- Konu Sahibi CakilTasi_
Ayy cok yazdım ama ilgi alanım oluğu iÇin yardım etmek istiyorum bide diyetteyim midem guruldadi birden
aklıma bide daha geldi simdi yine kahveye servis ediyorum bunu da. İster kremsanti istersen de Dr oetkerin hazır pasta dolgu kremasindan yapabilirsin bunu ama ben en cok evde yaptıgım muhallebi ile onceden hazırlayıp soğuttugum kremsantiyi beraber çırpın hazırladığım kremadan yapmayi seviyorum. Bahsettigim bu kurmanın icine bir limonun kabuğunu rendele icine iki avuç damla çikolata yada bi paket kare sütlu çikolatayı kucuk küçük kırıp koy. Sonra bi avuç kuru üzüm ve evde artık hangi bisküvi gofret varsa onları ufatip koy. Ben genelde iki paket cokonat iki tane halley yarım pakette petit bure bisküvi koyuyorum. Sonra geniş bi tepsiye dümdüz yapıp buzlukta donduruyorum kesip servis yapıyorum. Servis yaparkende ister çikolata sosu sık üstüne ister yine limon kabuğu rendele.
Bir de cok cok özel bi brovni tarifim var.
1 yada 2 paket ulker napoliten sütlu çikolata yada evdeki Bayram çikolataları da olabilir (küçük küçük kirilicak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 su bardağı tozseker
Kakao
Un
Vanilya
Kabartma tozundan kek yapiyosun
Kekin üstüne de daha onceden yapıp soğuttugun sosu dokuyosun. Sosun tarifi söyle
2 paket kare sütlu çikolatayı bi paket çığ kreminin icine küçük küçük kırıp atiyosun. Daha sonra krema ve çikolataları kısık ateşte karıştırarak eritiyosun ama dikkat et sakın kaynamasın krema eriyince hemen kapatıyorsun ateşi. İste bu sosuda soguyunca yaptığın kekin üstüne dokuyosun cok ama cooook guzel oluyo. Canım çekti simdi

Bir de cok cok özel bi brovni tarifim var.
1 yada 2 paket ulker napoliten sütlu çikolata yada evdeki Bayram çikolataları da olabilir (küçük küçük kirilicak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 su bardağı tozseker
Kakao
Un
Vanilya
Kabartma tozundan kek yapiyosun
Kekin üstüne de daha onceden yapıp soğuttugun sosu dokuyosun. Sosun tarifi söyle
2 paket kare sütlu çikolatayı bi paket çığ kreminin icine küçük küçük kırıp atiyosun. Daha sonra krema ve çikolataları kısık ateşte karıştırarak eritiyosun ama dikkat et sakın kaynamasın krema eriyince hemen kapatıyorsun ateşi. İste bu sosuda soguyunca yaptığın kekin üstüne dokuyosun cok ama cooook guzel oluyo. Canım çekti simdi