Zaten çalışıyor ben babamı ayrı tutmuyorum ikisinin arasındaki bu gerginliğe üzülüyorum anlayamadığımız eksik biseyler var sanırım ona yapılan teklifleri kabul etmeyip bu kadar baskıcı olması ve beni sürekli baban şöyle böyle diye darlamasi üzücü yoksa ben halam.haksiz almasın para falan demiyorum ki yada babam ona baktı büyüttü vermesin para da demiyorumBabanızı yere göğe sığdıramıyorsunuz da babanız dayınız olsaydı ne düşünürdünüz acaba?
Gençken sadece erkeklere mal verirken genç cahildi e şimdi yaşı büyük kardeşine sahip çıksın senelerce kadına hakkını vermemiş.
Dediğiniz gibi vicdanı olsa dul kadın çocukla zorlanıyor der bekle demek yerine bir çözüm bulmak için gerçekten çalışırdı.
Okuma yazma biliyorsa sorsaymış birilerine biz 4 kardeşiz tapuyu nasıl alıcaz diye?Şu an isteseler herkes dairesini kendi üstüne alabilir babam defalarca söylemesine rağmen yok abi kalsın dediler babannem.babam büyük diye kendi okuma yazma bilmiyor diye tapuyu babama yaptırmış babam hop diye tapuyu kendi almamis
Gayet ciddi bir şekilde konuşuldu bu durum öyle ağız ucuyla değil kendi tercihi belkide dediğiniz gibi kadın diye unutuldugundan intikam gibi hırs yapmıştırBence ciddi anlamda verelim demiyorsubuz,agiz ucuyla diyorsubuz ve kadin almaya cekiniyor.
Sadece siz degil kadinin hakkini 3 kardesten alip verin valla kadina cok yazik
Okuma yazma biliyorsa sorsaymış birilerine biz 4 kardeşiz tapuyu nasıl alıcaz diye?
Neden halanın evi yok? babanem eksik temel atmış.
Neden herşey babanın üzerine? Babanem okuma yazma bilmiyor.
Neden halaya bunca sene gasp ettiğiniz hakkı verilmiyor? Veririz de babamın kredisi var.
Kusura bakmayın da hepsi bahane. Sürekli bir bahaneniz var ve babanız suçsuz. Baban şu an ölse ordaki tüm evler sizin oluyor belki de ondan sessizsiniz. Evleri bölüştürmek içinde amca biz şu an kendimize ev aldık 2 sene bekleyin biz kredimizi kapatalım, zaten babam yapmış hep düğününüzü falan derseniz şaşırmam.
Babam suçsuz demedim sizin fikir ve düşünceniz saygı duyuyorumOkuma yazma biliyorsa sorsaymış birilerine biz 4 kardeşiz tapuyu nasıl alıcaz diye?
Neden halanın evi yok? babanem eksik temel atmış.
Neden herşey babanın üzerine? Babanem okuma yazma bilmiyor.
Neden halaya bunca sene gasp ettiğiniz hakkı verilmiyor? Veririz de babamın kredisi var.
Kusura bakmayın da hepsi bahane. Sürekli bir bahaneniz var ve babanız suçsuz. Baban şu an ölse ordaki tüm evler sizin oluyor belki de ondan sessizsiniz. Evleri bölüştürmek içinde amca biz şu an kendimize ev aldık 2 sene bekleyin biz kredimizi kapatalım, zaten babam yapmış hep düğününüzü falan derseniz şaşırmam.
İyiymiş. Ben halanın yerinde olsam beklemem o zaman konu sahibinin babasının keyfini. Açarım davayı. Kadın yine kendi içinde çözmeye çalışıyor.Allahtan o iş öyle değil.
Kardeşler babanne ölünce evin dededen kalan parayla alındığını ispatlarsa alıyorlar. Yani miras davası açıp abimiz evi üstüne yaptırdı dediğinde mahkeme inceliyor ve eşit paylaştırıyor.
baban da masallah bikmamis herkese dugun yapmaktanbabam şu an abimin düğün borçlarını ödüyor kredisi var
Nabsin biri kardeşleri biri oğlu olan gene kızlara ben kendim yaptım düğünümu borcumuda kendim odedimbaban da masallah bikmamis herkese dugun yapmaktan
Vallahi okut meslek sahibi et ama mal bırakma daha iyi.Söyle birsey var: Herkese ev yapıldıysa ona da yapılmali veya almali. Sonucta herkes hakkina düşen payını almış gibi o hariç. Onu zamanında yapmaları lazımdi. Onu yapmama nedeni genelde "kiz çocuğu zaten ele gidecek, başkaları yemesin". Herkes kendine yeni ev yaptırırken ona şimdi eskitilmis evi vermeye çalışmaları zoruna gidiyordur. Birde anneler sözüm size: Mal varlığınız varsa zamanında kime ne düşecekse bir yerde yazılı tutun. Ya avukat ya noter eşikte. Her kardeş adil çıkmıyor. Hak çalan cok. Aynısını esimin annesine babasına söyledim. Onlarda da miras kavgası çıkma ihtimali yüksek. Şimdiden halletsin ler ki bizim başımızı kimse agritmasin.
Bence siz haladan yana olmalısınız aslında,bugün ona olan yarın size olacak.Nabsin biri kardeşleri biri oğlu olan gene kızlara ben kendim yaptım düğünümu borcumuda kendim odedimama baba dir işte
Artı abinin ben cikayim sen otur demesi bir nevi protesto aslindaBabanın halanız üzerinde emeği yokki.
Varsa da 1 ev parası değil.
Yada o arsanın 4 te biri kadar değil.
Babanız ve erkek kardeşleri kendilerine çalışmış, kendilerine yapmış.
Kızın da hakkinin üzerine yatıp yapmışlar bunu.
Babanız onun bunun düğün borcunu ödeyeceğine, herkese hakkını verip, kendi evini kendi alsaymış madem..
Halanız haklı, yıllardır sizin oturduğunuz evde, lutfetmissiniz gibi oturmak istemiyor.
Yapacak olduğunuz, arsanın değeri konulup, 4 te hakkı neyse halanıza vermek.
Babanızın parası yokken amcalarınızın yokuşa sürmesi de çok ayıp.. babaanneniz ikna etsin oğullarını.
Babanız da senet yapsın. Ölüm hak. Borcu bir yazılı olarak kalsın..
zatenBuyuk erkeklerin her zaman hakki yeniyor eski nesillerde.
Ama su da var genelde kizlara hic pay verilmiyor yine eski nesilde. Yani halanizin istegi normal. Ama adil olsa diger iki kardesin biraz daha fazla pay vermesi lazim. Abim yillarca ugrasti bizim icin diye. Tabi kimse boyle demez aynısı bizde de oldu.
Babaniz eski yaptiklarini Allah rizasi olarak sayacak. 3 evim toplam bedeli uzerinden 4 e bolunup halaniza verilmesi lazim. Babanizin su an durumu yoksa kiraya cikma teklifi yerine kredi cekip az az bankaya odeyebilir.
Gaiba baba en bastan o njyetle bakmiz kizkardesune ,ben ona bakarim evlendiririm malida bana kalir diye .yetim hakki yemek atesten gomlek giymektirArtı abinin ben cikayim sen otur demesi bir nevi protesto aslinda
Bir kac mutahit istedi arsanın değerine göre veriyoz demişler 3 bucuk daire vermiş gene ara görüşüyor babam ama babanem.iste hep arıza o kadar emekle yaptık yiktircazmi diyor kadın bir kaşık suda bogmalik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?