Burada en fazla açılan konulardan birisi bakıcı konusu. Şu kadar aylık çocuğum var işe dönmem lazım bakıcı bulmam lazım çünkü çalışmam lazım borçlar var. Bunu ben hiç yaşamadım. Eşimin işi iyi evet ama olmasaydı da ben çalışmadan evin kirasıyla çok rahat geçiriyorum ücretsiz iznimi. 5 yıl olsa 5 yılda çalışmadan geçinirim. İşimden ayrılsam yine de umrumda olmaz. Çünkü zamanında bana yatırım yapıldı. Kardeş bana bunları sağlayamazdı.
Biz 5 kardeşiz.Babam annem ilkokul mezunu.
Doğudan istanbula göc ediyorlar geçim skntısı yüzünden sonra babam bizim gelecegimiz icin risk alip ticarete atiliyor.
isleri rast gidiyor.
herbirimizi hem okuttu hemde hep hayali olan 6 katli binayi yapti yillarca emek verdi.
Bir insanin hayali ne ise rabbim nasip ediyor.
simdi herbirimiz meslek sahibiyiz.
istanbuk gibi bi yerde buyuduk kotu alislanliklara sahip olmadan.
babam herbirimizin evini simdiden verdi.
benimde bi evim var.oturamiyorum ama kirasini yolluyorlar yillardir.
atanmadan evvel iyi geliyordu..ama simdi ihtiyacim yok diyorum yinede yolluyorlar sagolsunlar.
ablam kendi evinde oturuyor kardesimde.
abimin isleri epey iyi o kendine ayri daire aldi orda yasiyor.
Gelen kira geliriylede birikim yapiyorum ev almak için.
Bence bi insan aileden gekene guvenip bos durmamali hayatin bin bir turlu hadisesi var.
mesela babam 40 yasinda felc gecirdi.
abim 19 yasinda isleri devr alip bizi kurtardi.
babamda zaman icerisinde iyilesti.
Annem hep der abiniz olmasaydi bir meslegim bule yoktu ne yapardim diye.
şahsen kizimin kira geliri veya esinin gelirine guvenip calişmamasini istemezdim..çalismak degilde meslek sahibi olmak ayaklarinin uzerinde durmak keyifli.
mesela ben ogretmenlik disinda bir meslek yapsaydim mutsuz olurdum.
meslegimi cok seviyorum beni besliyor resmen.
hep evde cocugumla olsaydim daha cok yipranirdim.
iki insan yuzu gormek,kendini işe yarar hissetmek bence bir kadinin gucune guc katiyor.
işin bir başka boyutu biz hep ayni okullarda okuduk.
birbirimizi hep koruduk kolladik.
Tabi olumsuz orneklerde var ama olumlu dusunursek olumlu olur diye dusunuyorun.
hep olumsuz dusunursek basimiza gelme ihtimali fazla.
hep iyi dusunuyorum..
bugüne dek ne hayal ettiysem neyi gerçekten istediysem emek verdim.verdikce rabbim nasip etti.