• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile depresyonu

Bakın ilk alıntıyı yapan sizdiniz gayet sert bir uslupla.
Ben size öyle bir şey yok diyorum hala uzatiyorsunuz şimdi de sanki ben uzatiyormusum gibi bir hava yaratıyorsunuz.
Ben size en son mesajimda gayet normal bir şekilde bir sonraki mesajimda böyle bir ayrım yapmadığımi yazdım okumussaniz bunu anlamışsınızdır dedim. Hala hatayi anlamak diyorsunuz?
Hangi hata?
Ben zaten cinsiyet ayrımı yapmamak lazım ben kendim de yapmamak istiyorum demişim siz bana ne diyorsunuz.
Kusura bakmayın ama once alintilayip ders veren ben alakası yok dedikçe usteleyen sizsiniz kendiniz niyet okudunuz diye ben hatalı olmuyorum!.
Niyet okuyuculugu yapıp ısrar eden sizsiniz
yav tamam hee haklısın tamam.

Doktor kız dedı dıye hemen nasıl depresyona gırdın ya? Nedir bu erkek meraki anlayamadım gıttı? Yazık bisey olsa gitse bıle dusunmussunuz. Erkek olsaydı boyle demıcektınız dımı? Pasa o sehzade ya????

Farkındaysanız, konu sahibi tedaviyle hamile kalmış. Bilerek, isteyerek çocuk yapmışlar..
Rabbim onlara evlat nasip etmiş.. Ama konu sahibi bebeğinin kız olacağını öğrenince, nedense depresyona girmiş..
Bu durum normal mi? sizce..
Hormonmuş, depresyonmuş..
Bazı şeyler de insanın kendi elinde. Hastanelere gidin bakalım, insanlar ne hastalıklarla ne dertlerle uğraşıyorlar..
Konu sahibi sağlıklı evladım olacak diye sevineceğine, kızım olacak diye üzülüyor..

bakın ben size hak veriyorum ama konu sahibi de yaptığı şeyin yanlış olduğunun farkında. kendini iyi hissettiği zaman vicdan azabı çektiğini söylüyo düşüncelerinden dolayı. yorumunuza saygı duyuyorum ama bu kadar sert olması çok hoş değil.

Bu dusuncelriniz depresyonda oldugunuz için degil, dusuncelerinizden(kiz cocuk oldugu) dolayi depresyona girmiş siniz.
Erkek olsa depresyon falan olmayacakti yani .
Hamilelik bahane.
Ama destek alin bencede.

yav tamam hee haklısın tamam.

Benim neyi düşündüğümü benden daha iyi mı biliyorsunuz?
Su üslubunuza bir bakın.
Bana satqstiginiz halde her cevabımi nezaket sınırında tutmaya çalışıyorum gelen cevaba bakın Size kendimi ifade etmeye çalıştığım için pişman oldum. Dakika israfı oldu gerçekten yazık.
Sizin alintiladiginiz ilk mesajımdan bir mesaj sonra gayet açıkken her şey ortadayken cinsiyet umurumda degil derken su yazdiginiz yazi...
Neyse daha fazla bak kelime hak etmiyorsunuz

Su üslubunuza bir bakın.
Bana satqstiginiz halde her cevabımi nezaket sınırında tutmaya çalışıyorum gelen cevaba bakın Size kendimi ifade etmeye çalıştığım için pişman oldum. Dakika israfı oldu gerçekten yazık.
Sizin alintiladiginiz ilk mesajımdan bir mesaj sonra gayet açıkken her şey ortadayken cinsiyet umurumda degil derken su yazdiginiz yazi...

Hamile tribinden gına geldi

esime veya ablama falan acilabilsem psikolojik tedavi icin bir adim atmis olacagim

Bence siz düşüncelerinizin hatalı olduğunu kabul ederek zaten bir adım atmışsınız. Bunu eşinizle ya da ablanızla konuşmayın. İnsanlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ilerde bunu saçma yerlerde karşınıza getirebilirler. Belki siz hormonların etkisi ile bir düşünceye kapılmışsınız ama bunu tanıdığınız insanlar bilmesin. İlerde Allah korusun çocuğunuzun önünde bile saçma bir şekilde ağızdan kaçabilir. Sen de az ağlamamıştın erkek olmayacak diye falan gibi bir şey bile diyebilirler.
Terapi alın. Bir yabancı ile paylaşın. O sizi yargılamadan güzelce dinler ve yok gösterir. Yakınınızdaki insanların yargılamaları sizde daha da ters tepebilir.

Yazık kadına ya. nasıl saldırmış herkes. Herkes iyi , vicdanlı, mükemmel anne, kadıncağız kötü anne olmuş. Üzülerek izliyorum. Kafası karışmış, hatalıyım, kötü düşüncelerim var diyor, kendini sorguluyor. Nedir Bu saldırganlık, bu hoyratlık. Elinize cop geçse arabistandaki kadın polisler gibi hoşlanmadığınız, sizin kurallarınıza uymayan bir kadını coplayarak dövecek gibisiniz. İnanamıyorum. Bu ülke ne hale geldi böyle. Bizim bu türk kadınlarınun hali nedir böyle. İnanılmaz.

Erkek çocuk olsaydı eğer sorunu olmayacaktı sanırım..
Yadırgadım sizi ve anlayamıyorum üzgünüm.

Burda mesele kızı ya da erkeği övmek/yermek değil, tedaviyle hamile kalmış bir kadının duygu durumu, kendisi yana döne bebek istememiş bence,daha ziyade eşinin yaşı geçiyor diye bir de pkoyum ya olmazsa diyerekten yapmış bebeği, tedavide öyle 3 5 10 sene sürmemiş, belli ki hemen sonuç alınmış aksi olsa bu hisler hiç gelmezdi

17 sene sonra çocuğu olan bir komşu vardı her ultrason öncesi ya birşey çıkarsa diye korkuyodu cinsiyeti doğunca ögrendi

Merhaba kk kadinlari, yine yardiminiza ihtiyacim var. Bu sefer durum fena. Taslanmaya, yerin dibine sokulmaya hazirim ama kimselere anlatamiyorum, lutfen bozuk olan psikolojimi daha da bozmayin, yardim istiyorum :KK43:

27 yasindayim, 1.5 seneyi gecti evliligim. Esim 38 yasinda, esimin yasi benim de pko problemim nedeniyle cok ertelemeyelim diye dusunduk ve tedaviyle 16+3 hamileyim. Ilk ogrendigim gunden beri oglum olacagini dusunuyordum, hem icimden oyle geciyordu, ona isaret eden ruyalar goruyordum vs. hem de etrafimdaki herkes erkek annesine benzetiyordu beni. Doktorum da iki sefer sanki oglumuzun pipisi de burada tarzi yorumlarda bulununca ben iyice erkek beklentisine girmistim, ta ki gecen cumartesi gunku randevuya kadar. Doktorum kiz oldugunu soyledi, basimdan asagi kaynar sular dokuldugunu hissettim ama esim ve anne babam da yanimdaydi, sevinmisim gibi gozuktum. O gun doktorun yanildigini falan dusunup kendimi rahatlattim, cunku ben hala erkek olacagini hissediyordum. Ertesi gun hic abartisiz butun gun agladim ve cok kotu dusunceler gecti kafamdan :KK43:

Doktorumun tavrindan da pek hoslanmadigim ve cinsiyetten de emin olamadigim icin baska bir doktora gittik pazartesi gunu. Cok tatli bir doktordu, bebegin kiz oldugunu soyledi o da daha onceki haftalardaki tahminler yaniltici olabilir vs diye bilgilendirdi bizi. O doktordan cikinca bebegimin saglikli olduguna cok sevindim, kiz olacagi icin icim kipir kipir olmustu. Dune kadar iyi sayilirdim ama dun yine cok kotu dusunceler gecti aklimdan, cocuk yaptigima cok pismanim :KK43: her rahatsizligimin sorumlusu olarak onu gorup icten ice cok kiziyorum, bazen acaba birden bir sey olsa ve gitse uzulur muyum diye dusunurken buluyorum kendimi :KK43: eger hissediyorsa o da cok uzuluyordur eminim. Ben de kendimi iyi hissedince vicdan azabindan oluyorum zaten. Ama bir turlu icimi ferahlatamiyorum :KK43:

Sanirim depresyondayim :KK43: esime veya ablama falan acilabilsem psikolojik tedavi icin bir adim atmis olacagim, ama onlarin tepkilerinden de cok cekiniyorum, dusuncelerimin saglikli olmadiginin farkindayim :KK43:

Bu durumu veya benzerini yasayan, atlatan tanidiginiz bildiginiz var mi acaba? Daha ne kadar surer ki boyle..
2 oglum var, bahtlari guzel olsun. ama ikincisi niye kiz olmadi diye neredeyse aglayacaktim.
yapmayin lutfen. kiz cocuk kadar guzel bir sey var mi?

Oğlu olacak muhtemelen de o zaman şu konuya bakan kız çocuğa hamileler öldürsün kendini
Çok gereksiz gerçekten
İnsan yerin koyup cevap verdiğime pişman oldum.

E benim de oğlum var, ama dediklerin doğru, ben annemle kuaföre de gidiyorum dertleşiyorum da ama kardeşim ufff anneeee diyip atiyo kendini sokağa, bu böyle yani

Arkadaş sanki birtek siz doğuruyorsunuz.Yani hamilelik kutsal eyvallahta bu kadar abartmayın.

Konu sahibi benim kızıma 6 ay boyunca erkek dedi doktorum sonra kız olduğu anlaşıldı.Gram üzülmedim.Aklıma bile gelmedi üzülmek.
Sizin ki hamilelik depresyonu (buda yeni moda) yaşamıyorsunuz.
Basbayağ hayalkırıklığı yaşıyorsunuz.

Kız çocuk dengeyi de rahat kuruyor, erkek öyle değil, ya kopuk oluyo ya plasentadan koymamış oluyo eşini deli ediyo,herkes bir dönüp kendine baksa doğru yaw diyecek ama fanatizm ağır bastı

E benim de oğlum var, ama dediklerin doğru, ben annemle kuaföre de gidiyorum dertleşiyorum da ama kardeşim ufff anneeee diyip atiyo kendini sokağa, bu böyle yani

E kız da annesini sever erkek de annesini sever. Ben erkek hayırsız olur annesini sevmez demiyorum ki zaten.
Anneye daha yakın daha arkadaş gibi bir iliski kuruluyor kız çocukla
En azından benim cevremdeki ilişkilerin hepsi böyle.
Hain evlat olur erkekler demisim gibi bir tavrı hak etmiyorum.
Şaşırdım gerçekten iki kere döndüm baktım ne demişim o kadar diye

Su üslubunuza bir bakın.
siz cinsiyet önemli değili sonra dediniz ama benm neye tepki verdiğimi anlamadınız. uslup derken karşımda hiçbirşeyi kabullenmeyen biri varken uzatmamak için artık tamam diyorum. ben ilk mesajınıza tepki verdim gömmeseydiniz diye. gömmediğinizi sadece kızları övdüğünüzü sölediniz bende erkeklerin aramadığını gitmediğini sölüyosunuz kötülüyosunuz dedim. cinsiyet ayrımı yada kız bebek istiyosunuz demedm size ısrarla cinsiyet ayrımı yapmadığınzıı yazıyosunuz. yani benm yazdıklarımı kendinize göre okuypsunuz bu yuzden kestirip atmak adına bi önceki mesajımı yazdım. ki asla bir insana yaptığım bir uslup değildir bu. neyse ben yine de alttan alıyorum tekrardan. LÜTFEN YAZMAYINIZ. UZATMAK İSTEMİYORUM. bu ikinci oldu yazmayın dedikçe yazan da sizsiniz ayrıca.

E kız da annesini sever erkek de annesini sever. Ben erkek hayırsız olur annesini sevmez demiyorum ki zaten.
Anneye daha yakın daha arkadaş gibi bir iliski kuruluyor kız çocukla
En azından benim cevremdeki ilişkilerin hepsi böyle.
Hain evlat olur erkekler demisim gibi bir tavrı hak etmiyorum.
Şaşırdım gerçekten iki kere döndüm baktım ne demişim o kadar diye

Hiç bi şey dememişsin,bazen insanlar sen ne dersen de içindekini söyleme gereği hissediyorlar, böyle bir dürtü, saat kaç diye de sorsan aynı cevapları alabilirdin

Back
X