Hamile kalamama psikolojisi

kocan sana söylüyor demedim zaten.
senin yaptığını okudum ve empati yaptım.
sen yapıyormuşsun "bugün yumurtlama günüm hadi çocuk yapalım" diye.
asıl sen benim yazdığımı nasıl okumuşsun?
kusura bakma ama evleneli 5 ay olmuş çocuk olmuyor diyenleri anlamıyorum, anlamayacağım da.
Sen bence benim genel sıkıntımı anlamamışşın ben benim cocugum olmuyo demedim ... surekli cocugum olsun psikolojisinden kurtulmak istiyorum bunu kendime dert edinmek.istemiyorum diyorum

Cnm dua ederim hep ediyorum zaten ben çok uzun zaman bekledim aynı şeyleri bende yaşadım bide egeliyim güneydoğuya evlendim burda çocuk herşey çok laf söyleyen oldu düğünlere bile gitmiyodum artık sen kimseye bakma vakti zamanı vardır elbet üzülme sakın
Allah razı olsun canım.sende sağ salim kucagına alırsın bebeğini inşallah.hayırlı kolay doğumlar dilerim şimdiden.
Rabbimin hazinesi geniş,sonsuz birgün hepimize bu guzel duyguyu bahsedecek inşallah

duygularla hormonlar doğru orantılıdır kafaya taktıkça olmaz.demet akalın bir röportajında ''çocuk istedik olmadı.hep denedik ama sonuç hüsrandı.dedim ki benim çocuğum olmuyor yapacak bi şey de yok.Allah bize vermedi napalım,hayata devam edicez diye.bir gün bi baktım hamileyim ve kızım hira doğdu.''demişti.kafana takma bir problem olsa belli olurdu.hayırlısı olsun...aklına geldikçe müzik dinle haber oku kitap oku vs.ilgini dağıt...

duygularla hormonlar doğru orantılıdır kafaya taktıkça olmaz.demet akalın bir röportajında ''çocuk istedik olmadı.hep denedik ama sonuç hüsrandı.dedim ki benim çocuğum olmuyor yapacak bi şey de yok.Allah bize vermedi napalım,hayata devam edicez diye.bir gün bi baktım hamileyim ve kızım hira doğdu.''demişti.kafana takma bir problem olsa belli olurdu.hayırlısı olsun...aklına geldikçe müzik dinle haber oku kitap oku vs.ilgini dağıt...
Bir programda tup bebek tedavisi gordugunu soylemisti demet akalin.
Belki de sonra dogal yolla oldu

O kadar cok haklısınızki hepinize cok tesekkur ederim aileme pek yansitamiyorum bu sıkıntımı ama buraya yazip sizin onerilerinizi almak bende gercekten acayip bi rahatlama yaratti hic degilse kafamda aklima getirmemek icin sunu yaparim bunu yaparim diye dusunuyorum .. cok tesekkur ederim . Rabbim hepimize insallah hayirli evlatlar nasip eder.. evladi olanlarinda evlatlarina saglik huzur mutluluk versin insallah ... bakalim umarim basaririm dusunmemeyi :)

Bebek icin evlenmedim ama genc anne olmak istiyorum herkesin kendi tercihi sonucta

Eh 1 yil sonrada dogursan genc anne olmuyormusun? Buralari oku, Bircok kisi kucaginda 1 yasindaki cocuk ile cok mutsuzlar. Karsindakini iyicene tanimadan, evliligin tadini cikartmadan bebek cok büyük bir risk.

Bebekler öyle agagigi, agugu sesler ile tatli kücük insanciklar degil. Cok emek ve sabir isteyen birseydir. Geceleri uykusuz kalmak, o lohusa psikolojisi,.. Cok cok zor seyler. Evliligini yikabilcek olan seylerdir bunlar.

Daha evliligin basindasiniz ve cinsellikten bile keyif alamiyorsunuz. Kadin olmadan önce anne olmak istiyorsun. Bu gidis ile hizli bir sekilde yipranirsin. Benden tavsiye, bu bebek isini bir birakin. En az bir 6 ay daha korunun. Bu sürecte beraber tatile gidin, gezin tozun. Bebekten önce evliliginizi saglamlastirin.

Bana bir arkadaşımı hatırlattın. senin gibi düşünüyordu ve sanırım 6 yada 7. ayda hamile kaldı. bebeğini doğurduktan kısa bir süre sonrada boşandı. evlilik oturmadan eşler birbirini (aynı eve girip) yeterince tanımadan nedir bu bebek acelesi anlamıyorum. eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlama tabiki herkesin tercihi ama neden yani bu acele emin olmadan keşke biri bana bunun mantıklı açıklamasını yapsa.

Cnm 10 aylık evliyim
Hiç korunmadık 5 ay kafaya taktım hamile kalamadım

6.ay kafaya takmadım bıraktım hamile kalmışım.

Stres önmli derlerdi inanmazdım gerçekten öyleymiş.

Kendine meşguliyetler bul

İnş en kısa zamnda melegine kavuşırsun

Ben de evlenir evlenmez hemen hamile kalmıştım tabi o Zaman yumurtlama falan neymiş bilmiyordum. Ama nasip değilmiş kalbi durdu. Ondan sonra o kadar çok araştırıp vücudumu dinledim ki. Doktora gittim her şey normal kafadan attığın an kalacaksın dedi. 2-3 aydır çok takıyordum ama gördüm ki Allah ne Zaman nasip edecekse o Zaman olacak. Ve ben bir yerlerde beni bekleyen bebeğimi çağıracağım pes etmeden o gelene kadar:)

Evlenip topuguna bir kurşun sıkmışın zaten :) Birde hemen çocuk yapıp ayağını kopartmak mi istiyon :)
Bana gore cok yanlis dusunuyon o yuzden yorum yok .

Benim dördüncü ay oldu degısıyor kişiye göre

Sen kafana takmasan olucaktır zaten kafana taktığın icin olmuyor.Arkadaşım ben cabuk anne olma fikrine saygı duyuyorum ama gercekten zor .Tadını çıkar inan cok aranıyor bu vakitler.

daha 5 aylık evlisin, neden kendini bu psikolojiye soktun ki.

hem 5 ayda insanın eşi ile ilişkisi bile tam oturmaz, hemen hamile kalıp o psikolojiyi yaşamak istediğine emin misin?

gerçekten şok oluyorum, benim doktoruma gidin isterseniz, sizi bir güzel pataklayıp kovsun.

gerçekten hiç bunları yaşatma kendine, korunmak istemiyorsan korunma ama yumurta takibini de bırak, sadece adet tarihlerini yaz bir yere her ay yeterli.

Eveet herkes bekar kalmalı

Herkesin düşüncesi farklıdır saygı duymayıda deneyebilirsin

Evet mumkunse :) bekarlik sultanlik :) saka bir yana ben espirili yorum yazdim ama kotu niyetli degil yani daha erken evlilik tadi cikarin en azindan diye yanlis anlaşılmış

Lidya ve esoes tesekuur ederim ikinizde konumu cok iyi anlayip bana oneride ve telkinde bulunuyosunuz ama bazi arkadaslar yadirgamaktan baska bisey yapmamiss cok tesekkur ederim tekrardan Rabbim cocuklariniza saglikli omurler nasip etsin insallah banada en kisa zamanda yavruma kavusmayiii.... ayrica sunuda eklemek istiyorum kimsenin ne zaman cocuk yapcagi ne zaman anne olmayi istedigi kimseyi ilgilendirmez cocuklar bas belasi varliklar degil onlar melek ve Allahin emaneti bunu kimse unutasinnnnn !!!!!!

Evet mumkunse :) bekarlik sultanlik :) saka bir yana ben espirili yorum yazdim ama kotu niyetli degil yani daha erken evlilik tadi cikarin en azindan diye yanlis anlaşılmış

Bekarlık sultanlık diyen evlileri anlıyorum birazda
Ama bekarları anlayamıyorum :)

Lidya ve esoes tesekuur ederim ikinizde konumu cok iyi anlayip bana oneride ve telkinde bulunuyosunuz ama bazi arkadaslar yadirgamaktan baska bisey yapmamiss cok tesekkur ederim tekrardan Rabbim cocuklariniza saglikli omurler nasip etsin insallah banada en kisa zamanda yavruma kavusmayiii.... ayrica sunuda eklemek istiyorum kimsenin ne zaman cocuk yapcagi ne zaman anne olmayi istedigi kimseyi ilgilendirmez cocuklar bas belasi varliklar degil onlar melek ve Allahin emaneti bunu kimse unutasinnnnn !!!!!!

Cnm sen kimseye bakma hayat senin istediğin zaman istersin
Sen burda bir öneri bekliyorsun

Yok şöylede yok böylede yok niye evlendinde deli oluyorum yahu

Evlenmiş çocukda istiyor

Evleneyimmi yahut çocuk da düşüneyimmi demiyorki konu sahibi

Saygı duymak hiç yok

Back
X