• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile depresyonu

boşver takma canım Allah ikisidende tattırsın hepimize sağlıklı olsunda ne farkeder ben hiç hamile kalmadım ama olsa hep erkek olsun diye diyodum şimdi aman ne farkeder oda evlat oda sağlıklı olsun diyorum sende öyle düşün bi bakarsın peşinden hemen oğlan olmus

Bende ilk bebeğimin kız olduğunu öğrendiğimde çok üzülmüstüm ..Çünkü evliligimin ilk yılında çok sıkıntı yasamastim eşim ve ailesi tarafından ....kiziminda aynı sorunları yasamasindan .onu koruyamayacagimdan ....ne bileyim bide o aralar tv de çıkan haberlerden etkilenerek ya kiziminda başına bunlar gelirse diye kendimi yedim bitirdim şimdi çok şükür yedi aylık bol bol dua ediyorum Rabbim korusun diye...insanin ilk çocuğu kız olmaliymis bence kıyafetleri ayakkabılari çok tatlı oluyorlar diş hedigini yapacam tutu yaptım kendi ellerimle iki haftadır heyecanla hazırlık yapıyorum ....şimdiden doğum gününde anne kız aynı giyinmeyi düşünüyorum ve kıyafet bakıyorum ....bi dogsun o zaman anlarsın üzme kendini hormonların dengeni bozuyor esinle Paylaş bence hissettiklerini

Canım ben de hep erkek hissediyorum ama sanki kız çıkarsa çok mutlu olacak gibiyim. Çünkü kız annesi olmak daha özel geliyor bana. Şu hayatta bir kızım olsun çok isterdim.

Bak bir hamile olarak ben seni anlıyorum. Benim de bazen duygu değişimlerim oluyor ama lütfen Allah'ın sana verdiğine böyle nankörlük etme. İleride kızını kucağına alınca bu hislerin geçecek bundan emin ol. Sahip olduklarına şükret!

sizde erkek evladı gömmeyin bi zahmet sırf cinsiyet yüzünden depresyona giren bir kadın yüzünden. aramızda erkek evlat bekleyenlerde var sonuçta. kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmak bu. bende üniversitede ne kızlar tanıdığımı anlatayım istersen genelleme yapacaksak eğer!

Gömmek derken?
Kızın da oğlanın da farklı avantajları ve dezavantajları var
Kız çocuk istemeyen bir hamileye kız çocuğun avantajlarını yazdım sadece.
Abartmayalım istersen.
Sanki erkek çocuk hayırsız olur demişim gibi yazmanız hiç hoş değil. Daha az ariyorlar gozledigim bir sey ve kabus gibi bir şey de değil bu.
Abartılacak bir yorum değil polemik aramayalm lütfen

Depresyona girmen, sorumluluk bilincinin seni endişelere sürüklemesi, pişman olmuş gibi hissetmen vs hepsini anlayabiliyorum ve yadırgamıyorum
AMA cinsiyetçi yaklaşımın beni inanılmaz rahatsız etti, bunun hiçbir dilde izahı yok. Her anne adayı, keşke kızım olsa, yada erkek olsa deme hakkına elbette sahip.
Fakat kız oldugunu öğrendikten sonra gelen pişmanlığın acaba ölsemi düşğncenin depresyonla ilgisi yok cinsiyetçilikle ilgisi var. Bence de tedavi görmelisin üzgünüm...

Gömmek derken?
Kızın da oğlanın da farklı avantajları ve dezavantajları var
Kız çocuk istemeyen bir hamileye kız çocuğun avantajlarını yazdım sadece.
Abartmayalım istersen.
Sanki erkek çocuk hayırsız olur demişim gibi yazmanız hiç hoş değil. Daha az ariyorlar gozledigim bir sey ve kabus gibi bir şey de değil bu.
Abartılacak bir yorum değil polemik aramayalm lütfen
konu geçmişlerime falan bakarsan asla polemiğe girmediğimi görürsün. siz kızları övmemişsiniz. yok erkekler aramaz, erkekler ailelerinin yanına gitmez gibi kötülemişsiniz.

Merhaba kk kadinlari, yine yardiminiza ihtiyacim var. Bu sefer durum fena. Taslanmaya, yerin dibine sokulmaya hazirim ama kimselere anlatamiyorum, lutfen bozuk olan psikolojimi daha da bozmayin, yardim istiyorum :KK43:

27 yasindayim, 1.5 seneyi gecti evliligim. Esim 38 yasinda, esimin yasi benim de pko problemim nedeniyle cok ertelemeyelim diye dusunduk ve tedaviyle 16+3 hamileyim. Ilk ogrendigim gunden beri oglum olacagini dusunuyordum, hem icimden oyle geciyordu, ona isaret eden ruyalar goruyordum vs. hem de etrafimdaki herkes erkek annesine benzetiyordu beni. Doktorum da iki sefer sanki oglumuzun pipisi de burada tarzi yorumlarda bulununca ben iyice erkek beklentisine girmistim, ta ki gecen cumartesi gunku randevuya kadar. Doktorum kiz oldugunu soyledi, basimdan asagi kaynar sular dokuldugunu hissettim ama esim ve anne babam da yanimdaydi, sevinmisim gibi gozuktum. O gun doktorun yanildigini falan dusunup kendimi rahatlattim, cunku ben hala erkek olacagini hissediyordum. Ertesi gun hic abartisiz butun gun agladim ve cok kotu dusunceler gecti kafamdan :KK43:

Doktorumun tavrindan da pek hoslanmadigim ve cinsiyetten de emin olamadigim icin baska bir doktora gittik pazartesi gunu. Cok tatli bir doktordu, bebegin kiz oldugunu soyledi o da daha onceki haftalardaki tahminler yaniltici olabilir vs diye bilgilendirdi bizi. O doktordan cikinca bebegimin saglikli olduguna cok sevindim, kiz olacagi icin icim kipir kipir olmustu. Dune kadar iyi sayilirdim ama dun yine cok kotu dusunceler gecti aklimdan, cocuk yaptigima cok pismanim :KK43: her rahatsizligimin sorumlusu olarak onu gorup icten ice cok kiziyorum, bazen acaba birden bir sey olsa ve gitse uzulur muyum diye dusunurken buluyorum kendimi :KK43: eger hissediyorsa o da cok uzuluyordur eminim. Ben de kendimi iyi hissedince vicdan azabindan oluyorum zaten. Ama bir turlu icimi ferahlatamiyorum :KK43:

Sanirim depresyondayim :KK43: esime veya ablama falan acilabilsem psikolojik tedavi icin bir adim atmis olacagim, ama onlarin tepkilerinden de cok cekiniyorum, dusuncelerimin saglikli olmadiginin farkindayim :KK43:

Bu durumu veya benzerini yasayan, atlatan tanidiginiz bildiginiz var mi acaba? Daha ne kadar surer ki boyle..

ne diyelim size
allah sizin gbilere evlat nasip edıyor işte
biz de ugrasıyoruz olmuyor
erkek cocuktan önce evladım sağlıklı kolu bacagı kafası gozu sağlıklı dogsun dıye dua edın
çok bilinçsizsiniz .......kısa ve net.

konu geçmişlerime falan bakarsan asla polemiğe girmediğimi görürsün. siz kızları övmemişsiniz. yok erkekler aramaz, erkekler ailelerinin yanına gitmez gibi kötülemişsiniz.

Ailelerinin yanına gitmez yada aramaz demedim. Okuduklarınızı hep mübalağa ederek algiliyorsaniz sizin sorununuz
Ben kızlar günde üç kere arıyorsa çevremdeki erkekler anca bir kere anca arıyor dedim.
Gözlemin bu yönde
Bu çok ağır hakaretmis gibi lanse etmeniz hiç hoş değil.

Hamilelik zamanında insan ara sıra pişman oluyo keske yapmasaydık falan diye ama bu erkek kız meselesi cok sinirlendirdi beni.yıl olmuş 2017 hala erkek kız dusuncesi var ne zaman aşıcaz bunları bilemiyorum ve işin kotu tarafı bunu kadınlar yapıyo kendimizi bu kadar değersizleştirmeyelim

Merhaba kk kadinlari, yine yardiminiza ihtiyacim var. Bu sefer durum fena. Taslanmaya, yerin dibine sokulmaya hazirim ama kimselere anlatamiyorum, lutfen bozuk olan psikolojimi daha da bozmayin, yardim istiyorum :KK43:

27 yasindayim, 1.5 seneyi gecti evliligim. Esim 38 yasinda, esimin yasi benim de pko problemim nedeniyle cok ertelemeyelim diye dusunduk ve tedaviyle 16+3 hamileyim. Ilk ogrendigim gunden beri oglum olacagini dusunuyordum, hem icimden oyle geciyordu, ona isaret eden ruyalar goruyordum vs. hem de etrafimdaki herkes erkek annesine benzetiyordu beni. Doktorum da iki sefer sanki oglumuzun pipisi de burada tarzi yorumlarda bulununca ben iyice erkek beklentisine girmistim, ta ki gecen cumartesi gunku randevuya kadar. Doktorum kiz oldugunu soyledi, basimdan asagi kaynar sular dokuldugunu hissettim ama esim ve anne babam da yanimdaydi, sevinmisim gibi gozuktum. O gun doktorun yanildigini falan dusunup kendimi rahatlattim, cunku ben hala erkek olacagini hissediyordum. Ertesi gun hic abartisiz butun gun agladim ve cok kotu dusunceler gecti kafamdan :KK43:

Doktorumun tavrindan da pek hoslanmadigim ve cinsiyetten de emin olamadigim icin baska bir doktora gittik pazartesi gunu. Cok tatli bir doktordu, bebegin kiz oldugunu soyledi o da daha onceki haftalardaki tahminler yaniltici olabilir vs diye bilgilendirdi bizi. O doktordan cikinca bebegimin saglikli olduguna cok sevindim, kiz olacagi icin icim kipir kipir olmustu. Dune kadar iyi sayilirdim ama dun yine cok kotu dusunceler gecti aklimdan, cocuk yaptigima cok pismanim :KK43: her rahatsizligimin sorumlusu olarak onu gorup icten ice cok kiziyorum, bazen acaba birden bir sey olsa ve gitse uzulur muyum diye dusunurken buluyorum kendimi :KK43: eger hissediyorsa o da cok uzuluyordur eminim. Ben de kendimi iyi hissedince vicdan azabindan oluyorum zaten. Ama bir turlu icimi ferahlatamiyorum :KK43:

Sanirim depresyondayim :KK43: esime veya ablama falan acilabilsem psikolojik tedavi icin bir adim atmis olacagim, ama onlarin tepkilerinden de cok cekiniyorum, dusuncelerimin saglikli olmadiginin farkindayim :KK43:

Bu durumu veya benzerini yasayan, atlatan tanidiginiz bildiginiz var mi acaba? Daha ne kadar surer ki boyle..

Hala kız erkek çocuk ayrımı yapanlar var çok şaşırıyorum. Bebeğinizin sağlıklı olduğuna sevineceğiniz yerde kız oldu diye üzülüyorsunuz. Bir ömür çocuk hasreti cekenler var

bunu ben yorumluyorum sanırım. neyse yaa kıza ısındırmak için kız çocuğunu övün lütfen. cinsiyet karşılaştırması yapmadan.

Sonraki mesajımı okumussaniz böyle bir ayrım yapmadığımi anlamışsınızdır.
Zira cin takvimi yapacaktık erkek olursa vicdan azabı çekeriz kız istedigimiz icin ama yanerkek olursa üzülürüz diye vazgeçtik yazdım.
Hamile bir kadını uzmeden kız çocuğunun avantajlarının olduğunu da anlatmaya çalıştığım cok belliydi
Gereksiz alinganliklara gerek yok

Hareketlerini hissetmeye başladığında heyecanlanacaksın. Anne olacağını hissedeceksin. Şimdi ben bacaklarıyla oynuyorum. Karnjmda bir o tarafa, bir bu tarafa gidiyor, hıçkırıyor seviyorum onu aman da tontonum diye. Sen de seveceksin, böyle düşünceleri çok büyütme içinde çünkü geçecek:)

Rahmetli dedem " 5 kızım 2 oğlum var keşke o ikiside kız olsaydı "derdi hep..Allah kimseye böyle acı sözler söyletmesin.Evladın kızı erkeği olmaz.Evlat candır:KK200:Allah eli ayağı düzgün ,hayırlı evlat nasip etsin herşeyden önce.

Sonraki mesajımı okumussaniz böyle bir ayrım yapmadığımi anlamışsınızdır.
Zira cin takvimi yapacaktık erkek olursa vicdan azabı çekeriz kız istedigimiz icin ama yanerkek olursa üzülürüz diye vazgeçtik yazdım.
Hamile bir kadını uzmeden kız çocuğunun avantajlarının olduğunu da anlatmaya çalıştığım cok belliydi
Gereksiz alinganliklara gerek yok
ben tartışma yaşamak istemediğim için uzatmıyorum ama siz tahrikedip uzatmaya devam ediyorsunuz. yazmayın lütfen! yaptığınızn yanlşluğını kabul edip etmemeniz ilgilendirmiyor artık zaten. kabullenmeyen biri olduğunuz anlaşılıyor. iyi günler

Seni anlamayan ve eleştirenlere kulak asma. Hamilelik zor, meşakkatli bir süreç. herkes sana annelik taslayacak, artık hep bu tiplerle karşılaşacaksın; sosyal medyada, lohusayken, evine misafir geldiğinde, kayınvaliden vs... herkes iyi anne sen kötü anne olacaksın. Umursamaaaa salla gitsin. Hayırlısıyla atlatırsın umarım gebeliğini, tosungibi de bir kızın olur.

Tedaviyle hamile kaldınız ve onu şuan kız olduğu için istemiyorsunuz... Peki.. Kınamayayım ben yine de.

Hamilelik depresyonu çok farklı birşey.Buradada arkadaşlar sıkıntılarını dile getirmişler ama hamile anneler hep bebeğe bir şey olacak mı ona iyi anne olabilecek miyim kaygılarıyla sıkıntı yaşıyorlar.
Ben de hamileyim ilk zamanlar acayip herşey okudum takıntı yaptım geceleri yüzüstü uyursam çocuğa zarar verirmiyim diye sabahladım falan filann..Ama bu düşüncelerin cinsiyetiyle alakası yok.Tek duam sağlıklı olsun.

Benim sizde okuduğum bencil davranmanız.Kız annesi olduğunuz için hamilelik sıkıntılarınızın olduğunu düşünmeniz.Asıl siz ona sıkıntı veriyor muyum diye düşünmeniz lazım.
Bilmiyorum ama birçok hamile sıkıntısı duydum yaşadım gördüm ama cinsiyete göre sıkıntı yaşayan ilk sizi gördüm.
O hormonlar bizde de var ewet her hamile standart sıkıntılar çekmiyor herkes farklı şeyler yaşıyor eyvallah ama bu yaşadığınız sıkıntının hamilelikle alakası yok.Bunun arkasına sığınmak haksızlık olur.

ben tartışma yaşamak istemediğim için uzatmıyorum ama siz tahrikedip uzatmaya devam ediyorsunuz. yazmayın lütfen! yaptığınızn yanlşluğını kabul edip etmemeniz ilgilendirmiyor artık zaten. kabullenmeyen biri olduğunuz anlaşılıyor. iyi günler

Bakın ilk alıntıyı yapan sizdiniz gayet sert bir uslupla.
Ben size öyle bir şey yok diyorum hala uzatiyorsunuz şimdi de sanki ben uzatiyormusum gibi bir hava yaratıyorsunuz.
Ben size en son mesajimda gayet normal bir şekilde bir sonraki mesajimda böyle bir ayrım yapmadığımi yazdım okumussaniz bunu anlamışsınızdır dedim. Hala hatayi anlamak diyorsunuz?
Hangi hata?
Ben zaten cinsiyet ayrımı yapmamak lazım ben kendim de yapmamak istiyorum demişim siz bana ne diyorsunuz.
Kusura bakmayın ama once alintilayip ders veren ben alakası yok dedikçe usteleyen sizsiniz kendiniz niyet okudunuz diye ben hatalı olmuyorum!.
Niyet okuyuculugu yapıp ısrar eden sizsiniz

Back
X