• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala neleri sorun yapıyorlar

canim cok kirici ama en azindan kendi kanindan insanlardan boyle tepkiler gormuyorsun.ben alevi degilim.sunniyim.yetistigim il genelde kapalidir.akrabalarda oyle.ve seni ibadet edip etmedigine gore ayirirlar.hatta konusmazlar selam bile vermezler.namaz kilmayana fitre,zekat,kurban da vermezler.devamli dinden gittikleri hacdan bahsederler.hatta aciksin diye sen simdi dini parti tutmazsin derler..ve bu kisileri silip atamiyorsun.muslumanligi gectim.bilincli bir insan zaten ayrim yapmaz,kimseyi siniflandirmaz,gorunusune gore ayirmaz.o kadar yobaz insanlar var ki.sasirip kaliyorum bazen.toplum boyle oldukca insanlar ister istemez maskeyle dolasirlar.sonrada toplumumuz nereye gidiyor bizim insanimiz durust degil diyoruz..bize kotu empoze edilen yabanci insanlar bile,merhametli,kimse kimseye karismiyor,ibadetiyle ilgilenmiyor,arkasini donunce yakininin dedikodusunu yapmiyor.ailelerine baglilar.tabi istisnalar var..bende bu konuda uzgunum.

sonuna kadar katılıyorumvereliniortak

karşımızda ki insana inancından önce insan olduğu için değer verirsek konumuz neden kötüye gitsin sevocum
yaman çelişki işte sen alevisin diye ben başörtülüyüm diye
olsun be güzelim inşallah yenicez bu düzeni ve bizim çocuklarımız daha iyi bi türkiye de yaşayacaklar
bi de bizim eski mahallede hep aleviler otururdu
ay alevi derken bile bi tuhaf oluyorum ne gerek varsa şu bu diye ayrıma neyse
inanılmaz içiçeydik benim ailem dinini iyi şekilde yaşamaya çalışır
ama bir gün olsun ne onlar bize ne de biz onlara bunu yansıtmadık
evimizin içi birbirimizin evi gibiydi
yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi
ne sever ne sayar kollardık birbirimizi
aslında alevinin sünninin birbiriyle bi sorunu yok ama işte ortalığı yaygaraya vermek isteyen çok ah keşke biraz daha ılımlı akıllı olup gelmesek oyuna

aslına bakarsanız paylaşşılamayan birşeyyok ama işte okumuşta olunsa geri kafalılık baki kalıyor. biz çekiyoruzda inşallah çocuklarımız çekmez

Kadının yaptığı baştan sona yanlışlıklarla dolu. Değil bu devirde hangi devirde olursa olsun böyle bir ayrım yapılmamalı.
Ancak yorumları okurken bazılarına hayret etmemek elde değildi, bu ayrımın siyasetle, baştakilerle ne alakası var anlamadım. Yani 7 sene önce bu yokmuydu? 8 sene önce bazı örümcek beyinliler böyle bir ayrım yapmıyormuydu. Aksine önceleri dahada fazlaydı. Gruplaşma vardı. Neredeyse alevi sünni çatışmasına dönüşecek durumdaydı.
Şimdi eskisi kadar çatışma yok, artık insanların çoğu bilinçlendi. İnsanları alevi veya sünni diye değil insan olarak sınıflandırmaya başladık. Haaa arada çürük yumurtalar yok mu? Tabi ki var. 8 yıl öncede vardı, 80 yıl sonra da olacak.
Ayrıca bende çok iyi bilirim ki, sünni olduğum için alevi arkadaşım tarafından arkadaşlığım kesilmiş, ailesi bir daha evimize gelme diyerek bana kapıyı göstermişlerdir (benim memleketim dolayısıyla alevi sanarlar o yüzden) ben öylesine bozulmuştum ki anlatamam.
Yani dini, inancı ne olursa olsun densizler, dengesizler, kendini bilmezler mutlaka ve mutlaka her daim olacaktır.
aynen sana katılıyorum canım...........bazı yorumlar öyle saçmaki resmen saptırılmaya çalışılıyor....... neden alınmıyoruz ab ye açıkça belli değilmi........bide onu düşünün.....
benim oturduğum yerde alevi çok apartmanda sadece ben müs.. beni gördüklerinde slm veriyolar o kadar ama kendileri birbirlerine çok rahat gidip geliyolar yinede insanlık bende kalsın diyorum kahve içmeye oturmaya falan çağırıyorum hep bahaneleri hazır işleri olur ama bakarım biraz sonra birbirlerindeler ne bu sizce ayırım değilmi hani yanlış bişe yapsam yada bir haraket dicem haklılar .....neyse kendileri bilir......ve bunun gibi birçok şey yaşadım kendileri böyle yapıyor diye ben onlara uyum sağlayacak değilim.......lütfen sadece tek taraflı ayırım yapılıyo gözüyle bakmayın yorumlamayın .....bütün cahiller yapıyo ......

yaptığı şeyin bence kapalılıkla ilgisi yok insanlıkla alakalı tamamen.. bende kapalıyım ama karşımdaki insanın mezhebi yada yaşayış tarzı beni hiç ilgilendirmez.. yaptığı çok büyük terbiyesizlikk.. bu konuda madem var böyle bir önyargısı keşke size söyleyip sizi rencide etmeseydide cahilliğini bukadar suyu yüzüne çıkarmamış komik duruma düşmemiş olurdu hiç değilse... inşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz...

[COLOR="Indigo"]insanlar arasinda ayrim yapilmaz
böyle sacma sey olamaz üzülmeyin
okumus avukat olmus ama
insanliktan nasibini alamamis
alevi sünni hz.muhammedi peygamber olarak kabul eden
her kez müslümandir[/COLOR]

eğitim cehaleti alır ama eşeklik baki kalır diye boşuna dememişler...terbiyesiz;... aleviler ibadet etmiyorlarmıymış bu ne saygısızlık yaa,aleviler ibadetini allahla kul arasında yaparlar kendileri gibi en günah olan göstermelik bir şekilde ibadet yapmıyorlar bunu duyurmak bile ne kadar günah bundan da haberi yok ama...nerelerdinden uyduruyorlar böyle şeyleri,sakın ordan ekmek yemeye kalkma....

Son düzenleme:
aynen sana katılıyorum canım...........bazı yorumlar öyle saçmaki resmen saptırılmaya çalışılıyor....... neden alınmıyoruz ab ye açıkça belli değilmi........bide onu düşünün.....
benim oturduğum yerde alevi çok apartmanda sadece ben müs.. beni gördüklerinde slm veriyolar o kadar ama kendileri birbirlerine çok rahat gidip geliyolar yinede insanlık bende kalsın diyorum kahve içmeye oturmaya falan çağırıyorum hep bahaneleri hazır işleri olur ama bakarım biraz sonra birbirlerindeler ne bu sizce ayırım değilmi hani yanlış bişe yapsam yada bir haraket dicem haklılar .....neyse kendileri bilir......ve bunun gibi birçok şey yaşadım kendileri böyle yapıyor diye ben onlara uyum sağlayacak değilim.......lütfen sadece tek taraflı ayırım yapılıyo gözüyle bakmayın yorumlamayın .....bütün cahiller yapıyo ......

şu altı çizili yeri bana açıklayabilir misin,ellamdülillah hepimiz müslümanız,bunu konuşmanız bile çok ürpetti beni,asıl ayrımı siz yapmışsınız işte....alevilerin müslüman olmadığını mı düşünüyorsun ?çok yanlış çok.....nedense annemlerin apartmanda da bir tek biz aleviyiz ve nedense bizlere de onlar hiç uğramazdı,birbirlerine toplanırdı,bu yıkılamaz bir tabu maalesef yıllardır sürdü,süreceğe de benziyor....ne yazık ki...

Son düzenleme:
şu altı çizili yeri bana açıklayabilir misin,ellamdülillah hepimiz müslümanız,bunu konuşmanız bile çok ürpetti beni,asıl ayrımı siz yapmışsınız işte....alevilerin müslüman olmadığını mı düşünüyorsun ?çok yanlış çok.....nedense annemlerin apartmanda da bir tek biz aleviyiz ve nedense bizlere de onlar hiç uğramazdı,birbirlerine toplanırdı,bu yıkılamaz bir tabu maalesef yıllardır sürdü,süreceğe de benziyor....ne yazık ki...

aynı şeyi bende gördüm. takıldım orada kaldım. bakın sizde görmşsünüz.
gerçekten çok yanlış bir yorum o.

şiddetle kınıyorum bizim gibi olmadığı için başkalarını diniyle diliyle rengiye yargılayan insanları..farklılıklara hala tahammülümüz yok.. bizim gibi olmayanlara hala dayanamıyoruz.. artık aşalım bunları yaa.. hepimiz insanız.. herkesin dinine saygı göstermemiz lazım.. ben de sünniyim ve bir arap alevisiyle birlikteyim.. aramızda bunun tartişması bile olamaz.. bütün arkadaslarım alevi.. farklılıklara saygımız sonsuzdur.. onlar beni ben onları baş tacı ederim... herkese saygılar..

Back
X