Hala neleri sorun yapıyorlar

üniversitede başıma gelen olayı anlatayım
iki arkadaş öğrenci işleri dairesinde işimiz vardı burs için
kapıda hemen başımızı actık ben sacımı topladım arkadaşım başını bağladı ikimiz birden kadının odasına girdik bizi azarladı ayagınız camur kartona basın kartona basın hasbinallah dedik bastık sonra ısrarla dedi ki önce sen gir sonra sen gel ben de dedimki niye ama sadece mühüriçin geldik hayır efendim sen cık kapıyı da kapa ark ım boşver dedi çıktı kapıyı kapattı bnm belgemi imzaladı çıktım
ardından ark ım girdi tabi bağırdı ona kapıyı kapat diye ark ım bir sinirle çıktı o kadar da sakindir ki şaşırdım ne oldu diye arkıma demiş ki
mührü bastıktan sonra bir kız bu kadar pis kokamaz ben cok sinirlendim ark ım beni sakinleştirdi şikayet filan edelim dedik ölelikle kaldı halbuki ark ım öle temiz ve titizdir ki 4 senelik ark ım bir kere bile koktugunu duymadım
biz acıkcası bu muameleden snra kadının bizi ayrı ayrı odaya cağırdıgını ve de ilk beni almasını kasıtlı yaptığını düşündük şikayet etsek hani belge
yani bazı ark ların dediği gibi başörtülü olarak kendisinin hakları kısıtlandığı için başkalarına da ayrımcılık yapmamalı
acıkcası ark ım peruklu oldugu için ona öle davrandığını düşündük ha bana niye öle davrandı benim kapalı oldugumu anlamadı heralde

Son düzenleme:
benim ailem beni öyle bir yetiştirdiki orta sona kadar alevi sünni ne demek bilmiyordum,sonra alevi bikaç arkadaşım köşeye sıkıştırıp sordu gizli bir sır gibi,alevimisin diye,bende anlamadım o zamanlar gizli soru ''adet oldunmu?'' idi,bazıları direk sormaz adet oldunmu diye şifreli sorardı,bende onu soruyo heralde ,''oldum'' dedim,''nasıl yani sonradan mı alevi oldun'' falan dediler,kafa karışıklığıyla eve gidip babama sordum bana kızdı kim sana bunları öğretiyo diye,

yani bunun ayrımını yapmamak gerek,kadının yaptığı gerikafalılık,ama sadece kapalı kesim yapmıyor bunu,alevi arkadaşlarım da aynı şekilde benim orucuma namazıma karıştımı bu da gerikafalılık,

benim bu meseleler yüzünden sevgilisinden ayrılan tonla arkadaşım var,bana saçma geliyor,benimde sevgilimin annesi alevi ve biz hiç bu konuları konuşma gereği bile duymadık.

işe girmemekle iyi yapmışsın,mesajım silinebilir ama bizi bu hallere getiren malum insanlar,7 yıldır bunu yapmaya çalışıyolar gördüğüm kadarıylada başarıyorlar...

bu konuda cok sinirleniyorum böle tek tip düşünen insanlara kardeşim heresin inancı kendinedir
ibadetler de Allah kul arasındadır bunlara takılıp kaldığımız için hala yerimizde sayıyoruz
bunları aşsak pek çok şey hallolacak ama
kuranıkerimde diyor ki
senin dinin sana göre bnm dinim bana göre
o üyzden yargılama ayrımyapma hakkımız yok

canım benim üzülme ama inan herkes böyle değil.sen kötü bir tepki de vermemişşin o bayana.
ben gayri müslim in gene size yapılan bir şey değil,bizlere o kadar ağır laflar ediliyor ki.ve hareketlerde bulunuyor..
1 sene önce benim kilisem bir grup genc içeri grip bütün camları kırıldı.
neden? ne yaptık?
biz gelen müslümanları bile geri cevirmiyoruz bazen başı kapalı olup dinlemeye gelenler oluyor.
türkiye de malesef bunlar oluyor bu devirdde.bu zamanda hemde ne acı
dilerim benim cocuğum bunları yaşamak durumunda kalmaz.dininden ötürü sorgulanmadığı bir Türkiye'yi görür.

canım benim üzülme ama inan herkes böyle değil.sen kötü bir tepki de vermemişşin o bayana.
ben gayri müslim in gene size yapılan bir şey değil,bizlere o kadar ağır laflar ediliyor ki.ve hareketlerde bulunuyor..
1 sene önce benim kilisem bir grup genc içeri grip bütün camları kırıldı.
neden? ne yaptık?
biz gelen müslümanları bile geri cevirmiyoruz bazen başı kapalı olup dinlemeye gelenler oluyor.
türkiye de malesef bunlar oluyor bu devirdde.bu zamanda hemde ne acı
dilerim benim cocuğum bunları yaşamak durumunda kalmaz.dininden ötürü sorgulanmadığı bir Türkiye'yi görür.

diyorum ya cnm başka meseleler dururken kişilerin inançlarıyla takılıp kaldığımız için bir adım bile ilerleyemiyoruz
sanırım hristiyansın cnm yanlış anlamadım di mi

Kadının yaptığı baştan sona yanlışlıklarla dolu. Değil bu devirde hangi devirde olursa olsun böyle bir ayrım yapılmamalı.
Ancak yorumları okurken bazılarına hayret etmemek elde değildi, bu ayrımın siyasetle, baştakilerle ne alakası var anlamadım. Yani 7 sene önce bu yokmuydu? 8 sene önce bazı örümcek beyinliler böyle bir ayrım yapmıyormuydu. Aksine önceleri dahada fazlaydı. Gruplaşma vardı. Neredeyse alevi sünni çatışmasına dönüşecek durumdaydı.
Şimdi eskisi kadar çatışma yok, artık insanların çoğu bilinçlendi. İnsanları alevi veya sünni diye değil insan olarak sınıflandırmaya başladık. Haaa arada çürük yumurtalar yok mu? Tabi ki var. 8 yıl öncede vardı, 80 yıl sonra da olacak.
Ayrıca bende çok iyi bilirim ki, sünni olduğum için alevi arkadaşım tarafından arkadaşlığım kesilmiş, ailesi bir daha evimize gelme diyerek bana kapıyı göstermişlerdir (benim memleketim dolayısıyla alevi sanarlar o yüzden) ben öylesine bozulmuştum ki anlatamam.
Yani dini, inancı ne olursa olsun densizler, dengesizler, kendini bilmezler mutlaka ve mutlaka her daim olacaktır.

kızlar ben din kültürü öğretmni olarak şu anda bir alevi köyünde öğretmnlik yapıyorum
ilk baş beni dışlayacklar diyekorktum ama inanın böle insaniyetli insanları burada gördüm kimseyi mezhebiyle değerlendirmemek lazım zaten hoşgörülüolmalıyız
valla ben sünniyim ama aferdersiniz nice sünni den kazık yedim
hatta cocuklar bana soruyorlar diyorlar ki abilerimiz ablalarımız merkeze gittiklerinde lise okumak için dışlanıyorlar diye sırf alevi oldukalrı için çocuklar dışlanıyorlarmış dediler ki müslümanlar nedne böle bölünüyor hocam biz kime kötülk yaptık suçumuz ne dedim
bende dedimki tek kelime ile cehalet başka bişey değil
hatta diyorum ben de hanefiyim ama sonuçta müslümanız bazı yorum farklılıklarından dolayı mezhepler oluşmuş ama bölünme maksatlı değil kesinlikle coğrafi ve siyasi şartlardan dolayı yorumlamadan kaynaklanıyor ama hepsi de islam çatısı altında birleşiyor diyorum
valla cehalet kardeşim birileri diyor aleviler şöle böle diğerleri de inanıyor zaten duydugumuza hemen inanan milletiz

din kültürü öğretmeni olduğunuzu söylemişsiniz ama benim öğrendiğim alevilik bir mezhep değil bir inanıştır.4 büyük mezhep vardır ki bunları siz benden daha iyi bilirsiniz.
bu arada arkadaşım hiç takma kafana demekki seni arayan bayanın kriterleri bu saygı duymak lazım ona bakarsanız ben kiracıyım eşimle bu evi kiralamak için ev sahibini aradık ev sahibide alevimisiniz diye sordu hayır dedik hımm zor ya biz aleviyiz nasıl olcak falan dedi eşimde sen ne yapcaksın ya alevimi sunnimi hristiyanmı müslümanmı al paranı çek git oturup benle yemek yiyip sohbetmi edicen sanki sen alacağın kiraya bak geç bunları deyince adamda tamam o zaman buluşalımda kiralayın dedi.
yani işte bazı insanlar aşabiliyor bu tür sorunları ama aşamayanlarıda bırakalım ne yaparsa yapsınlar.
bi zamanlarda türbanlı ile açık nasıl arkadaş olur sorunu vardı bu türkiyede daha neden gözünüzün üstünde kaşınız var sorunuda olur.

cnm siyasi bir mezhep aevilik aslında doğru söylüyorsun inanış biçimi ama literatür de siyasi mezhep olarak gecer
mesela arabistan ın mezhebi vahhabilik de siyasi bir mezheptir

Dil , din ve ırk ayrımı yapan insanlara Mevlana Hazretlerinin bu sözlerini ithaf ediyorum .

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız,
umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

canım hiç şaşırmadım desem neden dersen ben hukuk fakültesinde okuyorum ve bir derste kadına dayak konusu geçiyordu bi erkek arkadaş ''karı benim değil mi döverimde severimde'' diyince o gün işte eğitimin herkesi eğitmediğini anladım...
ne acı ki yarın bir gün ''avukat'' damat kimliğiyle düzgün insanlarla evlenecek...ailelerde nasılsa avukat diyip güle oynaya hanım kızlarını bu arkadaşa verecekler...
sonrası mı?? çok açık ve de net...

Son düzenleme:
din kültürü öğretmeni olduğunuzu söylemişsiniz ama benim öğrendiğim alevilik bir mezhep değil bir inanıştır.4 büyük mezhep vardır ki bunları siz benden daha iyi bilirsiniz.
bu arada arkadaşım hiç takma kafana demekki seni arayan bayanın kriterleri bu saygı duymak lazım ona bakarsanız ben kiracıyım eşimle bu evi kiralamak için ev sahibini aradık ev sahibide alevimisiniz diye sordu hayır dedik hımm zor ya biz aleviyiz nasıl olcak falan dedi eşimde sen ne yapcaksın ya alevimi sunnimi hristiyanmı müslümanmı al paranı çek git oturup benle yemek yiyip sohbetmi edicen sanki sen alacağın kiraya bak geç bunları deyince adamda tamam o zaman buluşalımda kiralayın dedi.
yani işte bazı insanlar aşabiliyor bu tür sorunları ama aşamayanlarıda bırakalım ne yaparsa yapsınlar.
bi zamanlarda türbanlı ile açık nasıl arkadaş olur sorunu vardı bu türkiyede daha neden gözünüzün üstünde kaşınız var sorunuda olur.

umarım açıklamam yeterli olmuşştur

arkadaşlar cok özür diliyorum özellikle sevocan3 senden bir ark ın msj ı beni çok rahatsız etti
konu dışına sapacak ama biz mezhepler tarihi dersinde aleviliği siyasi mezhep olarak işledik
mezhep de zaten yorumlama biçimlerinden kaynaklanır
sanki ben yanlış biliyormuşum ama yine de ben daha iyi bilirmişim gibi muamale gördüm
ben her zaman hoşgörüden yanayım

arkadaslar lütfen konu dısına cıkmaya baslıyor konu dikkat edelim
cok hassas ince durulması gerekilen bir konu.
Ucu bıcak gibi keskin.
Bu konunun sonunda kimse kırılmamış olsun.
sevgiler.

en büyük ayıp insanları olduğu gibi kabullenmemek benim sıkıntım ise

yurtdışından geldiğimi bilmeleri ve fesatlık yapmaları yabancı dil biliyorum diye çok

bariz haksızlıklara uğradım açıkca hem cinsim tarafımdan hep kıskanıldım

ve çok haksızlığa uğradım ama onların hepsini aallaha havale ettim
insanın ekmeği ile oynayan çok bu memlekette :kahve:

canim cok kirici ama en azindan kendi kanindan insanlardan boyle tepkiler gormuyorsun.ben alevi degilim.sunniyim.yetistigim il genelde kapalidir.akrabalarda oyle.ve seni ibadet edip etmedigine gore ayirirlar.hatta konusmazlar selam bile vermezler.namaz kilmayana fitre,zekat,kurban da vermezler.devamli dinden gittikleri hacdan bahsederler.hatta aciksin diye sen simdi dini parti tutmazsin derler..ve bu kisileri silip atamiyorsun.muslumanligi gectim.bilincli bir insan zaten ayrim yapmaz,kimseyi siniflandirmaz,gorunusune gore ayirmaz.o kadar yobaz insanlar var ki.sasirip kaliyorum bazen.toplum boyle oldukca insanlar ister istemez maskeyle dolasirlar.sonrada toplumumuz nereye gidiyor bizim insanimiz durust degil diyoruz..bize kotu empoze edilen yabanci insanlar bile,merhametli,kimse kimseye karismiyor,ibadetiyle ilgilenmiyor,arkasini donunce yakininin dedikodusunu yapmiyor.ailelerine baglilar.tabi istisnalar var..bende bu konuda uzgunum.

Back
X