum. birazcık empeti sanırım...
normalde bizim izin aldıgımız kişide bu arkadaşımdır patrondan izin almayız yalnızca o patrondan izin alır. ben ve diğer arkadaşlar izin istediginde bin bir sorun cıakrıyor ,zaman sıkıntısı yaşatıyo,arayıp hadi gelmiyomusun diye sıkıştırıyo . ama kendi söz konusu olunca tüm gün kullanabiliyor. bu haksızlık ve bencillik.neden başkalarıyla kıyaslıyorsunuz ki kendinizi. başka birinin izin alması size haksızlık değildir, ama sizin izne ihtiyacınız olduğunda patron izin vermezse ancak o zaman haksızlık olur.
ben aynı işi yaptığım kurumda hem şartlar olarak hem maaş olarak bir çok kişiye göre daha düşük konumdayım. ama kendimi kendimle kıyaslıyorum. yaptığım işle ilgilenip, işimden aldığım parayı hak etmeye bakıyorum. gereksiz izin almaya vicdanım el vermez, gerektiği zaman bile utana sıkıla izin alırım. ve tek derdim paramı hak etmektir.
başkalarıyla kıyaslamaya kalkarsam işe hiç gitmeden maaşımı almam gerekir, çünkü o derece eşitsizlikler var.
Haklısın diyesim geldi. Sonuçta okul veya başka bir nedenle sen bu şartlarda çalışmayı kabul ettin ve paranı da buna göre alıyorsan, bu zaten tam gün çalışana haksızlık değil, herkes çalıştığının parasını alıyor sonuçta.
Ama izin konusunda herkes eşit değilse bir sorun var demektir. Mesele bir annenin bugün izin kullanması değil, o izin hakkını bugün kullanır, başkası yarın bir yakınının düğününde, bir başkası bir yakınının rahatsızlığında. Ama bu hak herkese eşit derecede sağlanmıyorsa ve birileri işgüzarlık edip patronun tatil insiyatiflerini tek başına kullanıyorsa ben de olsam sinirlenirdim.
Ayrıca patronunun başta konuşup anlaştığınız şeyi şimdi lütuf gibi önüne sürüp vicdan yapması hiç hoş değil, iş dünyasında buna yer yok. Sen oraya emek verip sonra da işten çıkarılsaydın kimse acıtasyonunu takmazdı, eline tazminatını verir yollarlardı.
mesaji yanlislikla o arkadasa atmis olman cok inandirici gelmedi bana...altinda bir art niyet aradim ne yalan soyleyeyim
bana kalirsa cocugu olan olmayan herkesin esit hakki vardir..ama cocugunun gosterisi olan bir anneyi dusundumda sanirim izin verecek olsam bende anne olani secerdim...haksizlik yapmak icin degil, ama egerki bir secim yapma zorunlulugum olsaydi bende oyle yapardim. ha annelik konularinda biraz duygusalim belki ondandir...ha patronun gibi "siz cocukmusunuz" gibisinden sacma bir savunma yapmazdim o ayri...
sana bisey diyeyimmi arkadasim??? bazen bayramlarda bile (ramazan-kurban) yarim gun bazen tum gun calisan bir insan olarak diyorumki, haline sukret...beterin beteri varo gunlerde calismak insana daha cok dokunuyor cunku...
Evet anlamı dediğiniz gibi, çok güzel açıklamışsınız.
Ben de bir ekleme yapayım; bu söz hadistir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?