• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hala bahar temizliği yapmamış olan var mı?

ya şimdi ev dağınık mesela. çamaşırlar faln katlancak ama önce odamı dip köşe temizleyeyim dedim. eşim uyuyodu yapamadım. döndüm durdum ne yapacağımı bilemedim. mesela eşarplarım var yıkayayım dedim ama kararsız kaldım. çekmecede duruyorlar. bazısı hiç kullanılmadı ama hepsini birden mi yıkasam kararsız kaldım. elimde yıkamak çok vakit alır makineyemi atsam. makinede hiç yıkamadım. saat 2.5 dan beri vaktim kararsızlık ve halsizlikle geçti. eşimde ev temiz bişeye gerek yok dio. nasıl temizse. oofff.

şimdi canım oncelıkle burdan kalkıyorsun ve kullandıgın esarplarını yıkıyorsun yada hespını koy..bide makınaya atma belkı ne bılım bişi olur..ipek filansa..
legene su doldur içine elde yıkamaya deterjan koy...baska bıl legenede cok az yumusatıcı ekle suyla karıstır.. esaprları yıkayıp yıkayıp bekletmeden diğer legene daldırıp cıkar sonrada durula ve as yani..
halsızlık olabılır orucun artık son demleri en ıyısı iftardan sonra yap yada..

önce evi topla dagınıksa .. sonra camasırları katlamak için sepetle baska odaya al.. eşin uyanmaz bu sayede.. dolaba koyma işini iftardan sonra yaparsın.. ütülencek varsa aynı sekılde baska odada yapıver..

:) biz kadınlar bazen temız olan evi daha temız gormek isteriz yanı kendi kendime iş ararız..senınkıde oyle olmasın canım :34:

O zaman bugün yatak odanız dışında evi bir toparlayın, yatak odanıza da eşiniz uyanınca geçersiniz sonra da en azından bir süpürün evi( akşama kalmadan komşular malum) Yarın başlarsınız buradan da takip ederek ,kaçta kalkıyorsunuz bilmiyorum çalışmıyorsanız sabahtan tüllerden başlamak iyi fikir onlar yıkanırken de camları silersiniz :34: Sonra diğer gün işleri oda oda gidersiniz önce küçükleri halletmek heveslendirir de hem ,koltukları yerleri siler toz alırsınız teker teker oh mis.En sonda da mutfak olmaz mı:34:

eşim uyandı. şimdi yatak odasıyla başlayayım diyorum. evim cadde kenarı çok toz oluyor. o yüzden evi süpürüp sildikten sonra tül ve cam olayını halledeyim diyorum. yarın çalışıyorum. işten sonra azar azar yaparım diorum. off saat 7 olmuş. bugünde bitti :(

şimdi canım oncelıkle burdan kalkıyorsun ve kullandıgın esarplarını yıkıyorsun yada hespını koy..bide makınaya atma belkı ne bılım bişi olur..ipek filansa..
legene su doldur içine elde yıkamaya deterjan koy...baska bıl legenede cok az yumusatıcı ekle suyla karıstır.. esaprları yıkayıp yıkayıp bekletmeden diğer legene daldırıp cıkar sonrada durula ve as yani..
halsızlık olabılır orucun artık son demleri en ıyısı iftardan sonra yap yada..

önce evi topla dagınıksa .. sonra camasırları katlamak için sepetle baska odaya al.. eşin uyanmaz bu sayede.. dolaba koyma işini iftardan sonra yaparsın.. ütülencek varsa aynı sekılde baska odada yapıver..

:) biz kadınlar bazen temız olan evi daha temız gormek isteriz yanı kendi kendime iş ararız..senınkıde oyle olmasın canım :34:

şimdi makineye attım ilk kez. kırmızı pempe olanları attım. inş bişi olmaz. ipek 2 tane var onları atmayacağımda diğerleri ne olur bilemiyorum. iftar saati de geldi sayılır.

ya yok evi sonuçta dip köşe temizlik yapmam lazım.

benim yapılmıştı ama geri battı haliyle kara kara nasıl yapacağımı düşünüyorum bayramda geliyor hamileyim halsizim kimsemde yok kadın tutsam millet bana laf edicek hem evde hemde kadın tutuyor diye ev üstüme üstüme gelmeye başladı uuuuuuuuffffffffffff canım hiçbir şey yapak istemiyor

hadi birlikte başlayalım. kaç aylık hamilesin

Bayram temizliği daha kolay olsun diye ramazandan bir hafta önce cam, kapı, mutfak, perdeler hepsini hallettim. koltuklar ve fayanslarıda bugünlerde halledicem, reglim :D umarım faydası olur, bayrama daha var ama en azından kaba kiri gitti daha az vakit alır inş diye düşünüyorum.Hepimize kolay gelsin.

ohh ne güzel. bayılıyorum hamarat çalışkan kadınlara.

benim yapılmıştı ama geri battı haliyle kara kara nasıl yapacağımı düşünüyorum bayramda geliyor hamileyim halsizim kimsemde yok kadın tutsam millet bana laf edicek hem evde hemde kadın tutuyor diye ev üstüme üstüme gelmeye başladı uuuuuuuuffffffffffff canım hiçbir şey yapak istemiyor

Öyle düşünme bence yardımcı tutucam insan ne diyecek diye düşünürsen çok yorarsın kendini.Eğer yapamıyorsan hiç zorlama belli ki hamileliğin başlarındasın bu aylarda baş dönmesi halsizlik çok olur.Sen kendini düşün yapamıycaksan çağır gitsin birisini.O seni yadırgayacak olanlar anca konuşurlar gelip de sana yardım etmeyi düşünmezler,bir ihtiyacın var mı demezler.

Bende hiçbirşey yapamıyorum bu aralar.Geçen Ramazan-ı Şerif den bir gün önce camları perdeleri yapayım dedim düştük bileğimi incittim,bacağım zedelendi.Şimdi de 2 çocukla nasıl yapcam bilmiyorum sanırım yardımcı tutucam bayrama.Bende ki sorun aslında cam,tuvalet,banyo temizliği değil.Onlar benim için çok kolay iş ama benim derdim dağınıklık.Dağınık olmaktan bir türlü kurtulamadım.Ortalıkdaki ıvır zıvır toplansa gerisi bana çok kolay geliyor ama onları toplamaya üşeniyorum :1: :1:

Bende hiçbirşey yapamıyorum bu aralar.Geçen Ramazan-ı Şerif den bir gün önce camları perdeleri yapayım dedim düştük bileğimi incittim,bacağım zedelendi.Şimdi de 2 çocukla nasıl yapcam bilmiyorum sanırım yardımcı tutucam bayrama.Bende ki sorun aslında cam,tuvalet,banyo temizliği değil.Onlar benim için çok kolay iş ama benim derdim dağınıklık.Dağınık olmaktan bir türlü kurtulamadım.Ortalıkdaki ıvır zıvır toplansa gerisi bana çok kolay geliyor ama onları toplamaya üşeniyorum :1: :1:

bende dağınıklıktan yapamıyorum ya ::::::::::::::::::) gerçi benim bahaneler bitmez :)

bende dağınıklıktan yapamıyorum ya ::::::::::::::::::) gerçi benim bahaneler bitmez :)

ohhh tam benim konum miss miss :16:
arkadaşım bende çok yaramaz bir velet var o yüzden bahar temizliği falan yapamamıştım.ama ramazanın hemen öncesi bana bir iştah geldi nereden geldiyse ben de anlamadım.öyle plansızca düşünmeden.bir gün evin ful camlarını pimapenlerini sildim.ertesi gün koltuk kanepe ne varsa sildim.örtülerini kılıflarını yıkadım.perdeleri yıkadım (hala yıkanacak olan var).o sırada kaynanamların iftara geleceğini duydum oruçtum ama ev temiz olsun istedim banyoyu tuvaleti kırkladım:1:dün de bebğin beşiğini falan çekip altını sildim,çarşafları yıkadım,dolapları düzenledim.sonra düşündüm düşündüm iş kalmamış ya hani ev işi bitmezdi bitti işte dedim.:53:

bir tek halılar kaldı onu da ekim gibi kışa girerken yıkamaya vereyim diyorum.bayramda gelecek olanları salona alırım nasılsa salon halım da yeni nasılsa sorun kalmadı işte hehoyt :8:

Back
X