Haksizlik mi ?

Rica ederim canim burada dertlesmek icin varız hepimiz. Onunda icinde ne fırtınalar koptuğunu bilemeyiz eltinin
.baksana 2 kardes 2 side birbirinden bambaska karakterde bende.oyleyim kardesimle meselam
Göz segirmesinin bir manası mi var dün benimde seğirdi mutfaktayken

Batıl inançlara inanmam ama en son gozum segirdiginde herkese bana bir haberiniz varmi diye sormustum herkes yok demisti. Kac gun surdu hatirlamiyorum en son bagirdim yaa kimin haberi varsa soylesin yeter diye ( cocuktum) annem gel dedi. Gittim benim var kacgundur soylicem soyleyemedim dedi soyle artik gecsin şu ddm. Hamileyim dedi :) Ve gecti..

Batil inanc tabiki ama blmiyorum yinede hayira yoruyorum :)

Falci büyücüyum demedim kk daş :olamaz:Allah korusun helede böyle birşeyde!
Dua ettim sana o esnada böyle sükunetli tatlı bir sevinç doldu içime ,Allah'in izni ile dedim meleklerini kucağına alacak insaallah

Şaka bir yana gercekten tesekkur ederim bende dua ederken icim hep huzurla doluyor. Yakin oldugunu hissediyorum ama ne kadar yakin bilmiyorum :)

Batıl inançlara inanmam ama en son gozum segirdiginde herkese bana bir haberiniz varmi diye sormustum herkes yok demisti. Kac gun surdu hatirlamiyorum en son bagirdim yaa kimin haberi varsa soylesin yeter diye ( cocuktum) annem gel dedi. Gittim benim var kacgundur soylicem soyleyemedim dedi soyle artik gecsin şu ddm. Hamileyim dedi :) Ve gecti..

Batil inanc tabiki ama blmiyorum yinede hayira yoruyorum :)

Canım benim ya ne kadar tatlısın . Bende inanmam batil seylere ama hayira yorman iyi el kaşınması da para getirir derler keske ellerim kasınsa. ( Allah gözümü doyursun) insallah adet olmazsin. Yengrc burcu musun sen:)

Canım benim ya ne kadar tatlısın . Bende inanmam batil seylere ama hayira yorman iyi el kaşınması da para getirir derler keske ellerim kasınsa. ( Allah gözümü doyursun) insallah adet olmazsin. Yengrc burcu musun sen:)

Malesef... Dıştan neredeyse dünyayi kucaklayacak kadar güclüyüm.
Içim facia :)

Çok degil bundan 1 sene once agustos ayıydı.. Her gece ayni rüyayı goruyordum uyandigimda etkisinden kurtulamiyordum.

Ruyamda daha dugunleri olmamiş eltim ve kaynim hamilelik haberi veriyorlardi. Ruya ya birden doguma geciyorduk. Eşim yigenini kucagina aliyordu öyle bir aşkla bakiyordu ki. Benim gozlerim doluyordu. Aglayarak teyzeme gidiyordum boynuna sarilip agliyordum. Teyze benim hic cocugum olmayacakmi diye.

O zaman ortada ne dugun vardi ne birsey...

Aradan 1 ay gecti birden dugun hazirliklari basladi. Aralikta evleniyorlardi.
O sirada bende aşilama tedavi yipranma surecleriyle mesguldum..

Biliyordum olacakti...

Kasim ayina hersey hazirdi tup bebek yaptiracaktik.

Dugun ustu masraf olmasin diye araliga erteledik...

Dugun bitti misafirlerim gitti. Bende butun isleerimi halledip tup bebege odaklandim. Muayenemizi olduk. Bir puruz cikti. Laparoskobi yapilacakti...

Tabiki ben hala ayni ruyayi goruyorum. Kaynanama anlattigimda " sacmalama pink ilk aydan olmaz sen üzülme kafana da takma " demisti...

Ameliyat icin tarih beklerken eltimin hamilelik haberini aldik..

Ayni ruyamdaki gibi oldu. Birden etraf bulaniklasti. Sesler ugultulu gelmeye basladi. Sesim cikmadi dugumlendi...

O gun esimde bende bir yandan sevindik rabbim onlara yasatmadi ( hamile kalamama) hemde cok üzulduk kendi adımıza..

Çunku insan ister istemez sorguluyordu.. 5 dk lik zevk ile dunyaya gelen istenen veya istenmeyen bu kadar bebek varken biz neden bu kadar ugrasiyorduk ?

Tabiki bunun bir sinav oldugunu bu sinavinda ustesinden gececegimizi dusunduk ustunde durmadik...

Sonra eltimin yersiz nispet yapar gibi konuşmalari , arayip sormamamiz , ameliyat olan ben degilmisim gibi ilgi beklemesi.. cocugumuzun olmadigini bile bile bizden bebek arabasi, beşik istemeleri. Surekli memnuniyetsizlikleri derken 9 ay bitti...

Evet bu hafta dogum var. Cumaya kadar dogacak bir masum bebek... Bir yandan aileye yeni bir uye katilacagi icin sevincliyim bir yandan icim buruk uzgunum. Cunku ilk hamile kaldigini ogrendigimde kendimi doguma kadar hamile kalirim ruyam gercekleşmeyecek diye kendimi avututtum. Ama olmadi.. Regl gunum yaklastikca icimde ya o gune denk gelirse korkusu sardı..

Bir yandanda ruyamin cikmis olmasi dogumdan sonra esimin yigenini kucagina alip askla bakmasi ve benim gozlerimin dolmasii... Bu sahneyi defalarca kez ruyamda gormus olmama ragmen uykumdan aglayarak uyandim.

Kizmayin bana ama istem disı oldu hersey...

Yapı olarak çok duygusalım...

Eşimden bugun sadece dogumun oldugu gün yigenini kucagina almamasini rica ettim. Tabiki sevsin sadece ruyamdaki gibi bir sahne olsun istemedim.

Başta biraz burkuldu...

Rüyami ona defalarca kez anlatip agladigim icin kabul etti tamam dedi..

Ama ya benim icim rahatlamadi..

Haksizlik yaptigimi düsünüyorum.

Buna hakkim yok.!

Inanın neyin mantıkli veya neyin dısardan itici görundugunu anlamayacak durumdayim..

Bu konuda sizin ne düsundugunuz cok onemli.

Ben çok utaniyorum bunlari yazarken...

Çok yorulmuşsun bunu istemeye hakkın var o yüzden kendini suçlama
1 hafta sonra sen yokken alıversin kucağına ölmez eşin de zaten

Eski konularimda eltimin yaptiklari var canim. Bir insan sana nispet yapiyorum suan dediginde bile kondurmayan biriyim normalde asla da umursamam. Onun yaptigi nispetti. Hatta baska insanlarda farkedip kendisiyle konustular yapma diye...

Yasim 26... 5 senedir de istiyoruz olmuyor yiprandik.

Ruyami cok abattigimi ben bile düsunuyorum bazen. Ama diyorum ya hersey istem dışı..

Sadece o durum olsa ben ne hissederim bilmiyorum. Onlem olsun diye o gun kucagina almamamasini rica ettim.
yasınız daha cok genc yahu 21 yasında anne olmayı ıstemek ne demek
herseyın bır zamanı sırası var

evet esınıze haksızlık yapıyorsunuz
ve kafaya cok fazla takıyorsunuz

ben sıze bızzat yasadıgım seyı soyleyeyım
esımın teyzesı oglu 15 yıllık evlı 15 yıldır da cocukları olmuyor sureklı tup bebek asılama butun tedavıler hala yapılıyor
teyzesı oglu ve esi sızın gıbı cok fazla alıngan kırılgan nispet dıye algılarlar dıye hamılelıgımı bıle saklamak zorunda kaldım
dogumuma gelmedıler hayırlı olsun demedıler
eltım evlendı 2 ay sonra hamıle yıne sakladık
bır ortamda bırsey oldu bırının agzından kactı hamıle dıye
bır anda buz kestı ortam kosa kosa ıcerı gıttı agladı falan

bu ınsanları cok geren bırsey cok arada kalıyoruz ne yapacagımızı bılmıyoruz
ben ısrarla dedım kı herkese sız cok buyuk cok kotu bır olay gıbı davranıp hassas yaklastıgınız ıcın kız daha fazla duygusallasıyor
halbukı doganın bır kanunu var dunyanın bır döngüsü var bırılerı dogar bırılerı ölur herkesın bır zamanı var normal sıradan bır mevzu gıbı davranırsanız bukadar aglamaz herkes de bukadar gergın olmaz dedım

belkı eltınız de tam benım gıbı dusunuyordur . cocuk yapmak cok buyuk matah bırsey degıl cocugunuzun olmaması hıc olmayacagı anlamına gelmıyor ve olmaması da cok kotu buyuk bır olay degıl gayet sıradan normal hayatın akısında seyler
bunu buyutmeyıp normal dusundugu ıcın o rahatlıgı sızı rahatsız etmıs olabılır etrafınızdakı herkes asırı duygusal oldugunuz ıcın sıze hep oyle davrandıklarından bunu alıstınız bırı farklı davranınca nıspet gıbı yanlıs anlamıs olabılırsınız

bak arkadasımın 7 yıl cocukları olmadı hergun agladı hergun
artık kızdım dedım içim sıstı bukadar aglak bır vucuda bır cocuk gelmek ıstemez gozunu sevım vucudun suan stres hormonuyla cevrılı saglıklı cocuk ıstıyorsan psıkologa gıt yoksa cocugun zaten olmaz bukadar aglamana bukadar stresıne dedım bıraz sert konustum ama yakın arkadasımdı benı tanıyor

psıkologa gıttı 2 ay sonra tup bebek ıle hamıle kaldı ıkızlerı oldu

oyuzden sakin olun
ruyalarınız bılıncaltı hep tum benlıgınıze ıslemıs
yapmayın bunu
allah saglıklı cocuk nasip etsın hayırlısıyla ısteyen herkese .

Bu konuda savunulacak bir taraf yok ama sadece 1 güncük kucagina almasa birsey kaybedermi ?

Ömur boyu alma demiyorum. Bunun cozumu yokmu. Yoksa ben odada olmasammi diye düsünuyorum.
Bence ruyaniza bu kadar takilmayin, neticede bilincalti. Belki siz bile kucaginiza almak isteyeceksiniz. Dusunuyorum, benim kardesim hastanede yegenini kucagina almasa uzulurdum.

Çok degil bundan 1 sene once agustos ayıydı.. Her gece ayni rüyayı goruyordum uyandigimda etkisinden kurtulamiyordum.

Ruyamda daha dugunleri olmamiş eltim ve kaynim hamilelik haberi veriyorlardi. Ruya ya birden doguma geciyorduk. Eşim yigenini kucagina aliyordu öyle bir aşkla bakiyordu ki. Benim gozlerim doluyordu. Aglayarak teyzeme gidiyordum boynuna sarilip agliyordum. Teyze benim hic cocugum olmayacakmi diye.

Biliyordum olacakti...

Dugun bitti misafirlerim gitti. Bende butun isleerimi halledip tup bebege odaklandim. Muayenemizi olduk. Bir puruz cikti. Laparoskobi yapilacakti...

Tabiki ben hala ayni ruyayi goruyorum. Kaynanama anlattigimda " sacmalama pink ilk aydan olmaz sen üzülme kafana da takma " demisti...

Ayni ruyamdaki gibi oldu. Birden etraf bulaniklasti. Sesler ugultulu gelmeye basladi. Sesim cikmadi dugumlendi...

O gun esimde bende bir yandan sevindik rabbim onlara yasatmadi ( hamile kalamama) hemde cok üzulduk kendi adımıza..

Çunku insan ister istemez sorguluyordu.. 5 dk lik zevk ile dunyaya gelen istenen veya istenmeyen bu kadar bebek varken biz neden bu kadar ugrasiyorduk ?

Tabiki bunun bir sinav oldugunu bu sinavinda ustesinden gececegimizi dusunduk ustunde durmadik...

Sonra eltimin yersiz nispet yapar gibi konuşmalari , arayip sormamamiz , ameliyat olan ben degilmisim gibi ilgi beklemesi.. cocugumuzun olmadigini bile bile bizden bebek arabasi, beşik istemeleri. Surekli memnuniyetsizlikleri derken 9 ay bitti...

Evet bu hafta dogum var. Cumaya kadar dogacak bir masum bebek... Bir yandan aileye yeni bir uye katilacagi icin sevincliyim bir yandan icim buruk uzgunum. Cunku ilk hamile kaldigini ogrendigimde kendimi doguma kadar hamile kalirim ruyam gercekleşmeyecek diye kendimi avututtum. Ama olmadi.. Regl gunum yaklastikca icimde ya o gune denk gelirse korkusu sardı..

Bir yandanda ruyamin cikmis olmasi dogumdan sonra esimin yigenini kucagina alip askla bakmasi ve benim gozlerimin dolmasii... Bu sahneyi defalarca kez ruyamda gormus olmama ragmen uykumdan aglayarak uyandim.

Eşimden bugun sadece dogumun oldugu gün yigenini kucagina almamasini rica ettim. Tabiki sevsin sadece ruyamdaki gibi bir sahne olsun istemedim.

Başta biraz burkuldu...

Buna hakkim yok.!

Inanın neyin mantıkli veya neyin dısardan itici görundugunu anlamayacak durumdayim..

çocuğu olmayanlar, çocuk sahibi olanları, sanki suç işlemiş gibi algılıyorlar...çocuğu olanlar tabikide sevinecek, havalara uçacak, herkesle bu mutluluğu paylaşacak...başkalarının olmuyor diye karalarmı bağlayacak...senin düşüncelerin çok yanlış, eşine öpme demeler felan...bunlar kıskançlıktır resmen...Allah'ım herşeyi sana bırakıyorum, hakkımda hayırlısını ver deyip, gönlünü rahat bıraktığın an seninde çocuğun olur...

Biliyordum olacakti...

Başta biraz burkuldu...

Buna hakkim yok.!

Malesef büyük bi haksızlık yapıyosunuz hem kendinize, hem eşinize, hem kaynınıza eltiğine ve o minnak bebişe.. Benim de çocuğum olmuyo ve inanın etrafımdaki çocuklara deli oluyorum.. Onları severek rahatlıyorum.. Bi de bu şekilde deneyin lütfen.. Önce biraz canınız acıyacak.. Ama sonra geçecek.. İnşallah Allah size de en kısa zamanda sağlıkla sıhhatle nasip etsin

Yenidoğan bebek kucaktan kucağa dolaştirılmaz zaten.
Anne, baba (ki yeni baba olanlar çok kısa süre tutar genelde), ve ilgilenecek refakatçi kucağına alır..

Görmeye gelenler beşiğinde görür gider..

Kendinizi çok doldurmuşsunuz. Eltiniz de beslemiş bu durumu.
Ama şu da var ki biri bebek heyecanı yaşarken, diğerinin bebeği olmuyor diye sürekli susamaz. Bu hamile olana da haksızlık olur. İki taraf da birbirini dengelemeli..

Psikolojik destek alıyor musunuz?
Bunun daha bebek büyütme muhabbeti var çünkü..

Bizim iş yerinde bi abla vardı. 5-6 senelik evliydi. O Da tedavi görmüş bildiğim kadarıyla olmamış. Ama daha sonra tedaviyi bıraktı. kendiliğinden oldu. Nasip kısmet ne zaman geleceği belli olmuyor. Bence biraz zamana bırakın çok düşünmeyin. Stres çok etkiler. Çok zor ama stresi azaltmanız lazım

Yalniz degilsin canim haklisinda, bizde ayni yollardan gectik geciyoruz ama emin ol kimse anlayamiyor bizi hatta bazen esimiz anne babamiz bile.. hayatinizin merkezi yapmayin onlari heleki ince dusunemeyen insansa bunlar .. gerek yok mutlu olacaginiz seylerle ilgilenin ve Allahin takdiri bazi seyler buna teslim olun ve bekleyin zaman ne getirecek.. insallah guzel gunlerde onlardan cok daha guzel gunlerde bulusursunuz evladinizla

Yenidoğan bebek kucaktan kucağa dolaştirılmaz zaten.
Anne, baba (ki yeni baba olanlar çok kısa süre tutar genelde), ve ilgilenecek refakatçi kucağına alır..

Görmeye gelenler beşiğinde görür gider..

Kendinizi çok doldurmuşsunuz. Eltiniz de beslemiş bu durumu.
Ama şu da var ki biri bebek heyecanı yaşarken, diğerinin bebeği olmuyor diye sürekli susamaz. Bu hamile olana da haksızlık olur. İki taraf da birbirini dengelemeli..

Psikolojik destek alıyor musunuz?
Bunun daha bebek büyütme muhabbeti var çünkü..
Katiliyorum. Uzgun kirgin olunsa da esine yegenini kucagina almamasini soylemek cok tuhaf.
Elti,gorumce ve bilimum aile fertlerinden kime kizilirsa kizilsin tabiki alip kucagina mis gibi kojusunu cekicek icine adam amcasi olarak.
Konu sahibi, psikojik destek ya da kafanizi bi seyler mi olsa?

Back
X