Hamile iken hamile kalmak .

Seddizerai

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2020
16
4
1
33
Merhaba arkadaşlar. Formu uzun zamandır takip ediyorum ama araniza yeni katıldım

Benim sorum su ; kısa zaman içinde 1 kimyasal , bir de 6 haftalık düşük yaşadım.

Yaşadığım düşük kürtaj olmadan kendiliğinden gerçekleşti. Ve kanama olmadi . Sadece parça dustu .
Ama tedbir olarak 2 hafta birliktelikten kaçındık .

Geçen gün ise 5 haftalık hamile olduğunu öğrendim. Bebeğin kesesini gördük henüz.

Düşük yaptığım tarih ve hamile olduğumu öğrendiğim tarih arasında tam1 ay var .

1 ay önce düşük yapip, 1 ay sonra nasıl 5haftalık hamile olabiliyorum ?
Vede dusukten sonra 2 hafta tedbir amaclı birlikteik yaşamamışken.

Bu durumu doktor hamile iken hamile kalmış olabilirsin diye açıkladı.

Dusuk gerçekleşmeden hemen önce girilen ilişkide hamilelik gerçekleşmiş, sonrasinda düşük olmuş lakin diğer gerçekleşen hamilelik oluşmaya devam etmiş.

Sizin başınıza böyle bir durum geldi mi ?
Ben çok şaşkınım.

Şimdi şöyle bir şey var. Normal döngü yaşayan kadınlar aslında yumurtlamadan 2 hafta sonra gebeliklerini öğreniyorlar ve 4 haftalık hamile oluyorlar. Yani döllenmeden itibaren sayılmıyo ki o haftalar. Doktor saçmalamış.

Tamam ben 1 ay önce düşük yaptım. Ama şu an 5 haftalık hamileyim.
Ve düşükten sonra 2 hafta birlikte olmadığımızı düşünürsek, nasıl oluyor da 5 haftalık hamile olabiliyorum.
Yanı düşük gerçekleştiği süreçte döllenme oluşmuş olmuyor mu ?

Beta hcg ile de öğrenmedim hamile olduğumu . Düşükten sonra gidilen rutin kontroller arasında doktor üstten ultrasonla bakıp keseyi gördü.

Son adet tarihi baz alınır. İki hafta önce ilişkiye girersin öğrenirsin bi aylık hamilesin. Büyük ihtimal günün belli değil diye kese boyutuna göre baktı doktorun hamilelik zamanını daha küçük ileride netleşir zaten hamileyken hamile kalamazsın sadece çift rahim varsa diye biliyorum ben bu da ultrasonda görünürdü

Düşük yaptığım gün belliydi .
Ama düşükten sonraki 2 haftayı değerlendirmeye almadılar .
Kalan 2 inci haftanın sonunda da 5 haftalık hamilesin dendi .
Bende çok büyük sok yaşadım açıkçası.
Sitede de böyle bir durumla karşılaşmadım.

Düşük yaptığım gün belliydi .
Ama düşükten sonraki 2 haftayı değerlendirmeye almadılar .
Kalan 2 inci haftanın sonunda da 5 haftalık hamilesin dendi .
Bende çok büyük sok yaşadım açıkçası.
Sitede de böyle bir durumla karşılaşmadım.
Canım benim söyle düşün düşük yaptığın zaman onu regl gibi dayıyor çoğu doktor o zaman zaten yumurtan oluşmuş oluyor sen ilişkiye girmesen bile o yumurta catlamak için seni bekliyor. Yanı mesela son regl tarihi 20 eylül olan biri ornek veriyorum 3 ekim de hamile kaliyor ve 20 ekim de hamile olduğunu ögrendigin zaman 4 haftalık hamile oluyor 2 haftalık hamile olmuyor ki. bu senin içinde geçerli bende düşükten sonra hemen hamile kaldım bana boyle acikladi doktorum.

5 haftalık 5. Haftanın içinde olduğunuzu gösterir. Düştükten 2 hafta sonra ilişki yaşadıysanız gayet de olası yani garip bir durum yok. Hamileyken hamile kalmış olabilirsin diyen doktoru da değiştirmenizi öneririm. Açıklama istemediniz mi nasıl olabilir öyle bir şey diye. Saçmalamış başından savmış bence...

sizin durumunuz böyle mi bilmiyorum ama hamileyken hamile kalma durumu olabiliyor. internette arama yaparsanız dünyada 11 tane örneği varmış bu durumun bebekler doğmuş tabi, bunların bir tanesi de türkiye de gerçekleşmişti haberlere falan çıkmıştı.

Son durum nedir kontrole gittinizmi
Evet az önce geldim doktordan. Bu sefer başka bir doktora gittim . Oda su an 7 hafta 4 günlük olduğunu söyledi. Ama düşük yaptigim tarih ile gebelik tarihi tutmuyor . Bu doktorda baya şaşırdı ve çocuğu gelişimini tarih olarak baz alacağız dedi . Şimdi ultrasonu yukliycegim belki kese şeklinden cinsiyet tahmini yapabilen birileri çıkar 🌸

Arkadaşım ikizlere hamile aralarında 5 gün var doktoru o ay iki kez yumurtlama yaşadığını o yüzden 5 gün fark aralarinda olmasının normal oldugunu söylemişti yani sizi de böyle bir durum yaşamış ve birini kaybetmiş olabilirsiniz

Muhtemelen o şekilde oldu . Biri düşerken diğeri yeni gelişime başlamıştı. Bende ilk defa kendimde böyle bir durum yaşadığım için sasirdim açıkçası. Öyle kolay hamile kalabilen bir insanda degilim.

İki yumurtanız olup gelişimleri farklı olabilir.. yada 2 hafta soraki ilişkide bunyeniz tekrar yumurta oluşturup hamile kalmış olabilirsiniz..
İnşallah sağlıkla devam eder.

İki yumurtanız olup gelişimleri farklı olabilir.. yada 2 hafta soraki ilişkide bunyeniz tekrar yumurta oluşturup hamile kalmış olabilirsiniz..
İnşallah sağlıkla devam eder.
Amin çok saolun. Olucagi varsa hiç olmiyacak zamanda da oluyor. Ben zor hamile kalan ve öncesinde kimyasal düşük normal düşük yaşayan bi insan olarak hiç böyle birşey beklemiyordum . Rabbim isteyenlere de hayırlı bir şekilde nasip eder insaallah 🌸

Amin çok saolun. Olucagi varsa hiç olmiyacak zamanda da oluyor. Ben zor hamile kalan ve öncesinde kimyasal düşük normal düşük yaşayan bi insan olarak hiç böyle birşey beklemiyordum . Rabbim isteyenlere de hayırlı bir şekilde nasip eder insaallah 🌸
Kesinlikle öyle...inşallah sağlıkla kucağınıza gelir size güzel bir mucize olmuş ♥️

Evet az önce geldim doktordan. Bu sefer başka bir doktora gittim . Oda su an 7 hafta 4 günlük olduğunu söyledi. Ama düşük yaptigim tarih ile gebelik tarihi tutmuyor . Bu doktorda baya şaşırdı ve çocuğu gelişimini tarih olarak baz alacağız dedi . Şimdi ultrasonu yukliycegim belki kese şeklinden cinsiyet tahmini yapabilen birileri çıkar 🌸
Rabbim saglikla nasip etsin insallah cok erken yuklemeyin bence sizin fikriniz ama yinede bekleyin biraz daha yani en azindan 10. 11. Haftaya kadar

Back
X