Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

Yok 2. bebek olursa biraz buyuyene kadar uzatacağiz burda kalacagiz bi sure daha
Bu hayatı tek muhteşem kılan şey benim için, bit kadar çocuklarımın ‘abimm-bebemmm’ diye birbirlerine sarılmalarını, büyüğün ‘bebe öyle yapılmaz elimi tut bak’ diye kendince yol göstermeye çalışmasını izlemek.
O kadar tatlı oluyorlar ki, insanda ne sinir ne yorgunluk kalıyor.
Ha kavgaları bile çok eğlenceli ikisi de vuruşup ağlaşıp bana koşuyorlar, sonra yine el ele iniyorlar oynamaya😂🧿

yaa öylemi cidden.
Kızımda inanilmaz iştahliydim kendimi tutamiyordum;)
ikiz kiz olacagini bilsem hemen şimdi yaparim ama:)
cinsiyetleri ne acaba.
hadi hayirlisi insallah:))
Canım daha 10.haftamız bitmedi bakalım 1aya falan belli olur dedı dr. Ikızler daha cabuk bellı oluyormus ben oglumda daha gec ogrenmıstım. Valla ben cok kılo aldım ya oyle boyle degıl. En son 3.5kılo almıstım cok bulantım ve halsızlıgım oldugu halde ve cokta yıyemıyorum gıbı gelıyo nasıl aldım anlamadım🙄😤 bu gıdısle +30la dogururum ustu var altı yok😝😝

Yazdıklarınızın %90ı çocuk konusunda olumlu yönde bence siz karar vermişsiniz de bizden bir cesaret istiyormuşsunuz gibi geldi 😆🧿
Kilo verilir ama yaş geri gelmez, imkanlarınız da iyi. Yapın gitsin😂

Bende ikinci hamileliğimde hep buda kız olsun istemiştim. Kendim keşke bir kız kardeşim olsaydı dediğim için çok istemiştim ama tatlı bir oğul nasip oldu. Erkek olsa ekstra bir hayal kırıklığı yâsamazsınız merak etmeyin, kendimden biliyorum.

İlk hamileliğiniz de çok kilo almışsınız ikinci olursa öyle olmak zorunda değilsiniz, dikkat ederseniz daha az kiloyla bitirirsiniz hamileliğinizi.

Benim çocuklarımın arası 2 buçuk yaş evet zor ama pişman değilim bu yas aralığında oldukları için.

Diğer şartlarınız ikinci cocuk için uygun bence. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bende bundan 9 ay önce 2.çocuk isteyip hamile kalmıştım ama 2,5 aylıkken kürtaj olmak zorunda kaldım bebeğim yaşamadı
Bu bizim planlamamızla olan bişey değil...
Benimde bi tane oğlum var hamdolsun
Ben ilk çocuğumu kız istemiştim ama Allah erkek verdiyse benim için hayırlısı buymuş deyip şükrettim. 2.yi kız istememe rağmen oğlanda olsa şükrederim yine üzülmem
Heleki son yaşadığım kürtajdan sonra cinsiyeti hiç önemsemiyorum artık tek düşündüğüm hayırlısıyla sağlıkla hamile kalmak. Unutmayınki hayal kırıklığı yaşatmak cinsiyete bağlı bişey değil. Ailesine hayal kırıklığı yaşatan kız çocukları da çoktur. Örnek vereyim bi arkadaş vardı erkek kardeşi bi kızı seviyodu kızın ailesi bazı sebeplerden dolayı o çocukla evlenmesini istememişler ve kız 20 yaşında sanki ne acelesi vardıda sabredip ailesini razı etmek yerine o çocuğa kaçtı gitti evlendiler kızın ailesi doğal olarak düğünlerinede gitmedi. Bak büyüt o yaşa getir sonra bi çırpıda aileyi silip atsın. Allah böyle bişeyi hiçbir aileye yaşatmasın. Allah evladında hayırlısını versin . Herşeyden önce bunu düşünmeliyiz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Hayatımın hiçbir döneminde kilo problemim olmadı.
2 bebeğim var 13.5 ay ara ile.
ilk hamileliğimde, 29-30 kilo aldım. İğne yapıyordum hergün ve ödem mi beni taşıyordu, ben mi ödemi bilmiyorum. Ailemi ziyarete gittiğimde amcam beni tanımadı. Evet gerçekten tanımadı.

2. Hamileliğimde daha zaten bebeğim 4 aylık felandı yani ne kadar kilo vermiş olabilirim ki? Derken,,,
24 kilo aldım.
Her neyse iyiki olmuş bebeklerim.
ikiz gibiler birbirlerini öyle seviyorlar ki anlatamam.

şartlarınız zaten uygunmuş. Bir daha böyle ortam denk gelir mi oda belli değil.
ben olsam yapardım daha fazla beklemeden..

kiz ilk konu actiginda olsaydi simdi 1 yasina girmisti :D

yani ne desek bos, sen kendini hazir hissetsen calismaya baslardin zaten. cocuk buyuk sorumluluk istiyor.

benimkilerle ne zaman gezmeye baslayacaktik..o zaman kizim dogdu. iyikide dogdu melegim :KK200:

yani insana zor geliyor baslarda ne guzel buyutmussun kendini idare ediyor gibi..tabiiki zorlugu var ama..2 haftalik bebek gibide degil...ama simdi kizim sukurki 2 yasinda ve biz cocuklarla birlikte bir yerlere gidebiliyoruz. yani diger cocuklarida evde durdurmak zor cunku...simdi babalari isteyken filan evdeyken disari goturuyorum yanliz. gerci ben bunu hep yapiyordum zaten, ama sut saati mama saati vs..simdi o dertler pek kalmadi sukur. yanima meyve ekmek birseyler aliyorum yerine gore yolda orda burda yiyor cogu zaman. sartlarin olgunsa ve yeterince istiyorsa yap gitsin. yapmazsan pisman olursun, ama yaparsan pisman olmazsin bence..

Bu hayatı tek muhteşem kılan şey benim için, bit kadar çocuklarımın ‘abimm-bebemmm’ diye birbirlerine sarılmalarını, büyüğün ‘bebe öyle yapılmaz elimi tut bak’ diye kendince yol göstermeye çalışmasını izlemek.
Ha kavgaları bile çok eğlenceli ikisi de vuruşup ağlaşıp bana koşuyorlar, sonra yine el ele iniyorlar oynamaya😂🧿

Allah'ım 😍 bu sıra bdv de o kadar çok ikinci çocuk iştahlandırıcı yorum okuyorum ki ikinci çocuk yok derken,en az beş sene derken şu buhranlarımı atlatıp bir bebemiz olsa ya kıvamına gelmek üzereyim.Nefsime mukayyet ol Rabbim 😅

Kardes yapma konularindaki yorumlarin yuzunden hamile kalacagim gaza gelip 😂 Insan ozeniyor yahu. Hele o minnak abiyi yeriim yer 😂 Yapacagim ben de seneye bir tane karar verdim. 😂 su kiz 2 yasina girsin hemen calismalara baslayacagim :KK70: :KK70:

Allah'ım 😍 bu sıra bdv de o kadar çok ikinci çocuk iştahlandırıcı yorum okuyorum ki ikinci çocuk yok derken,en az beş sene derken şu buhranlarımı atlatıp bir bebemiz olsa ya kıvamına gelmek üzereyim.Nefsime mukayyet ol Rabbim 😅
Bir de kötü geçen günümde yapayım yorum, bambaşka insanlar dersiniz😂
Neler çeksem de hiç pişman olmadım iki çocuğa.
Ha ilkine oldum o ayrı ama, 1 olduktan sonra 3 5 7 farketmez.
Zaten var, diğerleri biraz araya kaynıyor.
Bir tane bez değişirken 2 tane değişiyor, sıfırdan yeni, bilinmeyen bir düzen kurulmuyor evde😍

Tam da ayni seyi dusunmusuz. 4 5 sene cocuk yok dedim. 2 3 kat korunuyorum. Ama su siralar oyle konular var ki istaha geldim. :KK70: daha benimki 1 yasina girecek 10 gune. Allah sasirtmasin bizi :KK70:

Bence ciddi manada ikinci çocuk düşünebilirsiniz.Küçük şehir,iyi bakıcı,eve yakın iş ve iki memur maaşı gayet güzel,Rabbim huzurunuzu arttırsın.
Kızınıza da gurbette bir yoldaş olur.Ben asla olmaz falan derken oğlum büyüdükçe kardeş olmanın güzelliğini tatsın ister oldum.
Aslında niyetim koruyucu aile olmak fakat aynı sizin gibi eşim fazla git-gel yaşıyor,yine de belki bu niyetimizde size de bize de nasip olur 🌹
Bence çok güzel olur.Kilo da veriler iki çocukla zaten inşallah,hakkında hayırlısı olsun ☺️

Bir de kötü geçen günümde yapayım yorum, bambaşka insanlar dersiniz😂
Neler çeksem de hiç pişman olmadım iki çocuğa.
Ha ilkine oldum o ayrı ama, 1 olduktan sonra 3 5 7 farketmez.
Zaten var, diğerleri biraz araya kaynıyor.
Bir tane bez değişirken 2 tane değişiyor, sıfırdan yeni, bilinmeyen bir düzen kurulmuyor evde😍

Ne güzel ya Rabbim hep mutlu, huzurlu,birlik günlerini göstersin.
Umarım bende bu güç ve kudretini kendimde bulurum birgün 😊

Tam da ayni seyi dusunmusuz. 4 5 sene cocuk yok dedim. 2 3 kat korunuyorum. Ama su siralar oyle konular var ki istaha geldim. :KK70: daha benimki 1 yasina girecek 10 gune. Allah sasirtmasin bizi :KK70:

Valla konulara tıklamaya korkar oldum.Bende aynı şekilde zırh gibi korunurken dün bebek takımlarına bakarken buldum kendimi.😅
Hakkımızda hayırlısı 😍

Daha evvelde benzer konu açmıştım.
Ama hala bi karar vermiş değilim.
Ben 32 Eşim 37 yaşında
Bir kızımız var 2 yaşında.
2 yaş sendromunu yaşamadan evvel( çok fenaymış,affalladık) geçtiğimiz yaz düşünüyorduk ama 2 yaşın zorluğundan sonra bi türlü cesaret edemedim.
Bir diğer konu,kilolarımdan zor kurtuldum.
Kızım zor olduğu kadar inanılmaz sevimli.
Onunla zaman geçirmek,gezmek şahane tat veriyor.
Bebekliğinde daha zordu gezmek.
Öğretmenim,zorunlu görev sebebi ile doğuda yaşıyoruz 3. yılımız.
Son 1 yılımız kaldı.
Kızımın bakıcısı çok iyi.
Düzenimi kurdum ancak diyorum.
Başlarda epey zorlandık çünkü hamileyken atanmıştım.
kızım kolikti.Bir yandan yeni sehir yeni iş ortamı.
O günler geçti şükür.
Diyorum burdayken 2. bebegide yapayım.
Batıda bu imkanları bulamam.
Ev ve okukum dipdibeler.
Bakıcim güvenilir.
Lojmanda yaşıyoruz.
maddi zorluğumuz yok.
eşimdr memur.
Ben atatninca yanıma tayin istedi.
Onunda işi okulumla karşı karşıya.
Oda daha rahat yardımcı olur.
Daha evvel büyük şehirde yaşıyorduk.
Eşimin işten gelmesi trafigi vs..1 saati geçiyordu..Ve burdaki kadar rahat değildi.
zaten yükseldi burda.
Batıya git,yeni düzen sonra hamilelik vs derken hem yaşımız iyice geçecek hem artık iyice soğuyacağım bu fikirden diye korkuyorum..
Birde kızıma kardeş istiyormusun diye sorduğunda sinirlenip kızıyor hayiiiiiiiiiiiir diyor:)))
ne yapsam ne etsem bilemedim.
kafam karman çorman.
Hamileliğimde tam 28 kilo aldım..Ve eski kiloma zor kavuştum..ve hamileliğinde epey zor geçmişti.
İnanilmaz ağrilarım oldu malesef ve inanilmaz ödem oldu.
O günlerdeki halimi bile beni şimdi gören helal olsun diyor.
babam bile acıyordum kızım sana eski halinden eser kalmamıstı diyor.
E şuan zayifladım Bakımlıyım eskisi gibi.
öğrencilerim bile hocam günden güne gençleşiyorsunuz diyorlar.
Tekrar hamilelik yaşamak gözümde büyüyor bu yüzden.
Son olarak,bi kızım daha olsun istiyorum.
Hayırlı evlat versin rabbim ama oğlum olursa hayal kırıklığı yaşayacakmışım gibi geliyor.
Kız isteme sebebim hep hayalimdi.
Peşpeşe kızlarım olsun derdim hep.Kızıma yoldaş olsun..
kız olacağını bilsem belki daha kararlı olurdum:)
lütfen kızmasın bana erkek anneleri.
bazı duygular hisler insanın elinde olmuyor...
Erkek olursada tabiki canımdan çok severim o ayrı:KK66:
Bu duygulsr bebek yapmama engel oluyor.
Şartlarımı hislerimi yazdım.
Akıl istiyorum sizden..
Yaşın geçiyir diyin,hadi gözünü karart silent diyin..ikna edilmeye ihtiyacım var belkide..
bir gün keşke dersiniz bence treni kaçırmayın

Umarım en doğru zamanda nasip olur size 🥰 bende planlı programlı hareket etmeye çalışıyorum oğlum henüz 18 aylık bir yandan zaten uykusuzsun bırak biraz daha kal ikisini bir büyüt diyor diğer yanım ne psikoloji olarak nede maddiyat olarak hazır değilsin diyor yaşım 24 henüz geçen 1.5 ay önce 24 oldum daha bekleyebilirim diyorum ama ya kızım olursa o zaman da hemen olsun elbet bir şekilde herşeyi ayarlarım diyorum 😂 ama benim askerliğim çok maddi ve manevi olarak siz umarım en doğru zamanda tekrar anne olursunuz 🥰

Hamileyken bende kız istedim cinsiyet belli olmadan hep kız hissettim doktor erkek derse üzülürüm diyordum cinsiyet öğrenince uça uça sevindim öyle olmuyormuş yani üzülünmüyor :) o kadar kız isteyen biri olarak oğlunu ver kız verelim deseler çişli bezini vermem evlat bambaşka bir sevgi

Ben kesinlikle tekrar düşünmezdim şartlarım ne kadar iyi olursa olsun. Çünkü hamileliğim çok zor geçti. Mide bulantılarım 9 ay+ emzirme süresince devam etti. Azalarak bitti. Kızım 2 buçuk yaşında ama koku algılarım hala değişik. Eskiden sevdiğim bazı kokular şimdi ağır geliyor. Hâlâ bazı şeylerden tiksiniyorum. En kötüsü hamileliğin 7. ayında başlayıp doğumdan 1-2 ay sonra biten pupp denen kaşıntı hastalığı. Karnımın çatlaklardan yarılıp yara olması, ödemler ve kilolardan bahsetmiyorum bile. Üstelik sezeryan olmak zorunda kalmıştım. Çok zordu. Tek güzel yanı kızımın hareketlerini hissetmekti ve tabii sonrası. İyi ki var dünya tatlısı bir kızım oldu ama başka düşünemem. Korunmamıza rağmen de reglim 1 gün gecikse hamileyim diye ödüm kopuyor. Kesinlikle başka çocuk istemem üstelik yeni yeni de zayıfladım. Ama istiyorsanız yapın gitsin. :)

Ne guzel rahat bir hayatiniz varken ben olsam asla bulasmam. Hazir ordayken cocugum ilkokula gelene kadar da kalirim gitmem batiya falan. Mis gibi keyfinize bakin,cocugunuza verin tum ilginizi. Rahat kosullari gorunce kendini zora sokar mi hic insan ;) allah kiziniza omur versin

Back
X