Haksizlik mi ?

Emin olun bunlari bende dusunuyorum o zaman soguyorum hamilelikten bebekten hayatima bakyorum. Sonra bir bebek elbisesi goruyorum allahim nasip et diyorum. Ya da birinin bebegini severken kendi bebegime nasil davranirim acaba diye hayal ediyorum kalbimde bi sicaklik oluyor. Hamilelik ve bebekle ilgili birsey gormesem hersey yolunda ilerliyor aslinda.

Hep şuna inanmışımdır nasıl ki hepimizin ölüm tarihi belliyse hangi anne ve babadan ne zaman dünyaya geleceğimiz de belli. Şuan bebeğinin araniza katılacağı zamanı bekliyorsun. Yaşın genç henüz anladigim kadarıyla. Bol bol çocuksuz hayatin avantajlarını yaşa :)

Asıl soruna gelecek olursam da bence eşin yeğenine nasıl davranmak istiyorsa öyle birak icinden geldigi gibi davransın. Benimde 2 bekar erkek kardesim var dogum yaptigim gun gozlerindeki heyecani sevgiyi goruyordum. Aynı şekilde sende içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Yakınlarımın bebeği olduğunda hala ben bile dayanamam alıp kucağıma kokusunu içime çekerim. Savunmasizligi karşısında ağlamak bile gelir içimden.

Bunu da benim regl oncesi sendoromuma verin lutfen. Cunku normalde sallamiyorum umursamiyorum ama regl donemim yaklastikca yine geldi yine olmicak bari bu ay olsaydi dusunceleri sariyor. Bu da tam doguma denk geldi. Hala regl olmadim dogum oldugu gun olur tum gunu mahfederim
Cunku kolay regl donemi gecirmiyorum asiri sancim ve kanamam oluyo. Buda psikolojimi etkiliyor.

Şimdi gelelim soylediginiz seye. Asla ovunmek icin soylemiyorum esim sorululugunda bana yardim eden iyi bir insan merhametli. Keza iyi anlasiriz. Cevremdeki evlilerde oyle.

Buna bu kadar icerlenmemin sebebi bellkide bu. Yani rabbimin zoruna gitmesin bagimli alkolik her gece disari cikan icen hamileyken esini doven cebindeki son parayi bile ickiye harcayan kişi , eltimde dedigim gbi 3 ay adet gormeyen duzeni olmayan biri... bizde olmayan onlarda olan ne var diye düsünüyo insan... ve bundan cok utaniyorsun. Tabiki rabbim iyisini bilir. Ama bebeklerini cope atan bilerek isteyerek kiyan insanla var. Diyorsun ki onlarda bizde olmayan ne var.. bu dusuncelerden dolayi boyleyim. Beni lutfen yanlis anlamayin.

Sizi anliyorum ve ondan yazdim.
Sunu anlatmak istedim eltiniz belki esiyle acisinin yaninda bebekle kendini mutlu ediyor kimi insanlar bazi aci ve eksiklerden dolayi daha once ve kolay sahip olabilir.

Zaten sordugunuz sorunun icinde cevap var cok onemseyen veya kiymetini bilmeyen insanlar bir seye daha cok sahip olurlar.

Hayata genel olarak baktigimizda bu ornekler cok var bazilari bakkalldan ekmek alir gibi kolay olurken kimi disi tirnagiyla elde eder yani bu duzen bebek de degil her konuda oyle demek istedim siz bu konudan dertli oldugunuz icin dogal olarak buna odaklandiniz.

Tekrar ediyorum iyi bir esiniz ham maddeniz varsa insallah hep umut olucaktir. :))
Senin cocugun olmaz teshisi konulan insanlarin oluyor..

Sebebsiz cocuk olmuyorsa rukya tedavisine yönelin aynanda hacamat ve süluk hicbir yan etkileri yok hatta damar aciyorlar. Kan akiskanligi hizlaniyor. Birde reishi mantari kapsuller var onu kullanin damar acici etkisi var. Etrafimda gordugum kadariyla sebebsiz cocugu olmayanlar rukya tedavisi ile oluyor. Zemzem suyunu bakara fatiha ihlas felak nas okuyup icin hergun. Zira sahih hadisler var bu konuda rahme cinler yerlesip cocugu olmamasi icin ugrasiyor kadinlarla. Ta ki kadin ne zaman baska varliklardan medet umuyor cinler rahimden cikip hamile kaliniyor .kadinlar şirke düssun diye tuzak. Yani sadece Rabbinize dayanin ondan isteyin .
hz zekeriya o kadar yaşlanmışken karısı kısırken bir oğul ile mujdelendi. Yaptigim dualarla hic bedbaht olmadim dedi. Işin sırrı Rabbinize tevekkul edip usanmadan istemek.

Almayıversin kocan kucağına
Ölmez ya almazsa
Azcık düşünceli olsun
Zaten daha önceki konundan o emrine kaynına uyuz oluyorum.
Düşüncesiz pislik
Öyle övünmelerinin cezasını verir ama Allah sonradan

utanma canım benım utanacak bişi yaşamıyorsun imtihanın bu Rabbim sana ve tum ısteyenlere nasıp etsın ... geçicek üzülme... ama onlarada kızma kalbi kotu olmayan kımse nıspet yapmaz bu duruma...

öncelikle Allah en kısa zamanda sana da bir evlat verir inşallah. ama size haksızsınız diyemiyorum nedense.. bilmiyorum. yaşamayan bilemez sanki. Allah yardımcınız olsun. eşiniz de anlayışlı biri anladığım kadarıyla. şanslısınız. ama bir sene önceden bu olayı rüyanızda görmeniz çok ilginç geldi bana. hayır olsun inşallah

Onu söyle aciklayabilirim. Bnm telefonumu kullaniyordu kaynim. Uzun sure kullandi sonra verdi..

Mesajlarin hicbirini silmemisti. Bende silerken önizlemede çocuk icin erken hayatim yazisini gorunce basmis bulundum. Sadece iki cumle okudum eltim simdiden yapsakmi cocuk yazmis o da cocuk icin erken hayatim ama deneriz yazmis ( nisanlilardi o zaman ortada dugun falan yoktu)

Hemen cikip sildim mesajlarin hepsini telefonu 0 ladim...

Sanirim o gun bilincaltima yerlesti.

Allah en kisa surede bu mutluluğu size de yasatsin ben de Tüp bebekle bebeğime kavustum ama ne zorluklar sıkıntılar yaşadım inan ki bunların hiçbirini şimdi hatırlamıyorum zorluyor kendimi yok çünkü bebegimin mutluluğu yetti her şeyi silmeye. Esin de bırak sevsin senin yeğeni de olsa çok seveceksin sevilir bebek bu herkesin ki sevilir ama sizin çocuğunuz olsun tırnağini hiçbir kimseye degismezsiniz zaten

Oylemi olur dersiniz. Yani kendi cocugunda daha farkli duygular hisseder degilmi?

Bu arada eltim suan hastanede sancisi baslamis.

Yaşamayan bilemez, Allah kimseye yaşatmasın. 1 yıldır bizde deniyoruz olmuyor şimdiden yıprandık bizde. ben ki ablama özeniyorum, kıskanıyorum. eltim olsa aynı sizin gibi olurdum. bende kıskandıkça utanıyorum ama elden gelen bişey yok. aslında kıskançlık da değil de böyle bi Allahım sen bu duyguyu bize de yaşat deniliyor insan özeniyor elimizde olan bişey değil ki.
üzülmeyin sıkmayın canınızı Allah bizlere de nasip edecektir de zamanı vardır, sadece sabır..

Elbise giymeyi hic ama hic sevmem bitane gordum sosyal medyada kendimi hayal ettim hamileyim ve o elbisenin icindeyim. Dedim ki hem rahat olur bunlardan alsammi 1 -2 tane sonra kndi kendime sacmalama falan ddm. Aksam yemege gittik o zaman 6 aylik hamileydi karsimda o elbiseyle...

Sadece baktim baktim baktim. Cok imrendim. Ama kiskanclik degil iste bu. Yoksa kim begendigi elbiseyi baskasi giydi diye uzulur. Bunun gbi bir cok sey

Zor ve yıpratıcı bir süreçten geçmişsiniz ve halen uğraşıyorsunuz zannedersem. Bu yüzden düşünceleriniz normal. Ben bebek tedavisi görmedim ama bebeğimi kaybettim. Eşinizde yeğenini sevebilir. Asıl kendi çocuğu olunca nasıl aşkla bakıcak göreceksiniz. Umarsamayın dua edin ve tedavinizi bırakmayın

Gercekten oylemi olacak ? Beni bu dusunceler yiyip bitiriyor. Suan hastanede eltim karnima sancilar giriyo regl olcam allahim ben guclu bir insan degilim ki.

Canım benim köyü gözle bakıyorsun demedim zaten ola ki insanız “lütfen bakma” dedim. Çünkü bebekler çabuk nazara gelen varlıklar.. Allah tez zamanda sana da nasip eder inşallah, stres çok etkiliyor rahatlamaya bak canım hatta gerekirse bi uzman yardımı al. Kimsenin seni üzmesine izin verme, moral ve desteğe daha çok ihtiyacın var bu dönemde. Esenlikler ..

Benim tabum hamilelerle sanirim bir bebegi asla kiskanmam.

Yani bir hamile gorursem imrenirim belki allah korusun nazar degdiririim diye korkarim. Ama dogmus bir bebekte asla yapmam allahim asla dedigim hersey basima gelir lutfen basima gelmesin o masum..

Hep şuna inanmışımdır nasıl ki hepimizin ölüm tarihi belliyse hangi anne ve babadan ne zaman dünyaya geleceğimiz de belli. Şuan bebeğinin araniza katılacağı zamanı bekliyorsun. Yaşın genç henüz anladigim kadarıyla. Bol bol çocuksuz hayatin avantajlarını yaşa :)

Asıl soruna gelecek olursam da bence eşin yeğenine nasıl davranmak istiyorsa öyle birak icinden geldigi gibi davransın. Benimde 2 bekar erkek kardesim var dogum yaptigim gun gozlerindeki heyecani sevgiyi goruyordum. Aynı şekilde sende içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Yakınlarımın bebeği olduğunda hala ben bile dayanamam alıp kucağıma kokusunu içime çekerim. Savunmasizligi karşısında ağlamak bile gelir içimden.

Ben yeni dogan bebek hic sevmedim yani yanlis anlasilmasin kucagima alip hic sevmedim korktum bisey olur diye :)
Dun esimde soyledi bende korkarim bisey olur diye dedi.

Sizi anliyorum ve ondan yazdim.
Sunu anlatmak istedim eltiniz belki esiyle acisinin yaninda bebekle kendini mutlu ediyor kimi insanlar bazi aci ve eksiklerden dolayi daha once ve kolay sahip olabilir.

Zaten sordugunuz sorunun icinde cevap var cok onemseyen veya kiymetini bilmeyen insanlar bir seye daha cok sahip olurlar.

Hayata genel olarak baktigimizda bu ornekler cok var bazilari bakkalldan ekmek alir gibi kolay olurken kimi disi tirnagiyla elde eder yani bu duzen bebek de degil her konuda oyle demek istedim siz bu konudan dertli oldugunuz icin dogal olarak buna odaklandiniz.

Tekrar ediyorum iyi bir esiniz ham maddeniz varsa insallah hep umut olucaktir. :))
Senin cocugun olmaz teshisi konulan insanlarin oluyor..

Sebebini bilsek elimizden geleni yapardik simdi sadece zamani var diyoruz

Almayıversin kocan kucağına
Ölmez ya almazsa
Azcık düşünceli olsun
Zaten daha önceki konundan o emrine kaynına uyuz oluyorum.
Düşüncesiz pislik
Öyle övünmelerinin cezasını verir ama Allah sonradan

Rabbim cocugundan cikarmasin tek dilegim bu. Hep ddm bilerek yapiyorlarsa allaha havale ediyorum dye

utanma canım benım utanacak bişi yaşamıyorsun imtihanın bu Rabbim sana ve tum ısteyenlere nasıp etsın ... geçicek üzülme... ama onlarada kızma kalbi kotu olmayan kımse nıspet yapmaz bu duruma...

Kendi ablasinin cocugu olmuyot yllardir tup bebek yaptiriyorlar. Gecen sordum ne yaptilar dedim. 3.kez yaptilar tutmadi benim ablamin muzurlugundan olmuyor dedi. Beni hamile kaldigimda 1 krre aradi. Hic ilgi gostermediler bana dedi. O kadar ankaraya gittiler bir kere arayip biseye igtiyacin varmi diye sormadilar bende onu arayip sormuyorum hamile kaldigimdan beri dedi.

Size soruyorum bu insan iyi kalplimi ?

Elbise giymeyi hic ama hic sevmem bitane gordum sosyal medyada kendimi hayal ettim hamileyim ve o elbisenin icindeyim. Dedim ki hem rahat olur bunlardan alsammi 1 -2 tane sonra kndi kendime sacmalama falan ddm. Aksam yemege gittik o zaman 6 aylik hamileydi karsimda o elbiseyle...

Sadece baktim baktim baktim. Cok imrendim. Ama kiskanclik degil iste bu. Yoksa kim begendigi elbiseyi baskasi giydi diye uzulur. Bunun gbi bir cok sey

Ne yaptınız bebiş oldu mu? siz adet oldunuz mu?

Gercekten oylemi olacak ? Beni bu dusunceler yiyip bitiriyor. Suan hastanede eltim karnima sancilar giriyo regl olcam allahim ben guclu bir insan degilim ki.

Yeğende çok seviliyo ama evlat bambaşkadır çevremden gözlemlediğim kadarıyla.

Kendi ablasinin cocugu olmuyot yllardir tup bebek yaptiriyorlar. Gecen sordum ne yaptilar dedim. 3.kez yaptilar tutmadi benim ablamin muzurlugundan olmuyor dedi. Beni hamile kaldigimda 1 krre aradi. Hic ilgi gostermediler bana dedi. O kadar ankaraya gittiler bir kere arayip biseye igtiyacin varmi diye sormadilar bende onu arayip sormuyorum hamile kaldigimdan beri dedi.

Size soruyorum bu insan iyi kalplimi ?
iyi kalpli ya da diil bunları unutun herkes kendi vicdanının ekmeğini mutlaka yer...

Back
X