Hamikelik ve Bitmek Bilmeyen Bulantılarım

biq_smile

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
2.124
842
123
11 haftalık hamileyim, kusmalarımla baş edemiyorum. Doktorum ilaç karşıtı olduğu için, kesinlikle yazmıyor. Uzun zamam önce "Kuru Nohut, Kuru Fasulye" diye bişey duymuştum. Anında bulantıyı kesiyormuş, fakat ben ne kadar araştırdıysam da bulamadım. Bilgisi olan varsa, benimle paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Geçmiş olsun bir arkadaşım gebeliğinde midesi bulanınca zeytin yermiş ekmekle beni rahatlatıyor diyordu belki sizede iyi gelir

benim duyduğum araba tutan deniz tutan cocuklara tek 1 tane kuru fasülye yutturmak diye bişi, mide suyunu alıyor galiba. Siz yine bence doktora danışmadan bunu denemeyin kesinlikle.

Bende ınstagramdan bilirsiniz belki eylül ozturk onda görmüştüm ilk defa kuru fasulye kullaniyordu bulantı için zararı olmaz bence deneyin bi tane

benim duyduğum araba tutan deniz tutan cocuklara tek 1 tane kuru fasülye yutturmak diye bişi, mide suyunu alıyor galiba. Siz yine bence doktora danışmadan bunu denemeyin kesinlikle.

Doktorum hiç bir şekilde ilaç yazmıyor, "Doğal yöntemler dene" diyor. İlacın bağışıklığı etkilediği, ve zarara yol açtığı yönğnde düşinceleri var. Doktorum teceübeli olduğuna inanıyorum çünkü 35 yıldır bu işi yapıyor. Ama mahvoldum, 5 kilo verdim, böylr devam ederse Doktorum "Damar yoluyla Vitamin Takviyesini" vereceğini söylüyor.

Bende ınstagramdan bilirsiniz belki eylül ozturk onda görmüştüm ilk defa kuru fasulye kullaniyordu bulantı için zararı olmaz bence deneyin bi tane

Aynen, denemekten bişey olmaz sanıyorum. Umarım fayda eder.

Nasıl yazmıyo ya ben iki hamileliğimdede 9 ay bulantı kusma yaşadım veriyodu doktorum hastanede yattığımda oldu çok şükür çocuklarım sağlıklı o dönem çok yıpratıcı bilirim inş hemen atlatırsınz

ben ilaç kullanmama rağmen kusmalarım yüzünden 10 kg dan fazla verdim bu aya kadar. belki hala kg alamadım bilmiyorum tartılmadım. bulantılar için prilam kullanıyordum. ilk birkaç hafta gayet idare etti ama sonra alıştı mı bünyem ne olduysa eskisi gibi oldum. her şey kokuyordu heeeerrrr şey. evim, odalarım, tuvaletlerim, banyom, kıyafetlerim... kendi yaptığım yemeği yiyemiyodum. sokağa çıkamıyordum sanki herkes kokuyordu. nerdeyse daha yeni bitti bu bunalımlı dönem. sık olmasa da arada oluyor yine.

ben tuzlu kraker, bol ayran, badem gibi şeylerle durdurabiliyordum bir nebze de olsa.

Bende evimden kendimden herşeyden tiksindim,sürekli öğürüyorum.heryer pis ve kötü kokulu gibi geliyor,psikolojim bozuldu.

Çok geçmiş olsun, bebeğinizi sağ salim kucağınıza almak dileğiyle...

Merhaba, ilaç kullanmayın zaten. Dört aydan sonra bulantı çok azalıyor. Yeşil eksi elma bana iyi geliyordu. Belki işinize yarar. Geçecek İnşallah merak etmeyin

Bende evimden kendimden herşeyden tiksindim,sürekli öğürüyorum.heryer pis ve kötü kokulu gibi geliyor,psikolojim bozuldu.
Aynen, öyle oluyor. Mesela dün gece canım aşırı bişey istedi, gece saat 02.00. Üşenmedim gittim yaptım. Ama bitirene kadar 10 kere WC'ye koştum. İnanır mısınız yemeyi geç, kokusundan bile tiksindim artık. Halbuki canım çekerken, yiyebileceğimi zannettim. Çok kötü bir durum ya. Canınız çekiyor, ama kokusundan yiyemiyorsunuz ...

Merhaba, ilaç kullanmayın zaten. Dört aydan sonra bulantı çok azalıyor. Yeşil eksi elma bana iyi geliyordu. Belki işinize yarar. Geçecek İnşallah merak etmeyin
Çok teşekkür ederim, bunu da deneme listeme aldım, inşallah fayda eder. Teşekkürler

İçme canım ilaç dayan.
Bende bu hamileliğimde çok çektim bulantıdan.
Az kalmış bak 11. Haftaya gelmişsin biraz daha dayan geçecek.
Bana hiç birşey kar etmedi.
Çektim o bulantıyı.
Simdi 17+5 çoktan geçti bulantılarım.

Ben o süreci ilaçla atlattım zaten hamileler için üretilmiş bir ilaç. İsmi prilam dr. Gece yatarken 2 tane alıyordum. SGK kapsamında ayrıca aile hekiminiz de yazabilir. Siz de araştırın isterseniz tamamen gebeler için üretilmiş.Ben de bu ilaç karşıtlığını anlamıyorum o kadar kilo verip sıvı kaybı yaşandığında çok mu sağlıklı olacak acaba o bebek? Ha ilaç kullanımı için bir sağlık mazeretiniz vardır o ayrı

Çocuk doktorumuz da aynı, kesinlikle ilaç yazmaz. Sadece ateş için fitil yazar bu kadar. Doktorlarımızın yaşları 67, 69. O yüzden tevrübeli olduklarına inanmak istiyorum. Fakat bu ilaç konusuna gelince bende bazen çileden çıkıyorum, gidip mecbur kendi paranla alıyorum o zaman.

Allah sağ salim kucağınıza almak nasip etsin. Benim de 2. Hamileliğim, ama kızıma hamileyken böyle bişey yaşamadım ya, çok tuhaf geliyor bana şimdi. Ever bulantılarım vardı, ama kusma yoktu, şimdi mahvoluyorum, kilo veriyorum.. Allah yardım eder inşallah.

Ilaç zaten çok yardımcı olmuyor. Bende ilk 3 4 gün işe yaradı sonra ise yaramadı. Ve geçmiyor malesef 20.haftaya kadar yoğun devam etti ondan sonra yanma ile birlikte devam etti. Şuan hala iğrenip yiyemedjgim çok şey var. Ben ki ömrümde yemek ayırt etmemiş insanım. Umarım sizin geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…