Hamile Halimle Yatılı Misafir :(

Doğum yapmak üzere olan bir kadının tek sıkıntısı akşama ne yemek pisireyim degildir ki!! İnsanın bir kaç hafta/gün /belki de saat sonra gireceği yeni surece zihinsel olarak da hazırlanması ,uyuması ,kafasının rahat olması gerekiyor. Ayip olmasın ...kabul etmemiş olmayayım diye türlü laf oyunlarına ,cambazliga gerek olmamali....insan "müsait değilim,şartlar farklı olsa sizin bizde kalmanızı ilk ben isterdim ama şu an benim bebeğim doğmak üzere ,burada değil annenizde kalmanız daha uygun " diyebilmeli
Aynen katılıyorum ben olsam ben aynen kurduğunuz cümleleri kurardım. Ama konu sahibi bu cümleleri kuramadığını belirttiği için alternatif yöntemler öneriyoruz zaten

Hani belki abisi anlamıyor durumdan eşi neden anlamıyor insanların olaylar karşısında bu kadar kör olmasına anlam veremiyorum biri akıl edemiyorsa biri etsin herkes işine geldiği gibi davranıyor yaaa...

diyemezse eşin ilgileniversin.
oturduğun yerden kalkmazsın. olacak iş değil.

Sizin kayınvalide de benimkinin laciverti sanırım.Doğumuma çok az kala halıları yıkamaya gönderecektim, "ne gerek var kendin yıka boşuna masraf, ben doğuma yakın hep kendim yaptım, bizim zamanımızda böylemiydi" demişti.
hep aynı hıkaye.
zamanda zaman sanki dere kenarında sopayla çamaşır yıkıyomuş gibi.

Boyle diyorsunuz ama her aile sizler gibi degil. Konu sahibinin ailesi nasildir bilmem ama benim esimin ailesine gore bunlar gayet normal olaylar azicik burun kivirsan nazli sosyete oluyorsun. Eltim pazar gunu evlendi pazartesi sabah findik toplamaya gitti. Kv “ne alaka bir gunluk gelin findik topluyor” dedigimde “yapacak tabi bozde yaptik zamaninda nolmus evlenmisse” demisti. Ha bana yapamadilar aynisini ayri, ama insanlarin zihniyeti boyle... ne var hamileyse sirtinda mi tasiyacak bizi diye dusunuyor olabilirler.

Hakkinizda ne dusunduklerinin onemi olmayabilir, ama inanin sulalenin burnu havada gelini olmak can sikici oluyor....

Bu kadar nasıl diyeyim gelme diye sıkıntı yaparsanız yakında doğurursunuz zaten :))
kasılmalarım var doktorum doğum her an olabilir dedi deyin bari açık açık diyemem diyorsanız. Eşinize de öyle deyin biraz abartıp bari gerçi abartma sayılmaz çoğu kadın bu haftalarda doğum yapıyor.
Gerçi bu kadar düşüncesiz insanlar doğum yapsanız da gelir kalır bu sefer bebeğinizle geçirmeniz gereken güzel zamanlarınızda da mahvolur. O yüzden şimdiden önünü alın bence.

Boyle diyorsunuz ama her aile sizler gibi degil. Konu sahibinin ailesi nasildir bilmem ama benim esimin ailesine gore bunlar gayet normal olaylar azicik burun kivirsan nazli sosyete oluyorsun. Eltim pazar gunu evlendi pazartesi sabah findik toplamaya gitti. Kv “ne alaka bir gunluk gelin findik topluyor” dedigimde “yapacak tabi bozde yaptik zamaninda nolmus evlenmisse” demisti. Ha bana yapamadilar aynisini ayri, ama insanlarin zihniyeti boyle... ne var hamileyse sirtinda mi tasiyacak bizi diye dusunuyor olabilirler.

Hakkinizda ne dusunduklerinin onemi olmayabilir, ama inanin sulalenin burnu havada gelini olmak can sikici oluyor....

benım kv de bizim gelinin çocugu pamuk ipliğine baglı diye arkamdan laf etmişti
ki ozaman düşük tehlikem oldu 4 aylık falandım ,

kız bebek düşsede onlar için fark etmezdi tabiii erkek değil

Eşimin abisi olduğu için müsait olmadığımızı onun söylemesi gerekiyor diye düşünüyorum. Benim ailemden birisi olsaydı açık açık söylerdim.

Niye mesaj atıp “Sizi bizim evde ağırlamayı çok isterdim. Ama benim de durumum malum. Sana da zor olacak başka şehirde doğum yapmak. Annemlerde mi kalacaksınız, yoksa abilerde mi?” demiyorsunuz? O dediğime cevap yazmamışsınız.

Böyle bir şey yazınca siz reddetmiş gibi olmuyorsunuz. “Zaten sizin de gelmeyi düşünmediğinizi biliyorum da ben yine de ağırlayamadığıma üzüldüm” demiş gibi oluyorsunuz.

Amacınız sorunu çözmekse bu tarz bir şey yazabilirsiniz. Onun dışında biz ne diyebiliriz. Ah ah vah vah ne acayip insanlar desek nasıl bir faydası olacak?

Niye mesaj atıp “Sizi bizim evde ağırlamayı çok isterdim. Ama benim de durumum malum. Sana da zor olacak başka şehirde doğum yapmak. Annemlerde mi kalacaksınız, yoksa abilerde mi?” demiyorsunuz? O dediğime cevap yazmamışsınız.

Böyle bir şey yazınca siz reddetmiş gibi olmuyorsunuz. “Zaten sizin de gelmeyi düşünmediğinizi biliyorum da ben yine de ağırlayamadığıma üzüldüm” demiş gibi oluyorsunuz.

Amacınız sorunu çözmekse bu tarz bir şey yazabilirsiniz. Onun dışında biz ne diyebiliriz. Ah ah vah vah ne acayip insanlar desek nasıl bir faydası olacak?

Buraya kontrole gelecekler. Ne kadar kalırlar ya da doğum burda mı olur onu bilmiyorum. Sizde kalacağız demedikleri için durup dururken ben ağırlayamam desem olur mu bilmiyorum. Elimi kolumu bağlayan konulardan birisi de eşim herkese karşı böyle. Yani benim sülalemden herhangi birisi de geleceğiz dese eşim hiç surat asmaz ve elinden geleni yapar. Eltim tlf açsaydı en azından sıkıntılarımı anlatır anlamasını beklerdim. Eşim işten gelsin konuyu ona havale edeceğim. Bakalım herhangi birşey yapacakmı?

Doğumunuz yaklaşmış inşallah sizde kalmazlar bunu düsünebilirler. Neden annesinde kalmıyor acaba eltiniz mi istemiyor? Boyle bir durumda baska bir aileye neden zahmet verirler ki anlayamıyorum bu insanları. Ayrıca sizin durumunuz onlarınkinden daha önemli yani.

Eltimle alakası yok. Zaten evleneli 1 yıl bile olmadı. Yaşadığımız şehre bu 2. gelişleri olacak. Kaynım babasıyla pek anlaşamıyor. Bizde rahat ediyormuş.

Eltimle alakası yok. Zaten evleneli 1 yıl bile olmadı. Yaşadığımız şehre bu 2. gelişleri olacak. Kaynım babasıyla pek anlaşamıyor. Bizde rahat ediyormuş.
O zaman sizin halinize anlayis gosterecek. Gidip diger kardeslerinde kalsinlar..

gelmeleri neden bu kadar sorun olmuş anlamıyorum, onlar da bebekleri için çabalıyor.
Bir gün zor bir hamilelik geçirirseniz anlarsınız. Ben hatırlamak dahi istemiyorum o dönemlerimi. Bırakın yatılı misafiri ne uyku var ne yemek yemek hareket etmek bile acı veriyor. Ben doğumum basladigi halde gorumcemler bizdeydi git diyemedim. Doğum sancim geldi bildiğin eşimi odaya çağırdım dedim ki doğum başladı. Hemen hastaneye gitmek gibi bir niyetim yok evde sancı çekmek istiyorum suni sancı almamak icin. İçeriye geçtik görümcem iyi misin kötü görünüyorsun dedi. Abla sancim var doğum başladı galiba dedim yaaa öyle mi dedi ve çay koydu kendine oturup TV izledi bizde. İki saat sonra da kalkıp evine gitti uyumaya. Kimse o kişi de çocuğu için uğraşmasın demiyor ki. Gelsinler başka yerde kalsinlar diyorlar

Ne guzel dunyaymis ya sizin gunahiniz ne? Lutfen kendinizi dusunmuyorsaniz bebeginizi dusunun stresle vaktinden once gelisimini tamamlamadan dogmasini mi istiyorsunuz

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.

soran oldumu bilmiyorum ama bu elti kaç aylık hamıle

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.
Sen söyle o zaman bugün yarın doğuracağım hastanede kalmam lazım olabilir
En iyisi başka yerde kalmanız diye

Ayrıca bir adamın kendi annesi o şehirdeyken gidip sürekli erkek kardeşinde kalması enteresan

Nasılsın diye lafa gir
dinle çok çok geçmiş olsun
bende bugun kasılmam çok falz hiç ayakta duramıyorum devamlı ayaklarım havada yatıryorum ,
nefes almakta bile zorlanıyorum , evin içinde bile darlanıyorum de ,

annemlere geçince haber verin iyi olursam gelirim seni görmeye de ,

tlf kapat
en mantıklısı :D

Back
X