Hamarat hanımlar, fikirlerinize ihtiyacım var..

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
arkadaşlar yarın yakın akrabalardan 3-4 kişi gelicek bana.. yalnız 11 de gelip 12 de gidecekler.. ( gelenlerden biri dersanede öğretmen, diğer gelenlerde onun annesi ve ablası) beraber kalkarlar yani büyük ihtimal.. kahveye gelicez demişler, kahvenin yanına ağır gelmeyecek, hafif birşeyler yapmak istiyorum.. fikirlerinizi bekliyorum :3:

kahvenin yanına çikolata kek kurabiye olur bnce sen çayın yanına bişiler yap sonrada bi türk kahvesiyle final yapar yolcu edersn misafrlerini:34:

kahvenin yanına çikolata kek kurabiye olur bnce sen çayın yanına bişiler yap sonrada bi türk kahvesiyle final yapar yolcu edersn misafrlerini:34:[

zaten 9 da kahvaltı yapıyorlar, 11 de çay yaparsam bayar bence.. evlendiğim için hayırlı olsuna geliyorlar bu arada.. ya işte bende pasta kek gibi bişey düşünüyorumda tarif arıyorum.

Canım bir tatlı var ben çok severi pratik ve hafif
malzemeler 2 paket krem şanti
1 paket kakaolu bisküvi
süt
ceviz varsa olur fındığın varsa rabotto toz haline gelmiş şekilde olur :)

yapılışı
2 paket krem şantiye 1 bardak süt kat güzelce çırp mikserler at dolaba güzelce katılaşsın
bu arada bisküvini ufala toz gibi olmamalı aza gelecek şekil de derni kaba koy fındık ceviz koy sonra krem şantiyle harmanla dolapta donsun iyice kahveyle servis et :))

1 paket kakaolu bisküvi
süt

yapılışı
2 paket krem şantiye 1 bardak süt kat güzelce çırp mikserler at dolaba güzelce katılaşsın
bu arada bisküvini ufala toz gibi olmamalı aza gelecek şekil de derni kaba koy fındık ceviz koy sonra krem şantiyle harmanla dolapta donsun iyice kahveyle servis et :))

teşekkür ederim canım, çok sık yaptığım bir tariftir. fakat ben daha farklı pasta, kek tarzında bişey yapmak istiyorum..

bence kahvenın yanına en mantıklısı sutlu muhallebı ustune bıskuvı dızıyosun onun ustunede vısnelı muhallebı dokuyosun uc kat hem hafıf hemde beyaz sarı kırmızı guzel bısey olur.kahve sade yanınada sutlu tatlı mıs gıbı ıste.az kalacaklarmıs zaten

1 paket kakaolu bisküvi
süt

yapılışı

canım sekıl olarak nasıl oluyor nasıl bır kabın ıcıne konulmalı bırde buzluktamı yoksa alt taraftamı durmalı ve ne kadar beklemelı aksamdan fılan mı yapılmalı yoksa hemen oluyro mu bırsuru soru sordum ama kusura bakma cevaplarsan sevınırım
cok kolay ve basıt geldı hemen denemek ıstıyorum

suara favorım tatlı olmaz bence yanı cıkolata hazır zaten
kek yap
zebra kek :1:

canım sekıl olarak nasıl oluyor nasıl bır kabın ıcıne konulmalı bırde buzluktamı yoksa alt taraftamı durmalı ve ne kadar beklemelı aksamdan fılan mı yapılmalı yoksa hemen oluyro mu bırsuru soru sordum ama kusura bakma cevaplarsan sevınırım
cok kolay ve basıt geldı hemen denemek ıstıyorum

Canım ben verdiğim miktar kadr yapıyorsam rula pasta gibi yuvarlak yapıyorum bir tabağa yoyuyorum acil yiyeceksem buzluk eğer ki 3 satt gibi bi zamanım var ise dolapta tutuyorum akşam dan yapmadım hiç zaten çok pratik akşamdan yapılırsa kurur diye düşünüyorum.

birde eğer tarifteki miktarları iki katına çıkarırsan hani bol olsun diye borcama koy canım daha iyi oluyor:)) çok lezetti mesela çikolata sosun varsa evde üstüne dökebilirsin öylede çok güzel oluyo :))

havuçlu tarçınlı kek yap bence...
çok güzel oluyo....
yanınada kurabiye yaparsın...

Tepsi böreği yapabilirsin çok pratik.
Yanına patates salatası veya kısır.
Tatlı olarakta çikolatalı browni ..

Ben oyumu havuçlu tarçınlı kekten yana kullanıyorum.
İçine hafif ceviz de katarsan daha lezzetli bir ikram
olamaz herhalde... :16::16:

Söylenecek pek bişey kalmamış :56: Havuçlu-tarçınlı kek tek başına olayı bitirebilir ya da hamarat görünmek, tam gelin gibi ağırlamak istersen bi arkadaşın da dediği gibi kısır, börek, kek vs yapabilirsin..

Bunlar dışında söyleyebileceğim sütlü irmik tatlısı olabilir.İnanılmaz hafif, inanılmaz lezzetli ve hem çayla hem kahveye olur diye düşünüyorum :))

1 lt süt
9 yk irmik
12 yk şekeri kaynayana kadar karıştırarak pişirip,

1 pkt vanilya
1 yk margarin
2 yk hindistan cevizini ekliyosun, az biraz daha karıştırıp suyla çalkaladığın büyük kare borcama döküyosun..Ilıyınca üzerine de h.cevizi arzu edersen tarçın.Dolapta da bikaç saat bekletince tamamdır..Hem zahmetsiz hem lezzetli..

Ben aynı tarifi yapıp üzerine muz dilimleri diziyorum, ardından 1 ölçü daha yapıyorum üstüne ve en üste h.cevizi ve fındık parçaları..Öyle de deneyebilirsin :34:

Kahve yanına tariflere eklediğim (resimli) çikolata soslu brownie tarifine göz atabilirsin..Bugüne dek kime yaptıysam aklını aldım :32:

Canım aileme bi bi pastane işletiyoruz ve kahvenin yanında ikram olarak çikolata topları servis ediyoruz. Dr oetker in hazır truffe leri var ondan alıp yap bence yada evde kendinde biskuviyle yapılıp yuvarlanan daha sonra Hindistan cevizi yada fıstık tozuna batırılmış kurdanla servis edilen çikolata toplarından yapabilirsin. Ama daha göze gelen bise yapmak istiyosan yine pastanemizin gözde kurabiyelerinden birinin tarifini veriim kahveye cok yakisiyo.
1 oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı orta büyüklükte çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz seker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
Malzemelerin hepsini karıştır kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar un koy yoğur. Daha sonra yuvarlayip once yumurta Akına daha sonra Hindistan cevizine bulayıp 190 derecede pişir cok cok beğenilen bi tariftir ve kahveye de cok yakisir ;))

Ha birde tiramisu da yapabilirsin ama benimki birazdaha çakma tiramisu. Söyle ki;
3 bardak süte 5 kasık un 7 kasikta toz şekeri katip muhallebi pisiriyosun. Ayrı bi kapta bi paket kremsantiyi bi bardak soğuk sütlere cirptiktan sonra muhallebi soguyunca karıştırıp bi iki dakika mikserle karistiriyosun. Uno nun kakaolu pandispanyasini ister nescafe ucu bi arada ile istersen de pudra şekerli sütle islat daha sonra muhallebiyi sür iki katınada. En sonda bol kakaoyu çay süzgecinden geçirerek pastanın üstüne dok :) kolay gelsin canım benim

Kahveyle ağır bi tatlı gitmez zaten.
Kek yapıp üstüne çikolata sosu döküp servis edebilirsin.

Zaten onlar lafın gelişi kahve içmeye uğrayacağız demişlerdir :)
Çay yapıp yanına patates salatası ve sigara böreği de yapabilirsin.
Hem hafif hem doyurucu olur :34:

Ha birde tiramisu da yapabilirsin ama benimki birazdaha çakma tiramisu. Söyle ki;
3 bardak süte 5 kasık un 7 kasikta toz şekeri katip muhallebi pisiriyosun. Ayrı bi kapta bi paket kremsantiyi bi bardak soğuk sütlere cirptiktan sonra muhallebi soguyunca karıştırıp bi iki dakika mikserle karistiriyosun. Uno nun kakaolu pandispanyasini ister nescafe ucu bi arada ile istersen de pudra şekerli sütle islat daha sonra muhallebiyi sür iki katınada. En sonda bol kakaoyu çay süzgecinden geçirerek pastanın üstüne dok :) kolay gelsin canım benim

Bende tiramisu diycektim,:9:

Zebra kek
Yada brownı
Şık olur

Ama tek cesıtle ben rahat edemzdım
Cayı demleyıp yanına tatlısı tuzlusu salatası olmalı

Back
X