Hala aynı yerdeyim,kararsızlık 2. bebek

Aynen. Ben de o kafadayım. Çocuğumun şimdiden iki evi var. İsterse hiç çalışmasın. Sadece evin kiralarıyla idare eder. İstediği bölümü okusun. Sırf iş güç sahibi olmak için saçma sapan sınavlarla uğraşmak zorunda kalmasın ya da patron zorbalığına maruz kaldığı an işinden ayrılabileceğini bilsin. İleri de çocuk sahibi olunca ücretsiz iznini sonuna kadar kullansın...Ben iki sene ücretsiz izin aldım çünkü bunu yapabildim ama tek çocuk olmasaydım belki de çocuğumu bakıcıya bırakıp gitmek zorunda kalacaktım. Ben bu imkanlara sahipken kızım da sahip olsun.
Vallahi sizi çok takdir ettim..
Keşke bizimkiler de bu bilinçte olsalardı..
Neyse en azından bende de bu bilinç var..
O ücretsiz izin kullanabilmek çok iyi..
Çoğunluk imkanı olmadığı için kullanamıyor.
Zaten patron zorbalığını geçiyorum.
O zaten hayattaki en kötü şey.
Biraz büyük resmi görmek lazım..

Bu hayattaki en büyük sorumluluk bir çocuk sahibi olmaktır..

Son düzenleme:
Vallahi sizi çok takdir ettim..
Keşke bizimkiler de bu bilinçte olsalardı..
Neyse en azından bende de bu bilinç var..
O ücretsiz izin kullanabilmek çok iyi..
Çoğunluk imkanı olmadığı için kullanamıyor.
Zaten patron zorbalığını geçiyorum.
O zaten hayattaki en kötü şey.
Biraz büyük resmi görmek lazım..

Bu hayattaki en büyük sorumluluk bir çocuk sahibi olmaktır..
Aynen. Ki ben bu şartlar altında bile çok stresliydim hamileliğim boyunca. Acaba yetebilecek miyim diye. Şu an bir sorun yok. Yani bilemiyorum ben o kadar duygusal yaklaşamıyorum olaylara. Çok yakın zamanda bir arkadaşım doğum yapacak. Gırtlağa kadar borç. Evi taşıdılar, araba aldılar. Ay sonunu zor getiriyorlar. Bebeğe eşya aldılar kredi kartından. 6.500 kredi kartı borcu...E gezmeyi de seviyorlar. Ben onların yerinde olsam yaşları da genç arabanın borcu bitene kadar eve aldıkları eşyanın borcu bitene kadar yapmazdım çocuk falan. Varsın 31 yaşında olsun çocuğu. Ne olacak ki? Ben cidden anlamıyorum bizim insanlarımızı. Şimdi o çocuk doğacak borç içinde. E ben ne anladım o işten o zaman. Çocuk sahibi olmak güzel evet ama sorumluluğu çok fazla. O çocukları perişan etmeyeceksen doğuracaksın ve gücün kadar doğuracaksın.

Hayır ben o anlamda demedim. Benim eşim kardeşleri yerine bizimle gezmeyi tercih ediyor anlamında söyledim. Diğer kuzenlerimde birbirlerini yerine eşlerini ve çocuklarıyla zaman geçiyorlar. Ben onu söylemeye çalışıyorum. Zaten siz de aynı fikirdesiniz sanırım. İnsanın çekirdek ailesi her zaman farklı oluyor. Eşim benim yerime kardeşlerini tercih etse büyük olay çıkarırdım sanırım ki aramızda kötü değildir. Eşim bekarken eşimin abisinin önceliği kendi eşiydi. Şimdi evlendik eşimin önceliği benim, benim önceliğim ise eşim. O yüzden kardeş bana pek gerekli gelmiyor. Ha şu var; evlenmeyedebilirdim o zaman yine kardeşi gerekli görmezdim. Kardeş ancak şöyle işe yarar bence; ikisi de evlenmeyecek ve aynı şehirde olacaklar. O zaman destek olurlar birbirlerine. Onun haricinde hayat herkesi başka yere sürüklüyor zaten.
Evlenmeyebilirsin. Evlenirsin boşanırsın ya da eşini kaybedersin. Ama bunlar olmasa da kardeş ile büyümek güzel bir duygu. Ayrı şehirlerde de olsan tlf la arayıp halini sorarsın ona anlatırsın derdini. Öncelik olarak da eş ve çocuk gelebilir ama kardeşin yine yeri ayrı oluyor. İkinci en önemlin oluyor yani. Gerçekten çok zor evlat yetiştirmek ama ikinciler daha kolay oluyor evde abi abla olunca. Eşin Birgün gelir sana yamuk yapar. Çocuğunda uzaklara gidebilir ona bakarsan. Gidecek diye çocuk yapmamak gibi bir kapıya çıkıyor o da o zaman.. vesselam sevgisi farklı olmayanların sanki hep bir tarafı buruk gibi. Annem ile teyzem mesela biri eşini kaybetti. Diğeri de eşi ile gezmeyi çok sevmiyor bazen şu an 😂 beraber Doğu turundalar şu an. Bazen kavga da ediyorlar. Ama yarılamıyorlar. Akşam sıkılınca onların çocuklarına gidiyoruz bizde mesela böyle böyle büyüyor. Komşuna güvenemiyorsun ne kadar iyi olsa da..

Kardeşi olup çok iyi mesleği olan binlerce insan var orası ayrı ama biz çok daha az yorulup, daha fazla hayatın tadını çıkarıp sahip olduk onlar daha fazla uğraştı.
Kesinlikle benim savcı arkadaşım 4 kardeş mesela.. olay bunlar değil çok ayrı. Şu da var iki çocuğa harcadığın parayı tek çocuk kendi yiyor kesinlikle..

Evlenmeyebilirsin. Evlenirsin boşanırsın ya da eşini kaybedersin. Ama bunlar olmasa da kardeş ile büyümek güzel bir duygu. Ayrı şehirlerde de olsan tlf la arayıp halini sorarsın ona anlatırsın derdini. Öncelik olarak da eş ve çocuk gelebilir ama kardeşin yine yeri ayrı oluyor. İkinci en önemlin oluyor yani. Gerçekten çok zor evlat yetiştirmek ama ikinciler daha kolay oluyor evde abi abla olunca. Eşin Birgün gelir sana yamuk yapar. Çocuğunda uzaklara gidebilir ona bakarsan. Gidecek diye çocuk yapmamak gibi bir kapıya çıkıyor o da o zaman.. vesselam sevgisi farklı olmayanların sanki hep bir tarafı buruk gibi. Annem ile teyzem mesela biri eşini kaybetti. Diğeri de eşi ile gezmeyi çok sevmiyor bazen şu an 😂 beraber Doğu turundalar şu an. Bazen kavga da ediyorlar. Ama yarılamıyorlar. Akşam sıkılınca onların çocuklarına gidiyoruz bizde mesela böyle böyle büyüyor. Komşuna güvenemiyorsun ne kadar iyi olsa da..
Ben eşimden ayrılsam da çocuğum bir yere gitse de zaten kendi kendime yetebilen biriyim 🙏🏻Tura çıkmak için birine de ihtiyacım yok. ☺️Çocuğumu beklentisiz doğurdum ben. Şimdiden onu yurtdışında okutmayı planlıyorum eğer kendisi de isterse. Zaten ben birini ya da bir şeye tutunmayı çok yanlış buluyorum. İnsan kendi kendisine yetmeli. O yüzden kardeş gereksiz bence. Evliliğinde sırf yalnız kalmayayım diye yapılmasına karşıyım. Çok aşık olmasaydım da evlenmezdim. Hamileliğim sürprizdi ama eğer gücüm olmasaydı dibine kadar korunurdum. Ben çocuğum olsa da iyi bakabilirim diye biraz rahat davrandım. Vesselam bir laf var ya tırnağın varsa sırtını kaşıyacaksın diye ( yanlışta olabilir tam hatırlayamadım.) ben o lafı çok severim. İnsan kendi şartlarını bilerek hareket edecek onu bilir onu söylerim.

Kesinlikle benim savcı arkadaşım 4 kardeş mesela.. olay bunlar değil çok ayrı. Şu da var iki çocuğa harcadığın parayı tek çocuk kendi yiyor kesinlikle..
Evet. Ben öyle yaptım mesela☺️Annem ve babam ilgilerini ve maddi olanaklarını hiç bölmediler ve bunun bana hala yararı var. Hem maddi hem manevi. Çünkü benim kızıma olan ilgileri ve maddi destekte bölünmüyor. Yani bana yaptıkları dolaylı olarak kızımın da işine çok yarıyor. Varsın kardeşle büyümesin ama rahat ve gönlünce büyüsün. Ben işimden istifa ettim zamanında çünkü sevmiyordum eğer ailemin imkanı olmasaydı sevmediğim işi yapmak zorunda kalacaktım. Şu an ücretsiz izindeyim çünkü kirada evim var ve kızma kendim bakabiliyorum. İşimi seviyorum ve geri döneceğim ama akademik alan bazı çok çirkinleşebiliyor. Eğer öyle bir durum olursa yine de istifa ederim çünkü ihtiyacım yok çok şükür 😊 Kardeş bana bunları sağlayamazdı ama annemle babam sağladı. Ben bu rahatlıklara kızımın da sahip olmasını istiyorum. Rahat etsin, rahat büyüsün.

Ben eşimden ayrılsam da çocuğum bir yere gitse de zaten kendi kendime yetebilen biriyim 🙏🏻Tura çıkmak için birine de ihtiyacım yok. ☺Çocuğumu beklentisiz doğurdum ben. Şimdiden onu yurtdışında okutmayı planlıyorum eğer kendisi de isterse. Zaten ben birini ya da bir şeye tutunmayı çok yanlış buluyorum. İnsan kendi kendisine yetmeli. O yüzden kardeş gereksiz bence. Evliliğinde sırf yalnız kalmayayım diye yapılmasına karşıyım. Çok aşık olmasaydım da evlenmezdim. Hamileliğim sürprizdi ama eğer gücüm olmasaydı dibine kadar korunurdum. Ben çocuğum olsa da iyi bakabilirim diye biraz rahat davrandım. Vesselam bir laf var ya tırnağın varsa sırtını kaşıyacaksın diye ( yanlışta olabilir tam hatırlayamadım.) ben o lafı çok severim. İnsan kendi şartlarını bilerek hareket edecek onu bilir onu söylerim.
Tabi ki bende birine bağımlı olmadan yaşayabilirim. Tek başıma heryerde mutluyum. En önemlisi de bu. Ancak bu davranışların sebebi kardeşsiz veya kardeşi olmak değil benim anlatmak istediğim bu. Benim kardeşim var ama benimde evlenirken evim vardı ve de okudum çalıştım.. O kadar ilerisini bazen bizde düşünüyoruz fakat bir anda herşey o kadar değişebiliyor ki aklına gelmeyen olaylar başına geliyor. Neyse sağlığımız yerinde olsun. Umarım onları mutlu edebiliriz.

Burada en fazla açılan konulardan birisi bakıcı konusu. Şu kadar aylık çocuğum var işe dönmem lazım bakıcı bulmam lazım çünkü çalışmam lazım borçlar var. Bunu ben hiç yaşamadım. Eşimin işi iyi evet ama olmasaydı da ben çalışmadan evin kirasıyla çok rahat geçiriyorum ücretsiz iznimi. 5 yıl olsa 5 yılda çalışmadan geçinirim. İşimden ayrılsam yine de umrumda olmaz. Çünkü zamanında bana yatırım yapıldı. Kardeş bana bunları sağlayamazdı.
Evet bizde de var öyle hemen 3 aylık çocuğu bırakıp işe dönen. Maalesef zorla çalışıyorlar. Durumları yok. Kiradalar o kadin çalışmasa gecinemezler Üzülüyorum..
Aynen. Ki ben bu şartlar altında bile çok stresliydim hamileliğim boyunca. Acaba yetebilecek miyim diye. Şu an bir sorun yok. Yani bilemiyorum ben o kadar duygusal yaklaşamıyorum olaylara. Çok yakın zamanda bir arkadaşım doğum yapacak. Gırtlağa kadar borç. Evi taşıdılar, araba aldılar. Ay sonunu zor getiriyorlar. Bebeğe eşya aldılar kredi kartından. 6.500 kredi kartı borcu...E gezmeyi de seviyorlar. Ben onların yerinde olsam yaşları da genç arabanın borcu bitene kadar eve aldıkları eşyanın borcu bitene kadar yapmazdım çocuk falan. Varsın 31 yaşında olsun çocuğu. Ne olacak ki? Ben cidden anlamıyorum bizim insanlarımızı. Şimdi o çocuk doğacak borç içinde. E ben ne anladım o işten o zaman. Çocuk sahibi olmak güzel evet ama sorumluluğu çok fazla. O çocukları perişan etmeyeceksen doğuracaksın ve gücün kadar doğuracaksın.
Ben 32 yaşında cocuksuzum ne olacak ki..
Önemli olan o çocuğu doğru zamanda dünyaya getirmek.
Kadınlar çok bencil. Sırf anne olmak için bir veya bir kaç çocuğun çok sefil bir çocukluk yaşamasına neden oluyorlar. Bir de bende burada son zamanlarda çok görüyorum. Durumları yok bir çocukları var hala kardeşi olsun mu diye konu açıyorlar. Yahu o çocuklar nasıl büyüyecek.. Sırf çok çocuğum olsun diye çocuk doğrulmaz ki..

Benim teyzem hemşire eşi avukat durumları gayet iyi. Tek çocuk yaptılar. Çünkü teyzem ikinci çocukla manevi olarak ilgilenemem dedi. Ve kızı gördüğüm en öz güvenli çocuk. Çünkü hiç ihmal edilmedi.

Burada en fazla açılan konulardan birisi bakıcı konusu. Şu kadar aylık çocuğum var işe dönmem lazım bakıcı bulmam lazım çünkü çalışmam lazım borçlar var. Bunu ben hiç yaşamadım. Eşimin işi iyi evet ama olmasaydı da ben çalışmadan evin kirasıyla çok rahat geçiriyorum ücretsiz iznimi. 5 yıl olsa 5 yılda çalışmadan geçinirim. İşimden ayrılsam yine de umrumda olmaz. Çünkü zamanında bana yatırım yapıldı. Kardeş bana bunları sağlayamazdı.
Biz 5 kardeşiz.Babam annem ilkokul mezunu.
Doğudan istanbula göc ediyorlar geçim skntısı yüzünden sonra babam bizim gelecegimiz icin risk alip ticarete atiliyor.
isleri rast gidiyor.
herbirimizi hem okuttu hemde hep hayali olan 6 katli binayi yapti yillarca emek verdi.
Bir insanin hayali ne ise rabbim nasip ediyor.
simdi herbirimiz meslek sahibiyiz.
istanbuk gibi bi yerde buyuduk kotu alislanliklara sahip olmadan.
babam herbirimizin evini simdiden verdi.
benimde bi evim var.oturamiyorum ama kirasini yolluyorlar yillardir.
atanmadan evvel iyi geliyordu..ama simdi ihtiyacim yok diyorum yinede yolluyorlar sagolsunlar.
ablam kendi evinde oturuyor kardesimde.
abimin isleri epey iyi o kendine ayri daire aldi orda yasiyor.
Gelen kira geliriylede birikim yapiyorum ev almak için.
Bence bi insan aileden gekene guvenip bos durmamali hayatin bin bir turlu hadisesi var.
mesela babam 40 yasinda felc gecirdi.
abim 19 yasinda isleri devr alip bizi kurtardi.
babamda zaman icerisinde iyilesti.
Annem hep der abiniz olmasaydi bir meslegim bule yoktu ne yapardim diye.
şahsen kizimin kira geliri veya esinin gelirine guvenip calişmamasini istemezdim..çalismak degilde meslek sahibi olmak ayaklarinin uzerinde durmak keyifli.
mesela ben ogretmenlik disinda bir meslek yapsaydim mutsuz olurdum.
meslegimi cok seviyorum beni besliyor resmen.
hep evde cocugumla olsaydim daha cok yipranirdim.
iki insan yuzu gormek,kendini işe yarar hissetmek bence bir kadinin gucune guc katiyor.
işin bir başka boyutu biz hep ayni okullarda okuduk.
birbirimizi hep koruduk kolladik.
Tabi olumsuz orneklerde var ama olumlu dusunursek olumlu olur diye dusunuyorun.

hep olumsuz dusunursek basimiza gelme ihtimali fazla.
hep iyi dusunuyorum..
bugüne dek ne hayal ettiysem neyi gerçekten istediysem emek verdim.verdikce rabbim nasip etti.

Şartlar çok uygun.Kucuk yer ve bakıcı hazir.is ve ev arasi yakin tam zamani zaten yaşınız ilerliyor. Büyük sehirde zor olur.Elinizi cabuk tutun kiz veya erkek nasip orasını bosverin sağlıklı olsun.

Vallahi helal olsun, nasıl bakıyorsunuz onlara :KK70:

Bende bir sıkıntı var herhalde
Her gün ekşin, her gün eğlence mutluyuz ya dünyam onlarla güzelleşti.Bakıyorum valla bi şekilde.Allah yardımcı oluyor valla. Benim ikinci var ya, sürekli ağlardı kucağımda bile ağlardı üçüncü olunca çocuğa otomatik olarak sakinlik geldi

Daha evvelde benzer konu açmıştım.
Ama hala bi karar vermiş değilim.
Ben 32 Eşim 37 yaşında
Bir kızımız var 2 yaşında.
2 yaş sendromunu yaşamadan evvel( çok fenaymış,affalladık) geçtiğimiz yaz düşünüyorduk ama 2 yaşın zorluğundan sonra bi türlü cesaret edemedim.
Bir diğer konu,kilolarımdan zor kurtuldum.
Kızım zor olduğu kadar inanılmaz sevimli.
Onunla zaman geçirmek,gezmek şahane tat veriyor.
Bebekliğinde daha zordu gezmek.
Öğretmenim,zorunlu görev sebebi ile doğuda yaşıyoruz 3. yılımız.
Son 1 yılımız kaldı.
Kızımın bakıcısı çok iyi.
Düzenimi kurdum ancak diyorum.
Başlarda epey zorlandık çünkü hamileyken atanmıştım.
kızım kolikti.Bir yandan yeni sehir yeni iş ortamı.
O günler geçti şükür.
Diyorum burdayken 2. bebegide yapayım.
Batıda bu imkanları bulamam.
Ev ve okukum dipdibeler.
Bakıcim güvenilir.
Lojmanda yaşıyoruz.
maddi zorluğumuz yok.
eşimdr memur.
Ben atatninca yanıma tayin istedi.
Onunda işi okulumla karşı karşıya.
Oda daha rahat yardımcı olur.
Daha evvel büyük şehirde yaşıyorduk.
Eşimin işten gelmesi trafigi vs..1 saati geçiyordu..Ve burdaki kadar rahat değildi.
zaten yükseldi burda.
Batıya git,yeni düzen sonra hamilelik vs derken hem yaşımız iyice geçecek hem artık iyice soğuyacağım bu fikirden diye korkuyorum..
Birde kızıma kardeş istiyormusun diye sorduğunda sinirlenip kızıyor hayiiiiiiiiiiiir diyor:)))
ne yapsam ne etsem bilemedim.
kafam karman çorman.
Hamileliğimde tam 28 kilo aldım..Ve eski kiloma zor kavuştum..ve hamileliğinde epey zor geçmişti.
İnanilmaz ağrilarım oldu malesef ve inanilmaz ödem oldu.
O günlerdeki halimi bile beni şimdi gören helal olsun diyor.
babam bile acıyordum kızım sana eski halinden eser kalmamıstı diyor.
E şuan zayifladım Bakımlıyım eskisi gibi.
öğrencilerim bile hocam günden güne gençleşiyorsunuz diyorlar.
Tekrar hamilelik yaşamak gözümde büyüyor bu yüzden.
Son olarak,bi kızım daha olsun istiyorum.
Hayırlı evlat versin rabbim ama oğlum olursa hayal kırıklığı yaşayacakmışım gibi geliyor.
Kız isteme sebebim hep hayalimdi.
Peşpeşe kızlarım olsun derdim hep.Kızıma yoldaş olsun..
kız olacağını bilsem belki daha kararlı olurdum:)
lütfen kızmasın bana erkek anneleri.
bazı duygular hisler insanın elinde olmuyor...
Erkek olursada tabiki canımdan çok severim o ayrı;)
Bu duygulsr bebek yapmama engel oluyor.
Şartlarımı hislerimi yazdım.
Akıl istiyorum sizden..
Yaşın geçiyir diyin,hadi gözünü karart silent diyin..ikna edilmeye ihtiyacım var belkide..

Bu hayat şartlarında bu ülkede tek çocuk yeter. Ben yapmadım, pişman değilim. Allahım oğlumun ömrüne ömür katsın, mutluolsun hep yeter. 🙏

Doğudan istanbula göc ediyorlar geçim skntısı yüzünden sonra babam bizim gelecegimiz icin risk alip ticarete atiliyor.
isleri rast gidiyor.
herbirimizi hem okuttu hemde hep hayali olan 6 katli binayi yapti yillarca emek verdi.
atanmadan evvel iyi geliyordu..ama simdi ihtiyacim yok diyorum yinede yolluyorlar sagolsunlar.
Bence bi insan aileden gekene guvenip bos durmamali hayatin bin bir turlu hadisesi var.
şahsen kizimin kira geliri veya esinin gelirine guvenip calişmamasini istemezdim..çalismak degilde meslek sahibi olmak ayaklarinin uzerinde durmak keyifli.
iki insan yuzu gormek,kendini işe yarar hissetmek bence bir kadinin gucune guc katiyor.

hep iyi dusunuyorum..
bugüne dek ne hayal ettiysem neyi gerçekten istediysem emek verdim.verdikce rabbim nasip etti.
Çalışma konusuna gelince ben de çalışıyorum. Şu an ücretsiz izindeyim. O ayrı. Mesleğimi de seviyorum. İstediğim işte çalışıyorum. Kızım da istediği işte çalışsın. Sırf iş bulma kaygısı yüzünden istemediği bir iş yapmasın. Babanızın akıllı hamleler yapmış ama artık Türkiye o Türkiye değil. Eskiden iki çocuk daha rahat büyüyordu. Bizim kuşak öyle ama artık durum öyle değil. Olumsuz düşünmek değil gerçekçi olmak bu. Sizin işleriniz rast gitmiş ne güzel ama bu bir risktir. Annem de babam da devlet memuruydu benim. İkisinin de konumu iyiydi sonra annem benim eğitimim dolayısıyla daha rahat bir memurluğa geçti. Ekonomideki dalgalanmadan en az etkilenen meslek grubu bizdik ama malum krizde ( hatırlarsınız. Siyasete kaymasın diye açık yazmıyorum.) bir çok arkadaşımın ailesinin işler kötü gitti. Tek çocuk olanlar daha az zorlandı. Ne kadar romantikleştirmeye çalışırsanız çalışın tek çocuk kesinlikle ve kesinlikle çok daha avantajlı. Varsın kardeşi yerine belli bir süre arkadaşlarıyla oynasın. İleride zaten iş, güç, çoluk çocuk...İnsanın gözü hiçbir şey görmüyor. Şunu anlarım; cidden maddi durumunuz oldukça iyi olur ne bileyim holding sahibi falan olursunuz. O zaman tamam ama günümüzde devlet memurluğunun bile tam anlamıyla güvencesi yokken iki çocuk büyük cesaret. Ha bir de az insan çok mutluluk. Ailemden başka kimsenin sorumluluğunu üstlenmiyorum ve üstlenmedim. Siz eski üyesiniz; bakın açılan konulara görümcem; eltim...Yani işin içinde hep kardeş var. İnanın mantık evliliği yapmış olsam ilk kriterim kardeşsiz biri olurdu 😂ki dediğim gibi eşimin kardeşlerini severim ben ama o kalabalık bile beni boğuyor. Az insan çok mutluluk 👍🏻

Çalışma konusuna gelince ben de çalışıyorum. Şu an ücretsiz izindeyim. O ayrı. Mesleğimi de seviyorum. İstediğim işte çalışıyorum. Kızım da istediği işte çalışsın. Sırf iş bulma kaygısı yüzünden istemediği bir iş yapmasın. Babanızın akıllı hamleler yapmış ama artık Türkiye o Türkiye değil. Eskiden iki çocuk daha rahat büyüyordu. Bizim kuşak öyle ama artık durum öyle değil. Olumsuz düşünmek değil gerçekçi olmak bu. Sizin işleriniz rast gitmiş ne güzel ama bu bir risktir. Annem de babam da devlet memuruydu benim. İkisinin de konumu iyiydi sonra annem benim eğitimim dolayısıyla daha rahat bir memurluğa geçti. Ekonomideki dalgalanmadan en az etkilenen meslek grubu bizdik ama malum krizde ( hatırlarsınız. Siyasete kaymasın diye açık yazmıyorum.) bir çok arkadaşımın ailesinin işler kötü gitti. Tek çocuk olanlar daha az zorlandı. Ne kadar romantikleştirmeye çalışırsanız çalışın tek çocuk kesinlikle ve kesinlikle çok daha avantajlı. Varsın kardeşi yerine belli bir süre arkadaşlarıyla oynasın. İleride zaten iş, güç, çoluk çocuk...İnsanın gözü hiçbir şey görmüyor. Şunu anlarım; cidden maddi durumunuz oldukça iyi olur ne bileyim holding sahibi falan olursunuz. O zaman tamam ama günümüzde devlet memurluğunun bile tam anlamıyla güvencesi yokken iki çocuk büyük cesaret. Ha bir de az insan çok mutluluk. Ailemden başka kimsenin sorumluluğunu üstlenmiyorum ve üstlenmedim. Siz eski üyesiniz; bakın açılan konulara görümcem; eltim...Yani işin içinde hep kardeş var. İnanın mantık evliliği yapmış olsam ilk kriterim kardeşsiz biri olurdu 😂ki dediğim gibi eşimin kardeşlerini severim ben ama o kalabalık bile beni boğuyor. Az insan çok mutluluk 👍🏻
Sorunlarimiz oldu tabi her ailede oldugu kadar ama seviyorum bende aştik hepsini..
geride kaldi cok eski konukar onlar..
ben tek cocuklumu kalsam ikinci cocuk yapsammi diye konu acmadimki bana fikrinizi empoza etmeye calisiyorsunuz
bi karar verdim cesaret verici yorumlara ihtiyacim var.
siz tek cocuk yapin zaten sizde tek cocukmusunuz.
hersey egitim,para mulk yurtdisi size gore.
bana gore degil.
aile olmak bambaşka bir tat..
size mutlukuklar

isleri rast gidiyor.

hep iyi dusunuyorum..
Abim 19 yaşında işleri devraldı dediğiniz kısımdan sonrasını okuyamadım. Çünkü daha 19 yaşında mecbur kalıyor böyle bir şeye. Ailesine bakmaya. O kadar üzücü ki. Kardeşlerine annesine babasına bakmak zorunda bırakılan çocuklara öyle üzülüyorum ki. Başarılı olsa da olmasa da bu bir övünç sebebi değildir. Kaybolmuş bir gençliktir bana göre. Büyük çocuk küçük çocuğun ve hatta annesinin ebeveyni gibi olmamalı ama bizim ülkemizde büyük kız anne gibi muamele görür, büyük erkek baba gibi maalesef.

Konunuz için de şunu söylemek istiyorum. Şartlarınız böyle rahatken bence halihazırda olan çocuğunuza yoğunlaşın bence. Her şart iyi olduğunda illa çocuk yapmak gerekmez bence. Ama siz kardeş konusunu da şartlarınızı da dışarı bırakınca yürekten çocuk istiyorsanız ancak i zaman denenebilir gibime geliyor. Kardeş olsun diye bu her anı mücadele dolu dünyaya çocuk getirmek çok acı.

Benim kızım 7 yaşında ben hep istedim kardeşi olmasını ama eşim karşı çıktı şimdi o da istiyor ama olmadı bir türlü 😢 kardeş güzel şey Allah hayırlısını versin inşallah.. ha deyince olmuyor giden günler gelmiyor siz niyetinize alın zaten en hayırlı vakitte nasip olur 👍🏻

Back
X