Haksızsam söyleyin kabul edicem...

cennetimbenim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
236
1
46
Sakarya
Merhaba kk...

Cevap yazmasanızda içimi dökmek beni rahatlatacak sanırım...

Evliyim ve bir çocuğum var..başlarda görümcelerimi seviyordum ama zamanla gördüklerim beni onlardan soğuttu..sessiz sakin biri olmadığım için onlarda benden soğumuş olabilir... Eşime kızsam da kardeşlerinin yanı demiyorum bağırıveriyorum sinirime hakim olamıyorm...

büyük görümcemin bir oğlu var benim oğlumdan büyük...eşimin ilk yeğeni olduğu için olsa gerek hep onlardaydık doğum yaptığında..okadarda güler yüzlü ağırlamıyordu aslında ama yinede hergün giderdik...ben doğum yaptım toplasanız beş gün gelmediler görmeye..evlerimiz çok yakın halbuki...hatta haftanın üç dört günü çocuğunu gezdirmek için alışveriş merkezlerine giderler hani çocuk yüzünden çıkamıyorlardır desem öyle değil...
hatta çalışmaya başladı bir ara bakıcı olarak bizim komşumuza çocuğunu bıraktı iki ay boyunca hergün yine bile kapıdan uğramadı...

halam vefat etti 15 gün önce ..ilk gün çocukla ilgilenemeyeceğimden eşim evde kaldı o baktı oğluma ertesi gün ise görümceme götürdü o baktı.. Arayıp başsağlığı diledi aklın burda kalmasın oğlun çok mutlu şimdi uyuttum falan dedi güzel baktığını anladım yani... Velhasıl 7 gün okuduk evlerinde evimize geldik falan hala tık yok başsağlığına gelmediler... arkadaşlarım toplanıp geldiler ablamın elti ve görümcesi istanbuldan 4 saatlik yol yapıp geldiler bizimkiler gelmedi... Yine ağzımı açıp eşime hafif sitem bile etmedim...

İdün akşam aramışlar eşimi ortak arkadaşları var oraya oturmaya gideceklermiş bu akşam bizi de çağırdılar..bende içimi döktüm eşime.--ablanlara zaten kızgındım bu cenaze olayı son noktayı koymama sebep oldu dedim..gelmicem dedim --sonunda da .. Kızdı biraz ama olsun konuşmayalım kapatalım konuyu ben yalız giderim napayım dedi.. Ve kırgın yattık...

Haksızmıyım düşüncelerimde :2:

sonuna kadar haklısın
böyle insanlar yüzlerine söylesen bile asla hata yaptığını kabul etmez
yaptıkları ayıp insan yedi kat yabancıya gidiyo başsağlığına
ölüm hastalık parayla değil sırayla birgün onun da başına gelecek
eşinle gidip kırmadan görümcene söyleyebilirsin beklediğini kırıldığını

haklısın insan destek bekler böyle durumlarda.benim de görümcelerim iyidir sağolsunlar ama kırgınlıklarım benim de oldu.doğumdan 1 ay sonra ev taşıdık biz yardım ederiz hep beraber yerleitiririz evi diyenler taşındık ortada yoklardı.halbuki ben hamile halimle küçük görümcemin ev temizliğine yardım ettim.olsun helali hoş olsun.canım annem halletti işlerimi.bir görümcemin eşi yurtdışında her izine geldiğinde gideriz hem de bikaç kere.benim kardeşlerim geldiler doğumumdan sonra bırak gelmeyi gözünaydın kardeşlerin gelmiş hoşgelmişler bile demedi.ben de kırıldım çok.ama ona göre davranacam bundan böyle sen de öyle yap.eşine de çok yüklenme sonuçta kardeşleri can bizler cananız.lafı açılırda görümcene kırıldığını söyle belki anlar hatasını..

evli değilim çok bilmem gelin-görümce ilişkilerini ama cenaze için bağsağlığında bulunmamalarına kırılman çok normal.

ancak bebek için 5 gün gelmeleri bence yeterli.belki siz onun doğumuna her gün gittiniz diye rahatsız olmuş olabilir,o kadar sık ziyareti hoş bulmayabilir.

nihayetinde çocuk doğurmuş kadın başında kalabalık istemez diye düşünmüş olabilir.

(fazla mı iyi niyetlice oldu bilemiyorum ama)

Kesinlikle haklısın...
Kocanında gitmemesi lazım hatta.. ölüm bu başka bir şeye benzemez ,insan 7 kat yabancının acısını paylaşır o günlerde... Allah sana sabır versin canım

malesef bi taraf daha çok veren oluyor oda siz olmuşsunuz ben olsam eşimide yollamazdım
benm görümcemin oğlu oldugunda bizde haftada 2 defa felan giderdik çok seviyorduk ama benim oğlum oldu ayda yılda anca geldi ve oğlumu hiç sevmiyor yalandan

Haksızsın,sen içli dışlı olmayı çok seviyorsun diye o da sevmek zorunda değil.Yaptığınız şeyi içinizden gelerek ,karşılık beklemeden yaparsanız kafanız daha rahat olur.Ayrıca ben ona 5 gün gittim o bana 3 gün geldi gibi matematiksel hesaplara girmeniz hiç hoş değil.Alışveriş mi bu ?Telefonda başsağlığı dilemiş,gelse iyi güzel olurdu ama gelme gibi bir zorunluluğu yok.Siz de bundan sonra ona göre davranırsınız ama çocuk gibi küsmeniz bunu da eşinize yansıtmanız hiç hoş değil.Ne görümceler var mesafeli olduğu için şükretmelisin..............

kırılmakta haklısınız.bazı insanların maalesef akrabalık ilişkileri çok zayıf oluyor..Bu tarz insanlara sadece Allah ıslah etsin demeekten başka bir söz kalmıyor..Onların davranışları yüzünden siz kendinizi sonradan kötü hissedeceğiniz kendinizi kendinizden edecek daranışlar içerisine girmeyin sonunda içinizde sıkıntısı hep kalır..İnsanlar kendi davranışlarından sorumludur,hükümlüdür..Ne kadar kırgın olsanız dahi eşinizi yalnız bırakmayın.Hatta gittiğiniz yerde kırgınlığınızı dile getirin.."Seni severim ama bana yakın davranmayışınızın sebebi ben bilmeden size karşı bir kusur mu işledm o yüzdenmi" diyerek konuşarak assıl sebebini anlamaya çalışın..Yoksa içinizde her geçen gün büyüyen bir soğukluk olur,buda ister istemez evliliğinizde huzursuzluklara neden olabilir..Allah yardımcınız olsun bebeğiniz hayırlı ve uzun ömürlere sahip olsun..Halanıza da Allah rahmet eylesin,başınız sağolsun..

Başın sağ olsun. Zor zamanları çabuk atlatırsın umarım.
Herkes zor zamanlarda en yakınındakilerden destek bekler. O destek gelmeyince de kırılır. Ben de kırılırım, ama küsmem. "Karşımdakini tanıdım, demek ki sıkıntıya gelemiyor" derim. Herkesi olduğu gibi kabul edip öyle davranırım.
Başsağlığı konusunda haklısın. Ama öteki konularda haksızsın. Anladığım kadarıyla görümcen fazla samimiyeti sevmiyor. Belki de sana yakınlık duymuyordur. Mesafe istiyordur. Bence buna göre davranmalısın. Fazla beklentin olmasın.

ahh ahhhh genelde veren tarafta gelin tarafı oluyor hep gelin kimyasında mı varki bu acaba :26:

Başsağlığı dileyen arkadaşlara teşekkürederim..
açıkcası benimgibi düşünenleri görünce vicdanım rahatladı.. Annem ablam bana hakveriyorlardı ama nede olsa canlarıyım ve ben üzülüyorum diye beni haklı görüyorlardır düşüncemde var bi yerde...

eşime az önce yine sordum gidecekmiş... Bişey demedim..ayrıca görümcem mesafe istiyor olabilir mi? Olabilir..bunu düşünmemiştim...bende onu yapacaktım zaten...küsmücem..kapım herzaman açık tabiki.. Kouşurum yeri geldiğinde ama gitmek yok bi daha oraya...

Haklısınız, en azından bir başsağlığı dilemesi gerekliydi ama ben kırmızı olan yazıya takıldım. Hergün hergün ne işiniz var eşinizin yeğeni bile olsa. Bunalmış olma ihtimali var mı?

Başsağlığı için bence de gelmelilerdi.
Ancak doğum için günlerce gelmeleri anlamsız bence.
Şahsen ben eşin ailesi ile abartılı iç içe olmaları sevmem
En büyük sorunum bu hatta..
Aramam bile eşim çok oldu aramıyorsun der..
Sevmiyorum ben o kişileri tabi onun etkisi de büyük
ama ben kayın tarafını çok sevmek de iyi değilmiş onu anladım.
Çok gelirler benden çıkmıyorlar bıktım dersin,
Hiç gelmezler arayıp sormuyorlar ayıp dersin
Ayy zor bu işler bilemedim
Beni hiç aramasalar kızmam valla doğumuma da istemem
aman kafam rahat olsun sevdiklerim her daim yanımda olsun yeter..
Bunlarla ne kendini ne eşini üzme bence.. İçinden geldiği kadarını yap
Arandığın kadar ara sevildiğin kadar sev gerisini salla

Kesinlikle çok haklısın eşinde çok ayıp etmiş ben tek giderim demekle seni dinledikten sonra sana hak vermesi ve gitmemesi lazımdı

Kırılmakta haklısınız çok ayıp etmişler bir başsağlığına gelmemekle. Umarım eşiniz de duygularını anlar en kısa zamanda..

eşinizi seviyorsanız fedekarlık yapmalısınız bence , eşiniz ve akrabalarını ayrı tutmak zor oluyor olabilir ama buna gayret göstermelisiniz . 3. şahıslar aranıza girmesin inşallah.

Not: Evli olmadığım için tecrübem yok sadece düşüncelerimi yazdım .

Ayıp etmiş görümceniz telefonla olcak şey değil bu. Ama yarın bir gün aynı şey onun basına gelir anlar,eşinizle ilgili bir durum yok bence onu arada bırakmayın kardesi yüzünden.

Hergün ondaydık derken vakitli vakitsiz değildi aslında..Çay bile içmezdik çoğunlukla..ben bilmiyorum ama yine de hergün hergün olmasa da haftada bir gelseler yeterdi... akraba dan daha da yakın kardeş bunlar ya.. Her neyse benim için artık bitti arkadaşın da dediği gibi arama bile aramam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…