- Konu Sahibi ofsistimcidden
-
Yani bu stres işleri bana da mantıksız geliyor.bazı bilim adamları, doktorlar falan da stres zamanlarında daha iyi tutuyor diyor.ee o zaman savaş zamanlarında, teceavüzlerde falan hamile kalınmaması gerekirdi. O zaman bile kadınlar şakır şakır hamile kalmış.kısmet işte.kiminin vücudu çok iyi kıvırıyor bu işe, kimininki orta, kimininki de hiç beceremiyor.ama ilginç bir sistem yani.vücudumuzdaki her sistemin işleyişi yüzde 99 herkeste aynı ama maalesef üreme sistemi dünya üzerinde kaç tane kadın varsa o kadar değişkenlik gösteriyor.parmak izi gibi.Ama yani bir doktora da gidince gün aşırı ilişki öneriyor ovulasyon döneminde ya da insanlar tedavi görürken hamile kalıyor e bunu düşünmeden yapmaları mümkün mü tek engel bu olamaz bence. Bu sen stres yaptığın için olmuyor söylemi de bana pek doğru gelmiyor zaten yetersizlik hissiyle dolu bu durumu daha da zorlaştırıyor bu tavsiyeler. Evet buraya yazmış diğer hanımefendi çok yoğun stres altında ve stresin yalnız gebelik için değil bütün yaşamsal fonksiyonlar için negatif etkisi var ama sen düşünüyorsun ondan olmuyor demekte doğru değil bence.
Allah bağışlasın evladinizi size ne zor seyler yasamissiniz, ben de saldım üzülüyorum biraz ama diyorum ki çok şükür en azından tedavisini yaptıracak gücümüz var derdi veren Allah dermanı da verir her şeyin bir çözümü var6 sene hiç korunmadan ilişkiye girdik, her ah “acaba bu ay olur mu” diye bekledim. 20gün geciken adetim oldu, hepsinde heveslendim, boş çıktı. En sonunda bir heves tüp bebek yapıcam dedim, ilkinde 1,5 aylıkken düşük oldu. İkinci seferde yavruma kavuştum.
Dilerim kucağın hiç beklemeden dolsun; kendiliğinden olmazsa da tıp var, çaresi var. Dert etme kendine.
Gözünüz aydın Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ya stres muhakkak bütün yaşamsal organları etkiler fakat stres yüzünden 10 sene olmaması sizce normal mi? Dünyada savaş donemlerinde vs sistematik tecavüze uğramış bir sürü kadın var en yakında ezidi kadınlar yaşadı bunu ve yüzlerce çocukları oldu iclerinde 4e kadar doğum yapan kadın var bizim stresimizin onlar kadar olmasi mümkün mü?biliyor musunuz 10 yıl, tam koca 10 yıl bekledım ne tedavıler ne tup bebekler denedım artık vazgectım dedıgım ay kendılıgınden hamıle kaldım.. ki ben hiç stres yapmıyorum dediğim halde meğer çok stres yapıyormusum bılıncaltında suan anlıyorum. evet çok zor ama inanın hiçbirşey canınızdan ne değerli ne kıymetli.. önce ben sonra canan diye düşündüm hatta sinirlendim yeter be uğraşmıcam bile dedimgünüm geçmesine rağmen 6 gun test yapmadım yoktur yıne dıye meğer benimleymiş... dilerim isteyen herkese nasip olsun
teşekkür ederim. Ben de sızın gıbı düşünüyordum ama bakın çok ince bir ayrıntı var hamile kalmayı o kadınlar kafaya takamıyordu zaten tecavüze uğramışlardı ama bizler gibi insanlar kafaya takarak organize olduğumuz için olmuyor.Gözünüz aydın Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ya stres muhakkak bütün yaşamsal organları etkiler fakat stres yüzünden 10 sene olmaması sizce normal mi? Dünyada savaş donemlerinde vs sistematik tecavüze uğramış bir sürü kadın var en yakında ezidi kadınlar yaşadı bunu ve yüzlerce çocukları oldu iclerinde 4e kadar doğum yapan kadın var bizim stresimizin onlar kadar olmasi mümkün mü?
Cinsellikten hemen sonra tuvalete filan çıkmıyorsun dimi yada direk duşa girmiyorsun inş bunlarda hamile kalamamaya etki ediyormuş .Normalde kafama takmıyorum vakti var falan diyorum ama bazen insan hassaslasiyor şuan da öyleyim
Bende hamile kalmaya çalışıyorum henüz başka yollara başvurmak için erken benim için. Bir akrabamız 5 yıllık çalışmadan sonra hacamat tedavisi ile hamile kaldı ve şuan bebeği var. En son çare olarak bende bu tedaviyi düşünüyorum. Sizde araştırabilir ve uygulatabilirsiniz.Memleketteyfim kayınvalidem eşim almaya geldiler kardeşlerim yigenler beni geçirmeye geldiler hepsinin elinde bebek 3 aydan tutta iki yaşına kadar alt alan mama veren bı bebek muhabbeti kendimi o kadar kötü hissettim ki kayınvalidem onların bebeğini seviyor ordan atlıyorlar benim torun tatlıdır diye diğeri benimki daha tatlılar yeter diye bağırıp sokaklara aradım geldi kardeşin bile olsa kaldıramıyorum o yapmacık sevmeleri benim yanımda hep içime işliyor
bu gerçekten benim yaşadıklarım.. Bazı zamanlar kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki etrafımdaki herkesın elinde bebek veya hamile onlarla aynı ortama girsem benim vakit geçirebileceğim hiç bir şey yok..Memleketteyfim kayınvalidem eşim almaya geldiler kardeşlerim yigenler beni geçirmeye geldiler hepsinin elinde bebek 3 aydan tutta iki yaşına kadar alt alan mama veren bı bebek muhabbeti kendimi o kadar kötü hissettim ki kayınvalidem onların bebeğini seviyor ordan atlıyorlar benim torun tatlıdır diye diğeri benimki daha tatlılar yeter diye bağırıp sokaklara aradım geldi kardeşin bile olsa kaldıramıyorum o yapmacık sevmeleri benim yanımda hep içime işliyor
Canım bu işin ilk kuralı psikolojik olarak rahatlatmak kendini. kendin bu stresi yenemiyosan bi destek al11 aydır düzenli uğraşıyoruz hamile kalamiyorum takmayacağım diyorum kendimi dinlemiyorum ama artık mental olarak çok yoruldum bu süreci yaşayanlar varsa dertleşelim kızlar
Belki şunu demek istemiş olabilir kendi gördüklerimden örnek vereyim, 10 senedir hamile kalamayan bir komşumuzun yanına eltisi her hamile kaldığında gider hamilelik haberini ayy canım tatlı çekti ayy canım turşu istedi diyerek hamileyim demeden hamile olduğunu çıtlatma suretiyle komşumun canını yakardı. Herkes tabikide evladını sevecek bağrına basacak öpecek koklayacak ama bazısı nedense gebe kalma sorunu yaşayan kadınların yanında daha da analık aşkını kabarta kabarta öpüp kokluyor. Belki de ailesindeki kişiler böyle kişilerdir bilemiyorum. Tüp bebek tedavisi gören bir kadına iyi bir kadın olsaydın Allah seni çocukla ödüllendirirdi diyeni dahi duydu bu kulaklar. Malesef türk insanı anlayışsız, kıt ve acımasız.insanlar neden 3 aydan 2 yaşa kadar bebeğini yapmacık sevsin ya kafayı mı yediniz?
insan evladını her yaşta sever de bu bahsettikleriniz zaten minnacık bebekler anası da sever başkası da sever ben uçakta yanımda oturan bebişleri bile seviyorum.
sizin ruhunuz kararmış.
Şu ülkede kadının kadına yaptığı zulmü yüz tane erkek bir araya gelse yapamaz. Hiç sınır yok ya çok ürkütücü. Ne biçim toplum olduk biz yoksa hep mi böyleydik...Belki şunu demek istemiş olabilir kendi gördüklerimden örnek vereyim, 10 senedir hamile kalamayan bir komşumuzun yanına eltisi her hamile kaldığında gider hamilelik haberini ayy canım tatlı çekti ayy canım turşu istedi diyerek hamileyim demeden hamile olduğunu çıtlatma suretiyle komşumun canını yakardı. Herkes tabikide evladını sevecek bağrına basacak öpecek koklayacak ama bazısı nedense gebe kalma sorunu yaşayan kadınların yanında daha da analık aşkını kabarta kabarta öpüp kokluyor. Belki de ailesindeki kişiler böyle kişilerdir bilemiyorum. Tüp bebek tedavisi gören bir kadına iyi bir kadın olsaydın Allah seni çocukla ödüllendirirdi diyeni dahi duydu bu kulaklar. Malesef türk insanı anlayışsız, kıt ve acımasız.
Aslında hep böyleydi hatta bence daha ağır vakalar vardı. Sonuçta kısır isminde bir yemeğimiz bile var ne alaka yani? Ama artık yavaş yavaş insanlar susmayıp içine atmadıkca, veya derdini anlattıkça bu kötü olaylar kulaktan kulağa yayılıyor. Eskiden zavallı kadıncağızlar birde susuyor dert bile anlatamıyordu eşine dostuna. İnsanlar cidden zalim.Şu ülkede kadının kadına yaptığı zulmü yüz tane erkek bir araya gelse yapamaz. Hiç sınır yok ya çok ürkütücü. Ne biçim toplum olduk biz yoksa hep mi böyleydik...
Merhaba, yasınız kac ve ne kadar suredır evlısınız ona gore yazayım yazacaklarımı :)11 aydır düzenli uğraşıyoruz hamile kalamiyorum takmayacağım diyorum kendimi dinlemiyorum ama artık mental olarak çok yoruldum bu süreci yaşayanlar varsa dertleşelim kızlar
Takılmayın bunlara ben cok sey denedım, cıdden bak kısmetınde yoksa hic bir sekılde olmaz ama zamanı vaktı geldıyse ne yaparsan yap engel olmaz, hep hayırlısını dıle ben 7 yıllık evlıyım asılama yaptım yarın sonuc bellı olacak kısmetse olur hersey :)Ot macun verdi beli bağladı ilişki günleri verdi hepsine uyduk ama yine olmadı nasip olmuyor ama böyle evlilikte yürümüyor gibi geliyor bana kayinvalidemin sürekli onu içir bu u yedir vb demesi hoca meselesi ve hala olmaması yuvamı yıkacak eşimde üzülüyor çok istiyor
Merhaba 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Merak ettiğim bir şey var 7 yıllık evlisiniz ya çok şeyde denemenizden uzun zamandır istediğinizi anliyorum neden aşılama için bu kadar beklediniz doktor kararı mı yoksa siz mi istemedinizMerhaba, yasınız kac ve ne kadar suredır evlısınız ona gore yazayım yazacaklarımı :)
Ilk 3 yıl ıstemedık sonra korunmayı bıraktık 1 yıl kadar normal yolla denedık olmadı asılama tedavısıne basladık ilk asılama tutmayınca esım tup bebek ıstedı yaptık o da olmadı ıkıncı kez asılama yaptım buda tutmadı))Merhaba 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Merak ettiğim bir şey var 7 yıllık evlisiniz ya çok şeyde denemenizden uzun zamandır istediğinizi anliyorum neden aşılama için bu kadar beklediniz doktor kararı mı yoksa siz mi istemediniz
Abimde de eşinde de hiçbir problem yoktu 2 yıl denediler,2yılın sonunda kendiliğinden oluverdi,belki zamanı vardır…Allah hayırlısıysa biran önce nasip etsin insallh11 aydır düzenli uğraşıyoruz hamile kalamiyorum takmayacağım diyorum kendimi dinlemiyorum ama artık mental olarak çok yoruldum bu süreci yaşayanlar varsa dertleşelim kızlar
Kayınvalidenize flaan baya sövcem,sizi zorlayarak eline bi sey gecmez.Aranıza onlarla mesafe koyun yoksa stresten hasta olursınuzOt macun verdi beli bağladı ilişki günleri verdi hepsine uyduk ama yine olmadı nasip olmuyor ama böyle evlilikte yürümüyor gibi geliyor bana kayinvalidemin sürekli onu içir bu u yedir vb demesi hoca meselesi ve hala olmaması yuvamı yıkacak eşimde üzülüyor çok istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?