Haksizlik mi ?

Eşiniz değil siz bebeği kucağınıza alın. Allahım sağlıklı bir evlat nasip et bize diye dua edin. Rahatlayın. Eşiniz de kucaklasın
Kurtulun rüyanızdan. Bu ay sizde hamile kalırsınız inşallah Allahın izni ile.

Bazen korkularin uzerine gitmek gerekiyor haklisiniz.

Tabiki hersey takdiri ilahi Allah ol der ve olur bizim suan yaptiklarimiz hepsi bahane ama en onemlisi buda bizim sinavimiz. Ben bugun hala kac haftalik hamile olacaktim diye hesabini yapiyorum ve bunlari hep icime atarak yasiyorum. Dusunsene bu 3senedir gordugum tedavileri ailelerimize demedik herseyi yanliz basimiza yapiyoruz herseyi icimize atarak, onca stres yetmezmis gibi bunu ekliyoruz ustune

Zaten anlatamamak icinde yaşamak icine atmak cok zormuş...

Karsimda 4 haftalik hamileyken tarama testi yaptirsammi pink diye soran bir eltim vardi.

Içimden " ne bileyim ben sordugu soruya bak capsiz sanki bilmiyor cocugumuzun olmadigini inanamiyorum bu yssadiklarima allahim canimi al " diye gecirirken

Disimdan " canim sen bilirsin gerekliyse yaptir tabiki " diyordum...

Bir kızım var sukurler olsun.
2 senedir 2.cocuk için uğraşıyorum. 1 düşük 1 kimyasal yaşadım bu süreçte .Kuzenimin bir bebeği oldu.Ailecek hastasıyız .Bayılıyoruz. Hep bize gelsinler hep sevelim istiyoruz. Bebek 6 aylıkken kuzenimin eşi tekrar hamile kaldı. 2 ay söyleyememiş bana Üzülürüm diye.Halbuki çok sevindik .Şükürki 1 çocuğum var,şükürki kucağım boş değil ama bu kadar hassas davranması çok hosumuza gitti.
Rabbim verir sınar kimine vermez sınar kimine verir,sonradan alır sınar .
Ama tüm uğraşlarına rağmen vermiyorsa,nispet yapmak, cocugu olmayan bir kadına haksızlıktır üzer .
Ben seni çok iyi anlıyorum .yeni doğmuş bebeği bizim buralarda hemen kucaklamazlar.Eltin nispet yaptığı için o sahneyi görmek istememen normal.
Ama etkilenmiyorum,sizin adınıza seviniyorum,ne kadar ugrassanda kıskandıramayacaksın demen için ben olsam hem o ortamda olurum,hem bebegi severim.
Bence asıl tokat bu olur.
En kısa zamanda sağlıkla anne olursun inşallah .Sınav dünyası .

Kendimi cok ezik hissediyorum. Hemde cok... Ezilmis büzülmuş bir kenara atilmis gibi.. bu bizim sinavimiz. Ve eevet korkularla yuzlesmek gerek. Ve evet belki esimden once ben almak isteyecegim kucagima. Ama diyorum ya sadece almak istemez kotu olursam en kotusune hazirlayip esimle onceden konustum bu konuyu... belki de ruyamda gorduklerim kadar kotu olmayacagim.

Sizi anlamam mümkün değil çünkü 5 dklık zevk dediğiniz şekilde iki bebeğim var.
Ama...
Yaptığınız büyük bir haksızlık bana göre.
Eltinizi bilemem iyidir kötüdür ama kadının çocuğu dünyaya gelecekken, sizin için aşırı hassas davranmasını ya da heyecanlanmaması, eşya vs konuşmamasını istemek büyük haksızlık.
O kadın gag dese alınırdınız, guk dese yine sonuç aynı.
Belki de kendi aralarında konuşuyorlar, dualar ediyorlar ama size bunu yansıtmıyorlardı bilemezsiniz.
Çevremde bir yakınımız var, sırf bu sebepten ne doğumumu hayırları ne çocuklarımla alakalı bir etkinliğime katıldı.
Her seferinde hissederşm bana bakışındaki o kini, öfkeyi.
Çok çok üzgünüm yakın zamanda 3. kez bebeklerini kaybetti hem de bu sefer doğduktan sonra.
Benim ya da bizlerin yapabileceği bir şey yok, Allah her isteyene tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin fakat birinin bebek haberini alınca üzülmek, doğunca eşim kucağına alıp sevecek diye dert edinmek bana kıskançlıktan başka hiçbir anlam ifade etmiyor.

Zaten anlatamamak icinde yaşamak icine atmak cok zormuş...

Karsimda 4 haftalik hamileyken tarama testi yaptirsammi pink diye soran bir eltim vardi.

Içimden " ne bileyim ben sordugu soruya bak capsiz sanki bilmiyor cocugumuzun olmadigini inanamiyorum bu yssadiklarima allahim canimi al " diye gecirirken

Disimdan " canim sen bilirsin gerekliyse yaptir tabiki " diyordum...

Rabbim herseyi en iyi bilendir ve gorendir, uzme o tatli canini. Bak yanliz degilsin bende varim ve bizim gibi coook hanimlar var. Isyana dusme, esinide uzme onunda elinden gelen birsey yok. Muhakkakki bizimde vaktimiz ve zamanimiz var. Insanlara karsi heleki eltinr karsi guclu ve dirayetli gorunmen lazim zayif yanini gosterme cunki eltin gibi insanlar bundan zevk alirlar yarana tuz basarlar

Sizi anlamam mümkün değil çünkü 5 dklık zevk dediğiniz şekilde iki bebeğim var.
Ama...
Yaptığınız büyük bir haksızlık bana göre.
Eltinizi bilemem iyidir kötüdür ama kadının çocuğu dünyaya gelecekken, sizin için aşırı hassas davranmasını ya da heyecanlanmaması, eşya vs konuşmamasını istemek büyük haksızlık.
O kadın gag dese alınırdınız, guk dese yine sonuç aynı.
Belki de kendi aralarında konuşuyorlar, dualar ediyorlar ama size bunu yansıtmıyorlardı bilemezsiniz.
Çevremde bir yakınımız var, sırf bu sebepten ne doğumumu hayırları ne çocuklarımla alakalı bir etkinliğime katıldı.
Her seferinde hissederşm bana bakışındaki o kini, öfkeyi.
Çok çok üzgünüm yakın zamanda 3. kez bebeklerini kaybetti hem de bu sefer doğduktan sonra.
Benim ya da bizlerin yapabileceği bir şey yok, Allah her isteyene tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin fakat birinin bebek haberini alınca üzülmek, doğunca eşim kucağına alıp sevecek diye dert edinmek bana kıskançlıktan başka hiçbir anlam ifade etmiyor.

Bu konuyu 6 sene once okusaydim sizin dediklerinizin aynisini yazardim. Tesekkur ederim.

Rabbim herseyi en iyi bilendir ve gorendir, uzme o tatli canini. Bak yanliz degilsin bende varim ve bizim gibi coook hanimlar var. Isyana dusme, esinide uzme onunda elinden gelen birsey yok. Muhakkakki bizimde vaktimiz ve zamanimiz var. Insanlara karsi heleki eltinr karsi guclu ve dirayetli gorunmen lazim zayif yanini gosterme cunki eltin gibi insanlar bundan zevk alirlar yarana tuz basarlar

Tesekkur ederim guzel dilekkleriniz icin allah herkese hayirlisini versin.. Nasil olsa cekilen aci ne kadar guclu olursa olsun kucagimiza alinca dinecek ve unutulacak o acilar.

Rabbim size de hayirli saglikli bir bebek versin insallah.

Haksızlık evet. Evlilik, çocuk deneyimim yok ama yine de yazınızdaki duygusallığınızı fark edebiliyorum...
Bir de ben bu rüyayı bu kadar çok görmenizde başka bir anlam olabileceğini düşünüyorum, olumlu anlamda. Sadece eltinizin çocuğunun olacağını görmeniz sizin adınıza anlamlı gelmiyor bana, tabi eğer bu tarz olacak şeylerin rüyalarını sık sık görmüyorsanız. Hayır olsun.
Ve önerilere katılıyorum, o gün hiç bir şekilde olumsuz bir şey düşünmemeye, rüyayı kafanızdan atmaya çalışıp siz bebeği sevin.
Rabbim hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin size inşallah.

Bu konuyu 6 sene once okusaydim sizin dediklerinizin aynisini yazardim. Tesekkur ederim.
Belirttiğim gibi sizi anlamam mümkün değil ama duygu durumunuzun normal olmadığını belirtmek istedim sadece.
Asla üzmek, rencide etmek istemem.
Hayatımda kimin için ne istediysem Allah bana daha çok hem de kolay yoldan verdi.
Biraz akışına bıraksanız, kendi yaşadığınız zorluğu bir kenara koyup doğacak yiğeninize odaklanıp bu süreçte stresinizi azaltsanız inanın size de iyi gelecektir.
Hamile olduğunu öğrenince o kadar uğraşan varlen neden ben demiş bir kadınım ve o gün bugündür dilimden günde 10 defa dökülür
Allah her isteyene tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin temennisi.
Bu geceki de size olsun...

Kendimi cok ezik hissediyorum. Hemde cok... Ezilmis büzülmuş bir kenara atilmis gibi.. bu bizim sinavimiz. Ve eevet korkularla yuzlesmek gerek. Ve evet belki esimden once ben almak isteyecegim kucagima. Ama diyorum ya sadece almak istemez kotu olursam en kotusune hazirlayip esimle onceden konustum bu konuyu... belki de ruyamda gorduklerim kadar kotu olmayacagim.
Hiç üzülme hiç korkma.Bende cook yakınım biriyle aynı zamanda hamile kalmaya uğraşıyordum .Eşime dedim 'bide o benden önce hamile kalırmış '.Kızdı bana.Hic yakışmıyor sana böyle konuşmak diye.Hakli .Güçlü dur ve o gün bol bol gülümse. Eve gelince,yalnız kalınca bol bol ağlarsın

Tesekkur ederim guzel dilekkleriniz icin allah herkese hayirlisini versin.. Nasil olsa cekilen aci ne kadar guclu olursa olsun kucagimiza alinca dinecek ve unutulacak o acilar.

Uzulme! Uzulsende birsey fayda etmez anca esinle huzursuz olursun. Hakka teslimiyet ve beklemek sabirla duayla insallah. Rabbim herkesin gonlundekini biliyor suphesiz bizimkinide

Belirttiğim gibi sizi anlamam mümkün değil ama duygu durumunuzun normal olmadığını belirtmek istedim sadece.
Asla üzmek, rencide etmek istemem.
Hayatımda kimin için ne istediysem Allah bana daha çok hem de kolay yoldan verdi.
Biraz akışına bıraksanız, kendi yaşadığınız zorluğu bir kenara koyup doğacak yiğeninize odaklanıp bu süreçte stresinizi azaltsanız inanın size de iyi gelecektir.
Hamile olduğunu öğrenince o kadar uğraşan varlen neden ben demiş bir kadınım ve o gün bugündür dilimden günde 10 defa dökülür
Allah her isteyene tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin temennisi.
Bu geceki de size olsun...

Beni ne üzdunuz ne rencide ettiniz.
Senelerdir ayni psikolojide degilim. Nadiren ugrar ve gider.
Normal yaşamimda kimsenin mutlulugunda , parasinda gozum olmayan biriyimdir. Biri bahceli guzel bir ev aldiysa ( en buyuk hayalim) hayirli olsun allah daha iyilerini almayi nasip etsin derim. Asla icimden neden biz alamadik demem.. Hasetlenmem..

Hani herkesin hassas bir noktasi vardir. Benimki bebek konusu.. Hic olmayacakmis gibi geldigi icin bu konuda cok cok hassasim. Biri suratima karsi kufur etse peki canim diyen umursamayan biriyim. Cocuk ieteyene kadar hiç hassas noktam olmadi. Şu konuda uzerime gelme hassasim dedigimde olmadi..

Ama bu konuda çok hassasim.. dogumu olacak kişi benim yanima gelip 1 kez nasilsin dememiş biri. Hep kendi dertlerini anlatmis ve benim ona cok iyiligim dokunmuş biri.. Tabiki mutlulugunu paylasabilir. Ama ameliyat oldugum gun gecmis olsun adi altinda evime gelip " bebegime oda yapacam rengine karar vrremiyorum alacaklarimi nerden alsam acaba bisey begendim yurt disindan senin amcangiller orda soylesen gonderirlermi " diyorsa...!!!! Bunda art niyet ararim.

Ve bu insan cocugum dogsun bana deger vermeyen hickimseye gostermicem diyen biri...

O yuzden burada yazdiklarimiz yuzeysel... Kimse aslinda tam olarak neler oldugunu bilemez.

Bende sizden ozur diliyorum 5 dklik zevk diyerek kucumsedigim icin. Ama aslinda her zaman unutulmaz bir gecenin meyvesini almak istemişmdir. Labaratuarda olusturulan bir meyve degil. Ama rabbim oyle yazdiysa oyle olut. Duaniz icin tesekkur ederim cok cok sagolun. Allah cocuklariniza uzun omurler versin.

Konunun kısa cevabı; haksız değilsiniz.
Konunun uzun cevabı; haklı da değilsiniz.

İnsansınız sonuçta.Yoğun duygu fırtınaları yaşıyorsunuz.
Rabbim sizinde kucağınızı bir bebekle nasiplendirsin inşallah.

Hiç unutmam bir gün haberlerde yeni doğan bir bebeği çırılçıplak bir siyah poşetle, poşet yahu bildiğin çöp poşeti hatta içinde gıda bile tanışmadığımız o lanet siyah poşetle çöp konteynerının yanına bırakmışlardı...
Sonra bir yaşlı teyze gaipten ağlama sesi mi duyuyorum diyerek çıkıp sokağı kolaçan ederken konteynerın arkasında bulmuş, yıkamış,giydirmiş kuşatmış, karnını doyurmuş,altını temizlemiş bir bebek battaniyesi almıştım hediye diye başka bir bebeğe bu sabiye nasipmiş derken gözleri dolu dolu çocuk esirgeme kurumundan bebeği almaya gelen memurlara polis nezaretinde teslim ederken "Allahım isteyene ver, istemeyenler verme" diye ağlaya ağlaya teslim etmişti bebeği.

Şimdi bunu niye yazdım, sizin gibi isteyen, yollarını gözleyenlere herkes dua ediyor.Ve herkes "isteyene ver, istemeyene verme ya rab!" diyor.Size dua edeceğim.kabul olur inşallah.
O densiz eltinizede takılmayın.
O bebeği kucağınıza alın sevin, koklayın, bebeğin etrafındaki meleklere fısıldayın duanızı.
Rabbim duyar, görür inşallah.

Allah muradınıza erdirsin.

Hiç üzülme hiç korkma.Bende cook yakınım biriyle aynı zamanda hamile kalmaya uğraşıyordum .Eşime dedim 'bide o benden önce hamile kalırmış '.Kızdı bana.Hic yakışmıyor sana böyle konuşmak diye.Hakli .Güçlü dur ve o gün bol bol gülümse. Eve gelince,yalnız kalınca bol bol ağlarsın

Sorun orda ya :) 5 senedir ugrasiyorum kac gece eder matematigim yetmiyor. Kiz 1 gecede kaldi :) kaynanam bile sasirdi

Uzulme! Uzulsende birsey fayda etmez anca esinle huzursuz olursun. Hakka teslimiyet ve beklemek sabirla duayla insallah. Rabbim herkesin gonlundekini biliyor suphesiz bizimkinide

Şukurler olsun ki esimden yana bir sıkıntım huzursuzlugum yok..
Beni uzecek her hareketten kacinir.
Cunku kendiside uzuluyor. Hic unutmam onlari evlerine birakmak icin almisti 5 dakika sonra evlerine yetisecekler. Eltim cikarmis arabada bebegine aldigi kiyafetleri kocasina gostermis. 5 dakika yol butun paketlrri teker teker acmiş. Kaynimda kizmis evde bakariz niye cikariyosun diye. Esim cok bozulmustu eve geldi morali bozuktu. Bu kiz cok fena dedi anlatti. Uzulme hayatim deyip teselli ettim. Yani ayni seylere uzuluyoruz o yuzden bu konuda birbirimizi kirmayiz

Sorun orda ya :) 5 senedir ugrasiyorum kac gece eder matematigim yetmiyor. Kiz 1 gecede kaldi :) kaynanam bile sasirdi
Ya şimdi arayıp bulamıyorum ama bende kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde şok olmuştum nasıl olur diye.O ay eşim hep şehir dışındaydı .En fazla 2 gece birlikte ol.ustuk o da ne yumurtlama biliyorduk ne ovulasyon dönemi .Hatta günün geçince mümkün değil de bi bakayım değişiklik olsun hatıra olur diye test yapmıştım .
Işte olacağı varsa oluyor.Simdi doktorla takip ediyorum,duyduğum her yöntemi deniyorum,sorun yok.Ama çocukta yok.
Sana da böyle beklenmedik zamanında büyük bi süpriz olsun inşallah.

Konunun kısa cevabı; haksız değilsiniz.
Konunun uzun cevabı; haklı da değilsiniz.

İnsansınız sonuçta.Yoğun duygu fırtınaları yaşıyorsunuz.
Rabbim sizinde kucağınızı bir bebekle nasiplendirsin inşallah.

Hiç unutmam bir gün haberlerde yeni doğan bir bebeği çırılçıplak bir siyah poşetle, poşet yahu bildiğin çöp poşeti hatta içinde gıda bile tanışmadığımız o lanet siyah poşetle çöp konteynerının yanına bırakmışlardı...
Sonra bir yaşlı teyze gaipten ağlama sesi mi duyuyorum diyerek çıkıp sokağı kolaçan ederken konteynerın arkasında bulmuş, yıkamış,giydirmiş kuşatmış, karnını doyurmuş,altını temizlemiş bir bebek battaniyesi almıştım hediye diye başka bir bebeğe bu sabiye nasipmiş derken gözleri dolu dolu çocuk esirgeme kurumundan bebeği almaya gelen memurlara polis nezaretinde teslim ederken "Allahım isteyene ver, istemeyenler verme" diye ağlaya ağlaya teslim etmişti bebeği.

Şimdi bunu niye yazdım, sizin gibi isteyen, yollarını gözleyenlere herkes dua ediyor.Ve herkes "isteyene ver, istemeyene verme ya rab!" diyor.Size dua edeceğim.kabul olur inşallah.
O densiz eltinizede takılmayın.
O bebeği kucağınıza alın sevin, koklayın, bebeğin etrafındaki meleklere fısıldayın duanızı.
Rabbim duyar, görür inşallah.

Allah muradınıza erdirsin.

Evet bende o haberleri dehsetle izliyorm. Bir tanidigim yasa disi yollarla 3 bebeginin katili olmuştu. Umrunda degildi ne uzuldu ne de vicdan azabi cekti. Sonra evlendi 3 ay hamile kalamadi kafayi yedi niye kalamiyorm diye. 3 ay sonra hamileydi. Arkasindan bidaha hamile kaldi.
Şasirtici ama gercek...

Back
X