Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Baska bir oneriniz var mi? Benim yok mesela. Kitlesel anlamda bir seyler yapilamaz,yapilsa bir seneyi gecti ,yapilirdi diye dusunuyorum. Sadece korona donemi icin degil,tum virusler mikroplar icin herkes kendisini koruyacak. Daha yillarca surebilir diyorlar,belki 5 sene belki 10 sene daha bununla yasayacagiz. Ne yapalim sizce?
Aşılamalar tamamlanana kadar hasta olanlar ya da temaslı olanlar evinde oturabilir mesela?
Aşı bulunanı birkaç ay oldu, eminim bir süre sonra etkili tedavisi de bulunacak.

Aşılamalar tamamlanana kadar hasta olanlar ya da temaslı olanlar evinde oturabilir mesela?
Aşı bulunanı birkaç ay oldu, eminim bir süre sonra etkili tedavisi de bulunacak.
Sanmiyorum. Asilarin tamamlanmasi o kadar kisa surmez. Cogu yerde tedarik sorunu oldu,randevu alip asiya gidenler kapilardan geri cevrildi. Asilamada bile yanlis politika seyrediliyor. Once calisanlardan,ogrencilerden,ogretmenlerden baslayacaklarina sokaga cikmasi yasak olan 90lik dedelerden nenelerden basladilar.

E bulasiyor ama napalim ki? Toplu tasima mecbur kullanilacak mesela,bence en buyuk bulasma kaynagi orasi. Adama hastanede kovit teshisi konmus,bin otobuse git diyorlar,adam biniyor. Eczaneye gidiyor ilacini aliyor,markete gidiyor ekmek aliyor. Pazara gidiyor sebzesini aliyor. Herkes bunlari telefonla ya da internetten halledebilir durumda degil ki. Nasil kizayim simdi ben bu adama?

Ha derseniz ki dugun yapana kiziyor musun ,kongreye gidene kiziyor musun evet derim. Onlar ayri,zorunluluktan disarida hasta hasta gezmek zorunda kalan ayri benim gozumde
İlaçlar eve geliyor, çoğu insanın da pazara bakkala gidip kapıya bırakacak bir tanıdığı vardır
Hadi diyelim mecbur kaldılar tamam ama hasta olduğunu bile bile rapor almayan kesinti olmasın diye veya umursamadan gezenlerin hiç mi vebal almadıklarını düşünüyorsunuz?
bence alıyorlar hemde çok

Bende geçen cuma ses kısılması yaşadım ama öyle böyle değil viknvik cikiodu sabah sesim test yaptırdım pozitif çıktı akşamında ilaçlar geldi ve kullanmaya başladım faydasinida gördüm ama çok yan etkisi varmış ve kullanmasaydim nolurdu bilmem ama kesinlikle boğazımı sarmış virüs hatta arada öksürük oluyor balgamli yarın 10 gün olacak arada sırtım ve bacaklarım ağrıyor

İlaçlar eve geliyor, çoğu insanın da pazara bakkala gidip kapıya bırakacak bir tanıdığı vardır
Hadi diyelim mecbur kaldılar tamam ama hasta olduğunu bile bile rapor almayan kesinti olmasın diye veya umursamadan gezenlerin hiç mi vebal almadıklarını düşünüyorsunuz?
İlaclar eve geliyor ama cevremdeki herkes vitamin almaya, kan sulandirici almaya,agri kesici almaya eczaneye gitti. Korona oldugunu soyleyenin kapisinin onune bir tas corba birakan da olmuyor maalesef. Kendi yakinlari bile kaciyor,sanki kapidan gecse bulasacakmis gibi. Devletin daha duzgun ilerleyen bir sistemi olsa insanlar kendi baslarinin caresine bakma derdine dusmezlerdi. Sistemde bosluk birakmayacaksiniz,birakirsaniz oralardan sizmaya calisanlar illa ki olacaktir. Vebal kismiyla pek ilgilenmem ben,kendi yaptigimdan sorumluyum. Keske herkes o kadar bilincli olsa da vebal konularina gerek kalmasa.

İlave olarak calisamayan bir suru insan var,kimse onlara destek olmuyor. Mesela muzisyenler 1 yili askin suredir ise gidemiyor. Ne yiyor ne iciyorlar soran da yok. Patron insiyatifine birakilmis durumda her sey. Ben gecen sene zorunluluktan ucretsiz izne cikarildim,patronum o kiytirik 1000 lira icin bile odenege basvurmadi benim icin. Oyaladi durdu beni. Farzedin ki ben o 1000 liraya muhtactim. Nolacakti? Benim hakkimi gozeten olmadi hic. Vebal budur iste esas. Bunlari neden anlattin derseniz pandeminin ekonomik etkilerini su anda kimse sallamiyor ama virusten cok daha öldürücü olanlar bunlar. Yarin insanlar ayaklansa,evimizi barkimizi bassalar kim koruyacak bizi?

He bu arada kahvehaneler cay ocagi ruhsati ile acik, mulki amirler her haftasonu bir restorantta keyif yaptiklari icin hemen her lokantada servis yapilan alan vardi cunku calisanlar perisan oldu, su an yasananlar ulkenin hali tam kaos herkes telasta herkes panik. Ne dogru duzgun denetim var ne insanlarda uyarmak icin cesaret. En basinda her sokakta bir jandarma, catilarda keskin nisancilar ile yasak uygulansaydi coktan bitmisti bu kdr surmezdi. Simdi yine kapanma konusuluyor. Sanmiyorum, kamu keyfine gore sifir tedbirle yurur, sehirler arasi yasak ambulanslarla delinir, olan yine garibana olur

Benim etrafimda 3 4 kisi isten cikarildi.
Ben kamudayim bizdede temaslilarin test yapmasi yasak, ufak belirtilerde ztn cok ters tepki goruyoruz. Toplum sagligina basvuluyor ve geri cevriliyoruz cunku kurumdan talimat gidiyor.
Hes kodu sorgusuda yasak. Vatandasa cileymis.
Cay ocagi acik, karton bardak ayipmis. Cam bardakla misafire servis yapiliyor.
ve evet ozellikle icmeye gelen var.

Ki yanlış anlama lütfen kişi bazlı söylemiyorum karantina konusunda en iyi(?) davrananlar kamu kurumlarıydı. Babam karantina 10 güne inince covid geçirmişti, daireden ona 14 günü tamamla, 15. Gün test yaptır, negatiften sonraki gün başla dediler. Haftasonu vs derken 17 gün falan sürdü onun işe gitmemesi.
Hes kodu sistemi makul değil ki zaten, dışarıda gezen pozitif vaka olsam(gözüm dönmüştür) eşten dosttan hes kodu isterim.

Daha dün vardı konu, covid oldu diye işten ayrılma konusu. Piyasa bu. İstatistiki olarak malesef işsiz kalma ihtimali ölme ihtimalimizden fazla. İnsanlar grip gibi geçeceğine inanıyor, ki öyle olan da var olmayan da, risk. Herkes kendi riskini alıyor.

Çözümün sadece bireysel dikkat olduğunu düşünüyorum. Hepimiz günlük hayatımızda hatalar yapıyoruz ve virüs taşıyan birine denk gelirsek zinciri devam ettiriyoruz sadece. Ki gelmemek tamamen şans. Malum, bulaş belirti öncesi de oluyor diyorlardı.

İlave olarak calisamayan bir suru insan var,kimse onlara destek olmuyor. Mesela muzisyenler 1 yili askin suredir ise gidemiyor. Ne yiyor ne iciyorlar soran da yok. Patron insiyatifine birakilmis durumda her sey. Ben gecen sene zorunluluktan ucretsiz izne cikarildim,patronum o kiytirik 1000 lira icin bile odenege basvurmadi benim icin. Oyaladi durdu beni. Farzedin ki ben o 1000 liraya muhtactim. Nolacakti? Benim hakkimi gozeten olmadi hic. Vebal budur iste esas. Bunlari neden anlattin derseniz pandeminin ekonomik etkilerini su anda kimse sallamiyor ama virusten cok daha öldürücü olanlar bunlar. Yarin insanlar ayaklansa,evimizi barkimizi bassalar kim koruyacak bizi?
Ben bireysel olarak kendi yapabilceklerimden bahsettim
Hasta olduğumu bilerek insanlara keyfi için tekrar altını çiziyorum gezip tozma uğruna bulaştıranlardan

Ki yanlış anlama lütfen kişi bazlı söylemiyorum karantina konusunda en iyi(?) davrananlar kamu kurumlarıydı. Babam karantina 10 güne inince covid geçirmişti, daireden ona 14 günü tamamla, 15. Gün test yaptır, negatiften sonraki gün başla dediler. Haftasonu vs derken 17 gün falan sürdü onun işe gitmemesi.
Hes kodu sistemi makul değil ki zaten, dışarıda gezen pozitif vaka olsam(gözüm dönmüştür) eşten dosttan hes kodu isterim.

Daha dün vardı konu, covid oldu diye işten ayrılma konusu. Piyasa bu. İstatistiki olarak malesef işsiz kalma ihtimali ölme ihtimalimizden fazla. İnsanlar grip gibi geçeceğine inanıyor, ki öyle olan da var olmayan da, risk. Herkes kendi riskini alıyor.

Çözümün sadece bireysel dikkat olduğunu düşünüyorum. Hepimiz günlük hayatımızda hatalar yapıyoruz ve virüs taşıyan birine denk gelirsek zinciri devam ettiriyoruz sadece. Ki gelmemek tamamen şans. Malum, bulaş belirti öncesi de oluyor diyorlardı.

Ben israrla test istedim izin verilmedi. Sonra yine ayni durumda bir arkadas yogun bakimda kaldi. Hala toparlanamadi. Sorumlu doktor dedektif degilim diye dalga geciyor. Cogu kamu boyle ama en az bizimki kadar reziller var. Az once okudum mesela benim komsu kurumda biri vefat etmis. Al iste bizim kurumda olsa kesinlikle rezil ederdim. Gecen haftalarda 21 kisi gripti. Her odada bir kac kisi hastaydi. Eve git dinlen doktora gerek yok dediler. Valla gercekten telafisi yoksa kurumlara gidin. Gelmeyin cok rezil durumdayiz.

Benım kızımda 15 subat 2020 de yuksek ates okusurukle basladı sonra yuzunun her noktasında su cıcegıbe benzer dokuntuler once su cıcegı sandım dr gıttık degıl kanına enfeksıyon cok yuksek cıktı antıbıyotık verıp yolladılar yavas yavas duzeldı sonra esıme gectı gece ıkısıde cıgerlerı sokuluyomus gıbı öksürüyorlardı ama bende hıcbısey yoktu acaba neydı dıyorum
Bızde 1 yılı gectı hıcbıyere gıtmıyoruz kımseyle gorusmuyorum cocugu okulafa yollamıyorum allaha emanet ınlh bıter bu ıllet

Ben israrla test istedim izin verilmedi. Sonra yine ayni durumda bir arkadas yogun bakimda kaldi. Hala toparlanamadi. Sorumlu doktor dedektif degilim diye dalga geciyor. Cogu kamu boyle ama en az bizimki kadar reziller var. Az once okudum mesela benim komsu kurumda biri vefat etmis. Al iste bizim kurumda olsa kesinlikle rezil ederdim. Gecen haftalarda 21 kisi gripti. Her odada bir kac kisi hastaydi. Eve git dinlen doktora gerek yok dediler. Valla gercekten telafisi yoksa kurumlara gidin. Gelmeyin cok rezil durumdayiz.

Hastaneye gidip test yaptıramıyor musun o durumda? 1 2 ay önce bir tanıdığımızın askerlik durumu için test yaptırması gerekiyordu, o zaman çok şaşırmıştım çünkü testler 24 saat yapılmıyordu. Şimdi nasıl bilmiyorum gerçi.
Sistem dört bir yandan çöktü, işin kötüsü kapanma falan da asla çözüm değil. Kimsede ne psikoloji ne para kaldı. Hasta falan olmayanlar da delirdi artık kısıtlamalardan.

Neden farklı düşündüğümüzü anladım. Yukarıda hasta gezen, başkasının hasta olmasına ve hatta ölümüne sebep olan insanlarla ilgili vebal kısmıyla ilgilenmem demişsiniz bir yorumda. Burada ise vebal kısmı sizi çok ilgilendirmiş çünkü bin tl nizi alamamışsınız.

Ekonomik güçlük tabi ki çok önemli bir konu. Ama öncelik sağlık olmalı.
Bakış açımız çoook farklı.

Ben şeyi anlamadım. Diyelim ki X şehrindesiniz. Şehirdeki bütün hastanelere bu kurumdan gelen kişilere test yapmayın diye talimat mı gidiyor?

Veya özelde yaptırsanız nolur? Özel şirkette çalışmıyorsanız hemen kovulma durumunuz da olmaz.

Olayı çözemedim

Hastaneye gidip test yaptıramıyor musun o durumda? 1 2 ay önce bir tanıdığımızın askerlik durumu için test yaptırması gerekiyordu, o zaman çok şaşırmıştım çünkü testler 24 saat yapılmıyordu. Şimdi nasıl bilmiyorum gerçi.
Sistem dört bir yandan çöktü, işin kötüsü kapanma falan da asla çözüm değil. Kimsede ne psikoloji ne para kaldı. Hasta falan olmayanlar da delirdi artık kısıtlamalardan.

Hayir cunku kurum baglanti kuruyor
Hastahanede kovmaktan beter ediyor.
Bakma biz uyusmus bir toplumuz.
Yogun bakimda arkadasim yatti, ciktiginda dunyayi dar etmeliydi ama giki cikmadi

Mesela bazıları ömrü boyunca çok ağır grip geçirmedikleri için covidi çok kötü hissetlerini düşünüyorum ben.benim eşim öyle grip olmaz ama bu gribi çok kötüydü.bende mesela çok ağır geçiririm griplerimi sinüzitlerime kadar damaklarım bile şişer.ve ben bütün griplerimde ne koku ne tat alırım Allah korusun yakalnsam nasıl anlıcam bilemiyorum
Genelde anlamamak mümkün değil hafif bile geçirilse farklı bir etkisi oluyor diyorlar ama bilmiyorum, hic hissetmeden sadece pozitif olanlarda var sonuçta.

Ben şeyi anlamadım. Diyelim ki X şehrindesiniz. Şehirdeki bütün hastanelere bu kurumdan gelen kişilere test yapmayın diye talimat mı gidiyor?

Veya özelde yaptırsanız nolur? Özel şirkette çalışmıyorsanız hemen kovulma durumunuz da olmaz.

Olayı çözemedim

Bir yerden sonra insanlar is derdine dusuyor herkes kesin kadrolu degil isini kaybetme durumu gelisiyor iyilesmeye basliyor, haftasonu giriyor vs bastiriliyor.
Ztn artik kimse basim agriyor diye gik demiyor kimse inanmiyor. 21 kisi hastalandi herkes ben usuttum yaa dedi.

Eşimin temaslı olduğu kardeşi “işim var,karantinaya sokarlarsa işimi yapamam, sakın adımı verme” dedi. Yengesi de daha 4 yaşındaki çocuğu evden başından atabilmek için “çocuk okula gidecek, bizi temaslı olarak verme sakın” dedi. Eşim de vermedi. Hepsine çok kızgınım! Belirtilerin başladığı günü birlikte geçirdik, hastalanmaları ihtimali çok yüksek ve bu insanlar böyle bencilce davranıyor. Yüzlerine baksan modern, eğitimli insanlar sanırsın ama ne yazık ki çoğunluğumuz bu şekilde cahil ve benciliz!!!!
Şikayet edin gizlice ben mahallemizde sevdiğim bi insanı bu şekilde yaptığı için şikayet ettim yoksa bizde bile bile ortak olucaz ya bu insanlar hastalığı evinde benim gibi çok yüksek riskli insanlara kadar gelmesine sebep olursa ölümüne sebep olursa biz nasıl o yastığa başımızı rahat koyucaz bu konuda lütfen duyarlı olalım arkadaşlar gizlicede olsa ihbar edin lütfen

Inanin sikilmak korona olmaktan daha kolay. Gogsum sirtim o kadar agiriyorki...
Çok bıktım artık bu virüs korkusundan ne toplu taşımaya binebiliyorum ne doğru dürüst arkadaşlarımla bulaşabiliyorum ne gezebiliyorum. İşim de yok. Evde tıkıldım kaldım 2. sene bu ve hala bitmedi bitecek gibi değil. Aşıya güveniyordum ama aşı bana gelene kadar herhalde 1 yıl daha geçecek.

Back
X