Merhaba geçmiş bir vajinusmus hastası olarak sizinkini vajinusmus olarak görmedim elbette doktor karar vermeli ama ilişki olmaz vajinismusta. Sizinki ağrılı cinsel ilişki diye geçiyor. Vajiye yakın ondan daha kolay çözülebilecek bir sorun. Acı ve kan kendini kastigin için geliyor. Kendini rahatlatman gerek. Su bazlı kayganlaştırıcı alıp deneyin. Hem esin sürsün hem sen sür. Pelvik taban kasları dediğimiz vajina kaslarını kasmadığında agri olmuyor bunun icin vajinusmusta kegel egzersizi verilir. Sizde yapabilirsiniz hem de doğru yerde emin olursunuz. Sırt üstü uzanın,govde kisminiz yukarida kalsin, ayaklarinizi bacaklariniza dogru cekin, buyutecli bir ayna ile vajinaniza bakın. Nefes alın,nefes alırken göğüs kafesi değil karnıniz şişip inecek. (Diyafram nefesi alıyoruz diyafram nefesi vajinal kaslarını açıyor. ) nefes alın ve sanki idrariniz varmista yapıyormuşsunuz gibi kaslarınızı gevşetin, nefes verin idrar tutar gibi kaslarınızı sıkın. Buyutecli ayna ile bakın gevsettiginiz ve sıktığınız kaslarınız idrar yaparken olan olmalı. Bacak ve kalça olmamalı. Zaten açılmayı göreceksiniz. Nefes alıp gevsettiginizde vajina kaslarınızı,bir de ıkının acılan yer doğru yerdir. Zaten başka yer yok ben yanlış yer olduğunu sanmıyorum önce parmak egzersizi ile yeri tespitte edebilirsiniz. Ben parmak egzersizi ile yenmiştim vajinusmusu. Nefes verip sakin vaziyetteyken ıkınıp parmağınızı içinize alabilirsiniz. Tam yeri ogrenmis olursunuz ayrica vajina yolu dümdüz ilerlemiyor, girişten sonra hafif aşağı eğimli devam etmek gerekiyor bu da acıtabilir.
Eşiniz deneyimsizse yeterince sertleşme yoksa da acıyabilir ve ilerlemez.
Kegel egzersizini sabah öğle akşam 15 kere yapın. Ayrıca googleya 'emekleyerek esneme, mutlu çocuk pozisyonu' yazıp çıkan egzersizi günde 3, kere 15er defa yapabilirsiniz.(vajina kaslarimizi gevsetmeyi ogretiyor. Ağrılı cinsel ilişkide bu egzersizleri verdiğini söylemişti terapistim.) Ben bunlari seansta ogrenip yaptim ve vajiyi yendim.