Hala neleri sorun yapıyorlar

Lütfen kafana takma...
Bağnaz zihniyetler bunlar...
Senin iş bilirliğinle,tecrübenle ilgilenmiyorda neye takılıyor....
Şu din ile diğer işleri birbirine karıştıran insanlara çok kızıyorum....

Eşim de iş görüşmesine gitmişti..
Paris de bile mağazası bulunan bir mücevher markasıydı neyse..
kadın eşime cuma namazına gider misiniz demiş..
benim safta hemen ben giderim demiş,diyememiş size ne diye...?
kusura bakmayın ama ben kemalistim böyle bir çalışan istemem demiş..
olmadı tabii,zaten böyle bir insanla çalışmak mümkün olmazdı..
sizin ki de bu hesap..
farzedin ki alevi değildiniz,sonraki soru ne olacaktı acaba..?
hz muhammed(sav) hayatını özetleyiniz falan mı komik..
bir insanın ne olup olmadığını tam olarak öğrenmek mümkün değil ki..?.

kemalizmle namazın ne çelişir yanı var anlamadım, hem atatürkçü olup hem namaz kılınamıyormuymuş, ben ateistim, müslüman eleman istemiyorum dese neyse,(gerçi yine neyse değil) bunuda ilana yazsa millet gitmez en azından:bbo:

kusura bakmasın ama kafasını kapatmıs muslumanım dinime baglıyım diye geciniyor ama nerdeeeee..ayrım yapmaya gelince cokda gusel insan ayırıyolar maasallah ya

sizin ki de bu hesap..

yuh derdim bu kadına sen git ilk once kemalist olmak ne demekmis ogren cahillere bak ya

konu sahibinin kötü bi niyeti yoktu ama bu topik gidici, bir daha uğramayayımda güme gitmiyim yinekaydirigubbakcemile3

Bence hiç üzülmeyin..
Okumuş ve meslek sahibi bir insana nazaran daha mantıklı ve olgun düşünebildiğiniz için sevinmelisiniz...
Anlamıyorum...
Hepimiz Adem ve Havva'dan gelmedikmi..?
ınsana insan olduğu için değer verilir.Bu kafayla düşünmeye devam edersek daha cok yerimizde sayarız...

Canım maalesef böyle şeyler oluyor...
Benim eşim de alevi. Çok iyi türkiyenn en iyi spor markalarından birinde satış müdürü olaraak çalışırken daha iyi maddi imkanlarla iş teklifi geldi... O da kabul etti ekibiyle beraber transfer oldu...
Ama aradan 1 yıl geçmedin eşimin cua namazına gitmemesi ramazanda oruç tutmaması dikkatlerini çekmiş, ve laf arasıda alevimisin sen diye sormuşlar, eşim de evet demiş.. 1 ay sonra performansından memnun değiliz diye işten çıkardılar.... Oysaki işe başladıktan sonraki ik 6 ayda satışları 2.ye katlanmıştı.... 4 ay işsiz kaldı... Şimdi oranın 2 katı maaşla çok daha iyi bir spor firmasında çalışıyor...
Ayrımı insanlar yapıyor, Yüce Alah'ım herzaman haksızlığa uğrayanların yanında.. Bir kapı kapansa başka bir kapı açılır umarım önünde....

Haa bu arada ben de bekarken iş görüşmelerine gittiğimde gayet güzel geçerdi evlendikten sonra kütüğüm eşimin memleketine kaydırıldığı için sorunca bi şaşırıyorlar, hiç benzemiyorsunuz falan diyorlar ben açırı beyaz tenli ve renkli gözlü olduğum için... Eş durumundan diyorum aslen yugoslav göçmeniyiz diyoru.. Haa tamam ozaman iyi diyorlar... Sinir oluyorum ama ses çıkarmıyorum....
Maalesef insanların kafalarındaki önyargıları yımak çok zor....

Son düzenleme:
bencede hiç üzülmeyin malesef hala bu devirde böyle insanlar var
öncelikli tercihimiz insanlık olmalıyken malesef mezhep ayrımcılığı
ve başka şeyler giriyor araya
hiç takma kafana bu iş yerinde çalışırken zaten çok da verimli bi iş hayatın olmayacaktı
bende başörtülü olduğum için bu ayrımcılığa tabi tutuldum ama dediğim gibi
var işte bu zamanda mezhebe ya da başörtüsüne takan yobazlar

.
3000 li yıllara girsek bile hiç bir zaman değişmeyecek bu düzen bütün dinlerde ırklarda hep böyle süre gelecek......yani dünyada hep böyle

bayan daha güzel incitmeden izah edebilirdi.......yanlış yapmış ama belki kendince haklı olduğu yanları vardır.....herkesin düşüncesi farklı........böylesi sizin için daha hayırlı olmuş bide işe başladıktan sonra problemler yaşasaydınız daha kötü olurdu

sizin ki de bu hesap..

kemalizm yeni bir din akimi da biz mi bilmiyoruz??? konu acan arkadasin durumu ile bu mesaj tam iki kutubun da guzel ornegini veriyor bence. ama iki durumda geneli yansitmiyor. ya da ben oyle olmadigina inanmak istiorum. curuklere denk gelmissiniz. hep boyle olacak diye birsey yok. hayirlisi degilmis diyip gecin. insallah daha iyi isler bulursunuz...

kızlar ben din kültürü öğretmni olarak şu anda bir alevi köyünde öğretmnlik yapıyorum
ilk baş beni dışlayacklar diyekorktum ama inanın böle insaniyetli insanları burada gördüm kimseyi mezhebiyle değerlendirmemek lazım zaten hoşgörülüolmalıyız
valla ben sünniyim ama aferdersiniz nice sünni den kazık yedim
hatta cocuklar bana soruyorlar diyorlar ki abilerimiz ablalarımız merkeze gittiklerinde lise okumak için dışlanıyorlar diye sırf alevi oldukalrı için çocuklar dışlanıyorlarmış dediler ki müslümanlar nedne böle bölünüyor hocam biz kime kötülk yaptık suçumuz ne dedim
bende dedimki tek kelime ile cehalet başka bişey değil
hatta diyorum ben de hanefiyim ama sonuçta müslümanız bazı yorum farklılıklarından dolayı mezhepler oluşmuş ama bölünme maksatlı değil kesinlikle coğrafi ve siyasi şartlardan dolayı yorumlamadan kaynaklanıyor ama hepsi de islam çatısı altında birleşiyor diyorum
valla cehalet kardeşim birileri diyor aleviler şöle böle diğerleri de inanıyor zaten duydugumuza hemen inanan milletiz

hemen kesip atmışsınız

bi durup dinleseydiniz asıl amacı ne öğrenseydiniz

başını kapatmak hangi dine mensup olduğunu göstermiyor bu devirdeguclubacismile

beyni olup da o beyni kullanan insanlar ayrımcı tavırlar sergilemez. bu durumu onun cahilliğine vermek lazım giyiminden dolayı farklı insanları zan altında bırakan bir konunuz olmuş :1ninca:

daha neyi dinlesin ki alevi misiniz ben ibadetlerime dikkat ederim filan resmen ayrımcılık yapıyor bence cok iyi yapmışsın kestirip atmakla nasıl sinir oldum ya

eşim mahkemeye ver dedi aslında yapsımmı diye düşünüyorum amaa bilemiyorum

mahkeme için delil gerekmez mi?

kimseyi zan altında bıraktığıma inanmıyorum gördüğümü söyledim dahada açıklayacı şeyler söyledi ama buradan yazamıyorum yoksa ben kolay kolay laf bitmeden kestirip atmam

olayın detaylarını siz biliyorsunuz.

daha neyi dinlesin ki alevi misiniz ben ibadetlerime dikkat ederim filan resmen ayrımcılık yapıyor bence cok iyi yapmışsın kestirip atmakla nasıl sinir oldum ya

canım, insanlar bazen demek istedikleri ile dedikleri arasında dağlar kadar fark olabiliyor. o dediklerini kafa dalgınlığından söylemiş de olabilir (ağzından çıkanı kulağı duymaz), gerçekten art niyetle de söylemiş olabilir.
aklinialirimsmile

ne gecen yıllar ne geçen yüzyıllar kişilere insanlığı öğretemez... keşke herkes "insan" olabilseeyvahedigeldismile

sevocan, çok fazla takılma. cahillerle uğraşmaya değmez inan ki
akannehir

hayvanlar alemi bizim alemden daha vicdanlı. kedi ile köpek bile dost olabilir ama bazı kafalar ayrımcılıkla bir yere varılamayacağını anlayamaz
-tatlicadiarzu-

tasvip edilemeyecek bi davranış. başörütüsü ile kendisi de bir çok alanda madur oluyordur. bunlara takılıyor olması çok acı malesef. daha demokrat olması gerekiyor bence.
küçük bi bilgi:
iş hukukunda hamilelik, din, ırk, homoseksüel olup olmaması ya da siyasi görüşü sorulamaz.
sorulursa da sizin yalan söyleme hakkınız doğar. bu konuda yalan söyleyebilirsiniz. bu yalandan doğacak zarar sizi hukuksal açıdan madur etmez. bundan sonraki başvuralarınızda ona göre cevaplayabilirsiniz.

yobazlık böyle şey işte. Allah böyle insanların şerrinden korusun hepimizi. bunlar bir gün kendinden olmayanları taşada tutarlar.

Back
X