halamın cenazesine ızın vermeyen müdür

bikahve95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.151
1.171
83
Merhabalar,
İşyerine geldiğimde Halamın vefat ettiğini öğrendim telefon geldi.
Bırım amırıme halam vefat etmış öğlen çıkabılır mıyım dedıgımde bana cenaze ıznının anne baba eş çocuk kardeş gibi 1. Derece yakın akrabalardan oluştuğunu söyledi bende nasıl yani hala da yakın sonuçta ınsan halasının cenazesıne gıtmez mı dıye sorduğumda yok insan kaynaklarına ne diyeceğiz dedi bende cenaze diyeceğiz dedm gerekırse yıllık ıznımden düşün dedim yok dusemeyız dedi sonra tamam git dedi.
Ama bu adam ayrımcılık yapıyor geçen ay bzim çaycımızın komşusu öldu kadın bıgun boyunca gelmedi geçen adamın arkadaşının annesi öldu köye gitti gelmedi. Ben yokken benım yerıme o bakıyor ondan böyle yapıyor ama sizce doğrusu nedir benım yerımde olsanız ne yapardınız?

Merhabalar,
Bırım amırıme halam vefat etmış öğlen çıkabılır mıyım dedıgımde bana cenaze ıznının anne baba eş çocuk kardeş gibi 1. Derece yakın akrabalardan oluştuğunu söyledi bende nasıl yani hala da yakın sonuçta ınsan halasının cenazesıne gıtmez mı dıye sorduğumda yok insan kaynaklarına ne diyeceğiz dedi bende cenaze diyeceğiz dedm gerekırse yıllık ıznımden düşün dedim yok dusemeyız dedi sonra tamam git dedi.
Ama bu adam ayrımcılık yapıyor geçen ay bzim çaycımızın komşusu öldu kadın bıgun boyunca gelmedi geçen adamın arkadaşının annesi öldu köye gitti gelmedi. Ben yokken benım yerıme o bakıyor ondan böyle yapıyor ama sizce doğrusu nedir benım yerımde olsanız ne yapardınız?
Amiriniz resmen saçmalamış böyle tiplerin ağzının ortasına kürekle vuracaksın belki beyni düzgün işlemeye başlar o zaman, ayrıca Allah rahmet eylesin başınız sağolsun.

Merhabalar,
müdürünüz insanlıktan nasibini almamış bir manyak tek kelime ile bu insana bu söylenir. yıllık izin kullanarak cenazeye katılın arkadaşım
başınız sağolsun arkadaşım

yasal olarak evet doğru söylemiş. yıllık izinden düşme meselesini bilemiyorum, onu da ik ile görüşebilirsiniz. yani evet insanlık olarak ayıp etmiş, eğer ayrımcılık yapılıyorsa etik olarak da doğru değil ama şu aşamada eğer bir başka üstünüz yoksa yapılabilecek bişey yok gibi.

Canim maalesef yasal olarak oyle .Gecen yıl halamin esi vefat etti .Once rapor alip sonra gidebildim .Memurlukta da boyle .Amirinin dedigi dogru .Ama sana yol gosterebilirdi .Su sekilde yaparsan olur vs .Bir de herkese adil davranmiyorsa onda problem var isine gelince kuralları esnetiyor.

Canim maalesef yasal olarak oyle .Gecen yıl halamin esi vefat etti .Once rapor alip sonra gidebildim .Memurlukta da boyle .Amirinin dedigi dogru .Ama sana yol gosterebilirdi .Su sekilde yaparsan olur vs .Bir de herkese adil davranmiyorsa onda problem var isine gelince kuralları esnetiyor.
Evet yasal olarak öyle olabilir ama o zaman da yasaların herkese eşit olması gerekir ben halamın cenazesine laf yiyorum ama diğerleri komşusuna bile gidebiliyor

Merhabalar,

allah korusun da eş çocuk kardeş anne baba cenazesindeki izin kanunen öğleden sonra değil 5 günlük yasal izindir. sen bunu talep etmiyorsun ki insani olarak öğleden sonra cenazeye katılma izni istiyorsun. buna ne ik ne genel müdür bir şey demez. sap yiyip saman s..çmş amirin.. çık git cenazeye hala ya yakın akraba.

Yasal olarak böyle. Ancak o yasalara göre 10 gün izin veriliyor ölüm durumunda. Sizse anladığım kadarıyla yarım gün izin istemişsiniz. Mazeret izni olarak bile verilebilir yarım gün. Uzatmasının anlamı yoktu amirinizin. Amirler genelde aralarının iyi olduğu veya belli bir çıkar sağladıkları kişiyi kayırırlar. Bu çifte standart bu tür durumlarda barizleşiyor maalesef!

allah korusun da eş çocuk kardeş anne baba cenazesindeki izin kanunen öğleden sonra değil 5 günlük yasal izindir. sen bunu talep etmiyorsun ki insani olarak öğleden sonra cenazeye katılma izni istiyorsun. buna ne ik ne genel müdür bir şey demez. sap yiyip saman s..çmş amirin.. çık git cenazeye hala ya yakın akraba.
Aynen öğleden sonra için ıstıyorum yanı beş saat
Ya ben böyle bısey ilk defa burda görüyorum

Başınız Sağolsun .
Yasal olarak doğrusunu söylemiş belki ama insan olarak insiyatif kullanabilirdi .

Merhabalar,
mazeret ıznı saydıgı bırıncı derece akrabalar ıcın verılır ama ıdarı ızın yada yıllık ıznınızden duserek ızın verebılır kı vermelıde ölüm bu sonuçta zamansız bır olay.

ellerindeki gücü saçma sapan yerlerde kullanmasa keşke şu patron müdür bozuntuları

azcık empati yahu

Bu kadar da bi insan sacmalamaz nasıl 1. Derece akraba olması gerekiyor o zman bu cenazelerdekı kalabalık nedir yada kendisi empati yapsın kendi halası vefat etse gıtmıcekmı neyse izni almıssın takma kafaya basınız sagolsun bu arada.

Kurallar olabilir ama insanlık denen bir durum var ki amiriniz sorunlu. Gidin tabii ki. Benim de dedem vefat etti geçen ay. Eşime iki gün izin verdi müdürü. Büyük bir kurumda çalışıyor eşim de. Başınız sağolsun gidin lütfen son göreviniz o.

insan kaynaklarını arar isterdim orda kim yufka yürekliyse özellikle ondan isterdim

Abisinin nikah günü belki öğleden sonra izin verirler diye smokinle sabah işe gelenleri gördüm ben
10 yıl oldu gerçi ama oldu yani
Yapabileceğiniz bişey yok

Back
X