Ah kusura bakmayın, ben söylemeyi unuttum. Ben yurt dışında oturuyorum. Ya bu bahsettiğiniz ilaçların burda var mı, yok mu? Bilemiyorum.. Ama elbette vardır bulantıya karşı bişey. Ama doktorum kesinlikle yazmıyor. Az sonra tekrar gideceğim. Eğer yine yazmazsa o zaman mecbur bir çaresine bakacağım.. Sağolun...Ben o süreci ilaçla atlattım zaten hamileler için üretilmiş bir ilaç. İsmi prilam dr. Gece yatarken 2 tane alıyordum. SGK kapsamında ayrıca aile hekiminiz de yazabilir. Siz de araştırın isterseniz tamamen gebeler için üretilmiş.Ben de bu ilaç karşıtlığını anlamıyorum o kadar kilo verip sıvı kaybı yaşandığında çok mu sağlıklı olacak acaba o bebek? Ha ilaç kullanımı için bir sağlık mazeretiniz vardır o ayrı
Ilaç zaten çok yardımcı olmuyor. Bende ilk 3 4 gün işe yaradı sonra ise yaramadı. Ve geçmiyor malesef 20.haftaya kadar yoğun devam etti ondan sonra yanma ile birlikte devam etti. Şuan hala iğrenip yiyemedjgim çok şey var. Ben ki ömrümde yemek ayırt etmemiş insanım. Umarım sizin geçer
ben ilaç kullanmama rağmen kusmalarım yüzünden 10 kg dan fazla verdim bu aya kadar. belki hala kg alamadım bilmiyorum tartılmadım. bulantılar için prilam kullanıyordum. ilk birkaç hafta gayet idare etti ama sonra alıştı mı bünyem ne olduysa eskisi gibi oldum. her şey kokuyordu heeeerrrr şey. evim, odalarım, tuvaletlerim, banyom, kıyafetlerim... kendi yaptığım yemeği yiyemiyodum. sokağa çıkamıyordum sanki herkes kokuyordu. nerdeyse daha yeni bitti bu bunalımlı dönem. sık olmasa da arada oluyor yine.
ben tuzlu kraker, bol ayran, badem gibi şeylerle durdurabiliyordum bir nebze de olsa.
Benim de oğlumda öyleydi birkaç kez kusmalarım olmuştur o kadar, ama bunda mahvoldum sonra doktora kontrole gittiğimde halimi görünce ilaç başlattı hemen. İlaca rağmen zorlandığım günler oldu ama yine de iyiydim. Yaşamayan bilmez . Bana da denilen her şeyi yapıyordum ama ardından WC de alıyordum soluğu. Zencefil iyi gelir diyorlar onu bir deneyin , günde bir bardaktan fazla içmeyin ama. Benim 17. Hafta gibi geçmişti . Umarım bir an evvel geçerAllah sağ salim kucağınıza almak nasip etsin. Benim de 2. Hamileliğim, ama kızıma hamileyken böyle bişey yaşamadım ya, çok tuhaf geliyor bana şimdi. Ever bulantılarım vardı, ama kusma yoktu, şimdi mahvoluyorum, kilo veriyorum.. Allah yardım eder inşallah.
Muhtemelen ilaç yurtdışı üretimidir zaten. Umarım orda da vardır ya da doktorunuz başka bir çözüm üretirAh kusura bakmayın, ben söylemeyi unuttum. Ben yurt dışında oturuyorum. Ya bu bahsettiğiniz ilaçların burda var mı, yok mu? Bilemiyorum.. Ama elbette vardır bulantıya karşı bişey. Ama doktorum kesinlikle yazmıyor. Az sonra tekrar gideceğim. Eğer yine yazmazsa o zaman mecbur bir çaresine bakacağım.. Sağolun...
Aynı dertten muzdaribim 3. Bebeğim ama hala aynı çaresini buladım. Ilacda kullandım ama fayda etmedi11 haftalık hamileyim, kusmalarımla baş edemiyorum. Doktorum ilaç karşıtı olduğu için, kesinlikle yazmıyor. Uzun zamam önce "Kuru Nohut, Kuru Fasulye" diye bişey duymuştum. Anında bulantıyı kesiyormuş, fakat ben ne kadar araştırdıysam da bulamadım. Bilgisi olan varsa, benimle paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ben de aynısını yaptım beyaz ekmek ve zeytin yedim aylarca. Sonuç 27 kilo aldımGeçmiş olsun bir arkadaşım gebeliğinde midesi bulanınca zeytin yermiş ekmekle beni rahatlatıyor diyordu belki sizede iyi gelir
Dogru arkadaşım da biraz ponçik tontik ama o hamileliğinde almadı önceden de biraz ponçik tontik di kızını emzirmeyi bırakınca daha da kilo almış aramızda kalsın da ekmegi çok seviyor herhaldeBen de aynısını yaptım beyaz ekmek ve zeytin yedim aylarca. Sonuç 27 kilo aldımVeremiyorum
Ben kendime ponçik tomruk diyemiyorum bildiğin şişko oldum
Dogru arkadaşım da biraz ponçik tontik ama o hamileliğinde almadı önceden de biraz ponçik tontik di kızını emzirmeyi bırakınca daha da kilo almış aramızda kalsın da ekmegi çok seviyor herhalde
Benimde doktorum öyleydi bana bulantı bilekliklerini önermişti eczanede satılan. Ben basedebilmistim almamıştım ama alanlar fayda goruyormusDoktorum hiç bir şekilde ilaç yazmıyor, "Doğal yöntemler dene" diyor. İlacın bağışıklığı etkilediği, ve zarara yol açtığı yönğnde düşinceleri var. Doktorum teceübeli olduğuna inanıyorum çünkü 35 yıldır bu işi yapıyor. Ama mahvoldum, 5 kilo verdim, böylr devam ederse Doktorum "Damar yoluyla Vitamin Takviyesini" vereceğini söylüyor.
teşekkürlerÇok geçmiş olsun, bebeğinizi sağ salim kucağınıza almak dileğiyle...
soğan deme fena oluyorumAy o kokmalar hala burnumda , diyordum ki eşime , anneme kim varsa yanımda artık , siz nasıl almıyorsunuz ya bunca kokuyu , köpeklere yazık bunca pis kokuyu her gün almışlar , yağmur yağardı o bile kokardı bana , 8 haftalıkken başlamıştı bende de bunlar , doktorum benim de ilaç yazmamıştı , bulantı önleyici bileklik kullanmıştım ama çok da işe yaramamıştı. Hatta eşim dün salata yapmış , yeşil soğan koktu burnuma ve birden hamilelikteki koku gibi geldi bana bir fena oldum iftar vakti , neredeyse gidiyordu orucum.
Allah yardımcınız olsunsoğan deme fena oluyorum
sarımsak soğan pırasa bunların tadını unuttum artık. tavuk yumurta kırmızı et bunlardan da tiksinti geldi. adını anınca bile öğürüyorum sanki
Canım ben uzun yolculuklarda bir kez kullandım kavrulmuş nohut yuttum yol boyu ilginç hiç rshatdiz olmadım hamilelikte benimde üç buçuk Ay sürekli istifra ettim doğası bu boğazım yırtıldı içten hatta biraz sabır11 haftalık hamileyim, kusmalarımla baş edemiyorum. Doktorum ilaç karşıtı olduğu için, kesinlikle yazmıyor. Uzun zamam önce "Kuru Nohut, Kuru Fasulye" diye bişey duymuştum. Anında bulantıyı kesiyormuş, fakat ben ne kadar araştırdıysam da bulamadım. Bilgisi olan varsa, benimle paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?