Vajinismus olabilir mi hiç doktorla görüştün mü? İlki için normaldir ama bir sonrakiler o kadar zorlamaması gerekiyorüç haftadır falan evliyim. ilk ilişkilerimizde aşırı zorlandım ve acı hissettim. 6-7 kere ilişkiye girmeyi denedik her seferinde inanılmaz acıyor kendimi kasıyorum. yumurtlama dönemindeyim ve eşim zar zor iki defa içime boşaldı. ayın 30-31 i adet günüm normalde ama inanılmaz bir göğüs hassasiyeti var ve her ilişkide vajinamdan kan geliyor sebebi ne olabilir
henüz gitmedim şüphe duyuyorum ama ilişkiye giriyoruzVajinismus olabilir mi hiç doktorla görüştün mü? İlki için normaldir ama bir sonrakiler o kadar zorlamaması gerekiyor
Ancak sana bir acı veriyor sonuçta vücudunda oluşabilecek sorunları göz önüne alarak bir doktora gitmelisin bencehenüz gitmedim şüphe duyuyorum ama ilişkiye giriyoruz
yani duruyorum direniyorum baya acaba eşim yanlış yere giriyor olabilir mi diye düşünmeye başladım artıkhenüz gitmedim şüphe duyuyorum ama ilişkiye giriyoruz
Daha çok yeni evlisiniz canım kendini kasma bu kadar akışına bırak kan gelme sebebi benimde vardı ilk haftalarda doktora gittim elle muayene etti falan benden kaynaklı olduğu belli kayganlastirici kullan dedi aldım ama kullanmadım onlarda zararlı şeyler zaten biraz ara verdik gezdik falan kendini hazır hissettiğinde ilk adımı sen at sorun biz kadınlarda oluyor çoğu zamanüç haftadır falan evliyim. ilk ilişkilerimizde aşırı zorlandım ve acı hissettim. 6-7 kere ilişkiye girmeyi denedik her seferinde inanılmaz acıyor kendimi kasıyorum. yumurtlama dönemindeyim ve eşim zar zor iki defa içime boşaldı. ayın 30-31 i adet günüm normalde ama inanılmaz bir göğüs hassasiyeti var ve her ilişkide vajinamdan kan geliyor sebebi ne olabilir
eşim yanlış yere girmeye çalışıyor olabilir mi baya sakinleşip sabrediyorum çünkü ve eşim hepsini soktum diyorAncak sana bir acı veriyor sonuçta vücudunda oluşabilecek sorunları göz önüne alarak bir doktora gitmelisin bence
eşimin yanlış yere girme intimali var mı çünkü kendimi sakinleştirip rahatlamaya çalışıyorum baya giriyo çıkıyo içimde bekliyo ama bunları yaparken çok acıyorDaha çok yeni evlisiniz canım kendini kasma bu kadar akışına bırak kan gelme sebebi benimde vardı ilk haftalarda doktora gittim elle muayene etti falan benden kaynaklı olduğu belli kayganlastirici kullan dedi aldım ama kullanmadım onlarda zararlı şeyler zaten biraz ara verdik gezdik falan kendini hazır hissettiğinde ilk adımı sen at sorun biz kadınlarda oluyor çoğu zaman
en kısa zamanda gideceğimAncak sana bir acı veriyor sonuçta vücudunda oluşabilecek sorunları göz önüne alarak bir doktora gitmelisin bence
Yanlış yer derken elinle neden kontrol etmiyosun bunu biz bilemeyizeşim yanlış yere girmeye çalışıyor olabilir mi baya sakinleşip sabrediyorum çünkü ve eşim hepsini soktum diyor
eşimin yanlış yere girme intimali var mı çünkü kendimi sakinleştirip rahatlamaya çalışıyorum baya giriyo çıkıyo içimde bekliyo ama bunları yaparken çok acıyor
Yani açıkçası şöyle ki eşinin girebileceği 2 tane yer var zaten. Kusura bakma açıkça söylüyorum ama arkaya girmiş olsa emin ol ki onu kesinlikle farkedersin. Çünkü o bambaşka bir acı veriyor ucuna dayandığı zaman bile farkedersin. Ancak iki delik arasında çizgi gibi kalan bir kısım var çok ince deri orası. Eğer oraya baskı yapıyorsa ondan acıtıyor olabilir. Benimki de arada çok içtiğinde yolu bulamayıp farklı yerlere bastırabiliyoreşim yanlış yere girmeye çalışıyor olabilir mi baya sakinleşip sabrediyorum çünkü ve eşim hepsini soktum diyor
eşimin yanlış yere girme intimali var mı çünkü kendimi sakinleştirip rahatlamaya çalışıyorum baya giriyo çıkıyo içimde bekliyo ama bunları yaparken çok acıyor
bilmediğimden değil aslında sadece kafam karışık ve her ihtimali düşünmeye başladımYanlış yer ne ya ? Cinselliği bile bilmeden neden çocuk yapmaya calisiyorsunuz?
yMerhaba geçmiş bir vajinusmus hastası olarak sizinkini vajinusmus olarak görmedim elbette doktor karar vermeli ama ilişki olmaz vajinismusta. Sizinki ağrılı cinsel ilişki diye geçiyor. Vajiye yakın ondan daha kolay çözülebilecek bir sorun. Acı ve kan kendini kastigin için geliyor. Kendini rahatlatman gerek. Su bazlı kayganlaştırıcı alıp deneyin. Hem es agri olmuyor bunun icin vajinusmusta kegel egzersizi verilir. Sizde yapabilirsiniz hem de doğru yerde emin olursunuz. Sırt üstü uzanın,govde kisminiz yukarida kalsin, ayaklarinizi bacaklariniza dogru cekin, buyutecli bir ayna ile vajinaniza bakın. Nefes alın,nefes alırken göğüs kafesi değil karnıniz şişip inecek. (Diyafram nefesi alıyoruz diyafram nefesi vajinal kaslarını açıyor. ) nefes alın ve sanki idrariniz varmista yapıyormuşsunuz gibi kaslarınızı gevşetin, nefes verin idrar tutar gibi kaslarınızı sıkın. Buyutecli ayna ile bakın gevsettiginiz ve sıktığınız kaslarınız idrar yaparken olan olmalı. Bacak ve kalça olmamalı. Zaten açılmayı göreceksiniz. Nefes alıp gevsettiginizde vajina kaslarınızı,bir de ıkının acılan yer doğru yerdir. Zaten başka yer yok ben yanlış yer olduğunu sanmıyorum önce parmak egzersizi ile yeri tespitte edebilirsiniz. Ben parmak egzersizi ile yenmiştim vajinusmusu. Nefes verip sakin vaziyetteyken ıkınıp parmağınızı içinize alabilirsiniz. Tam yeri ogrenmis olursunuz ayrica vajina yolu dümdüz ilerlemiyor, girişten sonra hafif aşağı eğimli devam etmek gerekiyor bu da acıtabilir.
Eşiniz deneyimsizse yeterince sertleşme yoksa da acıyabilir ve ilerlemez.
Kegel egzersizini sabah öğle akşam 15 kere yapın. Ayrıca googleya 'emekleyerek esneme, mutlu çocuk pozisyonu' yazıp çıkan egzersizi günde 3, kere 15er defa yapabilirsiniz.(vajina kaslarimizi gevsetmeyi ogretiyor. Ağrılı cinsel ilişkide bu egzersizleri verdiğini söylemişti terapistim.) Ben bunlari seansta ogrenip yaptim ve vajiyi yendim.
yanıtınız için çok teşekkür ederim. ağrılı ilişiki de olabilir benden kaynaklı bilemiyorum. yani içime girip bekliyor girip çıkıyor en son ilişkimizde penisin hepsini soktuğunu söyledi içimde hissediyorum ve durdukça acı veriyor girip çıktıkça da. en sonuncuda kanama olduMerhaba geçmiş bir vajinusmus hastası olarak sizinkini vajinusmus olarak görmedim elbette doktor karar vermeli ama ilişki olmaz vajinismusta. Sizinki ağrılı cinsel ilişki diye geçiyor. Vajiye yakın ondan daha kolay çözülebilecek bir sorun. Acı ve kan kendini kastigin için geliyor. Kendini rahatlatman gerek. Su bazlı kayganlaştırıcı alıp deneyin. Hem esin sürsün hem sen sür. Pelvik taban kasları dediğimiz vajina kaslarını kasmadığında agri olmuyor bunun icin vajinusmusta kegel egzersizi verilir. Sizde yapabilirsiniz hem de doğru yerde emin olursunuz. Sırt üstü uzanın,govde kisminiz yukarida kalsin, ayaklarinizi bacaklariniza dogru cekin, buyutecli bir ayna ile vajinaniza bakın. Nefes alın,nefes alırken göğüs kafesi değil karnıniz şişip inecek. (Diyafram nefesi alıyoruz diyafram nefesi vajinal kaslarını açıyor. ) nefes alın ve sanki idrariniz varmista yapıyormuşsunuz gibi kaslarınızı gevşetin, nefes verin idrar tutar gibi kaslarınızı sıkın. Buyutecli ayna ile bakın gevsettiginiz ve sıktığınız kaslarınız idrar yaparken olan olmalı. Bacak ve kalça olmamalı. Zaten açılmayı göreceksiniz. Nefes alıp gevsettiginizde vajina kaslarınızı,bir de ıkının acılan yer doğru yerdir. Zaten başka yer yok ben yanlış yer olduğunu sanmıyorum önce parmak egzersizi ile yeri tespitte edebilirsiniz. Ben parmak egzersizi ile yenmiştim vajinusmusu. Nefes verip sakin vaziyetteyken ıkınıp parmağınızı içinize alabilirsiniz. Tam yeri ogrenmis olursunuz ayrica vajina yolu dümdüz ilerlemiyor, girişten sonra hafif aşağı eğimli devam etmek gerekiyor bu da acıtabilir.
Eşiniz deneyimsizse yeterince sertleşme yoksa da acıyabilir ve ilerlemez.
Kegel egzersizini sabah öğle akşam 15 kere yapın. Ayrıca googleya 'emekleyerek esneme, mutlu çocuk pozisyonu' yazıp çıkan egzersizi günde 3, kere 15er defa yapabilirsiniz.(vajina kaslarimizi gevsetmeyi ogretiyor. Ağrılı cinsel ilişkide bu egzersizleri verdiğini söylemişti terapistim.) Ben bunlari seansta ogrenip yaptim ve vajiyi yendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?