Halamin mal davasi babamin üzüntüsü 😔

Hayır şu an yapılması gereken müteahhitle anlaşmak evi büyütmek. Üç buçuk daire veriyorsa dört kardeş üstüne para koyup dört daire alacaklar mesela.
Yani isteyen bir çözüm bulur.
Zaten kimse birlik olup çözüm aramadığı için böyle oluyor

Okulları bitince tabiki yardımcı olmuşlardır diğer katlar yapılırken evlenene kadar çalıştılar sonuçta işte yakın zamanda konusulcak bakalim amcalar lütfedip toplanirsa biraz yengelerdede var ne hakkiymis falan diye konusuyolar
Varmak istediğim nokta şu ki babanız onları okutmuş evlendirmiş ama onlarda kendi hayatlarını kurana kadar babanıza destek olmuşlar. Yani babanız ödediği düğün borçlarını falan zaten önden almış onlardan. Babanız yok kardeşler toplanmıyor, yok gelinler istemiyoru geçsin. Zaten aynı binada oturuyorlar ne kadar zor olabilir ki dört kişi bir araya getirmek

Varmak istediğim nokta şu ki babanız onları okutmuş evlendirmiş ama onlarda kendi hayatlarını kurana kadar babanıza destek olmuşlar. Yani babanız ödediği düğün borçlarını falan zaten önden almış onlardan. Babanız yok kardeşler toplanmıyor, yok gelinler istemiyoru geçsin. Zaten aynı binada oturuyorlar ne kadar zor olabilir ki dört kişi bir araya getirmek
Babam şehirler arası tır şoförü hafta içi şehir dışında hafta sonu evde hafta sonuda diğer amcalar gezme tozmak peşinde babam arayincada işimiz var işimiz var babamda sert biri değil yumruğu masaya vurup geleceksiniz diyemiyor mevzu böyle dolanıp duruyor oda o yüzden madem toplanamiuoruz bari ben kredi çekip hakkını vereyim diyor adam yine kötü niyetli degilki vermicem de demiyor

Zaten kimse birlik olup çözüm aramadığı için böyle oluyor

Eşimin ailesi karadenizli.
Onun da babasının tarafında tek bir kız var aman malımız elin adamına gitmeisn diye üç kuruş vermiş yollamışlar. Kalan tüm fındık tarlaları erkekler arasında bölüştürülmüş. Her sene tonlarca fındık çıkıyor paralarını erkekler bölüşüyor. Kadıncağız da gidip başka tarlalarda toplayıp üç kurul yevmiye alıyor.
Dede ölünce tahminimizce orda da erkekler kavgaya tutuşacaklar o zaman inşallah diyorum mahkeme yoluna gidilir de halanın da hakkı verilir.
Bı adaletsizlik beni bile üzüyor.
Sizin bir de öz halanız.
Babanıza üzüleceğinize kuzen ve halanızın haline üzülmeniz lazımdı bana göre

Eşimin ailesi karadenizli.
Onun da babasının tarafında tek bir kız var aman malımız elin adamına gitmeisn diye üç kuruş vermiş yollamışlar. Kalan tüm fındık tarlaları erkekler arasında bölüştürülmüş. Her sene tonlarca fındık çıkıyor paralarını erkekler bölüşüyor. Kadıncağız da gidip başka tarlalarda toplayıp üç kurul yevmiye alıyor.
Dede ölünce tahminimizce orda da erkekler kavgaya tutuşacaklar o zaman inşallah diyorum mahkeme yoluna gidilir de halanın da hakkı verilir.
Bı adaletsizlik beni bile üzüyor.
Sizin bir de öz halanız.
Babanıza üzüleceğinize kuzen ve halanızın haline üzülmeniz lazımdı bana göre
Diğer msjlari okudunuzmu bilmem ama ben halam.icin zaten hakki verilsin taraftarıyım ki babamda en yakın zamanda verme taraftarı söyledikleri laflar babannemin tavırları falan bizi üzüyor yabi yoksa halam için hiç birşey almasın diyemem benim haddim değil

Diğer msjlari okudunuzmu bilmem ama ben halam.icin zaten hakki verilsin taraftarıyım ki babamda en yakın zamanda verme taraftarı söyledikleri laflar babannemin tavırları falan bizi üzüyor yabi yoksa halam için hiç birşey almasın diyemem benim haddim değil
Hepsini okudum.
Siz halanızın beklemesi tarafındasınız. Malını hemen teslim edilmesini düşünmüyorsunuz.
Hatta babam okuttı evlendirdi eşyasını aldı diyorsunuz. Yani babanıza minnet borcu var kenarda beklesin diyorsunuz.
Ben öyle anladım en azından yazınızdan

Hepsini okudum.
Siz halanızın beklemesi tarafındasınız. Malını hemen teslim edilmesini düşünmüyorsunuz.
Hatta babam okuttı evlendirdi eşyasını aldı diyorsunuz. Yani babanıza minnet borcu var kenarda beklesin diyorsunuz.
Ben öyle anladım en azından yazınızdan
Yani doğru tanimladiniz bizim babamız adına verdiğimiz parayı kabul etmiyorsa beklemeli diye düşünüyorum sonuçta adam.olmayan birseyi veremez degilmi

Yani doğru tanimladiniz bizim babamız adına verdiğimiz parayı kabul etmiyorsa beklemeli diye düşünüyorum sonuçta adam.olmayan birseyi veremez degilmi

Para yoksa beklesin diyorsunuz da kadının hakkı üstünde oturuyorsunuz.
O zaman para yoksa o evler satışa çıkacak ve para verilecek.
Yada o üç buçuk daire veren müteahhitle anlaşılacak ekstra para toplanıp verilecek daire dört tane olacak.
Yani ne kadar zaman bekleyeceği bile belli değilken ve kardeşler bir güzel araziye oturmuşken kadın kenarda neden bekledin?

Sevgili kk üyeleri genelde pek konu açmam ama buna çok icim sıkıldı babam 4 kardeş 3 oğlan 1 kız halamla aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiyiz fakat söyleki bundan yaklaşık 30 yil önce dedim vefat etmiş ve babam babanem dedemin köydeki tarlalarını satıp yaşadığımız şehirden küçük bir arsa almışlar zor şartlarla babam en büyük oğlan onlara bakmış sahip çıkmış bir nevi babalık yapmış hepsini tek tek evlendirip düğün borçlarını ödemiş artı ekstra yardımlarda bulunmuş şu 3 kardeş 3 katlı ev birer dairede oturuyor halam eşinden boşandı yanimizda kalıyordu bir tane kizi var sonra kendi rızasıyla kiraya çıktı şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermis babam benim şu an durumum yok ben kiraya cikayim o gelsin diyor halam kabul etmiyor ve bu durum evde huzursuzluğa yol açıyor biz de 4 kardeşiz abimle o kadar bunaldikki ikimizde babamla annemi yanımıza almak istiyoruz babam gelmiyor babanem ona bile laf yapıyor adam 30 yil emek vermiş ailesine simdi hiç birşey yapmamış gibi yargılanıyor çok uzuluyorum😔
Baban onlara kardesleri oldugu icin mi bakmis yoksa miraslarina el koymak icin mi ,halaniz kadin oldugu icin mirastan mahrum birakilmis sanki .o malda halanizinda hakki var ve yetim hakki yemek olur babanizin yaptigi ,
Kucukken onlara bakmasi zaten kardeslik vazifesi olarak bakmis siz olsaniz kardeslerinize yardim etmezmiydiniz.
Babaniz en kisa zamanda diger amcanlarla beraber halanin hakkini versin cok buyuk haksizlik

Babam ben büyüttüm baktım diye asla dile getirmiyor ya onu ben söyledim hani o kadar emeği geçmiş onlara küçücük bir zman istiyor alt tarafı toplu para ha deyince bu devirde olmuyor takdir ederseniz bulup buluşturup yine verme taraftarı zaten aşkların hepsini takip ederseniz benim kimseyi haksız gördüğüm yok kadın haklı tabiki onların mal.davasi benim karışmak haddim değil sadece arada üzülen bir babam var belli bir imkan var zor bir hayat mücadelesi var babaniz ölmüş ve tek başınıza mücadele etmişsiniz aileniz için ama onlar parada para diye durmuyorlar halam çok ses çıkarmazda babanem yetim.hakkiyla ölçem ben falan diyor kahrediyor adamo

bunlar zamaninda düsünülecekti....

Para yoksa beklesin diyorsunuz da kadının hakkı üstünde oturuyorsunuz.
O zaman para yoksa o evler satışa çıkacak ve para verilecek.
Yada o üç buçuk daire veren müteahhitle anlaşılacak ekstra para toplanıp verilecek daire dört tane olacak.
Yani ne kadar zaman bekleyeceği bile belli değilken ve kardeşler bir güzel araziye oturmuşken kadın kenarda neden bekledin?
Satilsada bekleyecek mutahite verilsede bekleyecek her türlü bekleyecek ama o para istiyor halam der kimse yerinden olmasın para verin babammem.der emek verdik satmayin hadi ayikla pirincin tasini

Baban onlara kardesleri oldugu icin mi bakmis yoksa miraslarina el koymak icin mi ,halaniz kadin oldugu icin mirastan mahrum birakilmis sanki .o malda halanizinda hakki var ve yetim hakki yemek olur babanizin yaptigi ,
Kucukken onlara bakmasi zaten kardeslik vazifesi olarak bakmis siz olsaniz kardeslerinize yardim etmezmiydiniz.
Babaniz en kisa zamanda diger amcanlarla beraber halanin hakkini versin cok buyuk haksizlik
O zamanlar babam kendi de gençlik cahillik etmiş şimdi her şeyi düşünüyor gerekenide yapmak istiyor kimse hakki verilmesin demiyor ama vermek için cabada harcamıyor bu aralarındaki mevzuda beni üzüyor açıkçası çünkü biz halamla çok iyiydik arkadaş gibi halam kendini çekti

Halanız neden beklesin? Ülkenin hali malum diyorsunuz da o da bu ülkede yaşamıyor mu? Herşeye zam geldi kadın idare edemiyor belli ki en azından hakkımı alayım da kiradan kurtulayım diyor, siz hala beklesin babamın kredisi var diyorsunuz. Kaç senedir zaten kadının hakkını gasp etmişsiniz bu yoklukta hala 1 yıl daha kullanma peşindesiniz.
Tapu babamın üzerine yazmışsınız. Bu hesapla babanız dededen kalan tüm mirası kendine almış zaten. Diğer kardeşlerin kazandıklarıyla da malına mal katmış. Şimdi onlara oturma izni vermiş. Halanızı kenara koyarsam şimdi amcanız ölse tapu babanın üzerine onun çocuklarına pay olmayacak, babanın insafına kalacak yine. Yenge dese biz satalım başka yere gidelim belki aile apartmanı diye ona da izin verilmeyecek, tapusu zaten yok.
Buradan baban çok yüce gönüllü gibi durmuyor. Hepsine bakmış ama tüm mal onun

Sürekli senin baban şöyle senin babam biyle diye konuştuğu için bende soğumuş olabilirim kendisinden bilemiyorum

Satilsada bekleyecek mutahite verilsede bekleyecek her türlü bekleyecek ama o para istiyor halam der kimse yerinden olmasın para verin babammem.der emek verdik satmayin hadi ayikla pirincin tasini
Baban ve amcanlar kadini zaten bu gune kadar bekletmisler kimse evinden olmasin bir ev alacak kadar parayi 3 kardes vermeli yazik kadina .
Zaten kadin durumu iyi oldugunda istememis simdi bisanmis ve durumu kotu oldugu icin istiyor,o teklif etmeden bile babanlarin bunu dusunup onu magdur etmemek icin hakkini vermeleri gerekiyor.
Bu tur haksiz miras paylasimlarina cok sinir oluyorum

Halanız neden beklesin? Ülkenin hali malum diyorsunuz da o da bu ülkede yaşamıyor mu? Herşeye zam geldi kadın idare edemiyor belli ki en azından hakkımı alayım da kiradan kurtulayım diyor, siz hala beklesin babamın kredisi var diyorsunuz. Kaç senedir zaten kadının hakkını gasp etmişsiniz bu yoklukta hala 1 yıl daha kullanma peşindesiniz.
Tapu babamın üzerine yazmışsınız. Bu hesapla babanız dededen kalan tüm mirası kendine almış zaten. Diğer kardeşlerin kazandıklarıyla da malına mal katmış. Şimdi onlara oturma izni vermiş. Halanızı kenara koyarsam şimdi amcanız ölse tapu babanın üzerine onun çocuklarına pay olmayacak, babanın insafına kalacak yine. Yenge dese biz satalım başka yere gidelim belki aile apartmanı diye ona da izin verilmeyecek, tapusu zaten yok.
Buradan baban çok yüce gönüllü gibi durmuyor. Hepsine bakmış ama tüm mal onun
Şu an isteseler herkes dairesini kendi üstüne alabilir babam defalarca söylemesine rağmen yok abi kalsın dediler babannem.babam büyük diye kendi okuma yazma bilmiyor diye tapuyu babama yaptırmış babam hop diye tapuyu kendi almamis

Baban ve amcanlar kadini zaten bu gune kadar bekletmisler kimse evinden olmasin bir ev alacak kadar parayi 3 kardes vermeli yazik kadina .
Zaten kadin durumu iyi oldugunda istememis simdi bisanmis ve durumu kotu oldugu icin istiyor,o teklif etmeden bile babanlarin bunu dusunup onu magdur etmemek icin hakkini vermeleri gerekiyor.
Bu tur haksiz miras paylasimlarina cok sinir oluyorum
Haksız değilsiniz tabiki ama halam şu anda cokta kötü durumda sayılmaz ama tabiki bu beklemesinide gerektirmez ama biz verelim abimle diyoruz babamın üstüne düşeni onada razı gelmiyor ee nabalim simdi

Şu an isteseler herkes dairesini kendi üstüne alabilir babam defalarca söylemesine rağmen yok abi kalsın dediler babannem.babam büyük diye kendi okuma yazma bilmiyor diye tapuyu babama yaptırmış babam hop diye tapuyu kendi almamis

Babanızı yere göğe sığdıramıyorsunuz da babanız dayınız olsaydı ne düşünürdünüz acaba?
Gençken sadece erkeklere mal verirken genç cahildi e şimdi yaşı büyük kardeşine sahip çıksın senelerce kadına hakkını vermemiş.
Dediğiniz gibi vicdanı olsa dul kadın çocukla zorlanıyor der bekle demek yerine bir çözüm bulmak için gerçekten çalışırdı.

Haksız değilsiniz tabiki ama halam şu anda cokta kötü durumda sayılmaz ama tabiki bu beklemesinide gerektirmez ama biz verelim abimle diyoruz babamın üstüne düşeni onada razı gelmiyor ee nabalim simdi
Bence ciddi anlamda verelim demiyorsubuz,agiz ucuyla diyorsubuz ve kadin almaya cekiniyor.
Sadece siz degil kadinin hakkini 3 kardesten alip verin valla kadina cok yazik

3 kardes mis gibi bedava dairelerde yasiyor
Peki dördüncü?
Babaniz zamaninda kol kanat germek mecburiyetindeydi kardeşlerine. Tek halaniza degil ki. Diger iki erkek kardese de kol kanat germis. Neden onlar baba mirasindan yararlaniyorken kadin acikta kaliyor?
Hem düğün dediğini erkek tarafi yapar. Ceyizi anne kiz halleder. Babaniz halanizin dugunu icin eminin erkek kardeslerinden daha az masraf yapmistir. Kaldi ki on yirmi sene oncesinin mevzusu. Kadin hala o düğüne mi minnet etsin su zor zamaninda?
Siginti gibi yasadigi abinin evinde kendisinin ve kizinin da hakki var.
Neden ezilsin?
Hic oyle ara bozulacak, annenize inme inecek bir olay yok.
Sezarin hakki sezara

*bu arada tuzum kuru degil. Benim dedem de 4 çocuğunun 3une ev vermis. Ilk evlenen ve esinin durumu daha iyi olan bir kiz kardese ev pay edilmemis.
Nereden baksan 30 yillik mevzuu...
Simdi bizim muhitteki evlere gokdelen falan yapilacak. Herkes payini satip 4e bolup o ablaya da parasını verecegiz.
Cunku olum hak miras helal.
Siz de kiz cocugusunuz. Az empati lutfen

Back
X