• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

22 aylik kizim var ayni duygulardaydim. Otturuyor 2 yas sendromuyla bizi. O yuzden cesaret edemiyorum. Ama 2.Bir kizim olacagini bilsem hemen yaparim.

Öğretmenken nasıldır bilmiyorum, mesailerinizi ayarlayabiliyor musunuz, tatiliniz vs ama ben memur halimle 10 yaş yaşlandım.

Rabbim evlatlarımı bana bağışlasın ama sürekli yorgun ve ağlamaklıyım :)

Çocuklarımın arasında 3 yaş var. İkisi de bebek neticede. Birinin kakası diğerinin maması. Bir dokun bin ah işit.
çokmu zor cidden
ben şuan 15 saat zorunlu ders disinda ders almiyorum.
haftanin 3 gününe topladim dersimi

keşke benımde aklım başıma daha erken gelseydi ,
2. yapmadım diye hiç pişman olmayacam diyordum , ama şimdi itten köpekten pişmanım ,

bunları sana bütün kalbimle yazıyorum inan bana ,

bu şartlarda dogurmayanı döverler kızzz:KK53::KK53:
hahah:))) ay alemsiniz.
herkes ayni yorumu yapiyor ama ah o cesaret:)))

Sizi hatırladım ben hala yapmadınız mı?😂
Şaka bir yana, şu an imkanlarınız süper. Yerinizde olsam bu şartları bir daha bulamayacağım için denerdim mutlaka. Kardeşlerin birlikte oynayıp eğlenmesi kadar büyük bir haz yok benim için.
yok yapmadim:)))
valla 2 yaş oyle bi geldiki feleğim şasti inanin.
kızımın tek basina mutlu olacagini bilsem o işe hiç girmemde bi kardeş sevgisi tadsinda istiyorum bakalim;)

içinize acaba hissiyatı gelmiş ne zaman olacağı belli değil. belki yıllarınızı alacak ikinci çocuğun olması bu zamanları değerlendirmediğiniz için pişman olacaksınız. çünkü yukarı da saydıklarınızın hiçbiri ama şöyleydi deyince içinizi rahatlatıcı gerçek sebepler olmamış olacak...kızım 3 yaşında bugün istiyorum dese yarın istemiyorum diyor. Ne olduğunu tam olarak bilmiyorlar ki :KK66:

çokmu zor cidden
ben şuan 15 saat zorunlu ders disinda ders almiyorum.
haftanin 3 gününe topladim dersimi
3 gün bile muhteşem bir zaman dilimi.

Belki de ben cok zorlanıyorumdur, bilemiyorum. Ya da ikinci cocuk hic istemediğim icin böyledir :)

Eğer niyetine girdiyseniz detayları hic düşünmeyin.

O değil de ev iş yeri eşinizin iş yeri bakıcı vs yaşantınız şu an herkesin isteyeceği şekilde ben olsam asla tayinimi istemem 20 yıl kalırım orda tabi mümkünse 😉 bi de bi kızım var yine olsa kız isterim kıx bebek mğkemmel bişey inşallah büyüyünce de bu kadar mükemmel olduğunu düşünürüm 😜

Şuna imkanlarınız iyi yapmayı düşünüyorsanız yapın. Bu devirde iyi bir bakıcı bulmak çok zor. İş yerleriniz de yakınmış.
Bir de bir şey sorucam 16 aylık kızım var. Doğdu günden beri ağlıyor. 😂 Bu 2 yaş sendromu nedir nasıldır. Daha fena mı olacak. Valla bunaldık. Daha bu sabah ağlayarak uyandı. 2 saat aralıksız ağladı. Şimdi kendi kendine oyun oynuyor. Bunun 2 yaş sendromunu düşünemiyorum. 😂

O değil de ev iş yeri eşinizin iş yeri bakıcı vs yaşantınız şu an herkesin isteyeceği şekilde ben olsam asla tayinimi istemem 20 yıl kalırım orda tabi mümkünse 😉 bi de bi kızım var yine olsa kız isterim kıx bebek mğkemmel bişey inşallah büyüyünce de bu kadar mükemmel olduğunu düşünürüm 😜
insallah:)) annem gibi konuştunuz:)
oda öyle diyor gelme kal orda diye sartlar iyi diye.
Ama kışı çok zor, küçük yer imkanlar sinirlı.
Sosyal hayat ev gezmelerinden ibaret.yazdan yaza ancak:)
Ama çocuklar çok güvenli burda.Herkes herkesi tanıyor.
Ögretmene saygı çok fazla.
Her iki aileyede gitmek maddi olarak sarsiyor
uzaklar özlem fazla oluyor.
kızım şuan bile dede anaane babaanneye gidelim diyor.
20 yıl kalmam belki ama süreyi uzatmayı düsünuyorum ev alana kadar en azindan

Şuna imkanlarınız iyi yapmayı düşünüyorsanız yapın. Bu devirde iyi bir bakıcı bulmak çok zor. İş yerleriniz de yakınmış.
Bir de bir şey sorucam 16 aylık kızım var. Doğdu günden beri ağlıyor. 😂 Bu 2 yaş sendromu nedir nasıldır. Daha fena mı olacak. Valla bunaldık. Daha bu sabah ağlayarak uyandı. 2 saat aralıksız ağladı. Şimdi kendi kendine oyun oynuyor. Bunun 2 yaş sendromunu düşünemiyorum. 😂
sizin kız erken başlamış sendromlara:))
ya sormayin ben tepetaklak oldum başlarda.
sonra sonra hafifliyor.
herşeye agliyor.
inat ediyor yemek yemiyor.
yeri gelir montunu giymez.
yeri gelir gittigimiz evde montunu çikartmaz.
2 yasina kadar herseyi yerdi.
simdi yedigi seyler çok az cok zorlaniyorum.
inatci oluyorlar.
içinizi karartmak istemem ama ufaktan hazir olun;)
ki benim kizim inaniaz uysal biriydi ah ah:))

sizin kız erken başlamış sendromlara:))
ya sormayin ben tepetaklak oldum başlarda.
sonra sonra hafifliyor.
herşeye agliyor.
inat ediyor yemek yemiyor.
yeri gelir montunu giymez.
yeri gelir gittigimiz evde montunu çikartmaz.
2 yasina kadar herseyi yerdi.
simdi yedigi seyler çok az cok zorlaniyorum.
inatci oluyorlar.
içinizi karartmak istemem ama ufaktan hazir olun:KK66:
ki benim kizim inaniaz uysal biriydi ah ah:))
Eeee bu anlattıklarınızınızı ben doğduğu günden beri yaşıyorum. 😂 Üst değiştirmek istemez. Yemek seçer. Oyy dağlar oyyy. 😂

Yapmayıp pişman olacağına, yapıp pişman ol 😃😃
Şaka bir yana, bence yap ya, her şekilde ne zaman yaparsan yap zorluk olacak.
Bu zorluk çocuklara göre de çok değişiyor tabi.
6 yaş arada büyük bence mesela, hatta annelerden hep duyduğum ne yaparsaniz yapın, ilk çocuğun okula başlama yaşına denk getirmeyin diye.
Beni de hep korkutur mesela, biri ilkokul, digeri bebek olsa.
Okula götürüp getirmesi, ders yaptırması, arada bebek emzirmek.

Küçük olsalar başka zorluklar.
Ama en azından oyun oynarlar..
Bu arada kız istemeniz de kızacak bişey, önce sağlık diyerek tabi.
Mesela benim de oğlum var, ikinci de oğlan olsa tüh demem yani 😄
Ne olsa seviliyor zaten, yeter ki sağlık olsun 💕💕
Bende 30 kilo alıp, 35 kilo verenlerdenim, kiloyu takmayın bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence ciddi manada ikinci çocuk düşünebilirsiniz.Küçük şehir,iyi bakıcı,eve yakın iş ve iki memur maaşı gayet güzel,Rabbim huzurunuzu arttırsın.
Kızınıza da gurbette bir yoldaş olur.Ben asla olmaz falan derken oğlum büyüdükçe kardeş olmanın güzelliğini tatsın ister oldum.
Aslında niyetim koruyucu aile olmak fakat aynı sizin gibi eşim fazla git-gel yaşıyor,yine de belki bu niyetimizde size de bize de nasip olur 🌹
Bence çok güzel olur.Kilo da veriler iki çocukla zaten inşallah,hakkında hayırlısı olsun ☺
Aynen bende çok istiyorum koruyucu anne olmayi ama eşim gel gitler yasiyor.2. çocuk diyor bakalım korkularimi yenersem insallah:)

kiz ilk konu actiginda olsaydi simdi 1 yasina girmisti :KK70:

yani ne desek bos, sen kendini hazir hissetsen calismaya baslardin zaten. cocuk buyuk sorumluluk istiyor.

benimkilerle ne zaman gezmeye baslayacaktik..o zaman kizim dogdu. iyikide dogdu melegim :KK200:

yani insana zor geliyor baslarda ne guzel buyutmussun kendini idare ediyor gibi..tabiiki zorlugu var ama..2 haftalik bebek gibide degil...ama simdi kizim sukurki 2 yasinda ve biz cocuklarla birlikte bir yerlere gidebiliyoruz. yani diger cocuklarida evde durdurmak zor cunku...simdi babalari isteyken filan evdeyken disari goturuyorum yanliz. gerci ben bunu hep yapiyordum zaten, ama sut saati mama saati vs..simdi o dertler pek kalmadi sukur. yanima meyve ekmek birseyler aliyorum yerine gore yolda orda burda yiyor cogu zaman. sartlarin olgunsa ve yeterince istiyorsa yap gitsin. yapmazsan pisman olursun, ama yaparsan pisman olmazsin bence..
O kadar oldu dimi konu açalı:)))
ah gel gitlerim korkularim oasa bide:)
ne guzel darisi basima diyelim;)

Back
X