Halıdaki kokuyu nasıl gideririm?

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
43
Diğer
Su an gercekten cildirmak uzereyim.
2 gun once neredeyse yarim kova su halima dokuldu.
kurulamaya calistim sildim.
havalandirma sansim yok cunku duvardan duvara hali.
her neyse...
2 gundur bisey yoktu.
bugun sabah bir kalktim evde cok agir bir koku. hali kokusuu!!
ne yaptiysam gitmedi,hali sampuanlari parfumler.
koku gitmiyor,gitmiyor,gitmiyor....
ve isin en beni cildirtan tarafi bugun kizimin dogum gunu ve aksam uzeri misafirlerim gelecek.
hersey herkes ayarlandi.
ben ne yapicam simdi bu kokuyla?
karbonati bile denedim yok care.
arkadaslar lutfen yardim edin var mi kesin cozumunu bilen?

Kova da ne vardi koku yapacak ?

belli ki havasız bir ortamda kurutumşsunz
bulunduğu odada ki kapı pencere ne varsa açın

hali yikamya vermezsen o koku gitmez..

iyi kurumadigindan dolayi nem kokuyor heralde hali kokusuda cok pis bisey

ne yapılabilirne yayılabilir ay şaşırdım halı kurumadı ise koku ya da nem den dolayı rutubet yapar kurutmak gerek altındaki tahta da ıslanmıştır halının nemi ile o da koku yapar camı pencereyi aç ceyran yapsın o da alıyı da kvır tam kakdıramıyor san kurusun bu arada doğum gunu kutlu olsun Allah nice mutlu huzurlu günler yaşamayı nasip etsin hep beraber size ...

yaz gunu diye zaten sabahtan aksama kadar aciktir kapilarim pencerelerim.
nefret ederim evimin kokmasindan.
kovanin icinde su vardi,balkona tasirken devrildi.
sac kurutma makinasi,fan,herseyi yaptim kurumustu zaten.islak kalmadi.
haliyi da kaldirma sansim yok daha once de dedigim gibi duvardan duvara kapli.
sanirim bugunum boyle berbat gecicek.
en nefret ettigim sey basima geldi.
koku!!!!

o halıyı yıkamadan o koku çıkmaz bence ya halı yıkama makinasıyla yıkayıp kururtun ya da yıkamaya verin derim
çünküğ halıya su dökülünce koku oluyor rutubeet gibi işte

cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin.
her yer acik zaten. dediginiz gibi parke de nem kapti sanirim o da kokuyor olabilir.

Yerine yayacak bir halınız varsa hemen halınızı kaldırıp yerine halı serin ve kokan halınızı yıkamaya verin, halıdaki koku yıkanmadan çıkmaz.

Geçici olarak yayacak halınız yoksa akşama kadar halının bulunduğu odadaki tüm pencereleri açıp odanın havalanmasını sağlayın ama sonuçta halınızı yıkmaya vermeniz şart.

haliyi sokmem lazim, bi kac saate gitmezse koku gozum donmus durumda su an onu da yaparim.
internette okudum sabah butun haliyi karbonatla kapladim ama bi faydasi yok yine.

Ya bence halının iyi yıkanması ile falan alakası yok bu işin. Tüüm ıslak halılar kokalar.

Eskiden halı yıkama makineleri mi vardı ? yada halılar dışarıda mı yıkanıyordu ? Hayır.

Bu yüzden annem hep kendisi yıkardı. Farklı farklı halılar, süper yıkanmışta olsalar yook anacığım kuruyana kadar kokardı. Annem kuruması, havalandırması için balkona koyardı amma balkona bile halının kokusundan çıkılmazdı.

Demek ki havalandırmak ile de alakası yok bu işin.
Sebebi nemmidir, yoksa halıda ki kimyasallar boyamalar mıdır bilmiyorum ancak ne zaman halılar kurusa o zaman kokusu geçerdi.

Çözüm olarak aklıma ne geldi canım biliyor musun ? Sen önce kurutma makinesi ile, sonra buharlı bir ütün varsa üstüne havlu tülbent v.s tarzı bir şey koyarak kurutmaya çalış.

yok canim hepsini denedim maalesef cozum yok.
ust tarafinda herhangi nem yada islaklik yok ne varsa altta kalan kisimda sanirim.
baska care yok sanirim tek care haliyi yerinden sokmek.
o da baya bi ugrastiricak ama napiyim ?
les gibi kokulu evden iyidir.

Peki zemin ne ? Parke mi ? Laminant mı ? Plastik mi ?

ondan baska care yok zaten.
hayir neden bugun?
neden yarin degil yani.!!
butun telasimin arasinda bu cikti.

ilgilenen tum arkadaslara cok tesekkur ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…