Haksızlık

baharimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2009
78
0
86
Diğer
Günlerdir çok üzüldügüm için ve çözüm bulamadıgım için akıl almak için açtım bu forumu.eşim erkek kardeşiyle ortak iş yapıyor ve erkek kardeşi çok uçarı bir tip.hep kendilerine yönelik kararlar alıp uyguluyor ve eşimde çok sakin ve ailesini bir arada tutmaya çalışan fedakar abi.kaynım kendisine araba aldı aradan birkaç yıl geçti ki şimdide hemen eşine araba almaya kalktı.işi yeni kurduk belimizi yeni dogrultuyoruz diye biz daha araba almadan ikinciyi alıyor.eşim sessiz kaldı ama benim daha fazla bu haksızlga göz yummaya niyetim yok.nasıl davranabilirim

belki kazanılan paradan kendi payına düşen kısmıyla bu harcamaları yapıyordur
ortak hesaptan yapıyor ve eşiniz buna göz yumuyorsa bu çok kötü

benim sevgilimin de erkek kardeşi böyle uçarı bi tip.
sevgilimden çalıştığı yerde işe girebilmek için sormuş aldırır mısın diye.
ama seni utandırır dedim istemedim.
o da hak verdi.
bazı sınırlar çizin. ortak kazançtan hep bana hep bana demesin...
kazanç paylaşılsın.
isteyen istediği gibi harcar..

şuna emimim ki aile bireyleriyle ortak yapılan işten hayır gelmiyor bireyler daha rahat oluyor ve çekinmeden yapmamaları gereken şeyleri kolaylıkla yapabiliyorlar bi samimiyet var çünkü, bence eğer imkanı varsa eşiniz işini ayırsın...

Son düzenleme:
bir insan kendi insanıyla iş yapmamalı kesinlikle etrafımda gördüğüm kadarıyla böyle ortada disiplin olmuyor işe rahat gidip geliyor vs..Hakkıyla çalışıp kazanıyorsa o zaman sorun yok ama genelde gevşeklik oluyor nasılsa abim deyip

çok doğru aile bireyleri arasına ticare t girdimi ilişkilerde bozuluyor

aile icinde yapilan islerden hayir gelmez, benim de babam ve amcam ayni sorunu yasamisti ve islerini ayirmislardi.
2 seceneginiz var canim:
ya gelirlerinizi cok dikkatli bir sekilde ayiracaksiniz ve kimsenin hakki yenmeyecek
ya da ortaklik bozulacak.

iş daha yeni bir iş ayrılmamız söz konusu degil yani borçun haricinde pek birikim yok olanda zaten 2 araba almaya yetti..kaynım uçarı onunla konuşsam işe yaramaz ama eltim dindar haktan korkan biri onunla konuşmayı düşünüyorum ama bu tarz konuya nasıl girilir heyecanlanıp sinirlenmeden nasıl ifade edilir ne olur yardım

bence eşinizin iyi niyetini kullanıyo ama sizin elinizden birşey gelemez birde kendi payından alıyosa kimse brşey diyemez bu konuya tek müdahele etcek eşiniz biraz fikir akıl verin bence eşinize gözünü açsınn

Bence bu konuşmayı siz değil eşiniz yapmalı... Eşinize farkettiğiniz şeyleri ve sıkıntıları anlatın... Eğer umursamaz ise, BİR ARABA BEĞENİN ve alınmasını talep edin... :)

Bu arada aklıma geldi... Eltinize alınacak olan arabanın parası, farklı biryerden gelmiş olabilir.. miras gibi mesela? Siz konuştuğunuzda kötü duruma düşebilirsiniz....

eşinizin ailesi ne diyor peki bu duruma oğlum sen ne yapıyorsun demiyorlarmı daha ağbinin arabası yokken sen eşine mi araba alıcaksın demiyorlarmı eşiniz sakin tamam ama olan size olur sesinizi çıkartmassanız içine ata ata sen hasta olursun

eşimin babası öldü yeni anneside çok yaşlı ve hasta kimseye hiçbir şey diyebilecek şekilde degil.çok yıprandımm cidden

eltinizle oturup konuşmayın bu size düşmez
ayrıca ortalık karışabilir
uygun bir zamanda eşinizle konuşun

kendi hakkıyla alıyorsa yapıcak bısey yok. ortak kasa degıldır heralde ozaman cok sacma olur yanı. kim ne kadar harcarsa olurmu oyle sey.

kendi hakkıyla alıyorsa yapıcak bısey yok. ortak kasa degıldır heralde ozaman cok sacma olur yanı. kim ne kadar harcarsa olurmu oyle sey.

elbette kendi hakkından alıyor fakat öncelikler hep tek tarafın olursa bu durumda diger ortaga karşı haksızlık yapılmış olur.ortada haksızlık var.kim daha önce davranırsa ona alınsın herşey olmaz böyle mantık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…