Hamile iken psikoloğa gidilir mi?

tugcesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
1
0
1
38
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.

Hamilelik sürecinde psikoloğa gidilmez şeklinde bir duyum aldım. Bu sebeple uzak bakıyorum psikoloğa, ama eşim tepkilerimdeki kontrolsüzlüklerden ve en küçük olayı büyütmemden dolayı beni psikoloğa göndermek istiyor. Kısmide olsa eşime hak veriyorum. Ama çevremdekilerin hamilelik sürecinde psikoloğa gidilmez dedikleri için bu işe sıcak bakamıyorum.

Doğruluk payı var mı? Hamilelik sürecinde psikoloğa gidilir ve destek alınabilir mi?

Psikologa gidince ne oldugunu düşünüyorlar ki ? Ilaç vereceğinden korkuyorlarsa onu psikolog değil psikiyatrist verir. Gerekli durumlar da ilac bile veriyorlar. Konuşarak çocuga nasil bir zarar vereceksiniz merak ettim . Hemen gidin bence. Stres sıkintı çocuga daha zarar verir. Cevrenizde sizi yanlis yonlendirenlerden de uzak durun.

Tabiki psikoloğa gidilir birçok hastanenin doğum paketinin içinde 1er tane psikolog ve diyetisyen hediye muayenesi var demekki hamilelikte diyetisyen kadar psikologda lazım

Tabiki gidilir ve destek alınabilir

Psikologla hamileligin ne alakasi var.. tabi ki gidilir.. sonucta karsilikli konusulan bir seans icinizi dokuyorsunuz o da sizin profesyonel olarak dogru ve yanlisi ayirt etmenizi sagliyor. Yukarida dendigi gibi eger ilac gerektirien bir durumunuz varsa ki bazen olabilir stres fazla gelir ilaclarla rahatlik saglanir cok normal ve gercek ise yariyor. O zamanda psikiyatriste yonlendirir o da hamilelik cercevesinde kullanabileceginiz bir ilac varsa onu verir. Valla keske her anne adayinin imkani olsada gitse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…