• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile depresyonu

book thief

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
928
1.090
133
Merhaba kk kadinlari, yine yardiminiza ihtiyacim var. Bu sefer durum fena. Taslanmaya, yerin dibine sokulmaya hazirim ama kimselere anlatamiyorum, lutfen bozuk olan psikolojimi daha da bozmayin, yardim istiyorum :(

27 yasindayim, 1.5 seneyi gecti evliligim. Esim 38 yasinda, esimin yasi benim de pko problemim nedeniyle cok ertelemeyelim diye dusunduk ve tedaviyle 16+3 hamileyim. Ilk ogrendigim gunden beri oglum olacagini dusunuyordum, hem icimden oyle geciyordu, ona isaret eden ruyalar goruyordum vs. hem de etrafimdaki herkes erkek annesine benzetiyordu beni. Doktorum da iki sefer sanki oglumuzun pipisi de burada tarzi yorumlarda bulununca ben iyice erkek beklentisine girmistim, ta ki gecen cumartesi gunku randevuya kadar. Doktorum kiz oldugunu soyledi, basimdan asagi kaynar sular dokuldugunu hissettim ama esim ve anne babam da yanimdaydi, sevinmisim gibi gozuktum. O gun doktorun yanildigini falan dusunup kendimi rahatlattim, cunku ben hala erkek olacagini hissediyordum. Ertesi gun hic abartisiz butun gun agladim ve cok kotu dusunceler gecti kafamdan :(

Doktorumun tavrindan da pek hoslanmadigim ve cinsiyetten de emin olamadigim icin baska bir doktora gittik pazartesi gunu. Cok tatli bir doktordu, bebegin kiz oldugunu soyledi o da daha onceki haftalardaki tahminler yaniltici olabilir vs diye bilgilendirdi bizi. O doktordan cikinca bebegimin saglikli olduguna cok sevindim, kiz olacagi icin icim kipir kipir olmustu. Dune kadar iyi sayilirdim ama dun yine cok kotu dusunceler gecti aklimdan, cocuk yaptigima cok pismanim :( her rahatsizligimin sorumlusu olarak onu gorup icten ice cok kiziyorum, bazen acaba birden bir sey olsa ve gitse uzulur muyum diye dusunurken buluyorum kendimi :( eger hissediyorsa o da cok uzuluyordur eminim. Ben de kendimi iyi hissedince vicdan azabindan oluyorum zaten. Ama bir turlu icimi ferahlatamiyorum :(

Sanirim depresyondayim :( esime veya ablama falan acilabilsem psikolojik tedavi icin bir adim atmis olacagim, ama onlarin tepkilerinden de cok cekiniyorum, dusuncelerimin saglikli olmadiginin farkindayim :(

Bu durumu veya benzerini yasayan, atlatan tanidiginiz bildiginiz var mi acaba? Daha ne kadar surer ki boyle..

bebeğin kız olduunu öğrendikten sonra mı depresyona girdin?
anlaşılan öyle.
neden peki erkek çocuk takıntın?
kız olursa ne olucak diye düşünüyorsun?
kötü düşünceler dediğin için sordum.
açıkcası ne desem bilemedim.
evlat evlattır.
bir anne adayı olarak cinsiyet ayrımı yapıyor olman çok yadırgattı.
altta yatan sebep nedir acaba?
bence bir psikologla görüşüp kendinle ve duygularınla yüzleşssen.
eminim faydası olacaktır.

Kıyamam sakin ol taze annecik :) hemen ablan müsaitse gidiyorsun güzel bi çay içiyorsun ya da sana çağır ya da ara güzelce konuş Emin'im seni çok rahatlatacak.. ah şu hormoncuklar yok mu :) bebeğin kız erkek olması İnan hiçbirşey değiştirmiyor gerçekten önemli olan sağlıklı olması çünkü sen onu görür görmez aşık olacaksın :) bende kız bekledim, kız istedim doktor kız dedi ve 4-5 gün süren şiddetli ağrı sonucu bi gittim bizim paşanın pipisi çıkmış :) Güler misin ağlar mısın :) hatta 2 ay erken Doğum yaptım küvezde kaldı 1 hafta boyunca ah ne zor zamanlardı ama şimdi bi gülüşü var dünya yıkılsa içim cız eder mi bilmem :) sende çok iyi bi anne olacaksın şimdilik düşünme cinsiyetini 20. Haftada daha garanti olur diye düşünüyorum sonra alışverişe çıkınca bi bakmışsın Doğum yapmışsın bile :)

Merhaba kk kadinlari, yine yardiminiza ihtiyacim var. Bu sefer durum fena. Taslanmaya, yerin dibine sokulmaya hazirim ama kimselere anlatamiyorum, lutfen bozuk olan psikolojimi daha da bozmayin, yardim istiyorum :KK43:

27 yasindayim, 1.5 seneyi gecti evliligim. Esim 38 yasinda, esimin yasi benim de pko problemim nedeniyle cok ertelemeyelim diye dusunduk ve tedaviyle 16+3 hamileyim. Ilk ogrendigim gunden beri oglum olacagini dusunuyordum, hem icimden oyle geciyordu, ona isaret eden ruyalar goruyordum vs. hem de etrafimdaki herkes erkek annesine benzetiyordu beni. Doktorum da iki sefer sanki oglumuzun pipisi de burada tarzi yorumlarda bulununca ben iyice erkek beklentisine girmistim, ta ki gecen cumartesi gunku randevuya kadar. Doktorum kiz oldugunu soyledi, basimdan asagi kaynar sular dokuldugunu hissettim ama esim ve anne babam da yanimdaydi, sevinmisim gibi gozuktum. O gun doktorun yanildigini falan dusunup kendimi rahatlattim, cunku ben hala erkek olacagini hissediyordum. Ertesi gun hic abartisiz butun gun agladim ve cok kotu dusunceler gecti kafamdan :KK43:

Doktorumun tavrindan da pek hoslanmadigim ve cinsiyetten de emin olamadigim icin baska bir doktora gittik pazartesi gunu. Cok tatli bir doktordu, bebegin kiz oldugunu soyledi o da daha onceki haftalardaki tahminler yaniltici olabilir vs diye bilgilendirdi bizi. O doktordan cikinca bebegimin saglikli olduguna cok sevindim, kiz olacagi icin icim kipir kipir olmustu. Dune kadar iyi sayilirdim ama dun yine cok kotu dusunceler gecti aklimdan, cocuk yaptigima cok pismanim :KK43: her rahatsizligimin sorumlusu olarak onu gorup icten ice cok kiziyorum, bazen acaba birden bir sey olsa ve gitse uzulur muyum diye dusunurken buluyorum kendimi :KK43: eger hissediyorsa o da cok uzuluyordur eminim. Ben de kendimi iyi hissedince vicdan azabindan oluyorum zaten. Ama bir turlu icimi ferahlatamiyorum :KK43:

Sanirim depresyondayim :KK43: esime veya ablama falan acilabilsem psikolojik tedavi icin bir adim atmis olacagim, ama onlarin tepkilerinden de cok cekiniyorum, dusuncelerimin saglikli olmadiginin farkindayim :KK43:

Bu durumu veya benzerini yasayan, atlatan tanidiginiz bildiginiz var mi acaba? Daha ne kadar surer ki boyle..
Yazık gerçekten. Yaşın da ufak değil kaç yaşına gelmişsin ama önemli olan zihniyet işte. O değişmiyor. Etraf erkeğe benzetmiş, rüyasında görmüş. Saçma sapan şeyler.

İnşallah sağlıklı doğsun da sende utan kendinden.

Canım psikoloğa git gerçekten. Psikolojin alt üst olmuş hormonlarda dolayı..

Aslında çok şanslısın bunu kizini kucağına alınca anlayacaksın.
Kız ve anne arasındaki bağ çok özeldir.
Mesela cevremdeki erkeklerin hemen hepsi annelerini bazen üç gün beş gün bazen haftada bir arar. Hatta üniversitede okurken erkek arkadaşlarımız ara tatil hariç gitmezdi bile memlekete
Ama cevremdeki her kız istisnasız arar sorar her gün bazen iki üç kere gün içinde.
Üstelik daha arkadaş gibi oluyorsun gençlikten sonra.
Mesela beraber kuaföre gitmek, birbirinin dolabından kıyafet giyebilmek, alışverişe çıkmak anne kız kahve içmek gibi gibi..
Mesela eşim haftada bir benim hatırlatmamla hatırlayıp arıyor annesini. Bizim kadar duygusal değiller pek akıllarına gelmiyor anca bir şey olursa dur arayayım der. Ben sabah akşam öğlen arıyorum
Gerçekten ileride şansını göreceksin ve şükredeceksin kız olduğuna. Hatta şu düşüncelerin için vicdan azabı cekeceksin.
Sakın ol ve şükret.
Kız evlat anneye arkadaştir

Ne nankör insansın. Sırf kız diye mi? bu depresyon.. Yazık.
Bende 20 haftalık hamileyim. Sadece rabbimden şunu diledim. ' akıl sağlığı, ruh sağlığı ve beden sağlığı yerinde olan, hayırlı bir evlat nasip et bize ' diye dualar ettim..
Bana göre de evladın kızı erkeği , cinsiyeti olmaz. Evlat evlattır ya.. Sonuçta senin ve eşinin canı kanı .. Ne ruhsuz insanlarsınız..
Sanırım akıllar orta çağdan kalma..

her rahatsizligimin sorumlusu olarak onu gorup icten ice cok kiziyorum, bazen acaba birden bir sey olsa ve gitse uzulur muyum diye dusunurken buluyorum kendimi :KK43: eger hissediyorsa o da cok uzuluyordur eminim. Ben de kendimi iyi hissedince vicdan azabindan oluyorum zaten. Ama bir turlu icimi ferahlatamiyorum :KK43:

Sanirim depresyondayim :KK43: esime veya ablama falan acilabilsem psikolojik tedavi icin bir adim atmis olacagim, ama onlarin tepkilerinden de cok cekiniyorum, dusuncelerimin saglikli olmadiginin farkindayim :KK43:

Evet depresyondasın bu düşüncelerin başka bir anlamı olamaz. Psikolojik destek almalısın hayatı kendinede henüz doğmamış o minicik bebeğede zindan etme.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim
Biz de bu ay artık korunmayalim dedik.
Ben kız çocuk istediğim için çin takvimine baktim. Benimki Şubat mart mayista kız göründü.
Eşim olur da bu takvimi denediğimiz halde oğlan olursa vicdan azabı çekeriz istememiş gibi olur yapmayalım dedi. Bu aydan başladık.
Biz ikimizde kız çocuk istiyoruz ama erkek olursa üzülürüz istemedik gibi olmasın diye düşündük.
Çocuğunu kucağına alınca bunları hatırlayıp çok uzuleceksin.
Yapma
Bunun için yapma sakın ol

Hep kız istemiştim hatta 30.haftaya kadar hep inşallah yanılmışlardır diyordum. 30 da artık kabullendim erkek olacağını. Oluyor hamilelikte

Ay kiyamam. Acaba esininmi erkek takıntısı var? Merak etme yakın zamanda atlatirsin. Mağazalara git pembis minik kıyafetler bak için isinir.
yakın bir arkadaşım hep kız arzuladı, hamileliğin 4. Aylarında bebeğinin erkek ve özürlü olduğunu ögrendi. Günlerce bebeği hasta doğacak diye agladi sonuç olarak bebek öldü ve ne kız nasib oldu ne erkek.
Kendini hirpalama. Ne sanslisinki bir kızın olacak. Çok değil kızın 3 yaşına geldiğinden itibaren sana arkadaş olacak onunla cay kahve keyifleriniz baslayacak. Hele esin ! İlk kucağına aldığında ilk dokunuşta sırılsıklam aşık olacak ! Nasıl misler gibi kokacak bir bilsen, yumuşacik teni incecik parmaklari. Küçücük dudaklari, öpmelere sevmelere doyamayacaksin, en çokta uykusunda izleyeceksin uyandirmayim meleğimi diye nefes almaya korkacaksin.
Hem ilk kız evlat nimettir .

Kendi yaşadıklarım geldi aklıma.
Ben de isteyerek hamile kalmıştım ama sonra çok mu erken oldu diye ne ağlamıştım. :(
Bebeklerle ilgili hiçbir reklama bakamıyordum vs...
Ama kızım doğunca dünyam oldu o minik canlı.
Şimdi 7 yaşında. Hamileyken hissettiğim o duygular yüzünden hala kendime kızıyorum.
Bunun geçici olduğunu düşün. Ama imkanın varsa bir psikologla konuş, anlat rahatla. Eşin belki anlamada zorluk çekebilir ama eminim ablan anlayacaktır. Ondan çekinme.
Rabbim evladını sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Ya hanımlar arkadaş hamile zaten kafası dolu üstüne gitmeyin lütfen.. hamileyken ne kadar hassasız demi bebiş etkilenebilir lütfen ona göre yorum yapın :KK19:
Öyle değil. Hamile depresyonu daha farklı olurdu taa başlarda filan hatta belki. Bu üye erkek diye nerdeyse kalkıp adaklar adayıp kesecekken birden kız olduğunu öğrenince acaba şimdi karnımda ölse üzülür müyüm diye düşünüyor. Arkasına sığınıyor depresyonun.

Back
X