Halamin mal davasi babamin üzüntüsü 😔

Zaten çalışıyor ben babamı ayrı tutmuyorum ikisinin arasındaki bu gerginliğe üzülüyorum anlayamadığımız eksik biseyler var sanırım ona yapılan teklifleri kabul etmeyip bu kadar baskıcı olması ve beni sürekli baban şöyle böyle diye darlamasi üzücü yoksa ben halam.haksiz almasın para falan demiyorum ki yada babam ona baktı büyüttü vermesin para da demiyorum

Okuma yazma biliyorsa sorsaymış birilerine biz 4 kardeşiz tapuyu nasıl alıcaz diye?
Neden halanın evi yok? babanem eksik temel atmış.
Neden herşey babanın üzerine? Babanem okuma yazma bilmiyor.
Neden halaya bunca sene gasp ettiğiniz hakkı verilmiyor? Veririz de babamın kredisi var.
Kusura bakmayın da hepsi bahane. Sürekli bir bahaneniz var ve babanız suçsuz. Baban şu an ölse ordaki tüm evler sizin oluyor belki de ondan sessizsiniz. Evleri bölüştürmek içinde amca biz şu an kendimize ev aldık 2 sene bekleyin biz kredimizi kapatalım, zaten babam yapmış hep düğününüzü falan derseniz şaşırmam.

Benim anne tarafım altı kardeş mesela.
Dedemden bir tarla bir de şehrin en merkezi muhitinde ev kaldı. Kardeşlerin hepsi emeklisi olan insanlar olunca tek evlenmeyen kızkardeşlerine kaldı bunlar. Dedemden gelen üç kuruş maaşla geçinemez diye. Kimse üstüne falan almıyor hala miraslı ama kullanım hakkı teyzemde. Tarladan gelen paraya asla ellenmiyor.
Erkek kardeşler de dahil böyle yapıyorlar.
Anneannem tarla bölünsün şimdiden paylaşılsın ev kardeşinizde olsun dedi mesela ölmeden. Erkekler kabul etmedi en başta.
Biz bir yolunu buluruz ama kız kardeşimiz tek başına zorlanabilir tarla güvencesidir diye.
Hiç biri de zengin değil emeklisiyle geçinmeye çalışan insanlar.
Yani babanneyi falan bahane etmeyin. Niyeti mağdur etmemekse etmiyor.

Bence ciddi anlamda verelim demiyorsubuz,agiz ucuyla diyorsubuz ve kadin almaya cekiniyor.
Sadece siz degil kadinin hakkini 3 kardesten alip verin valla kadina cok yazik
Gayet ciddi bir şekilde konuşuldu bu durum öyle ağız ucuyla değil kendi tercihi belkide dediğiniz gibi kadın diye unutuldugundan intikam gibi hırs yapmıştır

Buyuk erkeklerin her zaman hakki yeniyor eski nesillerde.

Ama su da var genelde kizlara hic pay verilmiyor yine eski nesilde. Yani halanizin istegi normal. Ama adil olsa diger iki kardesin biraz daha fazla pay vermesi lazim. Abim yillarca ugrasti bizim icin diye. Tabi kimse boyle demez aynısı bizde de oldu.

Babaniz eski yaptiklarini Allah rizasi olarak sayacak. 3 evim toplam bedeli uzerinden 4 e bolunup halaniza verilmesi lazim. Babanizin su an durumu yoksa kiraya cikma teklifi yerine kredi cekip az az bankaya odeyebilir.

Allahtan o iş öyle değil.
Kardeşler babanne ölünce evin dededen kalan parayla alındığını ispatlarsa alıyorlar. Yani miras davası açıp abimiz evi üstüne yaptırdı dediğinde mahkeme inceliyor ve eşit paylaştırıyor.

Babam suçsuz demedim sizin fikir ve düşünceniz saygı duyuyorum

İyiymiş. Ben halanın yerinde olsam beklemem o zaman konu sahibinin babasının keyfini. Açarım davayı. Kadın yine kendi içinde çözmeye çalışıyor.

Arkadaşlar hepinizin fikir ve düşüncelerine saygı duyuyorum teşekkür ediyorum....

Vallahi okut meslek sahibi et ama mal bırakma daha iyi.
Herkeste var bu tantanalar.Ne ali cengiz oyunları dönüyor akıllar durur.
Adamın biri dedesinden kalan onca topraktan çocuklarına bir avuç düşmesin diye neredeyse tapuları ıslatıp yutacak.
Anayı kızdan ayıran diye boşuna dememisler para için.

Artı abinin ben cikayim sen otur demesi bir nevi protesto aslinda

Aynı durum bizdede olmuştu, k.bakmayın ama halanında herşeyden hakkı var, kız çocuğu diye dıslamıslar resmen.

hem de en çok halanın hakkıydı neden biliyo musun bir gün bosansa ?? Sorunun cevabını konumda vermişsin sende bir kız cocugusun sempati yap anlarsın

zaten
Artı abinin ben cikayim sen otur demesi bir nevi protesto aslinda
Gaiba baba en bastan o njyetle bakmiz kizkardesune ,ben ona bakarim evlendiririm malida bana kalir diye .yetim hakki yemek atesten gomlek giymektir

Bir kac mutahit istedi arsanın değerine göre veriyoz demişler 3 bucuk daire vermiş gene ara görüşüyor babam ama babanem.iste hep arıza o kadar emekle yaptık yiktircazmi diyor kadın bir kaşık suda bogmalik

Dinlemeyin onu verin kentsel donusume. Zaten saglam değilmiş . Istanbuldaysaniz falan zaten hiç beklemeyin hemen verin kendi güvenliğiniz icin. Babaanneyi de halaya postalayin biraz dinlensin anneniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…