Geçmiş olsun bir arkadaşım gebeliğinde midesi bulanınca zeytin yermiş ekmekle beni rahatlatıyor diyordu belki sizede iyi gelir
Bende ınstagramdan bilirsiniz belki eylül ozturk onda görmüştüm ilk defa kuru fasulye kullaniyordu bulantı için zararı olmaz bence deneyin bi tane11 haftalık hamileyim, kusmalarımla baş edemiyorum. Doktorum ilaç karşıtı olduğu için, kesinlikle yazmıyor. Uzun zamam önce "Kuru Nohut, Kuru Fasulye" diye bişey duymuştum. Anında bulantıyı kesiyormuş, fakat ben ne kadar araştırdıysam da bulamadım. Bilgisi olan varsa, benimle paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
benim duyduğum araba tutan deniz tutan cocuklara tek 1 tane kuru fasülye yutturmak diye bişi, mide suyunu alıyor galiba. Siz yine bence doktora danışmadan bunu denemeyin kesinlikle.
Bende ınstagramdan bilirsiniz belki eylül ozturk onda görmüştüm ilk defa kuru fasulye kullaniyordu bulantı için zararı olmaz bence deneyin bi tane
Çok geçmiş olsun, bebeğinizi sağ salim kucağınıza almak dileğiyle...ben ilaç kullanmama rağmen kusmalarım yüzünden 10 kg dan fazla verdim bu aya kadar. belki hala kg alamadım bilmiyorum tartılmadım. bulantılar için prilam kullanıyordum. ilk birkaç hafta gayet idare etti ama sonra alıştı mı bünyem ne olduysa eskisi gibi oldum. her şey kokuyordu heeeerrrr şey. evim, odalarım, tuvaletlerim, banyom, kıyafetlerim... kendi yaptığım yemeği yiyemiyodum. sokağa çıkamıyordum sanki herkes kokuyordu. nerdeyse daha yeni bitti bu bunalımlı dönem. sık olmasa da arada oluyor yine.
ben tuzlu kraker, bol ayran, badem gibi şeylerle durdurabiliyordum bir nebze de olsa.
Aynen, öyle oluyor. Mesela dün gece canım aşırı bişey istedi, gece saat 02.00. Üşenmedim gittim yaptım. Ama bitirene kadar 10 kere WC'ye koştum. İnanır mısınız yemeyi geç, kokusundan bile tiksindim artık. Halbuki canım çekerken, yiyebileceğimi zannettim. Çok kötü bir durum ya. Canınız çekiyor, ama kokusundan yiyemiyorsunuz ...Bende evimden kendimden herşeyden tiksindim,sürekli öğürüyorum.heryer pis ve kötü kokulu gibi geliyor,psikolojim bozuldu.
Çok teşekkür ederim, bunu da deneme listeme aldım, inşallah fayda eder. TeşekkürlerMerhaba, ilaç kullanmayın zaten. Dört aydan sonra bulantı çok azalıyor. Yeşil eksi elma bana iyi geliyordu. Belki işinize yarar. Geçecek İnşallah merak etmeyin
Ben o süreci ilaçla atlattım zaten hamileler için üretilmiş bir ilaç. İsmi prilam dr. Gece yatarken 2 tane alıyordum. SGK kapsamında ayrıca aile hekiminiz de yazabilir. Siz de araştırın isterseniz tamamen gebeler için üretilmiş.Ben de bu ilaç karşıtlığını anlamıyorum o kadar kilo verip sıvı kaybı yaşandığında çok mu sağlıklı olacak acaba o bebek? Ha ilaç kullanımı için bir sağlık mazeretiniz vardır o ayrı11 haftalık hamileyim, kusmalarımla baş edemiyorum. Doktorum ilaç karşıtı olduğu için, kesinlikle yazmıyor. Uzun zamam önce "Kuru Nohut, Kuru Fasulye" diye bişey duymuştum. Anında bulantıyı kesiyormuş, fakat ben ne kadar araştırdıysam da bulamadım. Bilgisi olan varsa, benimle paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Çocuk doktorumuz da aynı, kesinlikle ilaç yazmaz. Sadece ateş için fitil yazar bu kadar. Doktorlarımızın yaşları 67, 69. O yüzden tevrübeli olduklarına inanmak istiyorum. Fakat bu ilaç konusuna gelince bende bazen çileden çıkıyorum, gidip mecbur kendi paranla alıyorum o zaman.Nasıl yazmıyo ya ben iki hamileliğimdede 9 ay bulantı kusma yaşadım veriyodu doktorum hastanede yattığımda oldu çok şükür çocuklarım sağlıklı o dönem çok yıpratıcı bilirim inş hemen atlatırsınz
Allah sağ salim kucağınıza almak nasip etsin. Benim de 2. Hamileliğim, ama kızıma hamileyken böyle bişey yaşamadım ya, çok tuhaf geliyor bana şimdi. Ever bulantılarım vardı, ama kusma yoktu, şimdi mahvoluyorum, kilo veriyorum.. Allah yardım eder inşallah.İçme canım ilaç dayan.
Bende bu hamileliğimde çok çektim bulantıdan.
Az kalmış bak 11. Haftaya gelmişsin biraz daha dayan geçecek.
Bana hiç birşey kar etmedi.
Çektim o bulantıyı.
Simdi 17+5 çoktan geçti bulantılarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?