hala istenmeyen gelin adayı:(

Ben yaşadım. Kv beni hiç istemedi, hala da istemiyor. Gelinliğimi bile kendim almıştım. Evlendim, şimdi ne ben ne eşim görüşüyor. Gayet de mutluyuz. Çok sıkıntı etme. Elbet düzelir.

Benimde boyle bi konum vardi...
Simdi haftaya söz yapiyoruz...kızın ceyizi yokmuş üzülüyodu...
annem nerdeyse benim ceyizim gibi ceyiz yapiyor...
ama bizimkiler cok iyi niyetli...yeter ki iyi olsun,saygili olsun...eminim benden ayirt etmezler.

Yanında olursa yani ilişkiyi idare edebilirse kayınvalideniz ve sizin aranızdaki. :) Umalım ki öyle olsun, inşallah öyle olur. :)

Düşünüyorum da, eş adayınızın annesinin tutumumu söylemesi iyi olmuş sanırım. Yani söylemeseydi, ve ilerde böyle bir anlaşmazlık olsaydı siz "acaba, neden?" diye kendinizi yerdiniz.
Bilmiyorum, düşünülmesi gereken bir şey. :)

Bende Bende istemeyen gelinim
3,5 yıldır evliyim hala istemıyorlar
Ben kocamla mutluyum onlar ıstese neee istemese ne ..
Aslında kendımı sevdirmenın yöntemınıde çok iyi biliyorum..
Bütün paramızı onlara versek , işten gelip temizliğini yapsam , misafirlerini ağırlasam bende iyisi olmaz ama BENDE O GÖZ YOK .!!

Ben bu devirde 41 yasındaki adama annesinin , bu kızı istemiyorum deme cüretine şaşırdım.

Çok ciddi bir kusurun olmalı; mesela yalan söylemek, iftira atmak, hırsızlık yapmak gibi.. Aksi takdirde hadlerine mi düşmüş?

İşi yok diye sevmiyorum diyemez. En fazla bir meslek mi edinse acaba, hani dünyanın 1001 türlü hali var oğlum, diyebilir.
Bu noktada nişanlında sorun var çok ciddi Hemde.
Ya kv adayın çok densiz ya da nişanlın çok da arkanda duracak bir tip değil ; şimdiden sevilmediğin kv ağzından çıkan cümle ile dilinde baksana..

Her ihtimalde de ben cesaret edemezdim; hiç görüşmesen eşin mesele eder ve senin ailen ile görüşmek istemeyebilir yok yere.. Görüşsen ezik gelin olursun..

Dediğim gibi nişanlın tam güven vermiyor;ben yolundu ayırırdım.

Bu arada neden mesleğin yok? Meraktan sordum.

ne mezunusun, mesleğin ne neden çslışmıyorsun sorularına cevap vermiyorsunuz sanırım

adam 41 yaşında mıymışşşşş?

bence erkekler bir müddet sonra, çalışmayan kadına saygı duymuyorlar.Etrafda görüyorum.Bir de bu avukatlar pek havalılar...Yarın bir gün çalışmaman eşine de sorun olabilir.Bence yürümez.....Maddi olarak 41 yaşındaki avukatın zaten evi, arabası v.s. vardır.İyi kazanıyorlar sonuçta.Kv, oğlunu para musluğu gibi görüp, senin havuzunun dolmasını kıskanıyor olabilir...Çalışssan, paracıklar kendisine kalır diye düşünüyor olabilir.

Çalışmayı siz istemelisiniz onlar isterse calisirim derseniz bunun sonu olmaz. Onlarin istedigi her seyi yapacakmisiniz? Sizin dusuncelerinizin bir onemi yok mu?

Ayrica her kadin calismali. Hayatimizi devam ettirmek icin paraya ihtiyacimiz var. Calismayi kendiniz icin istemelisiniz.

Burda okuyorsunuzdur biten bir cok evliligin ardindan ben simdi ne yapacagim diyen kadinlarimiz var. Aileniz esiniz kim olursa olsun kimseden beklenti icine girmenize gerek kalmaz calisirsaniz.

Avukat adamın karısı calismasin zaten adamın gecesi gündüzü olmayacak evin bütün sorumluluğu kadında olacak çocuklara o kosturacak

Herkesin görüşü kendinedir sizi olumsuz anlamda elestirdigimi sanmayin sakın ama hayatta hic birseyin garantisi maalesef yok. Bu hanimefendi ola ki hayatta yalniz kalirsa maddi manevi o zaman ne olacak? Biz kadinlar kendimiz icin okumali ve calismaliyiz. Bir gun yalniz kaldigimiz da "ben simdi ne yapacagim" dememek icin.

Evet kadinin evlilikte sorumlulugu cok buyuk gozukuyor. Ev, cocuklar, es...Ama bu sorumluluklar sadece kadinin degildir. Ayni sorumluluklar erkekte de var. O zaman o da mi calismayacak? Erkeklere cocuk, ev hatta senin bile sorumlulugun ben de duygusunu biz kadinlar veriyoruz. Sonra da ben ne yapacagim simdi yetisemiyorum hic birseye deniliyor.

Evlenecegimiz insani buna gore secer ve yasarken bunu ona hissettirirsek o da ne yapmasi gerektigini bilir.

Esinin corabini giydiren kadinlar var. Bu erkek kendi ozbakim becerilerini gerceklestiremiyor mu? Hasta olur karisina ihtiyac duyar ya da anlik bir sevgi ilgi gostergesi olarak zaman zaman yapilir anlarim ama erkege ben herseyin sorumlulugunu alirim derseniz o zaman tabi ki hicbirseye yetisemez kadinlar.

Nacizane kendi fikrimi belirttim. Basta da dedigim gibi amacim asla siz olumsuz elestirmek degildi.

Eşim avukat, meslek sahibiyim ama çalışamıyorum.Zaman zaman bizim ofiste iş davalarıyla ve kredi kartlarıyla ilgili dolandırıcılık davalarıyla ben ilgileniyorum.Eşim hiç anlamıyor. Çocuğumu bırakmak istemiyorum, düzenli çalışamıyorum.Ona benim vereceklerimi kim verebilir ki, annesiyim sonuçta
avukatlar iyi kazanır ama onlar da zaman zaman sıkışırlar.o zaman epeyce laf yersin.evime kimse karışamaz diyorsan, evlen.yoksa yürümez.her gün ağlatırlar seni.aşağılık psikolojisine sokarlar ....
eşinin kendi işyeri varsa orda çalış sen de, telefona bak, temizlik yap...onlar bile ayda 1500 tl. paranın cepte kalması demek.sen üretmiş oluyorsun.

kv oğluna beğenememiş bak sen. sanki avukat olan kendisi. sevgilinin tavırlarına bak. annesi hakkında konuş. bu olanlara saçma şekilde annesine kılıf bulmaya çalışırsa koşarak uzaklaş bacım

Çalışıp calismamak senin kararin olmali. Onlara karsi dik dur, kendini ezdirme. Bir süre sonra yani seni ezemeyeceklerini anladiklari zaman zaten vazgecerler. Eğitim durumun ne bilmiyorum ama calismasan bile bir mesleğin olsun. Kendini daha guvende hissedersin ;-)

benim de kayınvalidem beni istemedi başta onun dışında herkes çok sevdi sahiplendi ama iyi bir mesleğim yok diye yakıştıramadı oğluna hep bi mesafe soğukluk koydu araya bunu baştan beri biliyordum nişanlıyken eşim hiç bir şeyi saklamadı çünkü benden sağolsun şuan 2.5 yıllık evliyiz yeri geldimi lafımı sokarım sen beni istemedin ama bak nasıl aldım oğlunu diye :) şimdi sever beni sorunumuz yok çok şükür olsa da ben direkt lafımı söylerim ezdirmem kendimi eşim de öyle sağolsun asla ezdirmez ve annesi ile olan ilişkime karışmaz laf demez böyle iyiyiz şükür sende erkek arkadaşınla otur ciddi ciddi konuş ileride sorun yaşamaman için sadece seninle olucak birşey değil onunda ağırlığını koyması lazım bu arada evlenirken eşimle herşeyi kendimiz yaptık hiç birşeye karıştırmadı eşim ne mobilya ne gelinlik ne beyaz eşya ne takı dediğim gibi erkeğinde tavrını koyması çok önemli tamam ailesi ama evlenince siz yaşıcaksınız bir ömür boyu

Acikca ortada oglu avukat gelinin isi yok esit bulmamis sizi evlenince elaleme oglum avukat gelinimdr şu isi yapi yo r diye soylemek varken diyemicek oda kendince hakli oglum mu calisicak diyor tahsil durumunuz nedir bilmiyorum ama bu islrr nisanliniza tam guvenim var demekle olmuyor bu olayi yasamadan once calismaniz gerekti bi kisiye yikmayin her seyi

Cevren duyduysa ilk zamanlar dugunden bi kac ay sonraya kadar konusulur durur sonra. Ailen hep bilir istenmedgni. Dunurler arasi git gel olmaz. Cevremden biliuorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…