Hamile Halimle Yatılı Misafir :(

Eltimi aradım hem geçmiş olsun demek hem de ne kadar rahatsız olduğumu anlatmak için ama tlf cevap vermedi. Dönüş yaparsa konuşacağım. Direkt bende kalmayın diyemem ama konuştuğumda anlar umarım müsait olmadığımı.
Bak işini şansa bırakma kv ye anlat

Eltimi aradım hem geçmiş olsun demek hem de ne kadar rahatsız olduğumu anlatmak için ama tlf cevap vermedi. Dönüş yaparsa konuşacağım. Direkt bende kalmayın diyemem ama konuştuğumda anlar umarım müsait olmadığımı.

Hayir, direkt konus, kalmasinlar diye. Bu isler ima ile felan olmaz. Esine diyemiyor diye kiziyorsan, sende diyemezsen kizma hakkin olmaz. Net olun fakat saygili bir sekilde. "Bu süreçte seni agirlamak isterdim fakat bebek dogumak üzeri, ve saglik olarak bende iyi degilim. Eminim annemler yada görümce bu konuda musaït olup, sana yardimci olurlar.".

En büyük sorunlardan biri daima iletisimdir. Net olunca bu sorun ortada kalkiyor. Herkes imadan anlamiyor yada anlamamazliktan geliyor.

Oncelikle.diger bebek ve annesi icin cok uzuldum rabbim sifasini versin eminim o da hamile hamile kimseye yuk olmak istemez. Tabiki sizin acinizdan da olay oldukca zor. Gidebilcegi baska alternatif yerler varsa oraya gitmeleri gerekir hem sizi hem diger hamile anneyi dusunmek lazm burda beylere dusunuyor iş

Kimse diyemiyorsa telefonunu verin arayıp ben diyeyim ya. Böyle düşüncesiz, bencil insan görünce üstüne böğüre böğüre bağırasım geliyor cidden. İnsan karnı burnunda kadının evine yatılı misafirliğe mi gider? Son haftalarda halının üstünde emekleyerek dolanıyordum ağrıdan. Nerede, ne zaman, hangi pozisyonda yatacağımı kendim bile kestiremiyordum. Eşinize söyleyin, abisiyle konuşsun. O konuşamıyorsa siz arayın söyleyin. O da olmuyorsa, biz arayalım. Konuşur, bir dost der, kapatırız.

Valla bazıları bu kadar düşüncesiz ve bencil olabiliyor maalesef. Çokta umurlarında olmuyor açıkçası, ihtiyat yoksunu oluyorlar, annemin olduğu şehirde neden abimin ve yengemin yanında kalayım ki rahat dahi edemem üstelik yenge de hamile.. İnşallah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız ama bu tip insanlar ima ile anlamazlar, direk söyleyin, ne zaman geleceksiniz nerede kalacaksınız, hatta ben davet ederdim ama malum durumum ortada kusurabakmayın falan dersiniz

Nasılsın diye lafa gir
dinle çok çok geçmiş olsun
bende bugun kasılmam çok falz hiç ayakta duramıyorum devamlı ayaklarım havada yatıryorum ,
nefes almakta bile zorlanıyorum , evin içinde bile darlanıyorum de ,

annemlere geçince haber verin iyi olursam gelirim seni görmeye de ,

tlf kapat

Olması gerekeni burda bilmeyen kadın yoktur diye tahmin ediyorum zaten.

Bilmeyenler var. Herkesi, hatta butun erkekleri asagi yukari kendi kocasi gibi sanan, zaten istedigim gibisi yok ki diye dusunen, tepki vermeyen veya çeken kadinlar var.

Konu sahibine yorumu unutmuşum. Kvye soyleyin eger araniz iyiyse derim. Direk eltini ararsan belki problem olabilir gibi geldi ya da eşini bastiracaksin
🙄

Kimse diyemiyorsa telefonunu verin arayıp ben diyeyim ya. Böyle düşüncesiz, bencil insan görünce üstüne böğüre böğüre bağırasım geliyor cidden. İnsan karnı burnunda kadının evine yatılı misafirliğe mi gider? Son haftalarda halının üstünde emekleyerek dolanıyordum ağrıdan. Nerede, ne zaman, hangi pozisyonda yatacağımı kendim bile kestiremiyordum. Eşinize söyleyin, abisiyle konuşsun. O konuşamıyorsa siz arayın söyleyin. O da olmuyorsa, biz arayalım. Konuşur, bir dost der, kapatırız.
Aynen ben yazacaktım numarayı versin anında arar söylerim vallahi . Bizim başımıza gelse ki bence gelecek böyle birşey eşim gelmeyin diyemez kesin ama ben diyeceğim .

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.
Kayınvalidenize anlatsanız durumu o desin bende kalın diye

Eşiniz hakkında bu kadar detay vermeniz ne kadar iyi olmuş. Kadının içi açılmıştır kendi kocası bu kadar düşüncesizken sizin kocanızın ne kadar anlayışlı bir eş olduğunu duyunca değil mi?
Eşiyle konuşmak zorunda karşına alıp .
Böyle olmak zorunda .
Eşi düşüncesiz değildir . Aklına gelmemiştir.
Benım eşiminde bu düşüncesi Allah vergisi değil . Az kavga kopmadı evde . Sonlara doğrı kendi karar vermeye başladı .

Eşiniz diyemiyorsa bile kendileri nasil akil edemiyor..Kayinvalide ya da abla da mi bir sey demiyor.Onlarda kalsın..Ben eşime net bir sekilde soyledim.Akrabalarini caya cagiracakti.Onu bile kabul etmedim.Ben agirlastim artik agirlayamam dedim.Onemli olan gorusmek biz gidelim dedim.O zamandan beri konusunu acmadi.Net olun.

Bizde kalmasınlar desem ben söyleyemem der eminim. Onların da düşüneceğini sanmıyorum. Ailenin diğer üyeleri desem canlarına minnet hiçbirisi bizde kalın demez. Stresten bugün doğurmazsam iyi. Abisi aradığından beri kasılmam var :KK43:
Ya da şey deyin bende hiç iyi değilim kasılmalarım var sizin yanınızdada uzanmaya vs çekinirim seninde eşinde hamile ikimizdende hayır gelmez vs desen

Bizde kalmasınlar desem ben söyleyemem der eminim. Onların da düşüneceğini sanmıyorum. Ailenin diğer üyeleri desem canlarına minnet hiçbirisi bizde kalın demez. Stresten bugün doğurmazsam iyi. Abisi aradığından beri kasılmam var :KK43:
Kendinize ve bebeğinize stres yapacağınıza, arayın konuşun, onlar stres yapsın. İsterlerse de küssünler. Sizin canınızdan kıymetli mi yav? Derin nefes alın. Eşinize bu kadar stres yaptığınızı, istemediğinizi, kendinizi kötü hissettiğinizi anlatın, bence o halledecek. Ha olmadı, halletmedi, o zaman salın içinizdeki canavarı, geri püskürtün. Abarttığınızı düşünürseniz de, sonradan hamileliğime verin, ben ne yaptığımı biliyor muydum diye yan çizersiniz. =))

Eşimin abisi ben 8 aylık hamileyken coluk çocuk ve eşiyle bana tatile gelmek istedi. Ama arkadaş bir tarih de vermiyor muhtemelen akılları estikleri bir akşam arayıp sabahı bende olacaklardi ...Eşim bizim de değişiklik olsun diye apart tutmak istediğimizi günü söylerse yan yana iki oda ayarlayacagini böylece istediğimizde havuzu kullanıp istediğimizde denize gidebilecegimizi söyledi .Tabi kaynım ne bize bir tarih verdi ne tatile yanımıza geldi😅
Demesi lazım.32 haftalık hamileyim eşim artık eve misafir davet ettimiyor . Arayanlar içinde eşimin maalesef çok ağrısı var dışarda buluşalım diyor .
Annesine bile anne H e hizmet edemez sen yapıcaksan gel diyo .
Böyle olması lazım. Zaten ne uyuyabiliyoruz ne oturabılıyoruz .
Evi süpürmeye kalksak 2 gün ağrı çekiyoruz .
Birde yatılı misafir yok artık 😑

Eğer anneniz yakınsa eltinizi arayıp “ Canım geçmiş olsun, riskli gebeliğin ne olduğunu bilirim az uğraşmadık vs. Diyip. Gelicekseniz ama yanlış anlama bizde kalıcaksamız benimde son haftalarım evde olmıcam annemlerde kalıcam yerimden kalkamıyorum.” Vs. Diye gönül kırmadan ben söylerdim heralde.

Eşimin abisi ben 8 aylık hamileyken coluk çocuk ve eşiyle bana tatile gelmek istedi. Ama arkadaş bir tarih de vermiyor muhtemelen akılları estikleri bir akşam arayıp sabahı bende olacaklardi ...Eşim bizim de değişiklik olsun diye apart tutmak istediğimizi günü söylerse yan yana iki oda ayarlayacagini böylece istediğimizde havuzu kullanıp istediğimizde denize gidebilecegimizi söyledi .Tabi kaynım ne bize bir tarih verdi ne tatile yanımıza geldi😅
Konu sahibide eşiyle konuşursa eminim oda anlayışla karşılayıp birşeyle uydurur .
Çünkü çektiklerimizi en iyi eşlerimi görüyor

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.

Ben bu insanları anlamıyorum yahu...
Kadın kendisi de hamile, hava sıcak, gebelik zor
Karnı burnunda eltiye kalmaya mı gidilir, sende aynı durumdasın ya
Erkekler ayrı bir düşüncesiz, kadın 37 haftalık gebe, oturup kalkmak bile eziyetken birilerini ağırlamak nasıl olur düşünmüyorlar, eşinizle açıkça konuşun, olmadı annesine söylesin kv organize etsin ortalığı

Back
X