• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halamin oğlu ve ben

Buna biz karar veremeyiz. Ben böyle düşünüyorum size de saygı duyarım. Çevrenizde rastlamamış olduğunuzdan gerçekten yadırgayabilirsiniz
Çok yakın çevremde yaklaşık bir ay sonra olacak biliyor musunuz ? Ve ben asla saygı duymuyorum onlara. Hadi şimdi neyse de sakat çocukları olursa yüzlerine tükürüp bundan sorumlu olduklarını hatirlaticam

Sizin dusuncenizin kaynagi nedir acaba tüm dünyanın bilim adamlarına karsilik gerçekliklere dayanan gerçek kanitlarla genetik ile ilgili bir şeyler vardır mutlaka elinizde.
Bakın dikkatlice okuyun akraba evliliğinin doğruluğu tartışılır demişim siz sanki savunuyorum gibi cevap vermişsiniz. Ben sadece bu durumu tamamen ona bağlamıyorum dedim . Çünkü etrafımda hem iyi örnek hem kötü örnek var . Saygı duyduğumu söylemişim fikrimin kaynağını sormuşsunuz.

Çok yakın çevremde yaklaşık bir ay sonra olacak biliyor musunuz ? Ve ben asla saygı duymuyorum onlara. Hadi şimdi neyse de sakat çocukları olursa yüzlerine tükürüp bundan sorumlu olduklarını hatirlaticam
Benim çevremde de var ama dediğim gibi hiç sıkıntısı olmayanlar da var ben zaten evliliği savunmadım sadece tamamen bu duruma bağlamıyorum dedim ve bunu tartışmak için söylemedim

Dışarıdan bir görüş istiyorsanız; nasıl mümkün olabilir, kuzen kardeşten farksızdır. İnsan kardeşine farklı gözle bakar mı diye şaşırıyorum bu tarz durumlara.

Başta halanız sizi beğeniyor, kuzeniniz rüyasında görüyor sonra söz oluyor vs. Yani anlayamadığım zaten bunu çok normal karşılayan bi çevreniz var kim niye laf etsinki?
Ama bunun normal karşılanmadığı bir çevrede yetişseniz durum daha farklı olurdu belki. Yine de şunu anlamıyorum aileler eski zihniyetle düşünüp normal görüyolar diye size nasıl normal gelebiliyor? Yani kuşak farkı var sonuçta ve artık bunun kötü sonuçlarını sağır sultan bile duydu niye bu ısrar. Belki de kuzenle kardeşi ayırt edemediğim için bana da ensest geliyor bu durum. Ancak sakın dinde var diye söylemeyin. Evet dinde var evlenebilirsiniz deniliyor evlenmek zorundasınız denilmiyor.

Benim babamda annemin halasının oğlu çok şükğr hiç bir çocukta sıkıntı yok ama bu akraba evliliğinin sakıncası yok demek değil . Yalnız kardeşin yada kuzen kardeştir diyenlere katılmıyorum ayrıca din zaten akraba ile EVLENMEYİN der . Benim şahsi görüşüm kuzenim ile evlenmem sebebi ensest gözü ike baktığımdan değil kayınvalidemin halam yada teyzemin olması çok itici ve riskli bir durum ..

başka insan kalmamış gibi neden akraba hiç anlamam Rabbim korusun yani 7 kuşak öteden olsun bana cok yanlış geliyo benim için kardeşsiniz ayrıca dünya nüfüsunu 7 milyonken üreme adına caizdir olabilr ama 7 milyar gibi bi nüfusta bence caiz falan değil üreme adına ademle havvadan olanlar evlenmiş caizmiş şimdi caizmi bi düşünün isterseniz

cocuklarda sakatlik riski var akraba evliliginde evet ama oyle olmayan da var, yabanci olup cocugun rahatsiz olabildigi durumlar da var.. siz kuzensiniz, kardes degil, OHA seklinde abartilacak bi durum yok.. herkesin bi tercihi var.. evet benim kuzenlerle kardes gibiyizdir, oyle gorduk hep, ama sizde farkli gelismis, ahlaksizlik yok ortada, nikah dustugune gore.. yani dinen aykiri bi durum yok ise, buyutecek bsy de yok 'bence'.. akrabayla evlenirsin, evlenmezsin, o ayri.. (benim anne babam akraba degil, ben de akrabayla evlenmedim ama ozellikle yabanci olsun da demedim, eski esim yabanci olarak denk geldi sevdim evlendim falan filan)
madem dogru kisi olduguna inaniyorsun, birbirinizi seviyorsunuz, mutlusun, kafani bulandirmaya luzum yok, ailelere de onceden gorustugunuzu soylemeyin cok sorun olacaksa, zaten sozleniyormussunuz..
dertsiz basina dert aramak bu : )

Son düzenleme:
çok dürüstmüş bir rüyayla kızı terketmiş. o kızın hayalleri ne durumda şimdi. "beni terketti kuzeni için" yani bari bi kızdan helallik alın

hala ve çocukları 3. dereden akraba oluyor yine de bu riski unutmayın
o ruyayla terk kismi cok iyi yalniz, filmlerde bile olmaz :KK53:

Eşimin kuzeni evlendi 2 yıl önce davetiyedeki soyisimler aynıydı gelininde damadında evet herkes ama herkes eşimde dahil ayıpladı yuhhh kardeş kardeşin koynuna giriyo diyenler bile oldu burdada bi arkadaşımı teyzesinin oğluyla evlendirmişler sırf tek oğlan mallarımızı kimse yemesin diye kız kocaman süslü büslü evde oturuyo para desen biz eşimle gece gündüz çalışsak yinede bi araya getiremiyeceğiz kadar fazla gel gör kiii yıllarca tıpda dahil uğraşmalarına bebek olmuyo kız bittim tükendim dediğimde kendilinden hamile kaldı ve şuanda beyin özürlü 4 yaşında oğlu var çoçuk bu dünyadan tek besleniyo hiçbir alakası yok hiçbir yerini oynatamıyor anne bitti tükendi daha 4 yaşında olmasına ragmen bu çoçuk lanet olsun paraya pula diye isyanda kaçkez döndü ailesinin yanına ama geri geldi o bebeğin tedavisine anca eşinin maddi gücü destekler sonuç yurtdışı ve türkiye yine doğurursa 100/99.9 hasta olur bebek demiş neye yaradı onca para pul evladım öyle acı çekecek isterse tüm dünya benim olsa istemem heee illada sakat olacak diye de bi kural yok ama inanın çevremden gördüğüm kadarıyla fiziksel sağlıklı ama iç organları hasarlı çok çoçuk gördüm seçim sizin konu sahibi milletin ne dediği çok önemli olmasın sizin için evletlerımdan bi gr öne geçmez milletin lafı benim için

başka insan kalmamış gibi neden akraba hiç anlamam Rabbim korusun yani 7 kuşak öteden olsun bana cok yanlış geliyo benim için kardeşsiniz ayrıca dünya nüfüsunu 7 milyonken üreme adına caizdir olabilr ama 7 milyar gibi bi nüfusta bence caiz falan değil üreme adına ademle havvadan olanlar evlenmiş caizmiş şimdi caizmi bi düşünün isterseniz

Kuran-i Kerim her devirde gecerliligini sürdürebilecek bir kitaptir. Bazi seyleri tabiiki simdiki zamanimiza göre, kitapta yazanin degistirmeden (hasa) uygulamamiz gerekir. Örnek vereyim, cihad eskiden uygulamali savas icin kullanilirdi, simdiyse alimler nefisle savasmak olarak tanimliyor. Kuzenle evlilik bu devirdede hala olabilir. Isteyen yine evlenebilir. Peygamber efendmizde (s.a.v.) Hz. Zeynep, yani halasinin kiziyla evlenmistir. Onun yaptigi birseye yanlis diyemeyiz. Kisisel olarak benim tercih ettigim birsey degil, ama Islam'da hala caizdir, aksini söylemek yanlis olur.

Cocuklarin sakat olarak dogmalari akraba evliliginden degil, kan uyusmazligindan kaynaklanir veya genetik bazi hastaliklardan. Yani akrabaniz olmayan biriylede kanlariniz uyusmayabilir, veya akraba olmayan eslerinde genetik hastaliklari olabilir. Evlemeden önce kan uyum testi yaptirmak lazim o yüzden, körü körünede gitmek dogru degil.
Ayrica günümüzde akraba olmayan, fakat sakat cocuklari olan bir cok insan var. Eger sadece akraba ile evlilik gözümüzde normal olsaydi, bu seferde "yabanci ile evlenirseniz sakat cocuklariniz dogar" tarzinda görüsler olurdu. Yani akraba ile sakat cocugu olanlar kadar, akraba ile evli olmayanlarinda sakat cocuklari olabiliyor.

Son düzenleme:
Eşimin kuzeni evlendi 2 yıl önce davetiyedeki soyisimler aynıydı gelininde damadında evet herkes ama herkes eşimde dahil ayıpladı yuhhh kardeş kardeşin koynuna giriyo diyenler bile oldu burdada bi arkadaşımı teyzesinin oğluyla evlendirmişler sırf tek oğlan mallarımızı kimse yemesin diye kız kocaman süslü büslü evde oturuyo para desen biz eşimle gece gündüz çalışsak yinede bi araya getiremiyeceğiz kadar fazla gel gör kiii yıllarca tıpda dahil uğraşmalarına bebek olmuyo kız bittim tükendim dediğimde kendilinden hamile kaldı ve şuanda beyin özürlü 4 yaşında oğlu var çoçuk bu dünyadan tek besleniyo hiçbir alakası yok hiçbir yerini oynatamıyor anne bitti tükendi daha 4 yaşında olmasına ragmen bu çoçuk lanet olsun paraya pula diye isyanda kaçkez döndü ailesinin yanına ama geri geldi o bebeğin tedavisine anca eşinin maddi gücü destekler sonuç yurtdışı ve türkiye yine doğurursa 100/99.9 hasta olur bebek demiş neye yaradı onca para pul evladım öyle acı çekecek isterse tüm dünya benim olsa istemem heee illada sakat olacak diye de bi kural yok ama inanın çevremden gördüğüm kadarıyla fiziksel sağlıklı ama iç organları hasarlı çok çoçuk gördüm seçim sizin konu sahibi milletin ne dediği çok önemli olmasın sizin için evletlerımdan bi gr öne geçmez milletin lafı benim için

Akraba disi evliliklerde bunlar hic olmuyor mu? Az önce ki mesajimda da dedim; Eger sadece akraba ile evlilik gözümüzde normal olsaydi, bu seferde "yabanci ile evlenirseniz sakat cocuklariniz dogar" tarzinda görüsler olurdu.

Tabi ki kendi karariniz o konuda bisey demeyeyim ama su "yabanci evliliklerinde de cocuk rahatsiz olabiliyor" kafasindaki arkadaslar olasiligin yuksekligi ve düşüklüğü olayini ve sonuclarini hic anlamamis...

Daha alinacak cok yolumuz var maalesef :(

Internet hepimizin elinin altindayken biraz bilgilenmeye calissak keske.

Back
X