Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Haber izlemiyor
Musunuz sizler ya😐 baya cip takiyolar iste.. yani gelip burda birde dalga gecmebiz dogru degil.

Sorun o ciple napacaklari degil, istemedigin birseyi sana yaptirmak, vucuduna dokunmak.. hani benim vucudum benim kararim diyoruz ya.. oyle olmuyor yani
Bunu kastediyor sanırım

Ben gecirdim hic ilac kullanmadan vitaminle duzgun beslenme vs ile atlattım, acıkcası devletin gönderdiği ne olduğu belli olmayan süresi geçmiş ilaçları kullanmak istemedim. Doktoruma danıştım o da aynı seyı söyledi. Yakalandığımda aşım yoktu, evde kimseye de bulaşmadı aynı yerde yemek yedık oturduk maskesızdik 😀 su milletin öldugu domuz gribi salgınında hasta olduğumda daha ağır geçirmiş hastanede yatmıştım. Hele larenjit, domuzdan daha kötuydu. Corona diye bir sey olmasa oldugum zaman grip oldum ama cok da agır degil neyse ki der hayatıma devam ederdim.

Merhaba arkadaşlar.
Yorumları okudum nacizane fikrimi söylemek istiyorum. Virüsün varlığı bir gerçek, doğal olarak mı veya insan eliyle mi üretilip dünyaya yayıldı tartışması varlığını yok saymayı mümkün kılmıyor ve şu an için bir önemi de yok. Aşı olup olmamak da hepimizin kişisel kararı. Ben hem aşı olmayı öneren hem de aşı karşıtı birçok doktoru dinledim ve makalelerini okuyup kendim aşı olmaya karar verdim ve oldum. Kimseye de aşı ol veya olma diye fikir dayatacak konumda değilim. Sizlere de tavsiyem burada veya özel yaşamlarınızda hickimseyi bu yönde etkilemeye çalışmayın. Belki sizin fikirleriniz yüzünden aşı olup/olmamaya karar verip sıkıntılı bir sağlık sürecine girebilirler. Kendi kararınızı verirken de lütfen sadece bu alanda uzman kişilerin her iki yönlü yorumlarını ve yayınlarını okuyarak karar verin ve her daim virüs kapma ve yayma ihtimalinize karşın tedbirlerinizi alarak sosyal hayata dahil olun. Herkese sevgiler.

Kendisi alintilayamadi ama sen yapmissin sagol.. burda asiyla cip takilacak yazmadim zaten. Kendiside ezbere suclamalwrda bulundu sadece yoksa birsey ispat edecek edebilecek olsa yapardi

Günün sonunda herkes kendi canından sorumlu.

Herkesin sosyal medyasına/telefonuna hergün spam mailleri, polisten gelen(?) dolandırıcı telefonları, bal reklamları düşüyor.

Kaynağını araştırıyoruz. Engelliyoruz.

Peki neden sağlık gibi kritik bir konuda bunu yapmıyoruz? Facebook/Whatsapptan size atan arkadaşta başkasından aldı sonuçta. Kaynak?

Bill Gates e sallamak kar getirmez gibi geliyor ama değil. Biraz kazıyın hemen altından katkı firmaları, alternatif ilaççılar çıkar. Hayrına yazmıyorlar yani. 😉

Peki kime inanacağız?

Hesap sorabildiğiniz kişilere. Mesela hastanede serviste çalışan doktora sorun. Acil servisler aşısız Covid vakası dolu. Hele damar yollarına öyle bir pıhtı attırıyor ki zaten dolaşımı sorunlu hamileleri mahvediyor (22 kat anne doğum ölümü riski, 4-5 kat bebek ölümü riski desem size?).

Tabi herşey ölüm değil, uzun covidi unutmayalım. Genç arkadaşlarımdan 1 yıl geçtiği halde halen koku alamayan var. Covidi atlattığı halde evde devamlı maske takmak zorunda olan, yemek yerken o maskeyi çıkarmak zorunda kaldığı için doğru dürüst yemek yiyemeyip kilo verenler var.

Covidin akciğerde nasıl kalıcı hasar bıraktığını, nasıl pıhtılar attırdığını niye tartışmıyoruz? Aşı kolu acıtıyor o gerçek hastalığın riski sayılmaz mı diyeceğiz?

Muhteşem Yüzde 98-99 (?) iyileşme oranı.

Sosyal medyaya bakalım da üç gün sonra hastaneye yattığımda youtube guruları beni kurtarmayacak. Hatta o gurulardan hasta olup pişmanım diyen bile var ve evet eski videoları dolaşmaya devam ediyor.

Bütün bunların sonunda doktorlar “Biz sizi uyarmıştık, oturup her youtube videosunun neden yanlış olduğunu size tektek mi anlatalım?” diyecek.

Sizden tek ricam bilgi soracaksanız doğru kaynağa sorun.

Günün sonunda herkes kendi canından sorumlu.

Herkesin sosyal medyasına/telefonuna hergün spam mailleri, polisten gelen(?) dolandırıcı telefonları, bal reklamları düşüyor.

Kaynağını araştırıyoruz. Engelliyoruz.

Peki neden sağlık gibi kritik bir konuda bunu yapmıyoruz? Facebook/Whatsapptan size atan arkadaşta başkasından aldı sonuçta. Kaynak?

Bill Gates e sallamak kar getirmez gibi geliyor ama değil. Biraz kazıyın hemen altından katkı firmaları, alternatif ilaççılar çıkar. Hayrına yazmıyorlar yani. 😉

Peki kime inanacağız?

Hesap sorabildiğiniz kişilere. Mesela hastanede serviste çalışan doktora sorun. Acil servisler aşısız Covid vakası dolu. Hele damar yollarına öyle bir pıhtı attırıyor ki zaten dolaşımı sorunlu hamileleri mahvediyor (22 kat anne doğum ölümü riski, 4-5 kat bebek ölümü riski desem size?).

Tabi herşey ölüm değil, uzun covidi unutmayalım. Genç arkadaşlarımdan 1 yıl geçtiği halde halen koku alamayan var. Covidi atlattığı halde evde devamlı maske takmak zorunda olan, yemek yerken o maskeyi çıkarmak zorunda kaldığı için doğru dürüst yemek yiyemeyip kilo verenler var.

Covidin akciğerde nasıl kalıcı hasar bıraktığını, nasıl pıhtılar attırdığını niye tartışmıyoruz? Aşı kolu acıtıyor o gerçek hastalığın riski sayılmaz mı diyeceğiz?

Muhteşem Yüzde 98-99 (?) iyileşme oranı.

Sosyal medyaya bakalım da üç gün sonra hastaneye yattığımda youtube guruları beni kurtarmayacak. Hatta o gurulardan hasta olup pişmanım diyen bile var ve evet eski videoları dolaşmaya devam ediyor.

Bütün bunların sonunda doktorlar “Biz sizi uyarmıştık, oturup her youtube videosunun neden yanlış olduğunu size tektek mi anlatalım?” diyecek.

Sizden tek ricam bilgi soracaksanız doğru kaynağa sorun.

Adamin kendi konusmalari var.. yani lab cikisli bi virus degil
Mi bu? Insanlari bile bile hasta etmediler mi? Yillar oncesinin konusmalari var bu virusu anlatiyor adam..Neyin savunmasini yapiyorsunuz? Ayrica doktorlarin bana soyledigi seyler var. Hastanede doktor asi olmasi gereken gruplari yani riskli gruplari vs anlatti.. yani bir doktor soyledi bunu bana ve genel olarak korona yonetiminden memnun degildi. Burda kimse virus yok demiyor zaten..daha once yazdim, ben kabul
Ediyorum virusten olenler var, ama asininda olume sebep olabilecegi gercegi var.. bunu anlamak neden bu kadar guc🙄

Daha once dedigim
Gibi korona zamanlari iyi yonetilmiyor.. sahillerde orda burda korona yoktu, simdi birden cogaldi korku pompalamaya basladilar. Madem yaza dogru azalmisti herseyi gevsetiyolar ya.. biraz daha dis sıksaydı herkes madem bu illetten kurtulsaydik.

Merhaba arkadaşlar.
Yorumları okudum nacizane fikrimi söylemek istiyorum. Virüsün varlığı bir gerçek, doğal olarak mı veya insan eliyle mi üretilip dünyaya yayıldı tartışması varlığını yok saymayı mümkün kılmıyor ve şu an için bir önemi de yok. Aşı olup olmamak da hepimizin kişisel kararı. Ben hem aşı olmayı öneren hem de aşı karşıtı birçok doktoru dinledim ve makalelerini okuyup kendim aşı olmaya karar verdim ve oldum. Kimseye de aşı ol veya olma diye fikir dayatacak konumda değilim. Sizlere de tavsiyem burada veya özel yaşamlarınızda hickimseyi bu yönde etkilemeye çalışmayın. Belki sizin fikirleriniz yüzünden aşı olup/olmamaya karar verip sıkıntılı bir sağlık sürecine girebilirler. Kendi kararınızı verirken de lütfen sadece bu alanda uzman kişilerin her iki yönlü yorumlarını ve yayınlarını okuyarak karar verin ve her daim virüs kapma ve yayma ihtimalinize karşın tedbirlerinizi alarak sosyal hayata dahil olun. Herkese sevgiler.
Dusuncelerimi yansitmisiniz
Cok guzel dile getirmisiniz :KK9:

Okumuyorsun okuyorsanda anlamiyorsun… asiyla cip takiliyoru nerde yazmisim onu goster bakalim😂 bos yapiyorsun demistim sana ama neyse😐😂😂

Çip muhabbetini bilemem de...

Konumu açık yanımızdan hiç ayırmadığımız cep telefonlarıyla bu tartışmayı yapmak bana garip geliyor. Bütün bilgileri etrafa yaymışız saçmışız.

Çip takacak olsam önce cebe takarım yahu. 😂

Güç kaynağı üstünde, kediye çip takıyorsun o kaynak olmadığı için okuyucuyu hayvanın totosuna dayayıp öyle okutabiliyor veterinerler.

İlla çip takılacaksa kedilere çip takılırlen koccaman iğneyle yapılıyor, bizim bıdık Covid aşısıyla değil.

Onun yerine hastalığı yay, millete hap yuttur?
Hayır 🙈 aşıya gerçekten çip koysak koyamıyoruz, akide şekerine koyun bayramda sokakta dağıtsanız daha mantıklı? 🤨

İnsanları yönlendirmekse amaç Rusların Amerikalılara yaptığı gibi sosyal medya ordusu tut, milleti birbirine düşür. Bir iki yazı yaz iki fenomene gönder bedavaya dağıtsın ne olacak?

Aşı karşıtlığı ile ilgili yazılar da merkezi 12 hesaptan yayılmış... Millet Covid için çamaşır suyu içip hastanelik bile oldu bundan daha iyi yöntem mi olur?

Çip muhabbetini bilemem de...

Konumu açık yanımızdan hiç ayırmadığımız cep telefonlarıyla bu tartışmayı yapmak bana garip geliyor. Bütün bilgileri etrafa yaymışız saçmışız.

Çip takacak olsam önce cebe takarım yahu. 😂

Güç kaynağı üstünde, kediye çip takıyorsun o kaynak olmadığı için okuyucuyu hayvanın totosuna dayayıp öyle okutabiliyor veterinerler.

İlla çip takılacaksa kedilere çip takılırlen koccaman iğneyle yapılıyor, bizim bıdık Covid aşısıyla değil.

Onun yerine hastalığı yay, millete hap yuttur?
Hayır 🙈 aşıya gerçekten çip koysak koyamıyoruz, akide şekerine koyun bayramda sokakta dağıtsanız daha mantıklı? 🤨

İnsanları yönlendirmekse amaç Rusların Amerikalılara yaptığı gibi sosyal medya ordusu tut, milleti birbirine düşür. Bir iki yazı yaz iki fenomene gönder bedavaya dağıtsın ne olacak?

Aşı karşıtlığı ile ilgili yazılar da merkezi 12 hesaptan yayılmış... Millet Covid için çamaşır suyu içip hastanelik bile oldu bundan daha iyi yöntem mi olur?
Ben hic bir yerde asiyla cip takiliyor demedim😐😂 bunu iddia eden kadinda ispat edemedi zaten.. konuda laf lafi acti ve cip takilmasindan bahsettik sadece.

Ayrica haberlerde gordum ve cip taktiran insanlarin roportajlarini izledim dedim, var boyle birsey yani. Neden yalan soyleyelim?

Topiğe baktım da biraz neşelendim. 1800lerde Variola Major yani suçiçeğinin baba versiyonu vardı. Sonra aşısını ineklerdeki bir hastalıktan buldular. O zamanın aşı karşıtları aşıyı yaptıranın inek uzuvlarına sahip olacağını iddia ediyorlardı. Aşı yaptırırsan çocuğun inek gibi doğar falan. Tabi o insanlar hep öldüler. O virüs Corona gibi hafif değildi %30-%40 ölüm oranı vardı. Şimdi çok aptalca geliyor bize, ne demek inek uzvun çıkar falan. Bundan 100 sene sonra da çok aptalca gelecek insanlara ne demek çip takıyorlar, kısırlaştırıyorlar falan diye. Tabi ama o zaman aşı olmayan ölüyordu, şimdi aşı olmayan ağırlaşınca hastaneye koşuyor, hemde nedense doktorlara tek tek sormuyor o zaman her bir ilacın içinde ne olduğunu 🤭
Simdi de asi yaptiranin pipisi duser cocugu olmaz diyenler var, özelikle Baku de, 1800 lerden bu yana gelemiyoruz biz bi türlü🤣

İlerki yıllarda burada yazılanları tekrar okumak istiyorum, umarım nasip olur.
Ben araştırmaya ve her söyleneni doğru diye kabul etmemeye devam edeceğim.

Aslında bunu daha önce insanlık yaşadı, genelde de yaşıyor. Sadece aşıdan bahsetmiyorum, genelde tıp devriminde bir tepki geliyor.

Mesela hamile ateşini engellemek için doktorların el yıkaması gerektiği söyleyen doktor akıl hastanesine yattı.

Çiçek Aşısına karşı yürüyüşler yapıldı. O aşının inekten elde edildiği, ineğin insandan daha aşağı bir varlık olduğu, kullanılamayacağı söylendi. Hastalığı yayıyor dedi, oturup bebek yiyen canavar diye tasvir eden haberler var. Çocuk felci aşısı da öyle. Şimdi tatlı bir anı gibi geliyor da o zamanlar öyle değil.

Peki Covidde ne olacak?

Tahminimi söyleyeyim Covidi atlatıp da akciğerinde organlarında kalıcı ağır hasar kalan çok önemli bir kesim var. “Uzun Covid” olarak geçiyor.

Nasıl Çocuk felci kurbanlarını fotoğraflardan biliyorsak bu insanları da tartışacağız. 😔

Adamin kendi konusmalari var.. yani lab cikisli bi virus degil
Mi bu? Insanlari bile bile hasta etmediler mi? Yillar oncesinin konusmalari var bu virusu anlatiyor adam..Neyin savunmasini yapiyorsunuz? Ayrica doktorlarin bana soyledigi seyler var. Hastanede doktor asi olmasi gereken gruplari yani riskli gruplari vs anlatti.. yani bir doktor soyledi bunu bana ve genel olarak korona yonetiminden memnun degildi. Burda kimse virus yok demiyor zaten..daha once yazdim, ben kabul
Ediyorum virusten olenler var, ama asininda olume sebep olabilecegi gercegi var.. bunu anlamak neden bu kadar guc🙄

Daha once dedigim
Gibi korona zamanlari iyi yonetilmiyor.. sahillerde orda burda korona yoktu, simdi birden cogaldi korku pompalamaya basladilar. Madem yaza dogru azalmisti herseyi gevsetiyolar ya.. biraz daha dis sıksaydı herkes madem bu illetten kurtulsaydik.

Çinin virüs konusunda yalan söylediğini ben de düşünüyorum. Belgeleri yokettirdiler daha ne olacak?

Zaten Dünyada yüksek güvenlikli virüs araştırma labları olduğunu biliyoruz. Doğadaki yarasa mağaralarına girip örnekler aldıklarını da biliyoruz.

Labda yapay virüs üretmene bile gerek yok o labta bir sızıntı olsa geçmiş olsun. Eboladan çocuk felcine hepsi “doğal” hastalık, doğa ananın insan yardımına ihtiyacı yok bu konuda.

Peki bir virüsün lab çıkışlı olup olmaması korunma önlemlerini değiştiriyor mu?

Covid-19 20 yıl önce Dünyayı sarsan SARSın çok çok yakın akrabası. Video 20 yıllık ise ikinci bir salgından bahsedilmesi normal zira SARStan da öncesi var. Hele koronavirüs ailesi deseniz on binlerce çeşidi doğada bol bol var. İnsandan deveye kediden fareye her cinse ayrı ayrı bulaşan farklı cinsleri var.

SARSta ancak hasta belirti verince virüsü yaymaya başlıyordu o nedenle basit izolasyonla hastalığı tüketmeyi başardılar. SARS aşısı tamamlandığında salgın da bitmişti zaten.

Covidin tek farkı hasta belirti vermeden de yayılıyor oluşu... o kadar da özel bir hastalık değil. Zaten SARS araştırmaları yüzünden bu aşı bu kadar erken çıkabildi. HIV virüsü deseniz çok özel de Covid “sıradan”.

Özel değil diyorum da aşı/antibiyotik falan derken bizler insanlığın baharını yaşıyoruz. Yoksa doğaya kalsak bir 1918 salgını gönderiyor, 1. Dünya Savaşı kadar ölüm oluyor, bir veba gönderiyor, Avrupa yüzde 30 azalıyor... çocuklar yaşıyor bugünlerde çok şükür. Şükredecek çok şeyimiz var aslında. 😊

Risk grupları derken evet orjinal varyantta gençlere pek birşey olmuyordu... ancak Delta ve sonrasında ne yazık ki risk çok ama çok arttı. Acil serviste eskiden yaşlı nineler vardı şimdi aşısız gençler var. Çocuklara hiçbirşey olmazdı artık onlar da hasta olabiliyor. 😔

Aşı ölüm riski denince mesela benim etrafımdakilerin yüzde 90ı aşılı. Aşıdan sonra 2-3 gün bitkinlik yaşayan, ateşi çıkan var mı? Var, çok var. Aşısızlarda ölen var, oksijen alan var, pıhtı atan var.

Yani sıfır riskli birşey yok tıpta, etrafımızdaki aşılı ve aşısızları sağlık açısından karşılaştırıp öyle sonuca gidiyorum.

Ben gecirdim hic ilac kullanmadan vitaminle duzgun beslenme vs ile atlattım, acıkcası devletin gönderdiği ne olduğu belli olmayan süresi geçmiş ilaçları kullanmak istemedim. Doktoruma danıştım o da aynı seyı söyledi. Yakalandığımda aşım yoktu, evde kimseye de bulaşmadı aynı yerde yemek yedık oturduk maskesızdik 😀 su milletin öldugu domuz gribi salgınında hasta olduğumda daha ağır geçirmiş hastanede yatmıştım. Hele larenjit, domuzdan daha kötuydu. Corona diye bir sey olmasa oldugum zaman grip oldum ama cok da agır degil neyse ki der hayatıma devam ederdim.
O larenjit denen illete krupta deniyor hepimiz olduk
Acayip kötü lanet bişeymiş korona olsak daha iyiydi sanki
Larenjitte virüsmüş ve bulaşıcıymış
Bu sene lanet ettim o hastalığa çok beter bişey ya

Ben hic bir yerde asiyla cip takiliyor demedim😐😂 bunu iddia eden kadinda ispat edemedi zaten.. konuda laf lafi acti ve cip takilmasindan bahsettik sadece.

Ayrica haberlerde gordum ve cip taktiran insanlarin roportajlarini izledim dedim, var boyle birsey yani. Neden yalan soyleyelim?

Yok sizle ilgili birşey demedim zaten.
Kendine çip taktıran ilginç vatandaşlar var tabi de bildiğiniz ameliyat oluyorlar.

Çipi gizli takacaksanız aşı bunu yapmak için berbat bir yöntem. Telefondan lokasyon takip et çok daha mantıklı.

Nano robot teknolojisi çıkacak mı, evet çıkar. Çıkarsa da kalp damarını noktasal açabilen kansere lokal tedavi uygulayabilen bol sıfırlı zengin tedavileri ile başlar.

Devletin şirketlerin kendi yaşamımızdaki kontrolüne bir tepki bu aslında... Niyet iyi olsa da herşeyi bir tarafa bırakıp bu korku aşı karşıtlığına dönüşünce olay amacından sapıyor. Virüs iyi niyeti umursamıyor ne yazık ki, ateş düştüğü yeri yakıyor. 😔

Back
X