Çok eskiden ben de senin gibiydim canım,kazıklana kazıklana öğreniyorsun.Sen hep veren konumunda olduğun için arkadaşından böyle bir şey istemezdin emin ol,kendin çözmeye çalışırdın.Hayır demek insana daha çok saygınlık ve güven kazandırıyor bunu hiç unutma.Öbür türlü acı ama insanlar seni sadece ihtiyaçları için kullanıyor.Hep sen iyi arkadaşsın çünkü herkesle herşeyini paylaşabilirsin ve kimsenin seni kırma korkusu olmaz,çünkü kırılmazsın da.Burada düşünüp dert edip tasalanacağın bir durum yok canım.Bak zaten gerçekten ihtiyacın varmış telefona,arkadaşına versen işini halledemesen daha mı iyi?Arkadaşın senin onun için yaptıklarınla ya da verdiklerinle değil,sen hayatında arkadaş olarak var olduğun için mutlu olsun canım.Biraz hayır demeye kendini alıştırman lazım.Bir iki sefer de,bak gerisi kolay olacak.Mesela ofisteki çocuktan da kaçamamışsın her seferinde ofiste ya da evde yapmış istediğini,telefon senin ve güncellemesine sen karar verirsin.Bundan sonra ona da gerçekten hayır de kimsenin senin gerçekten istemedğin şeyleri yapmasına ya da yaptırmasına izin verme.Telefon tabii sadece bir örnek burada.Versen gene mutsuz olacaktın,hem huzursuz olacaktın hem elin kolun bağlı olup kimseyle görüşemeyecektin,vermesen de arkadaşımı mutlu etmedim diye mutsuzsun.Hayır demen gereken konuları ayırabilmen için iyi bir örnek aslında.Bir şeye hayır dersen ne kadar huzurlu olcaksın demezsen ne kadar huzurlu olcaksın.Her zaman bu sorunun cevabını ara.Eğer biri için bir şeyi yapmak ,vermek vs seni iç huzursuzluğuna sürükleyecekse bu örnekte olduğu gibi,demek ki aslında o yapmaman ,vermemen gereken bir şeydir.Kendine iyi bak,sevgiler..