Hala 6 aylık hamıle gibiyim :((

lilywater

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
89
0
86
Antalya
Ne yapcam ben bu gobegı kızlar :(( bebegım 4 aylık oldu ama gobek aynen duruyo sankı, zaten dogumdan sonrada sut olsun dıye onu ye bunu ye dogum kıloma yaklastım sayılır en azından gobegımı versem dıyorum :((
Bunun ıcın ne yapabılırım bana yardımcı olun lutfen sutum de azalsın ıstemıyorum??

oncelikle gule gule buyutun bebeginizi.

dogumunuz normal dogummuydu yoksa sezerayn mi?

ben burda ve diger bircok kaynakta okudugum kadariyla sut yapan seyin bildigimiz "su" oldugunu onun disinda hicbirseye gerek olmadigini biliyorum. sirf su icemiyorsaniz dogal hosaf meyve suyu fln yapip iciniz. tatli vs yemenize gerek yok. ekmegi de keserseniz kosusturmaca icinde baya eriteceginizi dusunuyorum. sanirim buyukler sut icin size baski yaparak yediriyorlar ama bunlarin yanlis inanislar oldugu bircok kez dile getirildi. umarim kurtulursunuz gobeginizden en kisa zamanda...

canım 9 ayda şiştiğimiz gibi 9 ayda da inecekmişiz,annem öyle diyor :) bende aynen senin gibi baktım sadece su süt yapmıyo,kendimi yemeğe verdim.sütümde arttı gerçekten ama doğum kilomu bile 1 kg geçtim.şimdi bira bira vermeye başladım sanırım.son günlerde olmaya başladı yani bu.göbeğim baya gitti ve daha sıkı.doğumdan sonraki ilk günleri hatırlıyorumda bıngıl bıngıl,bi boşluktu göbeğim :)amaan çok şükür sağlığımız yerinde.ben emzirdiğim için rejim filan yapamam ama havalar düzeliyo,hergün kızımı arabasına attığım gibi sahilde yürüyüş yapıcamherkesede tavsiye ederim

aynı ben canım ya benimde aynı 9 aylık gibi duruyo ...ne yapacaz bende bilmiyommmm:((((((((

pilates pilates pilateshihoyyyt

oturarak olmaz arkadaşlar çalışıcaksınız:emir_bebek:

bende hiç vakit bulamıyodum ama baktım kondisyondan düşüyorum başladım hemen...

yıllardır spor yapıyorum bırakınca hamlamışım ama toparlarız...

ben normal yaptim ve ikinci korse taktim suanda hic göbegim yok.

bol bol sivi aliyorum bebegimi emzirdigim icin,bu arada 3 kilo fazlam kaldi.

spor yapin en iyi yöntem bu bence.

spor yapmaya vakit yok ki yaa.ben çalışıyorum oğluşuma koşmak varken akşamları kim gider spora falan :( kaydirigubbakcemile3

Ne yapcam ben bu gobegı kızlar :(( bebegım 4 aylık oldu ama gobek aynen duruyo sankı, zaten dogumdan sonrada sut olsun dıye onu ye bunu ye dogum kıloma yaklastım sayılır en azından gobegımı versem dıyorum :((
Bunun ıcın ne yapabılırım bana yardımcı olun lutfen sutum de azalsın ıstemıyorum??

aynen canım, benimde bu işe canım çok sıkılmaya başladı, ne olacak bu kilolar böyle bilmiyorum, bende zayıflamak istiyorum. sütüm gidecek yemeği kesemiyorum zaten azaldı bayağı ki zaten emzirdğim için çok acıkıyorum ve sadece suyun süt yapacağına inanmıyorum, napalım bikaç ay daha sabredip sonra rejim yapıcaz, başka yolu yok. ben karar verdim 2 günde bir en azından kızımı oturtucam karşıma ya da uyutunca 45 dak evde olduğum yerde yürüyüş hareketi yapıcam, inş bi işe yarar. valla doğum yapmamış gibi olan anneler çok özeniyorum. :çok üzgünüm:

sadece suyun süt yapmak için yeterli olduğunu diyetisyenler söylüyor ama çocuk doktorları süt kalitesi için düzenli ve iyi beslenmenin önemli olduğunu söylüyorlar. Hatta beslenme uzmanlarına bakarsanız ilk yıl sadece sporla form tutmaya çalışmayı tavsiye ediyorlar emzirirken. Bence tatlı ve karbonhidrat gibi yiyecekleri azaltıp biraz da sporla olur bu iş. Ben bunu deniyorum ve faydasını görüyorum.

arkadaşlar su süt yapar doğru ama bişey yerseniz yapar..

sütün kalitesi yediklerimize göre değişir..

tabi nede olsa emziriyorum diye emzirmeye sığınmamak lazım..

daha az kalorili şeyleri tercih etmek lazım..

Sabah Gazetesi Gunaydin 06 Nisan 2009

Önemli olan kaloriyi ayarlamak

Op. Dr. Seval Taşdemir

Bizim kadınlarımız süt verdikleri için kalorili yemek yiyorlar, hâlbuki böyle beslenmeye gerek yok. Sütü yapan sudur. Anneler bol bol su içmeliler. İlk aylarda kilo verilebilir. Önemli olan verilecek kalorinin iyi ayarlanmasıdır. Loğusa bir kadına ne kadar kalori gerekiyorsa, onu almak yeterlidir. Genç nesil artık bu işi çözmüş durumda, diyetisyenler eşliğinde kilolarını veriyorlar.
* Doğumdan hemen sonra kilo vermek, yanlış veya sakıncalı bir davranış değil. Ama hamilelikte de kiloya dikkat etmek gerekiyor. Eğer anne hamilelikte dokuz kilo alırsa, zaten beş-altı kilosu ilk ayda gider. Geriye kalan üç-dört kilo ise bir yıl içinde verilebilir. Dengeli, sağlıklı beslenmek ve bol su içmek kilo sorununu çözer. Sezaryenden sonra çok hareket önermiyorum, günde yarım saat yürüyüş bile egzersiz için yeterlidir.
* Vücudu bozulmasın diye erken doğum yapmak isteyen hastam olmadı. Zaten bu bebek için çok tehlikeli olur. Bebeğin doğumdan sonra yoğun bakım ünitesinde kalması gerekebilir. Böyle bir durumda da annenin kişisel konforu bozulur. Böyle bir düşünce yerine, hamilelikte dikkatli beslenmek daha mantıklı olur.

okuduğum kadarıyla herkez aynı bende 68 kiloyla hamile kaldım doğuma 83 kiloyla girdim şuanda ise 79 80 iniyor çıkıyor kilom kızım 5 aylık olucak ben hala böyleyim yürüyüş bandı aldım eve yapabildiğim kadar yapıyorum plates yapmak istiyorum ama bilmiyorum daha önce çok spor yaptım özelliklede step ama platese gitmedim hiç yararı varmış sanırım bende onu deniycem cd sini falan alırım yaparım diyorum sanada onu tavsiye ederim canım plates cd si kullanalarvarsa adını yazabilirlermi

arkadaşlar ebru şallı yı izleyerek yapıyorlarmış her sabah 10.30 du sanırım ve tv8 de olsa gerek

benim kilolar da duruyor hala yaa... 51 kilo ile hamile kaldım 67 kilo ile doğuma girdim, normal doğum yaptım, kızım 2620 gr doğdu. Doğumda fazla kilo veremedim şu an 60 kiloyum :((

ben her sabah yarım saat spor yapıyorum.mekik çekşyorum ve yürüyüş bandına çıkıyorum.diyet yapamadım sütüm hemen azaldı.ama vucudumda karnımda sıkılaştı.20 kilo almıştım.4 kilo doğumla gitti.10 kiloda sonradan verdim.6-7 kilo versem tamamdır.inşallah.

Son düzenleme:
Valla sinir etmek için söylemiyorum ama ben giderek kilo veriyorum, 13 kilo almıştım doğumda 10 kilo vermişim ilk bir ayda bir kilo daha verdim sonra bir ara durakladı şimdi yine başladım vermeye. Göbek falan hiç yok desem yeridir çok yediğim zamanlarda çıkıyor sadece o kadar. Rejimde yapmıyorum sporda,tabi yapılmaması gerektiğini savunmuyorum özellikle spor sadece kilo için değil her zaman gerekli ama vakit bulamıyorum yoğun bir tempoda çalışıyorum sanırım son zamanalrdaki zayıflamamı da buna borçluyum.

ben hamileliğimde çok kilo almadım doğumdan sonrada hemen verdim kızımda kucakta sürekli gezmek hopalamak zıplamak istediğinden zayıfladım baya ama koca bi göbeğim var sanki bi bebek daha çıkcak içerden :( sadece sipsivri bi karnım vardı hamileyken hala da duruyo nolucak bilmiyorum çok moralim bozuluyo aynaya baktıkça :(

Çocuk üniversite sınavına girecek umarım vermissinizdir. Benimde 10 yılda zor veririm dediğim göbeğim var

Back
X