halamın cenazesine ızın vermeyen müdür

Eger kamuysa gayet idari izin verebilir öyle yazılı bi sürece de gerek yok ayrıca şifahen yeterlidir cenaze bu,bu gözler ne izinler ne kayırmalar gördü,o yüzden de gelen çoğu amirle papazımdır,kurumda meslek elemanı olduğumdan ben bunları onların yüzlerine vururum onlar da sicil notumu düşürür tee on yıldır böyle,konumunuzu bilmiyorum ama keşke yaptıgı haksızlıkları yüzüne vursaydınız

Amiriniz doğru söylüyor birinci derece yakın harici ölüm izni verilmiyor başkalarına o şekilde veriyorsa bilemiyorum ama komşusu öldü diye gelmeyen insan da bana abartı geldi yani verdiğiniz örnekler uçuk onlarda yıllık izin almışlardır belki de. Sizinde izninizden düşerler büyük ihtimalle

ölüm izni anne baba kardeş eşin anne baba ve kardeşi için geçerli evet ama bu değil ki başka kimsenin cenazesine katılamaz kiş, insanlık öldü heralde halanla birlikte, tövbe estağfurullah, öyle bi durumda arkadaş bize söyler gider amire biz söyleriz cenazesi vardı gitti diye, idare ederiz yıllık izin falan yazmayız

Yasal olarak böyle. Ancak o yasalara göre 10 gün izin veriliyor ölüm durumunda. Sizse anladığım kadarıyla yarım gün izin istemişsiniz. Mazeret izni olarak bile verilebilir yarım gün. Uzatmasının anlamı yoktu amirinizin. Amirler genelde aralarının iyi olduğu veya belli bir çıkar sağladıkları kişiyi kayırırlar. Bu çifte standart bu tür durumlarda barizleşiyor maalesef!

10 değil 7 gün
babalık izni 10

amirinizin söylediği yasal olarak doğru... burada yanlış olan ayrımcılık yapıyor olması ve bu gibi durumlarda insani duygular ile inisiyatif kullanılabilir diye düşünüyorum... sonuç olarak zorda olsa izin almışsınız dert edilecek bir durum yok... gidin cenazenize (başınız sağolsun)... ilerde buna benzer bir ayrımcılık yaşanırsa bu durumu üst yetkililere bildirin gerekli uyarıyı yaparlar..

Merhabalar,
İşyerine geldiğimde Halamın vefat ettiğini öğrendim telefon geldi.
Bırım amırıme halam vefat etmış öğlen çıkabılır mıyım dedıgımde bana cenaze ıznının anne baba eş çocuk kardeş gibi 1. Derece yakın akrabalardan oluştuğunu söyledi bende nasıl yani hala da yakın sonuçta ınsan halasının cenazesıne gıtmez mı dıye sorduğumda yok insan kaynaklarına ne diyeceğiz dedi bende cenaze diyeceğiz dedm gerekırse yıllık ıznımden düşün dedim yok dusemeyız dedi sonra tamam git dedi.
Ama bu adam ayrımcılık yapıyor geçen ay bzim çaycımızın komşusu öldu kadın bıgun boyunca gelmedi geçen adamın arkadaşının annesi öldu köye gitti gelmedi. Ben yokken benım yerıme o bakıyor ondan böyle yapıyor ama sizce doğrusu nedir benım yerımde olsanız ne yapardınız?
İfrit olduğum bir konu
Cenazeye gitmek hastaneye gitmek eğlenceli şeyler değil pazartesi elim irin oldu hastane için kavga dövüş gittim iİn vermedi ben gittim bazen gözü kara olmak lazım

Allah akıl, fikir, merhamet, insanlık versin.
Aklına gelip baş sağlığı diledi mi bari?
Başınız sağolsun bu arada.

Yasal olarak haklı müdürün ama bir iyi niyet gösterilebilirdi

Bu kulaklar dedesinin ölüm haberini alan öğretmene “dersin bitince çıkarsın” sözlerini duydu. Maalesef bazı özel(bazı kurumlarda devlet de dahil buna) sektörlerde insani duygular yok edilmiş oluyor.

Merhabalar,
İşyerine geldiğimde Halamın vefat ettiğini öğrendim telefon geldi.
Bırım amırıme halam vefat etmış öğlen çıkabılır mıyım dedıgımde bana cenaze ıznının anne baba eş çocuk kardeş gibi 1. Derece yakın akrabalardan oluştuğunu söyledi bende nasıl yani hala da yakın sonuçta ınsan halasının cenazesıne gıtmez mı dıye sorduğumda yok insan kaynaklarına ne diyeceğiz dedi bende cenaze diyeceğiz dedm gerekırse yıllık ıznımden düşün dedim yok dusemeyız dedi sonra tamam git dedi.
Ama bu adam ayrımcılık yapıyor geçen ay bzim çaycımızın komşusu öldu kadın bıgun boyunca gelmedi geçen adamın arkadaşının annesi öldu köye gitti gelmedi. Ben yokken benım yerıme o bakıyor ondan böyle yapıyor ama sizce doğrusu nedir benım yerımde olsanız ne yapardınız?
İyi de iş cenaZe izni istememişsiniz ki yarım gün istemişsiniz bunda da insiyatif kullanıp vermesi gerekir, yıllık iZin veya ölüm izni verilmez ööff bunun gibiler de amir oluyor ya yazık

Başınız sağolsun.
Birinin komşusu vefat edince izin var, birinin halası vefat edince yok. Ayıptır.

Back
X