- 24 Mayıs 2019
- 2.434
- 7.590
- 158
- 29
Bilmiyorum ki daha adam gibi toplanıp anlasmamizlar bileNe kadar istiyor bu arada halaniz
sizde galiba kız kendi haline bırakılıp erkek çocuğuna koşulsuz şartsız destek olunuyor...söylediğinize göre siz kendiniz düğün borcunu kapatmışsınız ama babanız erkek kardeşinizin borcunu kapatıyor. baba ve amcalarınız hak yemek istemiyorlarsa bir din adamına gitsinler, bakalım kadının islamiyette mirasta hakkı nedir bir öğrensinler...babanızın üzüleceği bişey yok biraz empati yapmanızı öneririm. halanızın yerinde sizde olabilirsiniz, hayatın insana ne getireceği yada neleri götüreceğini asla bilemezsiniz.ben bu cevabı kendimi halanızın yerine koyarak yazıyorum üstümüzden ırak olsun ama hiç kimse istemez çocuğuyla baba evine gelmeyi. bakın bide hamilesiniz öyle yapın ki yukarıda Allah var karnınızdaki sebiler imtihanınız olmasın. Ha belki elinizden bişey gelmiyordur, büyüklere söz geçiremiyorsunuzdur ama en azından yapılan haksızlığa ortak olmayın, hak yemeyin sizden evlatlarınıza geçer. o kadının halini düşünemiyorum içler acısı. CENABI HAKK HEPİMİZİ İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLAN EŞLERLE KARŞILAŞTIRSIN İMŞALLAH. kötü eş işte böyle herkese ağız açtırırNabsin biri kardeşleri biri oğlu olan gene kızlara ben kendim yaptım düğünümu borcumuda kendim odedimama baba dir işte
Bilmiyorum ki daha adam gibi toplanıp anlasmamizlar bile
Arsa babanın parasıyla alınmış siz kim oluyorsunuz ateşe veriyorsunuz madem 4 kardeşler madem baba herkesin babası bir katta ona yapilsaymis yada şimdi yapınAynen halam sürekli ben kimseden bisey istemiyorum kimseyle helallesmekte istemiyorum ahirete bıraktım diyor annem kahirdaan inmeler inecek daha çok bizde halamla çok iyiydik arkadaş gibi bu mevzulardan ötürü ve eşime olan anlayissiz tavrından soğudum kendinden babamı üzgün gördükçe evi ateşe veresim geliyor
Halanızın mirastan pay alma hakkı var. Zamanında verilmediyse şimdi verilmek zorunda. Ağabey olarak kızıyla nerdeyse yaşıt kardeşine bakmalı zaten. Bu iyilikten ziyade boynunun borcudur.Sevgili kk üyeleri genelde pek konu açmam ama buna çok icim sıkıldı babam 4 kardeş 3 oğlan 1 kız halamla aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiyiz fakat söyleki bundan yaklaşık 30 yil önce dedim vefat etmiş ve babam babanem dedemin köydeki tarlalarını satıp yaşadığımız şehirden küçük bir arsa almışlar zor şartlarla babam en büyük oğlan onlara bakmış sahip çıkmış bir nevi babalık yapmış hepsini tek tek evlendirip düğün borçlarını ödemiş artı ekstra yardımlarda bulunmuş şu 3 kardeş 3 katlı ev birer dairede oturuyor halam eşinden boşandı yanimizda kalıyordu bir tane kizi var sonra kendi rızasıyla kiraya çıktı şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermis babam benim şu an durumum yok ben kiraya cikayim o gelsin diyor halam kabul etmiyor ve bu durum evde huzursuzluğa yol açıyor biz de 4 kardeşiz abimle o kadar bunaldikki ikimizde babamla annemi yanımıza almak istiyoruz babam gelmiyor babanem ona bile laf yapıyor adam 30 yil emek vermiş ailesine simdi hiç birşey yapmamış gibi yargılanıyor çok uzuluyorum
ZATEN başından beri satın herkesin hakkını verin diye babama baskı yapan benim çünkü bende kız çocuğuyum kendimi onun yerine koyabiliyroum aralarındaki bu durum beni üzüyor ama büyükler bizi dinlemiyor malesedsizde galiba kız kendi haline bırakılıp erkek çocuğuna koşulsuz şartsız destek olunuyor...söylediğinize göre siz kendiniz düğün borcunu kapatmışsınız ama babanız erkek kardeşinizin borcunu kapatıyor. baba ve amcalarınız hak yemek istemiyorlarsa bir din adamına gitsinler, bakalım kadının islamiyette mirasta hakkı nedir bir öğrensinler...babanızın üzüleceği bişey yok biraz empati yapmanızı öneririm. halanızın yerinde sizde olabilirsiniz, hayatın insana ne getireceği yada neleri götüreceğini asla bilemezsiniz.ben bu cevabı kendimi halanızın yerine koyarak yazıyorum üstümüzden ırak olsun ama hiç kimse istemez çocuğuyla baba evine gelmeyi. bakın bide hamilesiniz öyle yapın ki yukarıda Allah var karnınızdaki sebiler imtihanınız olmasın. Ha belki elinizden bişey gelmiyordur, büyüklere söz geçiremiyorsunuzdur ama en azından yapılan haksızlığa ortak olmayın, hak yemeyin sizden evlatlarınıza geçer. o kadının halini düşünemiyorum içler acısı. CENABI HAKK HEPİMİZİ İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLAN EŞLERLE KARŞILAŞTIRSIN İMŞALLAH. kötü eş işte böyle herkese ağız açtırır
Yok babamız adına biz hakkını vereceğiz yani babam bir nevi bizden borç almış gibi olacak ama yok istemeriHalanizin sizden birsey almak istememesinin sebebi ,cunku halaniz dilenmiyor ki sizden abinizden alsin sonrada minnetinizi ceksin.
Kadin kendi hakkini istiyor ve gayette hakli
Halanizin aklinda baska birsey var belki ,ona sorun tam olarak ne istiyir.galiba kimseyide zor durumda birakmak istemiyorYok babamız adına biz hakkını vereceğiz yani babam bir nevi bizden borç almış gibi olacak ama yok istemeri
Baba evi diyor dağılmasın kardeşler diye düşünüyor konuşmalarından anladığım kadarıyla para versinler ama bir arada olalım istiyirHalanizin aklinda baska birsey var belki ,ona sorun tam olarak ne istiyir.galiba kimseyide zor durumda birakmak istemiyor
hakkimi verin ama kuslukte olmasin diyor anladigim kadariyla.Baba evi diyor dağılmasın kardeşler diye düşünüyor konuşmalarından anladığım kadarıyla para versinler ama bir arada olalım istiyir
Yok ya niye silelim biz huzursuzluktan bıktık anlassinlar keyfimize bakalim diyoruz diyorum ya halam la aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiydik ama bu mevzudan beni çok darladi babanda baban diye araya biraz soğukluk girdihakkimi verin ama kuslukte olmasin diyor anladigim kadariyla.
Sizlerde parasini alsin ama onu sileriz kafasindasiniz gibime geldi.kadin huzursuzluk istemiyor ve sizdende olmak istemiyor,hakkini da almak istiyor.bence hakli
Yanlış anlamissiniz sanirim.konu baslogindan dava açmadı sadece aralarında böyle bir huzursuzluk var çözmeye çalışıyorlarHalanizi hakkini almak icin dava actigi icin medeni cesaretinden dolayi tebrik ediyorum.
Halan kimsenin hakkini degil kendi hakkini istiyor,maalasef cogu ailelerde var bu kiz cocugu ayrimi ve bu benim de cok üzüldügüm bir konu...yapmasin bunu ana babalar bu topragin üstü varsa birde alti var orada hesap cetin helede bu Hak kul hakki olursa.
Peygamber efendimiz cocuklariniz arasinda öperken bile ayrim yapmayin diyor.
Üstelik Atatürk'ün Türk Medeni Kanunuyla bana verdigi hakki neden kardeslerime vereyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?