Hamile kalamamak, ne zaman doktora gitmeli?

cileklipasta95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2022
2.237
6.123
88
30
Merhabalar,

Evlendikten sonra 7 ay boyunca hamile kalmamak için doğum kontrol hapı kullandım. Mart ayında bıraktım, bebek istiyoruz artık Allah nasip ederse. Son iki aydır adetim 1 hafta gecikiyor. Sizce doktora gitmeli miyim yoksa biraz daha beklesem mi?

Not: Tiroidim yavaşmış ama ilaç kullanma derecesinde değil demişti ev doktorum
Not 2: Bu yıl çok stres ve üzüntü yaşadım

Teşekkürler 🌸

Korunmayı bıraktıktan itibaren 1 yıl sonrasında eğer olmazsa doktora gidin. 35 yas ustu ise bu süre 6 aydır. Stresten uzak durmaya calis. En büyük etken. Gerektiği zaman geldiğinde doktor ilgili testleri sizden ister. Kafaya takmamaya çalışın. En sağlam ilac yöntem bu

Korunmayı bıraktıktan itibaren 1 yıl sonrasında eğer olmazsa doktora gidin. 35 yas ustu ise bu süre 6 aydır. Stresten uzak durmaya calis. En büyük etken. Gerektiği zaman geldiğinde doktor ilgili testleri sizden ister. Kafaya takmamaya çalışın. En sağlam ilac yöntem bu
28 yaşıma yeni girdim bu ay, teşekkür ederim yorumunuz için 🤍

28 yaşıma yeni girdim bu ay, teşekkür ederim yorumunuz için 🤍
Rica ederim yasin geç değil. Endişeden oldu olmadı düşüncelerinden kendini uzak tutmaya çalış. Beden bu düşüncelerle gebeliği engeller. Korunduğunuz zamanlardaki gibi hareket et. Folik asit başla. Çevreye bebek isteğinizi söyleme bu sayede çevreden de baskı yememiş olursunuz. Ama onun dışında bi kadın doğuma gidip bebek isteğimiz var deyip kan değerleri kist oluşumu Smear testi gibi rutin değerlendirme yaptırabilirsiniz.

Rica ederim yasin geç değil. Endişeden oldu olmadı düşüncelerinden kendini uzak tutmaya çalış. Beden bu düşüncelerle gebeliği engeller. Korunduğunuz zamanlardaki gibi hareket et. Folik asit başla. Çevreye bebek isteğinizi söyleme bu sayede çevreden de baskı yememiş olursunuz. Ama onun dışında bi kadın doğuma gidip bebek isteğimiz var deyip kan değerleri kist oluşumu Smear testi gibi rutin değerlendirme yaptırabilirsiniz.
Çevrem maalesef söylenmeye başladı.. Bayram kutlamasında bile "seneye bebeğinizle kutlarsınız inşallah" diyen oldu.. Çevre baskısını pek takan biri değilim Allahtan.. Ben kadın doktorumdan bir randevu alayım en iyisi 🥰

Yani çevre hep konuşur adını bile bilmeyenler çocuk sorar takmaman süper. 🤗 Ben yapamamistim. Kendimi kapadım eve yıllarca.
Doktor randevusunda genel testler yapılır hatta adetin 2. Günü yada 14. 15. Günü gibi gidersen daha sağlıklı muayene olabilirsin. Yumurta gelişmesi çatlaması vs gibi bakılır. Olur bebisin dert etme yeter gelir o stres olma tek çaresi o 🤗🤗

"Acaba oldu mu ? Olmadi mi? " diye dusunmeyi biraktigimda hamile kaldım diyen kadin sayisi cok fazla.. Marttan bu yana cok zaman gecmemis..dilerim ilerkeyen zamanda guzel haber alirsiniz

"Acaba oldu mu ? Olmadi mi? " diye dusunmeyi biraktigimda hamile kaldım diyen kadin sayisi cok fazla.. Marttan bu yana cok zaman gecmemis..dilerim ilerkeyen zamanda guzel haber alirsiniz
Haklısınız, biraz takıntı yaptım sanırım. Bir de kilom var, evlendikten sonra biraz daha kilo aldım. Sanırım önce biraz bu konuya ağırlık vermeliyim. Allah isteyen herkese nasip etsin🌸

Merhabalar,

Evlendikten sonra 7 ay boyunca hamile kalmamak için doğum kontrol hapı kullandım. Mart ayında bıraktım, bebek istiyoruz artık Allah nasip ederse. Son iki aydır adetim 1 hafta gecikiyor. Sizce doktora gitmeli miyim yoksa biraz daha beklesem mi?

Not: Tiroidim yavaşmış ama ilaç kullanma derecesinde değil demişti ev doktorum
Not 2: Bu yıl çok stres ve üzüntü yaşadım

Teşekkürler 🌸
Tiroid hamile kalmaya bile engel çıkartabiliyor. Benim de senelerce sorun çıkarttı ama ilaç kullanmadığım bir anda hamile kaldım. Şimdi düzenli olarak her gün ilacımı kullanmam gerekiyor tsh yüksekliği bebekte zeka geriliği yapıyormuş yoksa. Tüm testlerinizi eşinizle birlikte yaptırın sonra da beklemeye bırakın kendinizi. Güzel haberler alırsınız umarım. 3 ay önce folik asite başlayın diye tavsiye ediyorlar, doktorunuza danışıp başlayabilirsiniz sizde♥

Back
X