hiç takma böle şeyleriiiii
aileyle degil çocukla evleniyorsun
telas yapsa sana çöp getirse ne olcak getirmese ne olcak Allah aşkına
sen sözlünle mutluluguna bak gerisi boş
Bence kesinlikle tak böyle şeyleri.
Sadece çocukla değil aileyle de evleniyorsun.
İçinde ne kadar çok şüphe varsa emin ol ki o kadar çok kavga gürültü sebebin olacak evlenince.
valla takmak bana sıkıntıdan başka bişeycik getirmedi...
kimseye değil olan sana oluyo
aileleri bu kadar takmaya devam ettimiz surece bu kaynana kaynata hikayelerinin sonu gelmeyecek
eger size uymuyorsa mesafe koyarsınız olur biter
yaygara koparsan kotu gelin olcaksın yine basına bela...
koparmasan içine atacaksın
he diyosanki ben ailesi böle diye cocuktan vazgecerimmm o da senin bilcegin iş.... ama bi dusun kaç kişi var mukemmel kayınbaba kayınanne sahiibi olan
elinden geliyosa uzak durursun... ne guzel bak onlarda fırsat veriyoo böle yapmana dersin cekilirsin kosene
kafaya takmak kavga hır gur hiç bişeyi deiştirmiyo
Kaç gündür bunaldım,daraldım,yazmazsam çatlicam.
Geçen mart ayında sözüm oldu.Sözlüm Bingöllü..Sözümden bu yana sözlümün ailesi evimize 1 kere geldi (bayramlar hariç).Sadece ramazan bayramında 1 çeyrek getirdiler.Sözümde tek birşey takılmadı.Kurban bayramında çöp bile getirmediler ki büyük ablası hariç arayıp sormazlar bile.Evin en büyüğü benim ilk gelin ben çıkıcam,sözlümde ailenin en küçüğü,ailesi 2 kız 2 erkek çocuğu evlendirmişler şimdiye kadar.Örf adet bilmeseler desem neyse ama o kadar düğün yapmışlar.Kesinlikle maddiyatçı bi insan değilim.Çalışan bir bayanım ve maaşımın tek kuruşuna ailem karışmaz. sözlüm bana karşı çok iyi ondan yana sıkıntım yok.Ama ister istemez etkileniyorum ailesinin sorumsuzluğundan.Ailemde ister istemez rahatsız oluyorlar kızımız kimlere gidiyor.Sorumsuzluğun bu kadarı olur mu diye..
Sözlüm ile kendi aramızda 13 mayıs olarak düğün tarihi aldık.Ailelere söyledik ama o kadar rahatlar ki hiç düğün yapacaklar gibi bir telaşları yok.Ailesi şimdiye kadar bir kere bile arayıp bana bi ihtiyacın war mı diye soru sormadı bile.Sırf aileler yüzünden kafamda acabalar çoğalıyor.Pişman olmaktan korkuyorum.
takarmısın takmazmısın o senin bileceğin bişeyde sadece nişanlınla evlenmiycen kesin ailesiylede evleniyosun evli biri olarak tecrübe konuşuyor.onlar sana nasılsa sende onlara öyle ol sende düğünde bohca yapmazsın ödeşirsiniz
canım sen hiç kendini üzme sen nişanlına bak onla ilgili acaba varmı bunu ölç tart ben sakaryalı eşimin ailesi de gaziantepli biz ilk aman antepli dedik mahçup olmayalım herşeyin en iyisini yapmaya çalıştık ama onlar okadar özensizdi ki baktım bunlar böyle annemde çok üzüldü dul kız mı veriyoruz diye zaten aileme mahçup olduğuma üzülüyordum bak sana gene çeyrek altın getirmişler bende oda yok ne nişan alışverişi ne de düğün alışverişi oldu hatta tanıdık kuyumcudan emanet bilezik taktılar düğünün ertesi gün aldılar kolumdan geri verdiler kuyumcuya o kadar kırıldım onurum gururum kırıldı ama eşimin hatırına sustum çünkü bende çalışan bayandım eşiminde işi gücü vardı zaten aileler bundan rahat herkes kendi ayakların üstünde durduğu için hiç karışmadılar kayınvalidemin tek krşu yok evimde bırak olmasınlar hatta bırak ilgisiz olsunlar ilgili olup sürekli seni rahatsız ediceklerine ilgilenmesinler boşver şimdi 6 aylık evliyim sen evlendiğin akşam o başını yastığa koyduğun an bitiyor herşey sen sadece kendine yaptıklarınla kalıyorsun hayatın eşin oluyor tabikide aile önemli ufak tefek şeyler illaki olur ama eşin önemli o seni korucakmı arkandamı sana değer veriyormu bunları ölç tart bak ailesi aramamış gelmemiş bunlara hiç bakma canım
bu konuyu neden evleneceğin kişiyle konuşmuyorsun o ailesini daha iyi tanır. ona bu durumdan rahatsız olduğunu söylersen o da ailesine bu konuda daha özverili olmaları hakkında konuşabilir. benim anladığım kadarıyla nişanlının ailesi dediğin gibi daha önceden de böyle diğer evlatlarını evlendirdikleri için pek umursamıyorlar gibime geldi.
ne kadar da çalışsan düğünü sen kendi cebinden yapacak değilsin ya daha çok ilgilenmeleri gerekir. erkek tarafı onlar. evlendiğin kişi önemli olan onunla bir sorun yoksa çok daha iyi ama evlilikte ailelerde işin içine girdiği için sorun yaşayabilirsin. evlendiğin zaman eşinin ailesine yakın olmazsan daha az sorun yaşarsın
canım sen hiç kendini üzme sen nişanlına bak onla ilgili acaba varmı bunu ölç tart ben sakaryalı eşimin ailesi de gaziantepli biz ilk aman antepli dedik mahçup olmayalım herşeyin en iyisini yapmaya çalıştık ama onlar okadar özensizdi ki baktım bunlar böyle annemde çok üzüldü dul kız mı veriyoruz diye zaten aileme mahçup olduğuma üzülüyordum bak sana gene çeyrek altın getirmişler bende oda yok ne nişan alışverişi ne de düğün alışverişi oldu hatta tanıdık kuyumcudan emanet bilezik taktılar düğünün ertesi gün aldılar kolumdan geri verdiler kuyumcuya o kadar kırıldım onurum gururum kırıldı ama eşimin hatırına sustum çünkü bende çalışan bayandım eşiminde işi gücü vardı zaten aileler bundan rahat herkes kendi ayakların üstünde durduğu için hiç karışmadılar kayınvalidemin tek krşu yok evimde bırak olmasınlar hatta bırak ilgisiz olsunlar ilgili olup sürekli seni rahatsız ediceklerine ilgilenmesinler boşver şimdi 6 aylık evliyim sen evlendiğin akşam o başını yastığa koyduğun an bitiyor herşey sen sadece kendine yaptıklarınla kalıyorsun hayatın eşin oluyor tabikide aile önemli ufak tefek şeyler illaki olur ama eşin önemli o seni korucakmı arkandamı sana değer veriyormu bunları ölç tart bak ailesi aramamış gelmemiş bunlara hiç bakma canım
Konuştum,konuştum hatta konuşma sonunda sinirlerimiz bozuldu.Ailesine her gün hadi gidelim hadi gidelim diyor ama sonra sonra deyip erteliyorlar hatta bi keresinde acayip büyük kavga etmiş evden çıktı gitti sonra ikna ettim zorla eve gönderdim.
Ailesi ile pekte yakın olacağımı sanmıyorum .Ama çok şükür ki sözlümde bunun farkında hiç üste çıkmaya çalışmıyor
Bence kesinlikle tak böyle şeyleri.
Sadece çocukla değil aileyle de evleniyorsun.
İçinde ne kadar çok şüphe varsa emin ol ki o kadar çok kavga gürültü sebebin olacak evlenince.
Walla aynı şeyi demin kuzenime söyledim kusura bakmasınlar onlara da bohça falan yapmam gidip gelmem bu kadar basit diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?