Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Gercekten oyle , korona degilse bile o baska bir seydi kronik rahatsizim bende , ve bende hastaneye normal kontrolüme gidip geldikten sonra düştük hastaneden bulaştığını düşünüyorum
ahaha ben de

hatta o yüzden, ilaç raporlarını hallettikten sonra, bu bahsettiğim hastalık için tekrar gitmedim şehir hastanesine
yerimden kalkamazsam yakınımızda bi özel hastane var en kötü oradan ambulans filan isterim diye diye 1 ayda anca kendime geldim...
annemi de o özel hastaneye götürdüm çok kötüleştiğinde 1-2 kere serum ağrı kesici vs yapıldı

resmen şehir hastanesi fobisi olmuştu o sıra. (benim yurtdışı hikayemde zaman örtüşmüyor biz kasımda yurtdışındaydık üstelik beraber gittiğimiz arkadaşlardan da hasta olan olmadı geldikten sonra, biz daha sonraki bir zamanda burada kaptık yani).

biz ağustos sonu eylül başı Ankara'da pik yaptığında da coronayı geçirdik. şu anda daha fena rakamlar var diyorlar.

ahaha ben de

hatta o yüzden, ilaç raporlarını hallettikten sonra, bu bahsettiğim hastalık için tekrar gitmedim şehir hastanesine
yerimden kalkamazsam yakınımızda bi özel hastane var en kötü oradan ambulans filan isterim diye diye 1 ayda anca kendime geldim...
annemi de o özel hastaneye götürdüm çok kötüleştiğinde 1-2 kere serum ağrı kesici vs yapıldı

resmen şehir hastanesi fobisi olmuştu o sıra. (benim yurtdışı hikayemde zaman örtüşmüyor biz kasımda yurtdışındaydık üstelik beraber gittiğimiz arkadaşlardan da hasta olan olmadı geldikten sonra, biz daha sonraki bir zamanda burada kaptık yani).

biz ağustos sonu eylül başı Ankara'da pik yaptığında da coronayı geçirdik. şu anda daha fena rakamlar var diyorlar.
1 yıldır korkmaya yakalanmadık en ufak nezle grip soğuk algınlığı dahi geçirmedik şanslıyız ya da iyi korunduk bilmiyorum pek gezme tozmadanda taviz vermedim ama 😂 hem mesafeyi hijyeni korudum.
Bugünde aşı oldum 😂

Ben koku va tat kaybindan sonra test yaptirdim ama negatif cikti. Sonucun yanlid oldugunu dusunuyorum. Önceden kotu koku alma problemim vardi ama ara ara olur ve gecerdi. Simdi her gun saatlerce kotu kokuya maruz kaliyorum. Etrafımdaki her sey tabiri caizse b.k gibi kokuyor. Her gun sinir krizleri geciriyorum, doktor doktor geziyorum ama cozum bulamiyorum. Mr, tomografi, rontgen cekildi, her sey temiz. Doktorlar birsey yapamayiz diyip gonderiyor. Ne evimle ne isimle ilgilenebiliyorum. Hayatim bitti resmen, tukendim. Artik beynimde nasil bir hasar biraktiysa belki d hic gecmeyecek. Son care olarak istanbulda bu isin ehli bir doktora gidecegim ama adamin sadece muayenesi 1000 tl. Cozum olacak mi, belli degil. Allah kimseye vermesin bu derdi. Gercekten boyle bir virus var olmsaydi ben neden bunlari yasayacaktim ki?
merhaba bizdede esim bir donem hastalandi, test verdi negatif cikti, ardindan 2 3 gun arayla kizim ve bende hastalik belirtileri basladi.
esim negatif cikinca teste gitmedim çunku, benim kimseyle temasim gorusmem yok.
gelse esimden gelirdi onunda negatif cikti dedim ama daha sonrasin da nasil anlatayim burnum hassas olmamasina ragmen bir sure buz dolabinin icindeki yesilligin kokusunu bile dolabin onunden gecerken aldim.
sonrasinda gecti.
sizin bahsettiginiz koku hassasiyeti boyle bir seymi ?
ben esimin negatif cikan sonucuna guvenemedim acikcasi yanlis gibi geldi.

merhaba bizdede esim bir donem hastalandi, test verdi negatif cikti, ardindan 2 3 gun arayla kizim ve bende hastalik belirtileri basladi.
esim negatif cikinca teste gitmedim çunku, benim kimseyle temasim gorusmem yok.
gelse esimden gelirdi onunda negatif cikti dedim ama daha sonrasin da nasil anlatayim burnum hassas olmamasina ragmen bir sure buz dolabinin icindeki yesilligin kokusunu bile dolabin onunden gecerken aldim.
sonrasinda gecti.
sizin bahsettiginiz koku hassasiyeti boyle bir seymi ?
ben esimin negatif cikan sonucuna guvenemedim acikcasi yanlis gibi geldi.
Merhaba. Benim sorunum burnumun icinde kotu bir koku olusuyor ve etraftaki butun kokular kotu geliyor

göz

göz yuvalarında ağrı mutasyonsuz (normal, bildiğimiz) korona'nın en sık görülen etkilerinden biriydi
şu andaki mutasyonlu virsüler daha grip gibi diyorlar,

her halükarda her türlü belirtisi olabiliyor, bende de göz ve sırt ağrısı çok oldu
hatta sırt ağrım 6 ay sürdü denebilir. kalbim de sıkıştı 2-3 ay, sonra düzeldim. bunların hepsinde normale döndüm artık.
ama işin daha kötüsü migrenimi de çok arttırdı- korona kendisi mi artırdı tüm bu süreç ve stres mi bilmiyorum artık
Bayağı uzun sürmüş sizinde ağrılarınız benim sesim de grip gibi ama bu ağrılar dışında hiç grip semptomları yok. Baş çevresini etkilediği için migreni tetikleme ihtimali vardır belki. En kısa zamanda normal sağlığınıza kavuşursunuz inşallah

Evet bende var , ocakta sonu oldum ben
Hala var çınlama ama Dr a gidecek kadar rahatsız etmedi
😔 internette işitme kaybı olabilir diye okudum bende ondan çok evham yaptım, ama herkesi başka etkiliyor işte, çok geçmiş olsun size de, bana aniden çok şiddetli çınlama geldi bugün belki 20 kez falan 😔

Sevgili görümcemde hastalığa inanmayanlardan
Ve işin ilginç yanı,sürekli geziyor.etrafinda ki çoğu kişi hasta oldu yinede inanmıyor
Bu kadar gezmeye bir yıldır hasta olmadılar
Hasta olsunda anlasın diycem ya neyse 😑😑

Bu üç harfli dedikleri varlık değil ki inançla ilişkili olsun. Ben ilk çıktığı zamandan beri evdeyim ama şunu düşünüyorum, tedavi şekli yanlış, tedbirler yanlış sadece cafe ve restoranları kapatıp bu iş çözülmüyor işte, açtık aaa vaka arttı kapatalım tavrı da olmadı. AVM’ler açık tabi onların ağa babaları farklı kapatamıyorlar kimin gücü kime yeterse mantığı ile tedbir alıyorlar bu durumlar yanlış ve son derece tedbirli olan, kimse ile görüşmeyen, zorunlu hallet dışında hastaneleri bile meşgul etmeyen, dışarı çıkmayan, misafir kabul etmeyen biri olarakta bunlardı eleştiriyorum.

Geçmiş olsun
İnsanlar o kadar tedbirsiz ki
Temas ediyor covidli birine
Gidip test olmadan işe geliyor
Sen tedbirli olsan ne olur ya
Yanındakiler rahat olunca
Bir yerden bulaşıyor işte

Ben de ocagin 6sinda geldim 1 hafta sonra hasta oldum. Agzimdan ates fiskiriyordu resmen. Ve garip olan yani agrilarim, atesim vs. bittikten sonra belki 10 gun surekli durduk yere terledim. 10 dakika oturuyordum vucudumda agri olmasa bile dayanamayip uzaniyordum. Yorgunluk, bitkinlik vardi. Normal gripte bu sekilde olmuyorum ben.
O nedenle kesin koronadir dedim ama antikor testi negatif cikti.

Fransa'da 2019 yilinda alinan bazi atik su orneklerinde virus kalintisina rastlamislar. Hatta yanlis hatirlamiyorsam yine Fransa'da 2019 un son aylarinda zaturre sikayetiyle hastaneye basvuran ve grip testleri negatif cikan kisilere antikor testi yapmislar ve pozitif cikmis. Yani gecirdikleri koronaymis. Bu da bizim Cin'deki salgini duymamizdan cok daha once bu virusun zaten dunyaya yayildiginin gostergesi.

Eminim grip oldugunu dusunupte korona geciren bircok insan vardir. Ama benimkisi gripmis.
Antikor testinin sonucu sonucu elime ulasinca buyuk hayal kirikligi yasamistim. 🤣
Bende ocak ayı sonu gibi yurt dışına gitmiştim. Ama giderkende ağır bir grip geciriyordum. Ama ne hikmetse oraya gider gitmez düzelmeye başladım. Sonra hep icimde acaba yasadiHim şey korona mıydı soru isareti oldu. Ama şimdi ikna oldumki değilmiş😏

Ben koku va tat kaybindan sonra test yaptirdim ama negatif cikti. Sonucun yanlid oldugunu dusunuyorum. Önceden kotu koku alma problemim vardi ama ara ara olur ve gecerdi. Simdi her gun saatlerce kotu kokuya maruz kaliyorum. Etrafımdaki her sey tabiri caizse b.k gibi kokuyor. Her gun sinir krizleri geciriyorum, doktor doktor geziyorum ama cozum bulamiyorum. Mr, tomografi, rontgen cekildi, her sey temiz. Doktorlar birsey yapamayiz diyip gonderiyor. Ne evimle ne isimle ilgilenebiliyorum. Hayatim bitti resmen, tukendim. Artik beynimde nasil bir hasar biraktiysa belki d hic gecmeyecek. Son care olarak istanbulda bu isin ehli bir doktora gidecegim ama adamin sadece muayenesi 1000 tl. Cozum olacak mi, belli degil. Allah kimseye vermesin bu derdi. Gercekten boyle bir virus var olmsaydi ben neden bunlari yasayacaktim ki?
parosmi/kakosmi deniyor yaşadığınız duruma ve virüs koku hücreleri olan olfaktör sinirleri de harap ettiği için meydana geliyor maalesef... ancak şu açıdan şanslıyız ki vücudumuzda kendini yenileyebilen tek sinir hücresi tipi olfaktör hücreler. ama tabi geri dönüşümsüz hasara kadar varması da mümkün.. yanlış bilmiyorsam 6 ay kadar bu durumun devam etmesi normal,ancak 6 aydan sonra hala devam ediyorsa, biraz zor geçiyor.. çünkü bu sürede hücreler yenilenmediyse,artık hiç yenilenemiyorlar...

sizin ne kadar oldu geçireli ?
7.gunum.3 gundur gogsum nefes alirken batiyor agri var.tomografise yayilim cikmis.Kortizon tedavisine basladim.Halsizlik,ates bir cikiyor bir dusuyor.Cidden lanet gibi yapisti yakamiza birakmiyor.
çok geçmiş olsun... :/ favipiravir** da kullanıyorsunuz değil mi?

Sevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldan beri devam eden bir korona süreci var malum. Bu süreçte hepimizin kafasında arada geçirdiğimiz grip tarzı şeylerin korona olup olmadığını düşündük. Ya da bugüne kadar bize bulasmadigina göre belkide böyle bir virüs acaba yok mu diye aklımızdan geçirdik. Ama cidden var arkadaşlar. Bunu zaten biliyorduk niye yazıyorsun demeyin. Çünkü hala korona olmayıp hala inanmayan insanlar var. Bizzat yaşıyorum var. Bende önce kuru öksürük ve üşüme başladı. Ama yerinizden kalkamıyorsunuz. Üstümüzü örtüp sadece yatmak istiyorsunuz. Ateşiniz yükseliyor. Başınizin bütün kemikleri agiriyor. Ateş yaklaşık 3 gün sürdü bende. 4. Günde göğüs kafesinin tam ortası ve sırtım agiriyor. Hâlâ geçirmiş degilim. Bu arada özellikle belirteyim virüs özellikle ev ortamında maskesizken bulaşıyor. Biz başta virüs lafını duyunca köşe bucak kaçıyorduk. Şimdi bakıyorum hastanede bile virüs çok siradanlasmis. Ben hönk hönk oksuruyom arkamdaki bayan yanında çocukta var uzaklasmiyor. Onun yerine ben uzaklaştım kimseye birşey olmasın diye. Inanın şu maskesiz dolaşan insanlar hastalığı geçirirlerse o zaman görürler virüsün ne olduğunu.
Eşimin bir akrabası var. Hergün farklı bir evde sürekli geziyor. Kadın ögle kahvesini başka yerde akşam kahvesini de başka yerde içiyor. Kolonyasını falan taşıyor ış, dikkat ediyormuş.Böylelerine bulaşsın. Olan bize oluyor.Benim bağışıklığı çok düşük. Bu yüzden kat kat dikkat ediyorum. Maalesef eşim dışarıda hep. Bulaşırsa ondan bulasır

Sevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldan beri devam eden bir korona süreci var malum. Bu süreçte hepimizin kafasında arada geçirdiğimiz grip tarzı şeylerin korona olup olmadığını düşündük. Ya da bugüne kadar bize bulasmadigina gköre belkide böyle bir virüs acaba yok mu diye aklımızdan geçirdik. Ama cidden var arkadaşlar. Bunu zaten biliyorduk niye yazıyorsun demeyin. Çünkü hala korona olmayıp hala inanmayan insanlar var. Bizzat yaşıyorum var. Bende önce kuru öksürük ve üşüme başladı. Ama yerinizden kalkamıyorsunuz. Üstümüzü örtüp sadece yatmak istiyorsunuz. Ateşiniz yükseliyor. Başınizin bütün kemikleri agiriyor. Ateş yaklaşık 3 gün sürdü bende. 4. Günde göğüs kafesinin tam ortası ve sırtım agiriyor. Hâlâ geçirmiş degilim. Bu arada özellikle belirteyim virüs özellikle ev ortamında maskesizken bulaşıyor. Biz başta virüs lafını duyunca köşe bucak kaçıyorduk. Şimdi bakıyorum hastanede bile virüs çok siradanlasmis. Ben hönk hönk oksuruyom arkamdaki bayan yanında çocukta var uzaklasmiyor. Onun yerine ben uzaklaştım kimseye birşey olmasın diye. Inanın şu maskesiz dolaşan insanlar hastalığı geçirirlerse o zaman görürler virüsün ne olduğunu.
Bizde bu sabah eşimle pozitif oldugumuzu öğrendik gece hastahaneye gitmistik kovid 19 dan suphlendigimiz için.
Nasıl bulaştı bilmiyoruz .
Bende olan belirtiler esimde yok esimde olan belirtiler bende yok farkli bir virus ben koku tat alamiyorum basim cok agriyor halsizlik yorgunluk var nezle gibi geciriyorum . Hapsrk olmustu ilk bas burun akintisi vs . Esimde farkli kas eklem ağrısı oluyormus ates falan var nasil dusucek bilmiyorum ilac lar yarin alinacak gec geldi recete veren kisi esimde aksam aksam arkadasini rahatsiz etmek istemedi gunduz zaten rahatsizlik vermistik . Esim memur oldugu icin burda tanidigimiz kimse yok bu derece kötü de degildi sabah sanki daha da kötülesiyor . Evde atesini nasil dusurebilirim ilac yok suanda bilen varsa yazabilirmi.

Sevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldan beri devam eden bir korona süreci var malum. Bu süreçte hepimizin kafasında arada geçirdiğimiz grip tarzı şeylerin korona olup olmadığını düşündük. Ya da bugüne kadar bize bulasmadigina göre belkide böyle bir virüs acaba yok mu diye aklımızdan geçirdik. Ama cidden var arkadaşlar. Bunu zaten biliyorduk niye yazıyorsun demeyin. Çünkü hala korona olmayıp hala inanmayan insanlar var. Bizzat yaşıyorum var. Bende önce kuru öksürük ve üşüme başladı. Ama yerinizden kalkamıyorsunuz. Üstümüzü örtüp sadece yatmak istiyorsunuz. Ateşiniz yükseliyor. Başınizin bütün kemikleri agiriyor. Ateş yaklaşık 3 gün sürdü bende. 4. Günde göğüs kafesinin tam ortası ve sırtım agiriyor. Hâlâ geçirmiş degilim. Bu arada özellikle belirteyim virüs özellikle ev ortamında maskesizken bulaşıyor. Biz başta virüs lafını duyunca köşe bucak kaçıyorduk. Şimdi bakıyorum hastanede bile virüs çok siradanlasmis. Ben hönk hönk oksuruyom arkamdaki bayan yanında çocukta var uzaklasmiyor. Onun yerine ben uzaklaştım kimseye birşey olmasın diye. Inanın şu maskesiz dolaşan insanlar hastalığı geçirirlerse o zaman görürler virüsün ne olduğunu.
Benim çok yakın bir tanıdığım var
Eğitimli , mesleğinin yanında profesyonel olarak sporla uğraşan bir bey
Kendisi pek inanmıyor ve ciddiye almıyordu
Bir senedir de bir kere bile maske takmadı
Çenesine boynuna koluna bile takmadı ...
Şuanda 10 gündür yoğunbakımda karısı ile
Çocukları da evde pozitif
Yanında çalıştığı 3 kız , onların eşleri çocuklar anne babaları da pozitif
Şimdi sürekli sosyal medyadan paylasıyor
İşiniz yoksa asla dışarı çıkmayın diye

size de çok gecmıs olsun
Umarım tez zamanda iyi olursunuz

parosmi/kakosmi deniyor yaşadığınız duruma ve virüs koku hücreleri olan olfaktör sinirleri de harap ettiği için meydana geliyor maalesef... ancak şu açıdan şanslıyız ki vücudumuzda kendini yenileyebilen tek sinir hücresi tipi olfaktör hücreler. ama tabi geri dönüşümsüz hasara kadar varması da mümkün.. yanlış bilmiyorsam 6 ay kadar bu durumun devam etmesi normal,ancak 6 aydan sonra hala devam ediyorsa, biraz zor geçiyor.. çünkü bu sürede hücreler yenilenmediyse,artık hiç yenilenemiyorlar...

sizin ne kadar oldu geçireli ?

çok geçmiş olsun... :/ favipiravir** da kullanıyorsunuz değil mi?
Benim 4 aydan fazla oldu.

Grip gibi degil ama oldurucu de değil
Evet linclenecegimi biliyordum bu mesajdan oturu ama az arastirin lutfen doktorlar bile diyor herseyi gectim hemsire kuzenim vardi hastanede gunluk 8 hapa hic kimsenin bagisikligi dayanmaz hemde oyle boyle agir antibiyotikler degil ve hastanin kalp krizi gecirmesini tetikliyor yani o ilac dediginiz zehirlerden dolayi kalp dayanmiyor
Evet ortada bir virus var ama gribin biraz yuksegi oldururmu oldurmez peki olduren ne?
Ilaclar gunde 8 12 ilaca kalp dayanmaz ve insan olur olum nedeni ise kovit yazilir olan biten bu
yahu siz dalga mı geçiyorsunuz? oradan buradan duyduğunuz bilgilerle insanları da yanlış yönlendiriyorsunuz,gerçekten çok sinirleniyorum artık ya bu kadar cehalete!!

doktorlar bile diyormuş ha bir de HER ŞEYİ GEÇİP HEMŞİRE kuzeninizin söyledikleriyle böyle bir kanıya vardınız yani?

sırf şu yazdıklarınız asla silinmeyecek diye başkalarının da bunu okuyup yanlış şeyler düşünmesine engel olmak için açıklayacağım size tane tane:

1. Doktorum, grip dediğiniz influenza virüsüdür, pnömoni yaptığı için,yani ciğerleri tuttuğu için öldürür. koronavirüs de pnömoni yapar,hatta influenzadan farklı olarak damar hücrelerini etkilediği için hastayı DİK (araştırın) dediğimiz duruma sokar ve hasta şakır şakır kanayarak ölür! hem akciğer içine kanama olur hem de diğer organların içine. şimdi hala grip gibi ölümcül diyebiliyor musunuz??
2. günlük 8-12 ilaçtan kalp etkileniyormuşmuş da ondan ölüyorlarmış. gerçekten mi? önemli olan ilacın sayısı değil hanımefendi, fazla tablet verilmesinin nedeni kanda gerekli ilaç konsantrasyonunu sağlayabilmektir. aynı dozajda tek bir tablet vermekle daha küçük dozlarda 8 tablet vermek aynı şeydir.
3. kalp krizi niye geçirilir? ya koroner damarlar tıkanır,ya da kalbin kendi hücreleri zarar görürse olur. bahsettiğiniz ilacın koroner arterleri etkileme durumu yok,aksine yukarıda belirttiğim gibi virüs damar hücrelerini harap ederek pıhtılaşma kaskadını uyarıyor,damarlar tıkanıyor,ondan kalp krizi geçiriliyor, zaten ileri evrede pıhtılaşma ürünleri bitiyor ve hasta kanamaya başlıyor.
4. faviranın kalp hücrelerine doğrudan toksik etkisi olduğuna dair bir çalışma yok,hemşire kuzeniniz nereden edinmiş bu bilgiyi acaba? zira daha bilim kurulu üyeleri bile bu kadar iddialı açıklamalar yapamazken?
5. ilaç virüsün replike olmasını engelliyor, bu yüzden kulaktan dolma bilgilerle değil de,yetkili doktorların reçeteleriyle hareket edin.
6. isterseniz kullanmayın,keyfiniz bilir, ama başkalarının kafasını da böyle hurafelerle doldurmayın rica ediyorum ya.
7. covid neden mi öldürür,sorunuza da cevap vereyim : ağır pnömoninin akabinde şiddetli dispneye bağlı solunum yetmezliğinden, damarları harap ederek çoklu organ yetmezliğine soktuğundan, viremiye bağlı sepsis oluşturup yine organ yetmezliğine neden olduğundan,ha bir de akciğer için kanama ve şiddetli harabiyet yapıp ARDS tablosuna neden olduğundan öldürüyor.

anlamadığınız yerleri internetten araştırınız,ya da kuzeninize sorun o size açıklar sepsistir,ARDS'dir,DİK'tir...

ya sabır...

oldu mu şimdi?
ha bi de son olarak yenidoğanlara bile gerektiğinde tabiri caizse at dozunda antibiyotik tedavisi veriliyor, hatta bazen haftalarca,hem de damardan,vücutları dayanıyor,keza yetişkinlerin de, yani 5 gün ilaç kullanıp organ hasarından ,bağışıklık yetmezliğinden ölmek diye bir şey yok.

azıcık okuyun,araştırın... yıprandık gerçekten tükendik. hem sahada mücadele etmekten hem de böyle söylentilerin yayılmasını engellemeye çalışmaktan bittik...

gözlerim doluyor artık,ben şahsen sabrımın son sınırlarındayım,bu kadar strese dayanamıyor ne vücudum ne de psikolojim.

lütfen bize destek olun,ya da köstek olmayın o da yeter.

yahu siz dalga mı geçiyorsunuz? oradan buradan duyduğunuz bilgilerle insanları da yanlış yönlendiriyorsunuz,gerçekten çok sinirleniyorum artık ya bu kadar cehalete!!

doktorlar bile diyormuş ha bir de HER ŞEYİ GEÇİP HEMŞİRE kuzeninizin söyledikleriyle böyle bir kanıya vardınız yani?

sırf şu yazdıklarınız asla silinmeyecek diye başkalarının da bunu okuyup yanlış şeyler düşünmesine engel olmak için açıklayacağım size tane tane:

1. Doktorum, grip dediğiniz influenza virüsüdür, pnömoni yaptığı için,yani ciğerleri tuttuğu için öldürür. koronavirüs de pnömoni yapar,hatta influenzadan farklı olarak damar hücrelerini etkilediği için hastayı DİK (araştırın) dediğimiz duruma sokar ve hasta şakır şakır kanayarak ölür! hem akciğer içine kanama olur hem de diğer organların içine. şimdi hala grip gibi ölümcül diyebiliyor musunuz??
2. günlük 8-12 ilaçtan kalp etkileniyormuşmuş da ondan ölüyorlarmış. gerçekten mi? önemli olan ilacın sayısı değil hanımefendi, fazla tablet verilmesinin nedeni kanda gerekli ilaç konsantrasyonunu sağlayabilmektir. aynı dozajda tek bir tablet vermekle daha küçük dozlarda 8 tablet vermek aynı şeydir.
3. kalp krizi niye geçirilir? ya koroner damarlar tıkanır,ya da kalbin kendi hücreleri zarar görürse olur. bahsettiğiniz ilacın koroner arterleri etkileme durumu yok,aksine yukarıda belirttiğim gibi virüs damar hücrelerini harap ederek pıhtılaşma kaskadını uyarıyor,damarlar tıkanıyor,ondan kalp krizi geçiriliyor, zaten ileri evrede pıhtılaşma ürünleri bitiyor ve hasta kanamaya başlıyor.
4. faviranın kalp hücrelerine doğrudan toksik etkisi olduğuna dair bir çalışma yok,hemşire kuzeniniz nereden edinmiş bu bilgiyi acaba? zira daha bilim kurulu üyeleri bile bu kadar iddialı açıklamalar yapamazken?
5. ilaç virüsün replike olmasını engelliyor, bu yüzden kulaktan dolma bilgilerle değil de,yetkili doktorların reçeteleriyle hareket edin.
6. isterseniz kullanmayın,keyfiniz bilir, ama başkalarının kafasını da böyle hurafelerle doldurmayın rica ediyorum ya.
7. covid neden mi öldürür,sorunuza da cevap vereyim : ağır pnömoninin akabinde şiddetli dispneye bağlı solunum yetmezliğinden, damarları harap ederek çoklu organ yetmezliğine soktuğundan, viremiye bağlı sepsis oluşturup yine organ yetmezliğine neden olduğundan,ha bir de akciğer için kanama ve şiddetli harabiyet yapıp ARDS tablosuna neden olduğundan öldürüyor.

anlamadığınız yerleri internetten araştırınız,ya da kuzeninize sorun o size açıklar sepsistir,ARDS'dir,DİK'tir...

ya sabır...

oldu mu şimdi?
ha bi de son olarak yenidoğanlara bile gerektiğinde tabiri caizse at dozunda antibiyotik tedavisi veriliyor, hatta bazen haftalarca,hem de damardan,vücutları dayanıyor,keza yetişkinlerin de, yani 5 gün ilaç kullanıp organ hasarından ,bağışıklık yetmezliğinden ölmek diye bir şey yok.

azıcık okuyun,araştırın... yıprandık gerçekten tükendik. hem sahada mücadele etmekten hem de böyle söylentilerin yayılmasını engellemeye çalışmaktan bittik...

gözlerim doluyor artık,ben şahsen sabrımın son sınırlarındayım,bu kadar strese dayanamıyor ne vücudum ne de psikolojim.

lütfen bize destek olun,ya da köstek olmayın o da yeter.
Çabanıza hayran kaldım. Cehalet yok edilemez ama umarım bu yazınızı okuyanlar şu cahillerin sözlerinden etkilenmezler...

Ben de sanki iç döküyorum gibi oluyor ama sanırım paylaşmaya ihtiyacım varmış..Covid19 sürecinde hissettigim duygu tek kelime ile ÇARESIZLIKti...Hastanızın basında refakatçi olarak beklemek yada doktorlarla göz teması kurarak hastanız hakkında bilgi almak bile meger ne büyük bir lüksmüş..Kizim 2 yıl once beyin kanamasi geçirdiğinde 1.5 ay hastanede kalmıştık o tecrübe ile bu tecrübe arasında dağlar varmış meğer...Bu sefer eliniz kolunuz bağlı ve biliyorsunuz ki tıbbında eli kolu bağlı...Protokole göre tedaviye devam ediliyor yine o zaman bir doktor arkadaşım demişti virüs bizden akıllı sinsice kenarda bekliyor ve birden atağa kalkıyor, iyi dediğim yoğun bakıma alma gereği bile duymadığım hastamı bugün kaybettjm derken virüse olan kinine ağlamıştı...Dedim ya biz hep dikkatliydik nasıl bunlar oldu hala idrak edemiyorum aralık ayından beri özensiz olan herkeste gözümde ayaklı virüs..

Back
X