• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalamiyorum artık çok üzülüyorum

Benim arkadasim da cok istiyordu. Yumurtlama gunu takip ediyordu vs. Dokotra gitti 1 sene olmamisti, doktor cocuk sahibi olamamaniz icin hicbir sebep yok demiş. Rahim filmi cekildi, temiz. Yine de olmuyordu, çünkü cok kafaya takiyordu. Sonra anannesi vefat etti, annesi asiri yıkılmıştı, hasta olmustu, arkadasim da uzun sure annesinin yaninda kaldi destek oldu, surekli annesinin evini temizledi, misafirlerini agirladi vs derken bu telaş ortasinda hamile kaldi. Diyor ki, ben öncesinde hep bebek olsun diye dusunup duruyor, gun sayip takip ediyordum. Uzuntumuzden takibi birakmistim, hic aklima bile gelmiyordu, ondan oldu galiba tek sebep stresmis diyor. Ben de oyle dusunuyorum. Stres cok buyuk etken. Kafanizi dagitmaya zamana birakmaya calisin. Gun takibi yapmayi falan faydali olacak diye dusunuyorsunuz mesela ama bu zihninizi mesgul ediyor. Esinizle iliski yasarken bebek olsun dusuncesi kafanizda oldugu surece olmuyor
Yani haklısınız ama inanın yapmıyorum bunları zaten fırsatım yok yalnızca gün aşırı ilişki için özen gösteriyoruz o kadar başka bir çabam yok

Yani haklısınız ama inanın yapmıyorum bunları zaten fırsatım yok yalnızca gün aşırı ilişki için özen gösteriyoruz o kadar başka bir çabam yok
Normal insanlar gun aşırı iliskiye girmiyor ama iste, siz sirf cocuk olsun diye iliskiye giriyorsunuz, yani bunu unutup esinizle birbirinizi arzuladiginizda berbaer olup akışına birakmak daha doğru

Yani bu süreci takıntı haline getirmiş değilim ya da çevremde bu konuda yorum yapan kimse yok onu yazan Nagihan isimli kullanıcı. Ben biraz üzüldüğümü belirttim ve benzer deneyimleri olan kisilerle konuşmak istedim. Kvdem zaten benden çekindiği için asla bu konuda yorum yapamaz kaldı ki yaptı diyelim ona sınır çizip getirip benden özür diletmeden görüşmeye devam eden oğluşunu anacığının evine hediye paketi yapıp gönderirim. Benden değerli mi canım bu dünyaya kimsenin kahrını çekmeye gelmedim. Saygısızlık yapılan, incitildiğim hiçbir yerde kalmam annem beni bir daha doğurmayacak 😍
O zaman dilerim Nagihan hanim okumustur yazdiklarimi ☺️

Normal insanlar gun aşırı iliskiye girmiyor ama iste, siz sirf cocuk olsun diye iliskiye giriyorsunuz, yani bunu unutup esinizle birbirinizi arzuladiginizda berbaer olup akışına birakmak daha doğru
Ama yani bir doktora da gidince gün aşırı ilişki öneriyor ovulasyon döneminde ya da insanlar tedavi görürken hamile kalıyor e bunu düşünmeden yapmaları mümkün mü tek engel bu olamaz bence. Bu sen stres yaptığın için olmuyor söylemi de bana pek doğru gelmiyor zaten yetersizlik hissiyle dolu bu durumu daha da zorlaştırıyor bu tavsiyeler. Evet buraya yazmış diğer hanımefendi çok yoğun stres altında ve stresin yalnız gebelik için değil bütün yaşamsal fonksiyonlar için negatif etkisi var ama sen düşünüyorsun ondan olmuyor demekte doğru değil bence.

Ama yani bir doktora da gidince gün aşırı ilişki öneriyor ovulasyon döneminde ya da insanlar tedavi görürken hamile kalıyor e bunu düşünmeden yapmaları mümkün mü tek engel bu olamaz bence. Bu sen stres yaptığın için olmuyor söylemi de bana pek doğru gelmiyor zaten yetersizlik hissiyle dolu bu durumu daha da zorlaştırıyor bu tavsiyeler. Evet buraya yazmış diğer hanımefendi çok yoğun stres altında ve stresin yalnız gebelik için değil bütün yaşamsal fonksiyonlar için negatif etkisi var ama sen düşünüyorsun ondan olmuyor demekte doğru değil bence.
Doktora gidiyorsunuz cocuk olsun diye doktor tabi kinsize bunu önerecek. Kafaya takmayan düşünmeyen insan zaten doktora da gitmez mesela. Stresten baska bir engel varsa testler tahliller yoluyla doktor size zaten söyler. Doktorlar fiziksel bir engel bulamayip size gun asiri iliski tavsiye ediyorsa tek sebep strestir evet.

11 aydır düzenli uğraşıyoruz hamile kalamiyorum takmayacağım diyorum kendimi dinlemiyorum ama artık mental olarak çok yoruldum bu süreci yaşayanlar varsa dertleşelim kızlar :KK43:
Merhaba bende bir yıldır uğraşıyorum doktor um polikistik over teşhisi koydu 1 yıl dolunca tedaviye baslicaktik ki bu ay hamile olduğumu düşük yapınca öğrendim 😔 doktor demekki hamile kalabiliyorsun diyerek 6 ay daha uzattı tedavi başlama sürecini. Her ay umutla bekliyorum😔

Doktora gidiyorsunuz cocuk olsun diye doktor tabi kinsize bunu önerecek. Kafaya takmayan düşünmeyen insan zaten doktora da gitmez mesela. Stresten baska bir engel varsa testler tahliller yoluyla doktor size zaten söyler. Doktorlar fiziksel bir engel bulamayip size gun asiri iliski tavsiye ediyorsa tek sebep strestir evet.
Bilmiyorum okuduysaniz henüz detaylı testler vs yaptirmadigimi görmüşsünüzdür ama gebelik planlayan insanlar rutin muayenelerini, smearlerini yaptırıp önerilen vitaminleri kullanmaya başlarlar gebelik planladıkları zaman hekimleri de bu konuda onları bilgilendirir, cevabınız için teşekkür ederim ama iletişim stilinizi çok saldırgan bulduğum için size daha fazla cevap vermeyeceğim🌺

Merhaba bende bir yıldır uğraşıyorum doktor um polikistik over teşhisi koydu 1 yıl dolunca tedaviye baslicaktik ki bu ay hamile olduğumu düşük yapınca öğrendim 😔 doktor demekki hamile kalabiliyorsun diyerek 6 ay daha uzattı tedavi başlama sürecini. Her ay umutla bekliyorum😔
Biz de bir laf vardır düşüğün kıçı içinde kalır diye düşük sonrası hamile kalmak çok daha kolaydır bol bol değerlendirin bu süreci ki sizin için ne iyi haber hamile kalabildiğinizi de görmüşsünüz bence olumluya odaklanın ilk gebelikte düşük bir çok insanın yaşadığı bir şey keşke olmasaydı tabi ama her şerde bir hayır var

Hergün ilişkiye girmek sperm kalitesini bozuyormuş bunun yerine doğurganlığın yüksek olduğu günleri iyi değerlendirin bence. Ovülasyon testleri kullanabilirsiniz yada adet takibi programları kullanıp doğurganlık günlerinizi takip edebilirsiniz.😊

Biz de bir laf vardır düşüğün kıçı içinde kalır diye düşük sonrası hamile kalmak çok daha kolaydır bol bol değerlendirin bu süreci ki sizin için ne iyi haber hamile kalabildiğinizi de görmüşsünüz bence olumluya odaklanın ilk gebelikte düşük bir çok insanın yaşadığı bir şey keşke olmasaydı tabi ama her şerde bir hayır var
Tabiki bir yanım seviniyor demekki umut var diye fakat bir yandanda kendimi sucluyorum bu ay çok yoğun yorucu ve stresli bir dönemden geçtim eğer öyle olmasaydı belki yavrumu farkedebilirdim 😔 bunyem kaldirabilirdi. Ama rabbim ol der ve olur yine de şükürler olsun ki bana bir umut daha gösterdi. Sizde üzmeyin kendinizi denemeye devam hayırlısı ne zamansa o zaman olsun inşallah size bu durumu yaşamis biri olarak tek tavsiyem denediginiz sürece kendinize iyi bakmanız ve dikkat etmenizdir

Memleketteyfim kayınvalidem eşim almaya geldiler kardeşlerim yigenler beni geçirmeye geldiler hepsinin elinde bebek 3 aydan tutta iki yaşına kadar alt alan mama veren bı bebek muhabbeti kendimi o kadar kötü hissettim ki kayınvalidem onların bebeğini seviyor ordan atlıyorlar benim torun tatlıdır diye diğeri benimki daha tatlılar yeter diye bağırıp sokaklara aradım geldi kardeşin bile olsa kaldıramıyorum o yapmacık sevmeleri benim yanımda hep içime işliyor
insanlar neden 3 aydan 2 yaşa kadar bebeğini yapmacık sevsin ya kafayı mı yediniz?
insan evladını her yaşta sever de bu bahsettikleriniz zaten minnacık bebekler anası da sever başkası da sever ben uçakta yanımda oturan bebişleri bile seviyorum.

sizin ruhunuz kararmış.

kafaya takmak takmamak bunlar hikaye

1 sene içinde olmadıysa kadin doğuma gidin hormonlara baktırın , amh değerleriniz , fsh hormonunuz ve rahim filmi çektirin
Eğer sorun çıkmazsa eşiniz de sperm testi , kan tahlili ve ayrıntılı ultrason çekilsin.
İlla ki bir sebebi vardır
Ona göre tedaviye başlanır.

Ot macun verdi beli bağladı ilişki günleri verdi hepsine uyduk ama yine olmadı nasip olmuyor ama böyle evlilikte yürümüyor gibi geliyor bana kayinvalidemin sürekli onu içir bu u yedir vb demesi hoca meselesi ve hala olmaması yuvamı yıkacak eşimde üzülüyor çok istiyor
Kayınvalide iyilik yaptığını sanarken ne kadar büyük kötülük yapıyor size...

kafaya takmak takmamak bunlar hikaye

1 sene içinde olmadıysa kadin doğuma gidin hormonlara baktırın , amh değerleriniz , fsh hormonunuz ve rahim filmi çektirin
Eğer sorun çıkmazsa eşiniz de sperm testi , kan tahlili ve ayrıntılı ultrason çekilsin.
İlla ki bir sebebi vardır
Ona göre tedaviye başlanır.
Başlayacağım bu ay tedaviye bakalım hayırlısı eşimde gidecek ben de gideceğim ikimizde detaylı testlerimizi yaptıracağız

daha 11 ay olmuş, yorulmak için biraz erken bir süre çünkü daha çok bir adım atmamışsınız, herkes doğal yollarla ilk denemelerde hamile kalacak diye bir şey yok tabii. 11 ay 11 deneme demek. 12yi geçtikten sonra önce eşiniz ve siz doktora gidin tüm testlerinizi yaptırın, belki basit bir sıkıntınız var ve çözülecek. ben 4 yıla yakındır uğraşıyorum, ilaçlar, iğneler, hsg, negatif aşılama derken bu ay tüp bebek yaptırıyorum hem de yaptırdığım yer 2-2 buçuk saatlik farklı bir şehirde, 3 günde bir kontrole gidiyorum. kendinizi telkin edin lütfen, her şeyin başı moral.

daha 11 ay olmuş, yorulmak için biraz erken bir süre çünkü daha çok bir adım atmamışsınız, herkes doğal yollarla ilk denemelerde hamile kalacak diye bir şey yok tabii. 11 ay 11 deneme demek. 12yi geçtikten sonra önce eşiniz ve siz doktora gidin tüm testlerinizi yaptırın, belki basit bir sıkıntınız var ve çözülecek. ben 4 yıla yakındır uğraşıyorum, ilaçlar, iğneler, hsg, negatif aşılama derken bu ay tüp bebek yaptırıyorum hem de yaptırdığım yer 2-2 buçuk saatlik farklı bir şehirde, 3 günde bir kontrole gidiyorum. kendinizi telkin edin lütfen, her şeyin başı moral.
Gücünüze hayran kalmamak elde değil, maşallah Allah emeklerinizin karşılığını aldirsin kucağınızı doldursun inşallah. Böyle soylediginizde hak veriyorum ama uzulmemekte elde değil.

Ovulasyon testine başlayıp incir,soğan suyu,çörekotu,hayıt kürlerine bir bakacağım. Yürüyüş, meditasyon yapacağım. Ve özellikle yumurtlama dönemi sonrası kendimi meşgul edeceğim. O 15 günü belirti arayarak geçirmeyeceğim. Artık stres yapa yapa döngüm bile uzadı bu ay. 😑Bu ay hedeflerim bu.
Canım merhaba ben 2 senedir evliyim hiç yumurtlama zamanımı bilemedim ama 4 ay üst üste ovulasyon testi denedim hiç yumurtlama göremedim geçen ay sağlıklı beslenmeye başladım sürekli karnabahar brokoli salata yedim ve bol su içtim bugün yumurtlamayı yakaladım inşallah hayırlı sonuçlar alırım 🤲🏼

Back
X