Ya önceden düşünüyordum üstüne ama kaç aydır saldım gerçekten ama regl dönemim geldiğinde biraz yine regl olacağımı anlayınca hassaslasiyorum biraz
Kac yasindasiniz bilemiyorum ama genc oldunuzu dusunuyorum. Henuz deneyeli 1 sene bile olmadan neyin telasi bu?
Anne olmayi istemenizi bunun icin sabirsizlanmanizi anliyorum, cok normal. Her ay regl oluncaki hayal kirikliginizi da anliyorum ancak etrafinizdaki insanlarin bu ise bu kadar mudahil olmalarini, buna izin vermenizi anlamiyorum.
İlk yapmaniz gereken esinizle konusup birbirinize kenetlenip etrafinizdakileri bu isten uzaklastirmaniz.
Stres zaten gebe kalmamak icin enn buyuk etken. Ustune sizde baski da var. Bi rahatlayin, evliliginizin birbirinizin keyfini surun. Cinselliginizi bebek odakli yasamayin. Bu baski ve stresle tup bebek dahi deneseniz tutmaz emin olun.
Cok yeni evlisiniz. Ne insanlar var yillarca bu sureci yasiyolar ama pes etmiyolar.
Dedigim gibi kafanizdan bebek fikrini saplanti olmaktan cikarin, esinizle evliliginizi ve cinselliginizi yasayin. Gonlunuzde zaten anne baba olmak var, duaniz hep icinizde olsun. Anlasabiliceiniz kafaniza yatan bir kadin dogumcuya gidin. Gerekli tahlil ve tetkikleri yaptirin bu esnada. Esiniz de yaptiricak doktor yonlendirir zaten. Sayet bir sikinti yoksa zaten zamani var demektir.
Doktor once bir yumurta takibi yapar. İliskiye giriceiniz gunleri filan belirler. O dogrultuda hareket edin ve hatta isterseniz saglam olsun diye bir de ovuluasyon testi alin. Birgebeningunlugu diye bir hesap vardi instagramda, onu takip edin.
Bence durumunuzda, cevrenizdeki gereksiz insanlar haricinde bir sorun yok ve zamani gelince anne olucaksiniz.
Sureci takinti haline getirmeyin yeter ki.. yeter ki kayinvalideniz ve esrafini bu konudan uzak tutun. Esinize ve kendinize sizden baskasi fayda etmez unutmayin.