• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halkla İlişkiler mi ? Türk Dili ve Edebiyatı mı ?

NiLeSs

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
73
0
16
İstanbul
Çok kararsızım ya daha düna kadar edebiyat istiyordum ama baya araştırma yaptım atanamayan çok öğretmen var yorumlarda hep öğretmen olmayın yazıyorlar benim de aklım halkla ilişkilere kaydı onda ki yorumları okudum genelde memnunlar yani sizin fikriniz nedir ?

Çok kararsızım ya daha düna kadar edebiyat istiyordum ama baya araştırma yaptım atanamayan çok öğretmen var yorumlarda hep öğretmen olmayın yazıyorlar benim de aklım halkla ilişkilere kaydı onda ki yorumları okudum genelde memnunlar yani sizin fikriniz nedir ?

bu sene herkese çok fazla halkla ilişkiler yazdırdılar ve bence onlar mezun olunca çoğu işsiz kalacak çünkü o kadar mezunun hepsinin işe girebileceği yerler yok açıkta kalanlar olacak.
Öğretmenlik yazıp atanamazsanız dersanelerdede işe girebilirsiniz. hem halkla ilişkiler 2 yıllık bi bölüm sanırım pek bilgim yok gerçi ben mühendislik okuyorum da arkadaşlarım vardı eşit ağırlıktan halkla ilişkiler ve tanıtım yazdılar onlardan biliyorum.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) halkla ilişkiler 4 yıllık halkla ilişkiler ve tanıtım 4 yıllık bende yorumları okudum diyorlar dersnede 300 liraya sürünürsünüz falan diyorlar bilmiyorum ya

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) halkla ilişkiler 4 yıllık halkla ilişkiler ve tanıtım 4 yıllık bende yorumları okudum diyorlar dersnede 300 liraya sürünürsünüz falan diyorlar bilmiyorum ya

başka meslekler düşünün ?

marmara halkla ilişkiler ve tanıtım mezunuyum.aslında sorduğun sorunun cevabı yaşayacağın şehre göre değişir ama benim gibi halkla ilişkiler şirketlerinin bol olduğu istanbulda okuyup daha sonra halkla ilişkileri sekreterlikle karıştıran bir şehirde yaşarsan olmaz.kendi işini yapman imkansız olur.

türk dili edebiyatı bölümünde formasyon alıp öğretmen olamazsan bence boşuna uğraşma cnm halkla ilişkiler oku şahsen ben olsam öyle yaparım:52:

türk dili ve edebiyatı okuyup formasyon alamamış biri olarak söyleyeyim asla benim yaptığım hataya düşme..
bölümü okurken bir dert mezun olduktan sonra ayrı bir dert.. dersler çok ağır, doğru düzgün bir sosyal hayatın olamayacak kadar ağır..ve bu seneden sonra bölüm mezunları formasyon alamıyor yani öğretim görevlisi olmayı düşünmüyorsan boşuna okumuş olacaksın.. asla ama asla fen edebiyat fakültesi bünyesindeki bir bölüm okuma daha önünde zaman varken başka alternatifler oluştur..

Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği olamaz mı peki?
ben aöf türk dili ve edb okuyorum, bölüm olarak, ama pek bişey olma şansı yok, yani benim özel bi durumumdan dolayı bana bu bölümün diploması gerekiyor onun için ve sevdiğim için okuyorum, madem okuyorum bi araştırayım başka ne olabiliyoruz dedim, pek bişey olamıyoruz.
Dersane öğretmenleri yaklaşık 2 yıl boyunca 400 500 tlye çalıştırılıyor malesef, heleki atanma şansı yoksa ne de olsa mecbur diye böyle çalıştırıyorlar. Kuzenim matematik mezunu ve dersane öğretmeniydi, bıraktı tezgahtar olarak bilinen bi firmaya girdi, mağaza müdür yardımcısı oldu, şimdi marttan itibaren mağaza müdürü olacak. İyi ki bırakmışım orda hala devam eden arkadaşlarım 500 tl alıyor, keşke okumayıp baştan tezgahtar olsaymışım diyor. :26: edebiyat okuyunca da bence pek farklı bir durum ortaya cıkmayacak
halkla ilişkiler nasıl bişey bilmiyorum ama açıkçası edebiyattan iyi olur diye düşündüm. Hakkında hayırlısı olsun

canım edebiyat fakültesi ciddi anlamda çok zorluyor ne sosyal hayat ne kafa bırakmıyor insanda ben ingiliz dili edebiyatı okuyorum ama bıraktım gibi bişi açıktan halkla ilişkilere yazılacağım seneye sana da tavsiyem halkla ilişkiler okuman özel sektörde boşta kalmazsın şimdi herşey özelleştirmeye gidiyor önün açık olur şimdi edebiyat fakültelerinde formasyonda kaldırıldı öğretmenlik şansın yok üniversitede okutman olmak istiyorsan o başka ki onun içinde yükseklisans yapmalısın zaten hazırlıkta var 5 sene normal öğretimide var bunun yani dersten kalır uzatırsanda yıllar yıllar boyu okursun artık iyice araştır ve tart kendini kararını ona göre ver.:34:

Öğretmenlik sıkıntılı bu ülkede..
Ülkem devleti, kendi sınav ettiği, kendi üniversiteye yerleştirdiği, kendi hocalarının yetiştirdiği, kendi üniversitesinin diplomasını verdiği adamı, yine kendi sınav edip, kendi atamayan bir yapıda..

Bu araştırmaların boş olacak canım, puanın neye yeterse ona koşacaksın..
Ha dilerim ki isteklerinin hepsi olur ama her sınavdaki skandallardan sonra buna şükür der oldu öğrenciler..

Bence, ikisi de değil gibi.. İlgi alanları ve yetenek de önemli ama, reklamcılık daha cazip ya da iletişim tasarımı..

Hayırlısı olsun her şeyin.. :16:

Canım benim bildiğim edebiyatta formasyon kalktı ancak özel kurumlarda öğretmenlik yapabilirsin.Onda da atama sorunun olmaz,sözleşme sorunun olur.Bana sorarsan halkla ilişkiler daha iyi.Alanı geniş,yani istersen bir iki dil ile alanını genişletebilirsin.

Merhabalar, Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum Ankara'da. Öncelikle KENDİ İSTEDİĞİN neyse onu düşün. Ben senelerce Halkla İlişkiler hayali kurdum ama aynı zamanda yazmayı ve okumayı çok seviyordum. Son sene fikrim değişti, ben Edebiyat okumalıyım dedim. Tüm yazarların hayatlarını öğrenmeliyim, bütün şiirleri bilmeliyim, onlarla yatıp kalkmalıyım. Bir baktım, hayalim o olmuş. Halkla ilişkiler içimde her zaman bir ukde olarak kalacaktır. Ancak iş olarak halkla ilişkiler ile edebiyatın bir farkı yok şu an. Halkla İlişkiler mezunu çok, Edebiyatın da formasyonu yok. Eğer Halkla ilişkiler istiyorsan daha çok çaba göstermeli ve iyi bir üniversitede bölümünü okumalısın. Ege'de okuyan arkadaşlarım var, çok memnunlar, çok sosyaller, resmen hayatla iç içeler. Canlı bir örnek olarak da karşında Türk dili ve edebiyatı öğrencisi var, eğer ben okumayı, araştırmayı, yazmayı seviyorum diyorsan da yine İYİ BİR ÜNİVERSİTE olmak kaydıyla bu bölümü tercih edebilirsin. Ancak, hayallerini bırakma. Çünkü her ikisinin de birçok alanda iş olanağı var, ancak çaba gösterenlere.

Sevgiler, kolaylıklar.

Back
X