• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halamın cenazesine ızın vermeyen müdür

Merhabalar,
İşyerine geldiğimde Halamın vefat ettiğini öğrendim telefon geldi.
Bırım amırıme halam vefat etmış öğlen çıkabılır mıyım dedıgımde bana cenaze ıznının anne baba eş çocuk kardeş gibi 1. Derece yakın akrabalardan oluştuğunu söyledi bende nasıl yani hala da yakın sonuçta ınsan halasının cenazesıne gıtmez mı dıye sorduğumda yok insan kaynaklarına ne diyeceğiz dedi bende cenaze diyeceğiz dedm gerekırse yıllık ıznımden düşün dedim yok dusemeyız dedi sonra tamam git dedi.
Ama bu adam ayrımcılık yapıyor geçen ay bzim çaycımızın komşusu öldu kadın bıgun boyunca gelmedi geçen adamın arkadaşının annesi öldu köye gitti gelmedi. Ben yokken benım yerıme o bakıyor ondan böyle yapıyor ama sizce doğrusu nedir benım yerımde olsanız ne yapardınız?
o adamın ağzına kürekle vurup ağır tahrik var bu adam tacizci diyeydiniz ya

Memura Ölüm İzni Hangi Akrabalar İçin Verilir?
Devlet memurları kanununda ölüm izninin anlatıldığı kanun maddesinde memura hangi akrabaları için ölüm izni verileceği tek tek sayılmıştır.Memurun kanun maddesinde sayılan akrabaları dışındaki yakınları için mazeret izni kapsamında olan ölüm izni verilmesi mümkün değildir.Memurun bu gibi durumlarda yıllık izninden kullanması gerekecektir.Kanun maddesinde sayılan ve memurun ölüm izni kullanabileceği yakınları aşağıda başlıklar halinde sayılmıştır.

-Memurun Eşinin veya çocuklarının ölmesi durumunda ölüm izni kullanma hakkı vardır.

-Bunun yanında memurun kendi anne ve babası veya kardeşlerinin ölmesi durumunda ölüm izni kullanma hakkı vardır.

-Ayrıca memurun eşinin annesi (Kayınvalide) babası (Kayınbaba) veya kardeşlerinin ölmesi durumunda da memurun ölüm izni kullanma hakkı vardır.

Bunun dışında memurun amcası,dayısı,dedesi,ninesi gibi çeşitli akrabalarının ölümü halinde ölüm izin hakkı yoktur
yasal böle.
başiniz saolsun.

Merhabalar,
Bırım amırıme halam vefat etmış öğlen çıkabılır mıyım dedıgımde bana cenaze ıznının anne baba eş çocuk kardeş gibi 1. Derece yakın akrabalardan oluştuğunu söyledi bende nasıl yani hala da yakın sonuçta ınsan halasının cenazesıne gıtmez mı dıye sorduğumda yok insan kaynaklarına ne diyeceğiz dedi bende cenaze diyeceğiz dedm gerekırse yıllık ıznımden düşün dedim yok dusemeyız dedi sonra tamam git dedi.
Ama bu adam ayrımcılık yapıyor geçen ay bzim çaycımızın komşusu öldu kadın bıgun boyunca gelmedi geçen adamın arkadaşının annesi öldu köye gitti gelmedi. Ben yokken benım yerıme o bakıyor ondan böyle yapıyor ama sizce doğrusu nedir benım yerımde olsanız ne yapardınız?
Amiriniz bir gerzek hepsi bu.

Memura Ölüm İzni Hangi Akrabalar İçin Verilir?
Devlet memurları kanununda ölüm izninin anlatıldığı kanun maddesinde memura hangi akrabaları için ölüm izni verileceği tek tek sayılmıştır.Memurun kanun maddesinde sayılan akrabaları dışındaki yakınları için mazeret izni kapsamında olan ölüm izni verilmesi mümkün değildir.Memurun bu gibi durumlarda yıllık izninden kullanması gerekecektir.Kanun maddesinde sayılan ve memurun ölüm izni kullanabileceği yakınları aşağıda başlıklar halinde sayılmıştır.

-Memurun Eşinin veya çocuklarının ölmesi durumunda ölüm izni kullanma hakkı vardır.

-Bunun yanında memurun kendi anne ve babası veya kardeşlerinin ölmesi durumunda ölüm izni kullanma hakkı vardır.

-Ayrıca memurun eşinin annesi (Kayınvalide) babası (Kayınbaba) veya kardeşlerinin ölmesi durumunda da memurun ölüm izni kullanma hakkı vardır.

Bunun dışında memurun amcası,dayısı,dedesi,ninesi gibi çeşitli akrabalarının ölümü halinde ölüm izin hakkı yoktur
yasal böle.
başiniz saolsun.
Konu sahibibolum iznibistememis ama halam oldu gidebilir miyim demis sonrasinda da yillik iznimden dusun demis. Amir yillik izni de kabul etmemis.

Yasal olarak haklı. Ama idari izin diye bir şey var. O da çalışanın hakkı ama amirin iznine tabii. Saatlik izin alabilirsin. Vermek istememiş. Bazen bu prosedürleri anlamıyorum. Örneğin grip oluyorsun yataktan çıkamıyorsun, dinlenip nane limon içip iyileşicen ama yok illa o sızlayan kemiklerle kalkıp doktora gidip rapor almak zorundasın. Ya bizimki kölelik başka bir şey değil

benim ilk çalıştığım yer nikah günü almak için yarım gün izin vermemişti.. hayır sanırsın her konuda feci yasalara uyan dakik adamlar.. bütün gün "hayrettin abe ne yiyecez bugün" modunda takılan adam yarım gün izni dert ediyor.. sonra ofis neden batı hayranı pihiii :110:

Merhabalar,
Doğrusu adamın dediği ama insanlara iyilik olan erken git demesi ben olsam millet alırken bana vermese üzülürdüm ama kurallar böyle elbet bir gün bana işi düşerdi bende o zaman cevabını verirdim

Hayır efendim 1. Dereceden akraba için cenaze izni 5 iş günüdür. 2. Dereceden akraba için 3 iş günüdür 3. Dereceden akraba için 1 iş günüdür. Yasal olarak da izin vermemeye hakkı yok. Siz gidin cenazeye. Halanizin vefat ettiği hastaneden ölüm raporu alın ve müdürün masasına atın. Hiçbir halt edemez. Başınız sağolsun

Saçma bir davranişı var. Bu dunyada her seyin çaresi var ama ölümun yok...Bir de insan kaynaklarina ne diyecegiz demiş. Mudur degil mi gerekirse insiyatifini kullanir.

Merhabalar,
Cenaze bu ya nasıl izin vermez cenaze bu sanki düğün ben sınır oldum

ne acımasz insanlar var. başınız sağolsun...

Back
X