Halamla kavga

Merhaba hanimlar.

Benim hala kızı pazar gecesi baba tarafından uzak bi akrabamizla evleniyor. Biz istanbulda yaşıyoruz, halamlar başka bi şehirde ve dugunde o şehirde olacak ben pazar günü düğün için O şehre gitcem.

Annem babam ayrı, annem gelmeyi dusunmuyor.

Aynı zamanda kızın cumartesi gecesi yani yarın gece kinasi varmış. Ben ise benim için çok önemli bi sınava hazırlanıyorum ve cumartesi deneme sınavi var. Ben de cumartesi kinaya gitmeyeyim pazar o sehre gideyim dedim ki oyle bile Pazar günüm yolda geçcek, gece düğünde olucam, sonra pazartesi günüm tekrar yolda geçcek, istanbula donucem.
Hem ders calışmak için 1 gün daha kaybetmeyeyim diye hem de deneme sınavını kacirmayayim diye birkaç gün önce halami arayıp sebeplerini açıklayıp kınaya gelemeyecegimi söyledim. Fakat halam bana öyle cemkirdi ki inanamazsiniz. Vay efendim ne sinavmis birkaç gün çalışmasak olmuyormuymus onun biricik kızı evleniyormus da bilmem ne. Hemen acil ucak bileti mi otobüs bileti mi ne buluyorsan bul cmt sabah gel! dedi bana.

Olay bunlada bitmedi benden sonra annemi aramış.. vay efendim aslında senin de gelmen lazım, abimden boşandin diye noluyor sanki benim kızın kucuklugunu biliyorsun ayıp ettin demiş, bende senin kizinin kinasina gelmicem demis...

Annem bana "ben gelmem ama sen git yazık belki kadın düğün stresine girmiştir ondan fevri davranmistir" falan dedi.

Şimdi ben napsam?
Kuzenimin hatırı olmasa ben bu tepki karşısında düğüne bile gitmem. Sonuç olarak önemli bir sınavdan bahsediyorsun. Belki de senin geleceğini etkileyecek. Kızına kına yakılırken gördün diye sana ekstra puan vermeyecekler sınavda. Yine sen gideceksen düğüne git, bir şey söylerse de cevabını yapıştır.

Halanızın ilk defa cocugu evleniyorsa dugun stresinde olabilir. Kimse gelmeyecek sanıyordur.
Sahsen benim halamin kizida iki ay once evlendi. Ama halan beni dugunden 4 ay once aramaya basladı gelicekmisin diye. Hala niye boylesin gelmeye caliscam dedikce gel gel gel buna gelmiyceksen ne zaman geliceksin derdi. Ustelik ben yeni dogum yapmisim 2 aylik bebegimle pekte gitmek istemiyordum. Tamda eşim askere gitcek vs aciklamada yapiyordum. Ama heves iste sen yeter ki gel ben herseyi yaparim gerekirse bebege bakici tutarim o evde bakar bile dedi dusun.

Sizin halanızda boyle bir psikolojiye girmis olabilir canım.
Ben olsam giderdim. Sonucta insanin kınası dugunu 1 defa oluyor. Ve gercekten sevdiklerini akrabalarını gormek istiyor.

Yakınlık derecesine bağlı

Aynısını düşündüm. Samimi değiliz ki yılda 1 kere gördüğü insana neden bu kadar gönül koysun, arasın falan. Tamam belki benim de hatalarım var her ne kadar samimi olmasak da kuzenin evliliğine dair her seyın içinde olmaliydim belki nezaketen ama dedigim gibi yani samimi değiliz.
Ay samimi degilseniz hersey başka tabiki :D

Back
X