Halamin mal davasi babamin üzüntüsü 😔

Bence babaniz amcalariniza "bu apartmanın çoğu benim paramla yapildi tapusu da benim üstüme. Benim şuan param yok ya kardesimize parayı verin ben sonra size kendi payını odeyim, ya da ben bu apartmanı satıp 4e bölüp herkesin hakkini vericem" desin.istese satabilir yani kimseye sormak zorunda değil. Amcalarının da etekleri tutusunca pasa pasa verirler parayı. Dişli olsun babaniz biraz. Halanizin da.bi kızı var sonuçta, size, amcalarinizin çocuklarına ilerde birer daire kalicak, halanizin kızına ne kalicak? Babamızın halaniz icin ödediği ev kirası mi?

Ben aslında tabiki halamin yanındayım ona da hakkı verilsin istiyorum çünkü kendimde kız evladıyim halam beni okadar çok darliyorki baban öyle böyle diye ben nabayimki hala ben vereyim yok olmaz benimde elimden başka ne gelir biraz değişik bir kadın benim.halam.

Abimle bana kalsa biz satip herkesin payını verip annemle babamızı yanımıza almak isteriz ama ona da babanem ariza çıkartıyor satılmasın istiyormuş çok zahmet cekmis

Nabsin biri kardeşleri biri oğlu olan gene kızlara ben kendim yaptım düğünümu borcumuda kendim odedim😂😂ama baba dir işte
sizde galiba kız kendi haline bırakılıp erkek çocuğuna koşulsuz şartsız destek olunuyor...söylediğinize göre siz kendiniz düğün borcunu kapatmışsınız ama babanız erkek kardeşinizin borcunu kapatıyor. baba ve amcalarınız hak yemek istemiyorlarsa bir din adamına gitsinler, bakalım kadının islamiyette mirasta hakkı nedir bir öğrensinler...babanızın üzüleceği bişey yok biraz empati yapmanızı öneririm. halanızın yerinde sizde olabilirsiniz, hayatın insana ne getireceği yada neleri götüreceğini asla bilemezsiniz.ben bu cevabı kendimi halanızın yerine koyarak yazıyorum üstümüzden ırak olsun ama hiç kimse istemez çocuğuyla baba evine gelmeyi. bakın bide hamilesiniz öyle yapın ki yukarıda Allah var karnınızdaki sebiler imtihanınız olmasın. Ha belki elinizden bişey gelmiyordur, büyüklere söz geçiremiyorsunuzdur ama en azından yapılan haksızlığa ortak olmayın, hak yemeyin sizden evlatlarınıza geçer. o kadının halini düşünemiyorum içler acısı. CENABI HAKK HEPİMİZİ İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLAN EŞLERLE KARŞILAŞTIRSIN İMŞALLAH. kötü eş işte böyle herkese ağız açtırır:KK43:

Bilmiyorum ki daha adam gibi toplanıp anlasmamizlar bile

Babaniz kendince hakli
Hala da hakli. Ebeveynlere cok is düşüyor iste. Buyugun hakkini kucuge küçüğün kunu buyuge geçirmemek lazim. Ayni mevzular bizde de var. Ve ebeveyn kaynakli hep.

Aynen halam sürekli ben kimseden bisey istemiyorum kimseyle helallesmekte istemiyorum ahirete bıraktım diyor annem kahirdaan inmeler inecek daha çok bizde halamla çok iyiydik arkadaş gibi bu mevzulardan ötürü ve eşime olan anlayissiz tavrından soğudum kendinden babamı üzgün gördükçe evi ateşe veresim geliyor
Arsa babanın parasıyla alınmış siz kim oluyorsunuz ateşe veriyorsunuz madem 4 kardeşler madem baba herkesin babası bir katta ona yapilsaymis yada şimdi yapın

Sevgili kk üyeleri genelde pek konu açmam ama buna çok icim sıkıldı babam 4 kardeş 3 oğlan 1 kız halamla aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiyiz fakat söyleki bundan yaklaşık 30 yil önce dedim vefat etmiş ve babam babanem dedemin köydeki tarlalarını satıp yaşadığımız şehirden küçük bir arsa almışlar zor şartlarla babam en büyük oğlan onlara bakmış sahip çıkmış bir nevi babalık yapmış hepsini tek tek evlendirip düğün borçlarını ödemiş artı ekstra yardımlarda bulunmuş şu 3 kardeş 3 katlı ev birer dairede oturuyor halam eşinden boşandı yanimizda kalıyordu bir tane kizi var sonra kendi rızasıyla kiraya çıktı şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermis babam benim şu an durumum yok ben kiraya cikayim o gelsin diyor halam kabul etmiyor ve bu durum evde huzursuzluğa yol açıyor biz de 4 kardeşiz abimle o kadar bunaldikki ikimizde babamla annemi yanımıza almak istiyoruz babam gelmiyor babanem ona bile laf yapıyor adam 30 yil emek vermiş ailesine simdi hiç birşey yapmamış gibi yargılanıyor çok uzuluyorum😔
Halanızın mirastan pay alma hakkı var. Zamanında verilmediyse şimdi verilmek zorunda. Ağabey olarak kızıyla nerdeyse yaşıt kardeşine bakmalı zaten. Bu iyilikten ziyade boynunun borcudur.
Yani halanız hakkını helal etmeyebilir ve babanız ile amcalarınız öbür dünyada bunun hesabına çekilirler.
Ödemek zorundalar.

Hanımefendi halanız tabii ki de haklı. Sonuçta ortada babadan kalma bir miras var ise bu tüm kardeşler arasında eşit şekilde bölüştürülmesi gerekiyordu. Ama öyle olmamış, 3 erkek, mirastan payını alırken kız kardeşe pay verilmemiş, kız kardeşin kaderi resmen evleneceği elin adamın vicdanına bırakılmış.

Hadi babaanne düşünemedi de 3 tane ağabeyi de mi düşünemedi? Birisi de demedi mi ölüm var kalım var,elin adamına güven olmaz, kız kardeşimizi de ortada bırakmayalım, onun da hakkını verelim diye? Ki bu kız(halanız) küçük yaşta babasız kalmış, 3 ağabeyi kız kardeşlerine sahip çıkıp onu kimseye muhtaç etmemeliydi. Kıza sahip çıkılmadığı gibi masaya konulan bir kap yemek karşılığında-baktılar büyüttüler sözde- kızın babasından kalan hakkı da gasp edilmiş. Kadın üstelik boşanmış ve bir çocukla ortada kalmış. Ağabeyleri ise şimdi kadının hakkını vermiyor. Yazık günah ya, kadın göz göre göre mağdur edilmiş.

Konu sahibi empati yapın, kendinizi halanızın yerine koyun.

Zamanında o arsanın ederi neyse bugüne göre hesaplayıp o parayı dörde bölüp vermek düşer size aslında dörtte bir bile hakkı değil ama size düşeni böylece fazlasıyla yapmış olursunuz.. miras olarak annemlere dedemden kalan tarlalarını iki dayım yönetiyor biri bir sene para alıyor diğeri diğer sene sekiz kardeşler bunun yanı sıra dedemin İstanbul'da almış olduğu arsayı dedem diğerlerine kızıp üç dayımın üstüne yapmış diye kimseyi umursamadan mütaite verdiler iş kurmaya çalışıp krizde battılar sahip oldukları ev bile ellerinden gitti şuan bakıyorum annem kadar kafası rahat çok şükür borçsuz harçsız taşıyanı huzurlu olanı yok...

sizde galiba kız kendi haline bırakılıp erkek çocuğuna koşulsuz şartsız destek olunuyor...söylediğinize göre siz kendiniz düğün borcunu kapatmışsınız ama babanız erkek kardeşinizin borcunu kapatıyor. baba ve amcalarınız hak yemek istemiyorlarsa bir din adamına gitsinler, bakalım kadının islamiyette mirasta hakkı nedir bir öğrensinler...babanızın üzüleceği bişey yok biraz empati yapmanızı öneririm. halanızın yerinde sizde olabilirsiniz, hayatın insana ne getireceği yada neleri götüreceğini asla bilemezsiniz.ben bu cevabı kendimi halanızın yerine koyarak yazıyorum üstümüzden ırak olsun ama hiç kimse istemez çocuğuyla baba evine gelmeyi. bakın bide hamilesiniz öyle yapın ki yukarıda Allah var karnınızdaki sebiler imtihanınız olmasın. Ha belki elinizden bişey gelmiyordur, büyüklere söz geçiremiyorsunuzdur ama en azından yapılan haksızlığa ortak olmayın, hak yemeyin sizden evlatlarınıza geçer. o kadının halini düşünemiyorum içler acısı. CENABI HAKK HEPİMİZİ İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLAN EŞLERLE KARŞILAŞTIRSIN İMŞALLAH. kötü eş işte böyle herkese ağız açtırır:KK43:
ZATEN başından beri satın herkesin hakkını verin diye babama baskı yapan benim çünkü bende kız çocuğuyum kendimi onun yerine koyabiliyroum aralarındaki bu durum beni üzüyor ama büyükler bizi dinlemiyor malesed

Halanizin sizden birsey almak istememesinin sebebi ,cunku halaniz dilenmiyor ki sizden abinizden alsin sonrada minnetinizi ceksin.
Kadin kendi hakkini istiyor ve gayette hakli
Yok babamız adına biz hakkını vereceğiz yani babam bir nevi bizden borç almış gibi olacak ama yok istemeri

Halanizi hakkini almak icin dava actigi icin medeni cesaretinden dolayi tebrik ediyorum.
Halan kimsenin hakkini degil kendi hakkini istiyor,maalasef cogu ailelerde var bu kiz cocugu ayrimi ve bu benim de cok üzüldügüm bir konu...yapmasin bunu ana babalar bu topragin üstü varsa birde alti var orada hesap cetin helede bu Hak kul hakki olursa.
Peygamber efendimiz cocuklariniz arasinda öperken bile ayrim yapmayin diyor.
Üstelik Atatürk'ün Türk Medeni Kanunuyla bana verdigi hakki neden kardeslerime vereyim?

Baba evi diyor dağılmasın kardeşler diye düşünüyor konuşmalarından anladığım kadarıyla para versinler ama bir arada olalım istiyir
hakkimi verin ama kuslukte olmasin diyor anladigim kadariyla.
Sizlerde parasini alsin ama onu sileriz kafasindasiniz gibime geldi.kadin huzursuzluk istemiyor ve sizdende olmak istemiyor,hakkini da almak istiyor.bence hakli

hakkimi verin ama kuslukte olmasin diyor anladigim kadariyla.
Sizlerde parasini alsin ama onu sileriz kafasindasiniz gibime geldi.kadin huzursuzluk istemiyor ve sizdende olmak istemiyor,hakkini da almak istiyor.bence hakli
Yok ya niye silelim biz huzursuzluktan bıktık anlassinlar keyfimize bakalim diyoruz diyorum ya halam la aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiydik ama bu mevzudan beni çok darladi babanda baban diye araya biraz soğukluk girdi

Halanizi hakkini almak icin dava actigi icin medeni cesaretinden dolayi tebrik ediyorum.
Halan kimsenin hakkini degil kendi hakkini istiyor,maalasef cogu ailelerde var bu kiz cocugu ayrimi ve bu benim de cok üzüldügüm bir konu...yapmasin bunu ana babalar bu topragin üstü varsa birde alti var orada hesap cetin helede bu Hak kul hakki olursa.
Peygamber efendimiz cocuklariniz arasinda öperken bile ayrim yapmayin diyor.
Üstelik Atatürk'ün Türk Medeni Kanunuyla bana verdigi hakki neden kardeslerime vereyim?
Yanlış anlamissiniz sanirim.konu baslogindan dava açmadı sadece aralarında böyle bir huzursuzluk var çözmeye çalışıyorlar

Baban hiç üzülmesin zamanında hiçe saymışlar daireleri Baban yaptırıyor temeli babaanne attırıyor çok mantıksız
%25 eşin %75çocuklatındır
Satsınlar evleri ödesin ler kadının hakkını

Back
X