• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala evlenememek moralimi bozuyor

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
27 yaşıma az kaldı. Hala bir ilişkim yok. Etrafımda yaşıtım olan insanlar teker teker evlendi. Mesleğim falan var çalışıyorum ama yine de bir burukluk hissediyorum. Bugün bir avm ye gittim herkes eşiyle gitmiş herhalde algıda seçicilikten hep aynı şey aklıma geliyor.

Çok aşırı güzel değilim ama en son birileri vesilesiyle biriyle tanıştırılacaktım. Fotoğraf istendi. Normalde hiç benlik şeyler değil ama tamam dedim, ben de yolladım. Hiç ses yok karşı taraftan. O da beni üzdü.

Zaman zaman kendimi umutsuz hissediyorum bu gibi durumlarda siz kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

27 yaşıma az kaldı. Hala bir ilişkim yok. Etrafımda yaşıtım olan insanlar teker teker evlendi. Mesleğim falan var çalışıyorum ama yine de bir burukluk hissediyorum. Bugün bir avm ye gittim herkes eşiyle gitmiş herhalde algıda seçicilikten hep aynı şey aklıma geliyor.

Çok aşırı güzel değilim ama en son birileri vesilesiyle biriyle tanıştırılacaktım. Fotoğraf istendi. Normalde hiç benlik şeyler değil ama tamam dedim, ben de yolladım. Hiç ses yok karşı taraftan. O da beni üzdü.

Zaman zaman kendimi umutsuz hissediyorum bu gibi durumlarda siz kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?
Ben 30 yasimdan once hayatta evlenmem, gezer tozar gonul eglendiririm deyip, biraz hoppa bir hayat yasadim, boylesini de tavsiye ederim :)

27 yaş evlenmek için geç kalınmış bir yaş değil. Hatta günümüzde erken bile.

Neden fotoğrafınızı gönderip birinin sizi dış görünüşten ibaret algılamasını, sırf yüzünüz için sizinle evlenmesini istiyorsunuz? Siz bu değilsiniz ki. Siz o fotoğraftan ibaret değilsiniz. Çalışan, kendi ayakları üzerinde duran, eğitimli, kültürlü bir kadınsınız. Hareketleriniz, mimikleriniz, sohbetleriniz varken o fotoğraf sizi ne kadar temsil edebilir? Sırf buradan görüp beğenmedi diye üzülmek neden?

Dışarıda sosyalleşmeye bakın, istediğiniz şey evlilikten önce sizi karakteriniz ve genel auranız için sevip isteyecek bir erkekle sevgili olmak olsun. Size gerçekten değer veren birini bulun, işler yolunda giderse birkaç seneye evlilik zaten olur.

Nasip kısmet bu işler. Her şeyin hayırlısını istemek lazım. Ben evleneli 1 ay bile olmadı ama eşimden ayrı yaşıyorum bok püsürük tayin mevzularından dolayı

27 yas cok kucuk degil, kendinizi yipratmayin. ama evlenmek istiyorsaniz da harekete gecmeniz faydali. cevrenizi genisletmeye calisin, arkadas edinin, sosyallesin. sadece kendi yasitlariniz degil, farkli yastan, farkli gruplardan, mesleklerden insanlarla tanismaya calisin. bir de cok fazla secici oldugunuz izlenimi verirseniz, o zaman insanlar birisini onermeye korkuyor, o yuzden makul olmaya calisin, birisi gorusturme teklif ederse cok absurd bi sey olmadigi surece gidin bi kahve icin, gorusturen insanlara ya da gorsutugunuz kisilere karsi nazik olun (ya bana bu kisiyi mi layik gordun vs islerine girmeyin)...

Güzellik göreceli bir kavram herkes herkese hitap etmez bu sizin güzel olmadığınız anlamına gelmiyor. Kendinizi sevin lütfen. Hem bu işler nasip işi gerçekten. Doğru zamanda doğru kişi karşınıza çıkacaktır elbet.

bu arada ben birilerini tanistirmak isteyince, once erkege soyluyorum, kizin sonradan haberi oluyor. fotograf isteyip sonra haber vermemek kirici zaten. ya da mesela esim erkegi, ben de kadini ayni ortama cagiriyorum (mesela toplu bir yemek, ya da gezi vs gibi), dogal ortamda insanlar goruyorlar birbirlerini..

öyle biri olsam evlenmiştim ama maalesef istediğim gibi birileri çıkmıyor karşıma
Çıkmaz çünkü evlilik amaç olmuş sizin için. Halbuki evlilik sonuçtur. Birini seversiniz, bir ilişki yaşarsınız, ömrünüzü birlikte geçirmek istersiniz sonucu evlilik olur. Evleneyim diye adam ararsanız eninde sonunda bulursunuz da evleneyim diye kadın arayanını bulursunuz. Evlilik değil ortaklık kurarsınız.

yaş baskısı hissederseniz yanlış kararlar alırsınız. akışına bırakın. bekarlığın tadını çıkarın. evlenince yapamayacağınız şeyleri yapmaya çalışın gezin tozun sosyalleşin.

Güzellik göreceli bir kavram herkes herkese hitap etmez bu sizin güzel olmadığınız anlamına gelmiyor. Kendinizi sevin lütfen. Hem bu işler nasip işi gerçekten. Doğru zamanda doğru kişi karşınıza çıkacaktır elbet.
Çok doğru bir de insan gerçekten fotoğraftan ibaret olmuyor. Sohbeti, gülüşü, fikirleri, hal ve hareketlerini görünce durum çok artılara da gidebiliyor çok eksilere de.

Çıkmaz çünkü evlilik amaç olmuş sizin için. Halbuki evlilik sonuçtur. Birini seversiniz, bir ilişki yaşarsınız, ömrünüzü birlikte geçirmek istersiniz sonucu evlilik olur. Evleneyim diye adam ararsanız eninde sonunda bulursunuz da evleneyim diye kadın arayanını bulursunuz. Evlilik değil ortaklık kurarsınız.
ben buna katilmiyorum. evlilik niyetiyle de iki insan gorusur ve birbirlerini sevebilirler. evlilik zaten bir ortakliktir ayrica. ben is ortaminda ya da arkadas yemeginde tanisip gorusen insanlarla, hadi bu ikisini tanistiralim diye gorusen insanlar arasinda fark gormuyorum. ayrica insanin ruh ikizi illa is cevresinden okuldan vs olacak diye bir sey yok bence..

Back
X